• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda korku

Dyetgunu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2021
23
1
16
47
Merhaba bayanlar. Benim 4.5 yaşında oğlum var. Gayet neşeli sosyal bir çocuk fakat dışarı çıktığımızda kamyonlardan ve motosikletlerden çok korkuyor. Onlar yüzünden bahçeden dışarı çıkmak istemiyor. Bu durumu yaşayan varmı. Çok üzülüyorum. Ne zaman geçer bu korkusu.

Merhaba bayanlar. Benim 4.5 yaşında oğlum var. Gayet neşeli sosyal bir çocuk fakat dışarı çıktığımızda kamyonlardan ve motosikletlerden çok korkuyor. Onlar yüzünden bahçeden dışarı çıkmak istemiyor. Bu durumu yaşayan varmı. Çok üzülüyorum. Ne zaman geçer bu korkusu.

Acaba kötü bir durum yaşadınız mı? Mesela arabadayken falan ani bir kamyon kornası, bir şekilde tanıklık ettiği bir kaza vs gibi

Sanmıyorum yani hatırlamıyorum çamaşır makinesi sesinden de korkuyor.

4 yaşına 4 ay var ..Benimde oğlum matkap sesinden,inşaat yapılan ortamlardan yani iş makinelerinin sesinden hatta sinek arabasının o vııızzzzzzz diye çıkan sesinden korkuyor..

2 yaş civarında da gece uyurken havlayan köpeklerden korkardı...Onu da masal anlatarak rahatlatmıştım..Çok köpekler vardı o zaman o çevremizde..."Bebek köpek hav hav açım diyor..Anne köpekte hav hav hadi çabuk gel yemek yiyelim diyor.." demiştim sürekli her korktugunda..O zamanlar hav hav açım deyip uykuya devam ediyordu..

Gel gelelim şuan bende ikna edemiyorum...Hatta ev değiştirdim ve tadilat yapmak zorunda kaldım ve çok zor geçti ve geçiyor...Gelen yardımcı arkadaslara hep matkap var mı diye soruyor
🤦🏻‍♀️

En sevdiği oyuncaklar ise tır,iş kamyonları ...Bir sürü iş makinesi oyuncakları var ya hediye ya biz almışız..Diyorum bak bunlar böyle iş yapıyor ama yok olmuyor...:KK43:

Diyeceğim o ki aynı sorundan bende muzdaribim...Bu konuyla alakalı psikolog ya da başına gelen varsa lütfen bilgilendirirse sevinirim..Konuyu takip ediyorum..Yalnız değilsiniz 💙

4 yaşına 4 ay var ..Benimde oğlum matkap sesinden,inşaat yapılan ortamlardan yani iş makinelerinin sesinden hatta sinek arabasının o vııızzzzzzz diye çıkan sesinden korkuyor..

2 yaş civarında da gece uyurken havlayan köpeklerden korkardı...Onu da masal anlatarak rahatlatmıştım..Çok köpekler vardı o zaman o çevremizde..."Bebek köpek hav hav açım diyor..Anne köpekte hav hav hadi çabuk gel yemek yiyelim diyor.." demiştim sürekli her korktugunda..O zamanlar hav hav açım deyip uykuya devam ediyordu..

Gel gelelim şuan bende ikna edemiyorum...Hatta ev değiştirdim ve tadilat yapmak zorunda kaldım ve çok zor geçti ve geçiyor...Gelen yardımcı arkadaslara hep matkap var mı diye soruyor
🤦🏻‍♀️

En sevdiği oyuncaklar ise tır,iş kamyonları ...Bir sürü iş makinesi oyuncakları var ya hediye ya biz almışız..Diyorum bak bunlar böyle iş yapıyor ama yok olmuyor...:KK43:

Diyeceğim o ki aynı sorundan bende muzdaribim...Bu konuyla alakalı psikolog ya da başına gelen varsa lütfen bilgilendirirse sevinirim..Konuyu takip ediyorum..Yalnız değilsiniz 💙
Benim oğlumda oyuncak kepçe kamyon araba çok seviyor ama işte gerçeklerinden korkuyor maalesef. Sokağa çıkmak eziyet bize

Benim oğlumda oyuncak kepçe kamyon araba çok seviyor ama işte gerçeklerinden korkuyor maalesef. Sokağa çıkmak eziyet bize
Ben sordugumda neden korkuyorsun diye çok fazla ses çıkartıyorlar diyor..Düşünüyorum normalde bizi rahatsız eden bu seslerin desibelleri bu yaş çocuklara artık sağlık sorunu dahi yaşatabilecek kadar mı rahatsızlık veriyorda böyle tepki alıyoruz gerçekten bilmiyorum...

