Bebeksı bır konusma gıbı mı?Konuyu takipteyim.
Çevremde gördüğüm kadarıyla derecesi var diye düşünüyorum.
Oğlum 3 yaşına girecek konuşması hala düzgün değil, bir çok kelimeyi farklı söylüyor, ama ben de bazı kelimelerde diline bastırarak konuştuğu için pelteklik kalacak mı diye merak ediyorum.
Doğduğunda dil bağı var demişlerdi. 1 ve 7 aylıkken kontrollerinde emmesinde ve dilini çıkarmasında sorun yok diye önemli derecede değil demişti kbb doktoru.
Düzeltilebilir bir durumsa aklımda bulunsun.
Maşallah , darısı basımıza inşallahh.Merhaba
5 yaşındaki kızımında aynı sorunu vardı
Pelteklik mi adı bilmiyorum ama artikulasyon bozukluğu deniyor.
9 harfi yanlış çıkarıyordu
S yi Ş
R yi L
L yi Y
gibi
Anaokuluna gidiyor. Ben kreşden beri farkındayım ama düzelirmi diye bekledim. Kızım birşey anlatiği zaman bazen ne söylediği çok net anlaşılmıyordu. Bebek gibi konuşması oluyordu.
Anaokuluna başlayinca öğretmeninin de dikkatini çekmiş tabii
Okulda konuşma terapisti var ilgilensin mi dedi
Ben kendim bi terapiste getirmek istediğimi söyledim öncelikle. Okuldaki nekadar ilgilenir diye düşündüm.
İyiki getirmişim. Yaklaşık ekim de başladık ve şuan çıkaramadığı harf yok. Bazen arada r de takılıyor. Cümlenin başında r varsa biraz zorlanıyor halen. Oda terapistin demesine göre 8 yaşına kadar oturan bir harf olduğu için zamanla onunda düzelceğini belirti
Biraz zaman alıcı ve meşakatli bir süreç
Ödevlerimiz oluyor ayna karşısında çalışıyoruz
Günde 10-15 dk, bazen oluyor birkaç gün hiç
çalışmiyoruz
Ama anaokul döneminde bu sorunu çözmemiz bizim için çok iyi oldu.
Şuan çok net konuşuyor. Hiç bir sıkıntısı kalmadı çok şükür.
Drama dersı almıstı ılk donem , ama bunla alakalı degıl bılım merkezıne gıdıyor orada zorunlu derslerden bırı .Yeğenim 6 yaşındayken bazı harfleri tam vurgulamıyordu bir de nedensizce takılma başlamıştı bazen konuşurken. Pedegogu takılma konusu üzerinde durmamayı, yokmuş gibi davranıp yorumda bulunmamayı önermişti. Harfler içinde konuşma terapisi kartları önermişti. Tam markasını hatırlamıyorum ama içinde dil dudak tembelliği için ayna karşısında yapılacak eğlenceli egzersizler vardı. İşte dilinle burnuna dokunmaya çalış. Dudaklarını şöyle yap tarzı. Bir de yakın sesli kelimelerin yanyana tekrarlandığı vurgu kartları vardı. Konuşması düzeldi şimdi tamamen.
Sizin oğlunuz okuma-yazma bildiği için yaşına uygun daha çok kaynak bulursunuz diksiyon konusunda. Konuşma terapisi elbette işe yarar. Ama eğer ilgisini çekiyorsa diksiyon eğitimi de verilen bir drama dersi daha çok işine yarayabilir bence. Kalabalığa hitap etme konusundaki becerilerini de geliştirir. Topluluk önünde konuşma korkusunu yenmesine yardım eder.
Bebeksı bır konusma gıbı mı?
Bu bızdekı durum evet onun bıraz sevımlı konusmasına sebep oluyor.
Onun dısında kuzenım dıs hekımı ona sordum hemen, o dılı onde mı kalıyor bak dedı bana. Ben tabı bır turlu anlamadım ama kardesı var oda 18 aylık , onu konusturunca onun dılının dısarda kaldıgını fark ettım , ama buyuk oglumda dıl onde kalmıyor.
Belkı sızın dıl onde kalıyor olabılır mı, anlatabıldı mı acaba?
Kardeşide ç harflerini ş gibi çıkarıyor , kuzenım o daha bebek onda normal dedi
Küçük oğlum gibi anlasılan , ama onun gececegını soyledı kuzenım .Evet bebeksi konuşuyor. Yani bence yaşı itibariyle de bebeksi konuşuyor. Erken başlamadı zaten konuşması.
Dili önde kalıyor dişiyle bastırıyor bazı kelimelerde.
Ş ve ç harfi hala net değil. Onları daha çok d ve s olarak çıkarıyor. Net değil yani konuşması. O yüzden bekliyorum.
Yani şimdi doktora götürsem anlayamaz zaten. Mecbur bekleyeceğim..
Ne güzel ya masallahhhBenim kardeşim de 7 yaşındayken r harfini y olarak söylüyordu ama doktora falan götürmedik kendiliğinden geçti
Maşallah , darısı basımıza inşallahh.
Belki bizde de baska harflerde sorun vardır ama farkında degılız bız .
Hangi şehirdesiniz , tam olarak bu gittiğimiz uzmanlardan yanı dogru yere gıdıp gıtmedıgımızden nasıl emın olacagız? Nasıl bır egıtım aldınız acaba bılgı verır mısınız, ne kadar sureyle gıtmesı gerekıyor. Ona gore bır yere baslamak ıstıyorum daha sık gıdılen bır yerse , yazın yasadıgımız ama kucuk olan bır sehırde baslamak mantıklı . Ama oyle her hafta cagırmayacaksa İstanbul da baslamak ıstıyorum .
Sadece konusma veya okuma mı oluyor acaba?
Küçük oğlum gibi anlasılan , ama onun gececegını soyledı kuzenım .
Yıne kuzenımın abısı kbb cı , oda sımdı bana donus yapmıs . Kbb cılerde bır bolum varmıs bu bolumu alanlar ses ıle ılgılenıyormuş. Foniatri diye soyledı , bu aksam dıs hekımı gorsun olmadı cumartesı hemen gondereyım dedı .
Kbb bu ısle ne alakası var hıc anlamadım
Bence işinizi şansa bırakmayın. Hemen düzelecek birşeyse zaten 1-2 seansınızı alır.Ne güzel ya masallahhh
Bende ki cocuk zor anacım , ben onu egıtımene goturmezsem kendı kendıne gecmez bu bılıyorum ben sansımı
Çok teşekkür ederim kızlar
Bu aksam yazarım bakalım dıs hekımı ne dıyecek bu duruma.
benkeyfimvekahyasi canım kuzenım dıs hekımı benımde , hemen onunla gorustum de o bebekler dıllerı dısarda konusur dıl dısın onunde kalır ve normaldır dedı pelteklık bebeklıkte. Benım ufak oglanda aç yerine aşşş gıbı bısey soyluyor , gecer dıyor ınsallah yanı en azından . Ustte 5 alta 2 dısı var. Dıs cıkarmaları gec kalıyor cocukların benım , buyuk oglumunda gec cıktı , erken curudu . 1.5 sene ust dıslerı yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?