• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda renk kavramı

cadi34cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
738
634
33
40
Merhaba arkadaşlar
Sorum şu ki çocuklarınız kaç yaşlarında öğrendi renkleri oğlum tam 2,5 yaşında ama renkleri imkanı yok öğretemıyorum.parmak boyası,oyun hamuru,renkli toplar,aynı model farklı renk arabalar...
ama yok öğrenemıyor deli olucam günlerdir uğraşıyorum kırmızıya takmış kafayı herşeye kırmızı diyor.
Arada tabi yeşil mavi diye attığı oluyor ama tutmuyorda.ne yapacağımı bilemedim her aksam başka bisey alıyorum renklerı ogrenımı dıye renkli mandalları odanın ortasına ip çereke astım ayrı ayrı renklerle ama malesef
Herhangi bir sorunumuz yok çok şükür akıllıda bir çocuk ama renk konusunda malesef yol katedemiyoruz.
Sizler neler yaptınız bu konuda yardımcı olurmusunuz?

İyide daha 2.5 yaşında ne bekliyorsunuz? Benim kızım herşeye mor derdi. Sonra bi baktık laciverte kadar biliyor. Siz eğlenmeye bakın o kaydediyor.. zamanı gelince sizinle paylaşacak

Cok kucuk ama.benim oglum anaokuluna giderken ogrendi renkleri.soyle denemeye baslayin kizim kirmizi kalemi getir ,bak mavi toka ,siyah sehpanin yaninda gibi gibi.o kaydedecektir rahat olun.

Cok kucuk ama.benim oglum anaokuluna giderken ogrendi renkleri.soyle denemeye baslayin kizim kirmizi kalemi getir ,bak mavi toka ,siyah sehpanin yaninda gibi gibi.o kaydedecektir rahat olun.
ay sağolun vallahi iyi geldi okudum nette bide 2,5 yaşında ara renkleri bile öğrendi diyenleri iyice aklım karışmıştı :)

ay sağolun vallahi iyi geldi okudum nette bide 2,5 yaşında ara renkleri bile öğrendi diyenleri iyice aklım karışmıştı :)
Niye karışıyor ki kafanız? 2.5 yaşında anne baba dışında kelime söylemeyen çocuklar var, geç yürüyenler var onları görüncede karışıyor mu kafanız?
Her çocuk kendine özeldir. Senin ki renkleri bilmiyordur ama başka özellikleri vardır. Çok takılma öyle şeylere.
Benm kızım 3.5 yaşında rakamları tanıyor,görünce söylüyor ama iş sırayla saymaya gelince yok, sayamıyor :) napıyım yani nasıl olsa öğrenecek ha bugün ha yarın

Back
X