İş makineleri için bu düşüncem evet belki olabilir ama parkta çocuklarla oynarken sinek arabası geçerken sadece benim çocugumun korkarak yanıma gelmesi de acaba diğer korkularından yola çıkarak bundan da sakınmak ıstemesı mı? Bilmiyorum ve artık akışına bıraktım...Sarılmam gerekırse sarılıyorum ve asla korkma vs diye baskı olusturmuyorum..Yerı gelıyor yol degıstırıyoruz..Bakalım zamanla geçecek mı🤦🏻‍♀️

Ben sordugumda neden korkuyorsun diye çok fazla ses çıkartıyorlar diyor..Düşünüyorum normalde bizi rahatsız eden bu seslerin desibelleri bu yaş çocuklara artık sağlık sorunu dahi yaşatabilecek kadar mı rahatsızlık veriyorda böyle tepki alıyoruz gerçekten bilmiyorum...

İş makineleri için bu düşüncem evet belki olabilir ama parkta çocuklarla oynarken sinek arabası geçerken sadece benim çocugumun korkarak yanıma gelmesi de acaba diğer korkularından yola çıkarak bundan da sakınmak ıstemesı mı? Bilmiyorum ve artık akışına bıraktım...Sarılmam gerekırse sarılıyorum ve asla korkma vs diye baskı olusturmuyorum..Yerı gelıyor yol degıstırıyoruz..Bakalım zamanla geçecek mı🤦🏻‍♀️
İnşallah geçer bende zamana bıraktım artık. Elbet geçecektir diyorum. Peki çocuğunuz yaşıtları ile oynuyormu

Aynı böyle küçükken motor sesinden korkan bi cocuk vardı, kimdi hatirlamiyorum ama yakinimizda birinindi, şu an bakınca, büyüdüler, kimsede korku kalmadı.
Geçecektir. Sakin kalıp, sakince onu anlayarak konuşun, sarılmak vb. destek istiyorsa destek olun.
Geçeceğini bilin.
Kolaylik dilerim.

Alay etmeyin, alay edilmesine de izin vermeyin ("bundan da korkulur mu len, erkek misin sen" veya "erkek adamsın sen" tepkileri olmasın cevrede, buralarda cok zira).

İnşallah geçer bende zamana bıraktım artık. Elbet geçecektir diyorum. Peki çocuğunuz yaşıtları ile oynuyormu
Oynuyor ...Zorla getiriyoruz eve hatta..Aşırı arkadas bagımlısı ve artık bızımle degılde yasıt arkadas ıstıyor..Ortamda da salgın var ve artık evde durması ıcın çaba gosterıyorum ve resmen bunalımda 🤦🏻‍♀️

Merhaba,
Çocuklarınızın (iki kişi de aynı durumdan bahsetmiş) duyusal hassasiyeti olabilir. Ses dışında başka hassasiyet/zorluk var mı, onu da gözlemlemenizi tavsiye ederim. (Üstünün kirlenmesine fazla tepki, ıslaklıktan hoşlanmama, harekete dayalı eylemlerde fazlaca temkinli olma vs)
Eğer sadece bahsettiğiniz seslerle sınırlıysa, oyunlarla duyarsızlaşmalarına yardımcı olabilirsiniz. "Bu sesten hoşlanmadığını, seni biraz korkuttuğunu biliyorum. Peki bir karga gibi ses çıkarsaydı, nasıl olurdu?" "Sesi bir şarkı olsaydı hangisi olsun isterdin?" gibi.
Evde oynarken korktukları seslerle ilgili oyunlara yer verip, yüksek ses - alçak ses oyununa dönüştürebilirsiniz. Kontrolün kendilerinde olması hoşlarına gidebilir.
Son olarak, resimlerden yararlanabilirsiniz. Korktuğu motor, iş makinası vs. çizdikten ya da boyadıktan sonra birlikte komik ögeler ekleyerekduyarsızlaşmasına yardımcı olabilirsiniz

Bir cocugun kopek sesinden matkaptan ani motosiklet sesinden korkmasi normal .Bu hususta yasadigi kotu bir deneyimden dolayi olsun ya da olmasin. Ama biz bunu kanalize edebiliriz. Ornegin matkap sesine karsi: Ayy evet ben de hic sevmem deyip kulagimizi kapatirken ona bunun cok normal oldugunu bunu kimsenin sevmeyecegini ama belki matkabi gostermek suretiyle bak benim ondan korkmama gerek yok onun sayesinde hersey tamir edilebiliyo o sadece buraya girerken motoru guclu oldugundan bu sesi cikartiyo.Kulagimizi kapatirsak bizi daha az rahatsiz eder vs diyerek cpcugun gpzunde normallestirebilir ve o nesneyle tanistirarak korkusu yenmesini saglayabiliriz.

