çocukları arasında 2.5 - 3 yaş olanlar

Benim 3.5yasinda kizim.hem cok istiyorum hem de yeter bir tane diyorum.cocuklar arasi yas acildikca insanin gozunde buyuyor.bir de ben 33 yasindayim.son bir yilim.hayirlisi olsun diyorum.

Benim 3.5yasinda kizim.hem cok istiyorum hem de yeter bir tane diyorum.cocuklar arasi yas acildikca insanin gozunde buyuyor.bir de ben 33 yasindayim.son bir yilim.hayirlisi olsun diyorum.

ben de 33 yasındayım. kucukken oyun arkadaşı, buyuynce can yoldaşı olsun istiyorum

Benim cocuklarimin arasinda 4,5 yas var memnunum buyugun cok faydasi oluyor 2 yas civari biraz huysuz ve laf anlamaz oluyorlar biraz zor olur gibi ama cocugunuz mizmiz degilse ikisi birarada buyurler:)

Kızım 3 yaşında şuan hamileyim 2 aylık :) Ben hep bu vaktin uygun olduğuna inanmıştım.Allahım aratmadı çok şükür.

Bilmiyorum doğunca ne nasıl olur ama kızım için ve benim için uygun zaman.Kızım artık büyüdü uykusu yemesi düzeldi bez olayı bitti.Şimdi kardeşi olursa benim için art arda gibi olcak.Kızım içinde arkadaş olacak.Yaşadığım yer dolayısıyla dışarı pek çıkmadığımız için kızımı kardeşsiz bırakmak istemedim...Üstelik yanımda destek hiç kimse yok.Annem gelicek doğuma 1 ay inş sonra kızımda da olduğu gibi tekim.Eğer yanınızda az da olsa bir destek varsa hemen yapın.Helede muhakkak kardeş düşünen bir anneyseniz zaten hemen yapın.Yaş geçmeden araları çok açılmadan,siz henüz sabızrlıyken ve anneliği bebek bakmayı unutmamışken :)

Ben bebek sevmeyi özlemişim.Ve ikincide kendimi daha tecrübeli daha istekli ve bilinçli hissediyorum.Umarım sağlıkla alırım kucağıma.Allah sizede en güzel zamanda sağlıkla nasip etsin inşallah...

cok teşekkür ederim :) ben ya arası yakın olsun, birlikte oynasın (ben yalnız buyudum) ya da gec olacaksa olmasa da olur diye düsündum. huysuz olacağını biliyorum, kızım mızmızlık yapar ama uykusu ve beslenme düzeni çok iyidir. biraz da ona güveniyorum sanırım. kızım 3 aylıktan beri gece uyanmıyor, hiç uykusuz kalmadım. aslında beni en cok korkutan uyumaması olur

Olsun muhakkak değişiklik olur.Ama ya şimdi ya hiç mantığın var madem bismillah de :) Sonuçta nasıl büyüdüyse kızın bak 2 yaşında olmuş diğeride büyüycek hem tecrüben var,kızında ilkti herşey.Olumlu düşün sadece....1 1,5 sene daha sıkarsın dişini sonra rahatlarsın inşallah...Hepimizn için inşallah :)

evet çok haklısınız :) başladım zaten. hayırlısı olsun hepimize

Bence ideal 3 yaş kardeşlerin arası düşünüyorsunuz zaten ertelemeyin.
Ben de kızım 2 yaşındayken istiyordum eşim istemedi.kızım 4,5 yaşında deli gibi kardeş istiyor eşim istemiyor(2 senedir dilimde tüy bitti
ama yok istemiyor.Kızım da kardeş hasretiyle yanıyor.Anne çok dua ettim ama kardeşim gelmedi diyor(Resimlerinde kardeşi var.Oyuncaklarını bile bunu kardeşime ayıracağım diyor.
Siz de eşiniz ve siz isterken sağlığınız yerindeyken yapın bence zamanın ne getireceği belli olmaz..

kızınız adına uzuldum ama belki bebeği görse istemeyecekti. sonuçta o sürekli bakıma muhtaç bir bebek hayal etmiyor. tek olmanın da elbet avantajları var. hakkınızda hayırlısı olsun

kızınız adına uzuldum ama belki bebeği görse istemeyecekti. sonuçta o sürekli bakıma muhtaç bir bebek hayal etmiyor. tek olmanın da elbet avantajları var. hakkınızda hayırlısı olsun

bu da benim imtihanımBebekleri de çok seviyor kızım nasıl içten görsen.Tek olmanın avantajı bütün ilgim, sevgim,enerjimi ona veriyorum güzel zaman geçiriyoruz.Zaman bakalım ne gösterecek..Sizin için de hayırlısı olsun.

