Çocuk Hastalıkları Çocuklarda idrar damlatma bilgisi olan yardım edebilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

twins scorpion

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.892
1.250
83
36
merhaba herkese 6 yaşında bir oğlum var bir süredir idrarı gelmese bile damlatma şeklinde kaçırması oluyor ama tam kaçırmıyor ya da çok sıkışıp da kaçırmıyor önü avuç içi kadar ıslak ve farkına varmıyor.doktora götürdüm ama oyuna tv ye daldığı için kaçırıyor dedi ama bu öyle değil ki tam yapmıyor damlatma şeklinde oluyor.başına böyle birşey gelen var mı? ya da önerisi olan?

Doktorun dediği gibi oyuna dalıp belki gitmek istemiyordur. Lavaboya başka bir doktora da gidebilirsiniz

Doktorun dediği gibi oyuna dalıp belki gitmek istemiyordur. Lavaboya başka bir doktora da gidebilirsiniz
öyle dedi canım ama ne bileyim evham yapıyorum belki de tam salmıyor ama idrarını tuvalete yaptıktan kısa süre sonra bile damlatmaya başlıyor yani idrarı yokken bile.sanki ilk öğreniyor gibi kaç kez alt değiştiriyoruz.

Başka bir doktora daha gidin o zaman aynen böyle söyleyin lavabodan sonra yapmış olduğu halde bile damlatıyor deyn

Gece kaçırmaları da var bazen. Aldım karşıma sordum Tutamıyor musun yoksa oyunda gelince gitmiyor musun diye.. Sonra erteledim yaz bitimine. O arada da kendiliğinden geçti. Oyunda gitmek istemiyorum dedi. Wc sonrası son damla olur ya onun haricinde tuvaleti yaptıktan sonra bile damlama oluyorsa dra götür. Boş mesane ile kaçırma normal olmayabilir. Ya da uzun sürecek diye birazcık yapıp çıkıyorsa... wcde kalış süresini, bu sürede çişini için ıkınıp ıkınmadığını kontrol edin.

yapmadan önce kaçırması ya da çok sıkışıp da giderken kaçırması zaten normal geliyor dediğin gibi ama yaptıktan sonra bile damlatıyor bir keresinde banyodan önce yapmıştı tuvaletini banyo ettik kuruladım üstünü giydirirken baktım damlıyor oğlum tuvaletin mi geldi dedim hayır diyor damlıyor ama dedim anlamıyorum diyo hissetmiyor damladığını orda evham yaptım biraz

Çocuk Cerrahisi mutlaka görsün. 182den randevu alın hemen. Ya da özelden. Nereye götürecekseniz.

Mesane hacmi önemli. Rezidüel idrar, geri kaçma, gerekirse işeme basıcına bile bakılıyor. Öyle bir testle olur mu yaw. Çocuk Cerrahisi mi baktı? Eğitim araştırmaya götür.

Mesane hacmi önemli. Rezidüel idrar, geri kaçma, gerekirse işeme basıcına bile bakılıyor. Öyle bir testle olur mu yaw. Çocuk Cerrahisi mi baktı? Eğitim araştırmaya götür.
aynen canım çocuk cerrahisi baktı bende kızdım zaten bir tek idrar tahliliyle ne anlayacak diye hatta hiç tahlil yapmayacaktı ama ben ısrar edince idrar bakalım dedi.bir tane daha var çocuk cerrahisi bakalım yarın ona da götüreceğim onda da bir şey çıkmazsa üniversiteye götüreceğim eylül de okula başlayacak orda da ıslaklık olur arkadaşları görür dalga geçer diye üzülüp duruyorum birşey varsa da tedavisini olsun.bakalım yarın ne çıkacak

Kurumda ileri tetkik yoksa götürme. Direkt eğitim araştırmaya götür. Doçent ve Prof muayeneleri geri geldi ücretli götürebiliyorsun. Testler de sigortadan yapılıyor.

Kurumda ileri tetkik yoksa götürme. Direkt eğitim araştırmaya götür. Doçent ve Prof muayeneleri geri geldi ücretli götürebiliyorsun. Testler de sigortadan yapılıyor.
devlet hastanesi götüreceğim yer ama tetkikleri bilmiyorum araştırayim bir dediğin gibi yapayım eğitim araştırmaya götüreyim

Bunlar ileri tetkik. Devlet Hastanesinde olmaz. Eğitime gidin direkt. Arayın bugün çocuk cerrahisi özel muayene Sekreterliğini. Ya da özel muayene Sekreterliğini.

götürdüm canım idrar tahlili yaptı birşey çıkmadı sanırım geniş çaplı bir tahlil daha yapılmalı başka bir doktora götüreyim en iyisi
Merhaba oğlum da doğuştan gelen böbrek problemi var o yüzden bende az çok bilgi sahibi oldum. Bizde böyle bir problem yok ama yanlış hatırlamıyorsam böbreğin mesaneye bağlandığı giriş olması gerektiğinden daha aşağı taraftaysa bu sorun ortaya çıkıyor. Bunu çok iyi bi doktor ultrasonda teşhis edebilir ama asıl teşhis böbrek sintigrafisiyle konuluyor.
Tabi şöyle bir durum var oğlunuz büyük. Yani şu zamanda ortaya çıkarmı bu durum bilemiyorum.

benimde bilgim yok işte canım gece kaçırması falan yok tek şikayetimiz bu damlama şeklinde kaçırma.tamamen de kaçırmıyor ama genelde önü genelde ıslak kaç kez alt değiştiriyoruz.benimde kafama takılıyor işte ne yapacağımı bilmiyorum

Anlattığım durum sadece damlatmaya sebep oluyor. İnşallah böyle bi durum yoktur ama daha önce böyle bişey olmadığına eminmisiniz?
Mutlaka iyi bir çocuk cerrahı bulup tetkiklerini yaptırın bize de haber verin

tuvaletini öğrendiğinden beri böyle birşeyle karşılaşmadım o zamanlarda tam kaçırırdı öğrenene kadar yada çok sıkışır öyle kaçırırdı ama bu çok farklı damlatma şeklinde dediğim gibi önce önemsemedim oyuna tv ye dalıyor diye oluyor dedim ama baktım geçmiyor götürdüm bir kere çocuk cerrahına dalıyordur ondandır dedi idrar tahlili yaptı birşey yok dedi geçti başka bir doktora daha götüreceğim bakalım inşallah önemli birşey yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…