çocukları çizigi filmlerden nasıl uzaklaştırabiliriz?

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
biraz önce okuduğum bir konuya istinaden bu konuyu açtım arkadaşlar. gizli telkin ile çocuklarımızın beyinlerine cinsellik ve saldırganlık mesajlarının yollanması. konusundan dolayı Weiss e teşşkürüd e bir borç biliyorum. konumuza dönecek olursak; benim iki çocuğum var oğlum,11 kzıım 4 yaşında . tam çizgi film ve oyun yaşındalar. ve yukarda bahsettiğim gizli telkin olayı da en çok çizgi filmler yolu ile izleyicilere ulaştırılıyor. tam gün bir çalışan olduğum için oğlumu öğleden sonra takip edemiyorum oda haliyle akşama kadar tv izliyor. kızımda zaman zaman tv başında oluyor. eminim sizlerde de yaşanıyordur bu durum. hatta bazen tv yi kurtarıcı olarak görüyoruz . ama bilsek orada neler empoze ediliyor o küçük beyinlere hala bunu yapar mıyız acaba ?
peki bunu aşmak için neler yapabiliriz. çocuklarımızı tv den uzaklaştırmak adına ne tür faaliyetler geliştirebiliriz. fikirlerinizi bekliyorum.

dışarıda herkes birbirine gayet saygılı düzgün davranıyor hiç küfür eden yok herkes efendi efendi yaşıyor ama ah o telev,zyon yok mu tek suçlu o değilmi..inanmayın böyle şeylere fazla tv izlemesin yeter.

tam gün calisan bir anne olarak isin cok zor bu konuda, ben ev hanimiyim, cocuklar olunca isi gücü birakip annelige soyundum, benim t vkonusunda kurallarim sert.benim cocuklarim (6-4 yasindalar) tv izlemeleri yasak.tabiki onlarla daha cok ilgilenmem gerekiyor durum böyle olunca, elisi süsler, kesip yapistirmalar, aile oyunlari, puzzle ve yaraticiliklarini sergileyebilcekleri hersey cocuklarimin gözlerini parlatiyor. bunlardan ne kadarini uygulayabilirsin bilemiyorum ama izlemek istedigin yolu takdir ettim, bilincli ebeveynler, bilincli gelecek kusak. tebrik ederim.daha fazla secenekte yazabilirim eger istersen bana mesaj atman yeter, elimden geleni yaparim cocuklarin icin.

dışarıda herkes birbirine gayet saygılı düzgün davranıyor hiç küfür eden yok herkes efendi efendi yaşıyor ama ah o telev,zyon yok mu tek suçlu o değilmi..inanmayın böyle şeylere fazla tv izlemesin yeter.

:44:tek suclu olmasada suclulardan biri belkide azmettirici
ve benim derdimde zaten cocuklari tv den nasil uzaklastirabiliriz fikrine ortak bulmak:68:

Back
X