Ben kizima korktugu bazi seylerde mesela karanliktayn korktugunda evde biri var gibi hisleri oldugunda elinden tutar veya kucagima alir odalari gezdirirdim; Bak bu bizim guzel guvenli evimiz, burasi senin guzel odan burasi mis gibi yemrk yaptigimiz tatli sirin mutfagimiz.Bizi neden korkutsun.Bence korkunun kendisi bizden korksun hıh!falan diyerek guldurmeye calisir o şeye beraber olarak uzerine giderdik.

Oynuyor ...Zorla getiriyoruz eve hatta..Aşırı arkadas bagımlısı ve artık bızımle degılde yasıt arkadas ıstıyor..Ortamda da salgın var ve artık evde durması ıcın çaba gosterıyorum ve resmen bunalımda 🤦🏻‍♀️
Bizde aynı durumdayız arkadaşları ile çok güzel vakit geçiriyor fakat evin bahçesinde oynuyor onları çağırıyoruz yada eve geliyorlar. Bahçe dışına çıkacaksa bile benimle zar zor çıkıyor Bensiz asla çıkmak istemiyor. Zaten bana çok düşkün bensiz hiç birşey yapmak istemiyor. Bakalım bu sene anaokulu vermek istiyoruz. Kendi çalıştığım okula. Şart koşuyor sende benimle sınıfta olacaksın ama diye

Bizde aynı durumdayız arkadaşları ile çok güzel vakit geçiriyor fakat evin bahçesinde oynuyor onları çağırıyoruz yada eve geliyorlar. Bahçe dışına çıkacaksa bile benimle zar zor çıkıyor Bensiz asla çıkmak istemiyor. Zaten bana çok düşkün bensiz hiç birşey yapmak istemiyor. Bakalım bu sene anaokulu vermek istiyoruz. Kendi çalıştığım okula. Şart koşuyor sende benimle sınıfta olacaksın ama diye
Bizimki çok özgürlük düşkünü çocuk..Ona müdahale etmemizden hoşlanmıyor..Ama kurallarımıza kesinlikle uyuyor...Ben ılerde park var gidebilirsin desem gider..O yüzden sokağın bir ucundan diğer ucuna kadar scooterla gıdıp gelmesıne ızın verdık..Sokağımızdan kolay kolay araç geçmiyor çıkmaz sokaktan hallice..O yüzden çocuklar dışarda da oynayabılıyorlar...

Okula gitmek çok istiyor...Hatta yakınımızdakı duvarları çizgi film kahramanlı kreşi istiyor..Ama çok hastalandı son zamanlarda ve ben kreş konusunu şuan rafa kaldırdım..Çünkü o da bizde çok yıprandık bu hastalık olaylarından,enfeksiyon vs.🤦🏻‍♀️

🤦🏻‍♀️

Ben 29 yaşında halen gece havlayan köpeklerden korkup örtüyü kafama çekiyorum😅

Ben 29 yaşında halen gece havlayan köpeklerden korkup örtüyü kafama çekiyorum😅
Köpüşler gece bazen acıkıyorlar...
"Hav hav anne bize mama ver diyorlar"
Anne de "hav hav hadi hemen yemegınızı yiyin ve uyuyun diyor.."

Uzaktaki babaları seslenebılmek için o yüzden çok sesli "hav hav çabuk uyuyun"diye sesleniyor..🤪🤪🤪😂😂😂😂Haydi şimdi uykuya premmmmsesssss👸😄😄😄

Ben bazen korkusunu atlatsn diye hayvanlara karsi empati yaptirtmsys calisirim. Kizim ama ne yapsin o kopekcik boyle anlatiyo derdini belki annesini ariyo belki annesine karnim acikti veya uyuyalim falan diyordur.Havlamasaydi derdini anlatamazdi.Biz oylr olssydik bizden korksalardi uzulurduk dimi falsn derim.O da dusunur once dedigimi ona da yazik dimi ama ne yapabilir ki falan derdi :))

Back
X