Cocugum yok ama 3 yas kucuk bir kardrsim var ve cevabini vereyim hic durma hemen su an yap.
2-3 yas yas farki muazzam bir sey.ben kardesimle kanka gibiyim.dostum o benim ya birlikte oyunlar oynadigimiz hic bir zaman yalniz kalmamam hep onun sayesinde.
Kavgalat elbet oluyor birbirimize agiz burun az girmedik.az kanatmadik bir yerlerimizi.ama bu da kardesligin eglencesi degil midir?
O muhabbetlerimiz birbirimizi korumamiz.o arkadaslik duysu ya kesinlikle harika anlata anlata bitmez..
Ama mesela kimi arkadaslarim var kardesleriyle arasinda yas farki bizim kadar ama birbirlerine gicik oluyorlar.yani cocuklarin karekterine gorede degisir.ben mesela kardesimle futbol oynayip futbol muhabbetinde yardirirken oda benle barbi oynadi.cunku ikimizde ikisinide seviyorduk.birazda uyum meselesi.
Ama yinede tavsiye ediyorum cunku o aradan yillar gectiginde bayram sofrasinda kardesiyle oturup cocukluk anilarini konusurken kazanacagi huzur bile bunu soylememe yeter.

Benim iki yakisiklim var :) İkisinin arasında 3.5 yastan biraz fazla var. Büyüğüm 5 yasını gecti, küçüğüm 1.5 yasında. Buyuk oglumun kardes olduktan sonra inan bütün huyu suyu değişti, cok hircinlasti. Hatta bu hafta pedagoga gittik. Ne kadar seviyorum dese, birisi 'ben bakayım benim olsun kardeşin' vs dediğinde çıldırsa da, kardeşine sık sık zarar vermeye, vurmaya filan başladı( ama eminim daha buyuk olsaydı, daha da zor olurdu. Su anki aklım olsa en fazla bir sene ara verirdim:) yine de gun geçtikçe, kardes büyüdükce iliskileri toparlıyor gibi. Bugün birlikte top oynadılar, bayıldım izlemeye:) kardes iyidir, beklemeyin derim ben:)

Kızına masallah. Uyku olayını nasıl başardınız? Ben inanın 5 senedir dogru düzgün uykuya hasretim..

Kızınız,Mart ayında zaten 3 yaşında olacakmış. Yani kardeşi doğana kadar neredeyse 4 yaşında olacak. Tabi sizin özel hayatınız ama birbirlerine arkadaş olsunlar,birlikte büyüsünler diye düşünüyorsanız daha fazla beklemeyin.

Benım ıkı oğlumun aralarında 2 yıl ıkı ay var
Zaten ılk oğlum asırı hareketlı olduğu ıcın ıkıncıyı hemen
Düşündük. Sımdı bırlıkte oynuyorlar bazen kavga edıyolar
Ama sıkılmıyorlar hem cocuk kucukken daha cok alışıyor kardesıne
O yasta kıskançlığa ermıyo aklı bence sızde rahatlığa alışmadan
Duşunun ıkıncıyı

bence siz geç kalmışsınız. çocuk sizin tam ilginize alışmış ondan bebeği istemez tabi.
en iyisi arada 2-3 yaş olması bence

Haklı olabilirsiniz tabii ama iki yeğenimin arasında 3 yaş var fakat onlarda birbirlerini çok kıskanıyorlar hatta büyüğü kardeş kıskançlığından dolayı onun gibi küçük ve bebek olmak istemesi filan derken normal konuşmaya geç başladı bebek gibi konuşuyordu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…