Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba bayanlar. Benim 4.5 yaşında oğlum var. Gayet neşeli sosyal bir çocuk fakat dışarı çıktığımızda kamyonlardan ve motosikletlerden çok korkuyor. Onlar yüzünden bahçeden dışarı çıkmak istemiyor. Bu durumu yaşayan varmı. Çok üzülüyorum. Ne zaman geçer bu korkusu.
Benim oğlumda oyuncak kepçe kamyon araba çok seviyor ama işte gerçeklerinden korkuyor maalesef. Sokağa çıkmak eziyet bize4 yaşına 4 ay var ..Benimde oğlum matkap sesinden,inşaat yapılan ortamlardan yani iş makinelerinin sesinden hatta sinek arabasının o vııızzzzzzz diye çıkan sesinden korkuyor..
2 yaş civarında da gece uyurken havlayan köpeklerden korkardı...Onu da masal anlatarak rahatlatmıştım..Çok köpekler vardı o zaman o çevremizde..."Bebek köpek hav hav açım diyor..Anne köpekte hav hav hadi çabuk gel yemek yiyelim diyor.." demiştim sürekli her korktugunda..O zamanlar hav hav açım deyip uykuya devam ediyordu..
Gel gelelim şuan bende ikna edemiyorum...Hatta ev değiştirdim ve tadilat yapmak zorunda kaldım ve çok zor geçti ve geçiyor...Gelen yardımcı arkadaslara hep matkap var mı diye soruyor
En sevdiği oyuncaklar ise tır,iş kamyonları ...Bir sürü iş makinesi oyuncakları var ya hediye ya biz almışız..Diyorum bak bunlar böyle iş yapıyor ama yok olmuyor...
Diyeceğim o ki aynı sorundan bende muzdaribim...Bu konuyla alakalı psikolog ya da başına gelen varsa lütfen bilgilendirirse sevinirim..Konuyu takip ediyorum..Yalnız değilsiniz![]()
Ben sordugumda neden korkuyorsun diye çok fazla ses çıkartıyorlar diyor..Düşünüyorum normalde bizi rahatsız eden bu seslerin desibelleri bu yaş çocuklara artık sağlık sorunu dahi yaşatabilecek kadar mı rahatsızlık veriyorda böyle tepki alıyoruz gerçekten bilmiyorum...Benim oğlumda oyuncak kepçe kamyon araba çok seviyor ama işte gerçeklerinden korkuyor maalesef. Sokağa çıkmak eziyet bize
İnşallah geçer bende zamana bıraktım artık. Elbet geçecektir diyorum. Peki çocuğunuz yaşıtları ile oynuyormuBen sordugumda neden korkuyorsun diye çok fazla ses çıkartıyorlar diyor..Düşünüyorum normalde bizi rahatsız eden bu seslerin desibelleri bu yaş çocuklara artık sağlık sorunu dahi yaşatabilecek kadar mı rahatsızlık veriyorda böyle tepki alıyoruz gerçekten bilmiyorum...
İş makineleri için bu düşüncem evet belki olabilir ama parkta çocuklarla oynarken sinek arabası geçerken sadece benim çocugumun korkarak yanıma gelmesi de acaba diğer korkularından yola çıkarak bundan da sakınmak ıstemesı mı? Bilmiyorum ve artık akışına bıraktım...Sarılmam gerekırse sarılıyorum ve asla korkma vs diye baskı olusturmuyorum..Yerı gelıyor yol degıstırıyoruz..Bakalım zamanla geçecek mı![]()
Oynuyor ...Zorla getiriyoruz eve hatta..Aşırı arkadas bagımlısı ve artık bızımle degılde yasıt arkadas ıstıyor..Ortamda da salgın var ve artık evde durması ıcın çaba gosterıyorum ve resmen bunalımdaİnşallah geçer bende zamana bıraktım artık. Elbet geçecektir diyorum. Peki çocuğunuz yaşıtları ile oynuyormu
Bizde aynı durumdayız arkadaşları ile çok güzel vakit geçiriyor fakat evin bahçesinde oynuyor onları çağırıyoruz yada eve geliyorlar. Bahçe dışına çıkacaksa bile benimle zar zor çıkıyor Bensiz asla çıkmak istemiyor. Zaten bana çok düşkün bensiz hiç birşey yapmak istemiyor. Bakalım bu sene anaokulu vermek istiyoruz. Kendi çalıştığım okula. Şart koşuyor sende benimle sınıfta olacaksın ama diyeOynuyor ...Zorla getiriyoruz eve hatta..Aşırı arkadas bagımlısı ve artık bızımle degılde yasıt arkadas ıstıyor..Ortamda da salgın var ve artık evde durması ıcın çaba gosterıyorum ve resmen bunalımda![]()
Bizimki çok özgürlük düşkünü çocuk..Ona müdahale etmemizden hoşlanmıyor..Ama kurallarımıza kesinlikle uyuyor...Ben ılerde park var gidebilirsin desem gider..O yüzden sokağın bir ucundan diğer ucuna kadar scooterla gıdıp gelmesıne ızın verdık..Sokağımızdan kolay kolay araç geçmiyor çıkmaz sokaktan hallice..O yüzden çocuklar dışarda da oynayabılıyorlar...Bizde aynı durumdayız arkadaşları ile çok güzel vakit geçiriyor fakat evin bahçesinde oynuyor onları çağırıyoruz yada eve geliyorlar. Bahçe dışına çıkacaksa bile benimle zar zor çıkıyor Bensiz asla çıkmak istemiyor. Zaten bana çok düşkün bensiz hiç birşey yapmak istemiyor. Bakalım bu sene anaokulu vermek istiyoruz. Kendi çalıştığım okula. Şart koşuyor sende benimle sınıfta olacaksın ama diye
Ben 29 yaşında halen gece havlayan köpeklerden korkup örtüyü kafama çekiyorum4 yaşına 4 ay var ..Benimde oğlum matkap sesinden,inşaat yapılan ortamlardan yani iş makinelerinin sesinden hatta sinek arabasının o vııızzzzzzz diye çıkan sesinden korkuyor..
2 yaş civarında da gece uyurken havlayan köpeklerden korkardı...Onu da masal anlatarak rahatlatmıştım..Çok köpekler vardı o zaman o çevremizde..."Bebek köpek hav hav açım diyor..Anne köpekte hav hav hadi çabuk gel yemek yiyelim diyor.." demiştim sürekli her korktugunda..O zamanlar hav hav açım deyip uykuya devam ediyordu..
Gel gelelim şuan bende ikna edemiyorum...Hatta ev değiştirdim ve tadilat yapmak zorunda kaldım ve çok zor geçti ve geçiyor...Gelen yardımcı arkadaslara hep matkap var mı diye soruyor
En sevdiği oyuncaklar ise tır,iş kamyonları ...Bir sürü iş makinesi oyuncakları var ya hediye ya biz almışız..Diyorum bak bunlar böyle iş yapıyor ama yok olmuyor...
Diyeceğim o ki aynı sorundan bende muzdaribim...Bu konuyla alakalı psikolog ya da başına gelen varsa lütfen bilgilendirirse sevinirim..Konuyu takip ediyorum..Yalnız değilsiniz![]()
Köpüşler gece bazen acıkıyorlar...Ben 29 yaşında halen gece havlayan köpeklerden korkup örtüyü kafama çekiyorum![]()