Çocukları korumak

İyi de anne babanın görevi bu değil mi zaten? Çocuk yaparken rahat davranma lüksünüzü bir kenara bırakıyorsunuz.
2 yaşındaki çocuğun özgürlüğü en fazla parka gidildiğinde ebeveyninin elini bırakabilmesi olur. Bu 20 yıl önce de böyleydi şimdi de böyle.
Restorandaki adamlar konusunda, insanların düşüncelerini okuma gibi bir yeteneğiniz yoksa paranoya diyeceğim buna. İnsanlar sevimli çocuk görünce birbirlerine gösterir zaten. Restorantın ortasına masanıza nasıl gizli gizli baktılar o kısmı anlamadım. Yüzlerine gazete tutup delikten sizi mi izlediler?

Buna ek olarak aslinda her ulkede boyle.. bizim ulkede tepki ceken cezalarin olmamasi.. siyaset topiginde kac tane haber var cezasiz kalan.. yoksa baska ulkelerde de ebeveynler cocuklarini gozlerinin onlerinden ayirmazlar 2-3 yasinda.. zaten 2 yas da kendini ozgur hissetmesin bence cunku bir muhakeme kuramadigi icin tehlikelere cok acik bir yas konu sahibi..

Öyle bir zaman da yasiyoruz ki maalesef iyi niyeti kötü niyeti ayırmak gercekten zor.

Yaşadığım bir olayı anlatayim size. Okulda aynen sizin yaşadığınıza benzer bir şekilde bir olay yaşandı ve idareye gidip durumu anlattım. Müdür beyin söylediği şuydu, bir öğrencisi beslenmesinin bir kısmını getirmis yemesi için ben o öğrencimin yanaklarını sıkmak istiyorum sarılmak istiyorum beni düşünmüş getirmis ama yapamıyorum dedi çünkü öyle bir dönemde yaşıyoruz maalesef. Ama bizlerde ebeveyn olarak kötüsünü düşünmek zorundayız çocuklarımızı korumak için ama bunu takıntı haline gelmesi surekli biri bisey yapcak korkusu da hiç sağlıklı değil. Allaha emanet yavrularımız ben icimi ancak bu sekilde rahatlatiyorum.

Bu kadari bana abarti geldi. Cocugu gizli gizli gozetlemek,ailesine gizli gizli bakmak vs. Restorandasiniz yani gizli baksa ne kadar gizli bakabilir? Masanin altina girip ordan size ve cocuga bakmadilarsa sizin abartiniz diye dusunuyorum.

Bu arada cocuk guzeldir,ailesine bak cocuga bak seklinde de yorum yapmis olabilirler. Mesela benim oglum da bana gore cok daha guzel bir cocuk,gorenler oha anasi tipsiz ama oglan guzel hmmm demek ki baba iyiymis diyenler olabiliyor ;)

Evet hassasım. Ama sadece bu akşamki olay dolayısıyla ya da çocuğum dikkat çektiği için değil. Tabiki kalabalık bir restoranda alıp kaciramazlar herhalde. Benim hassasiyetim çocukların bu ülkede çok ama çok savunmasız olmaları. Hemen kötü birşey olacağı yok ama birşey olmaz da diyemiyoruz. Anne baba olarak gittiğimiz hiçbir mekanda ve hatta akraba dahi olsa insanların yanında rahat davranma lüksümuz yok. Sadece biz değil bütün anne babalar için geçerli. Hem özgür hissetsin istiyorum hem bir an bile peşini bırakmak bu devirde imkansiz geliyor. paranoyakligim benim suçum değil şartlar öyle gerektiriyor bence.
Biz bazı şeyleri bilinçsizce abartıyoruz.Tabi ki de çocuklarımızı koruyacağız ama nereye kadar koruyabiliriz o muamma.Birde yabancı kimse çocuğa kalabalık yerde yaklaşamaz kolay kolay çünkü artık çocukları o kadar temnihliyoruz ki yabancı birine direkt tepki gösteriyorlar. Lütfen araştırın taciz olaylarının çoğu yakın çevre ve okuldan oluşuyor.Fakat bunlar örtbas edildiği için çok fazla göze batmıyor.Ama ensest yıllardır ülkemizde çok fazla var.Yani malesef bizim korumumız bir yere kadar çünkü bu çocuklar okula gidiyor akrabalarla başbaşa kalıyorlar.Bunları engelleyemeyiz o yüzden çocuğa gerekli eğitimi verdikten sonra Allah a sığınacağız çünkü sapık zihniyetler nerde bilemiyoruz

Kivii17 Kivii17 size katılıyorum.
'Çocuk tacizleri ve kaçırmalar son yıllarda arttı' şeklinde bir bakış açısı var toplumun büyük bir kısmında.
İstatistiklere bakmadım,bu konuda ülkemizde ciddi bir raporlama ve istatistik var mı?
Ondan da emin değilim.
Bununla birlikte sosyal medyanın yaygınlaşması nedeniyle artık bu tip haberlere daha fazla maruz kaldığımız için ayrıca ve ailelerdeki bilinç+tedirginlik düzeyinin artması ile böyle bir algı oluşmuş olabileceğini düşünüyorum.
Şunu da eklemek isterim.
Çocukları taciz ve istismar edenler çok yüksek oranda aile üyeleri veya yakın çevredeki insanlar.
Bu konuda yapılmış araştırmalar bunu söylüyor.
Çocuklarımıza özellikle duygu eğitimi ile mahremiyet eğitimini 2 yaşta başlayıp, 4 yaş ve sonrasında üzerinde durarak vermemiz gerekiyor.
Bu konuda sorulacak sorular olursa memnuniyetle cevaplarım.

Benim kocam çok saftirik bir adam. Kızımızı parka götürünce milletin çocuğuyla da oynar. Yanaklarından makas alır, çıkamadıkları kaydıraklara çıkarır, başlarını filan okşar :deli: her seferinde uyarıyorum “manyak mısın elalemin çocuğunu elleyip durma!!” diye :) başlarda anlamakta zorlandı ama artık dikkat ediyor. Kimin niyeti iyi kimin kalbi kötü bilemiyoruz. Her zaman tetikte olmak gerekiyor.

Ben yine de kendi çocuğumu insanlara karşı güvensiz yetiştirmek istemiyorum. Eğer bir ortamda özgürce dolaşmak istiyorsa mutlaka izin veririm, güvenli mesafeden ajan gibi takip ederim. Allah tüm çocukları kötülüklerden korusun..

Benim burada anlatmak istediğim adamlarin gizli bakmalarinin nasıl büyük birşey olduğu akillarini okudugum ve cocuguma kesin kotu birsey yapacaklari değil. Zaten oyle dusunsem tepki verirdim onlara sacma bile olsa. Benim anlatmaya calistigim bu dönemde ufacık şeylerin bile bizi çocukları korumak konusunda alarm durumuna getirmesi ve anne babalarin nornalden fazla tedirgin yasamasi idi. Göz ardı edemeyecegimiz bir şey var. bu ülkede çocuklar kadınlar ve hayvanlar korunmuyor. Cevap yazan herkese tesekkur ederim.

Fazla dikkat çeken bir çocuksa dikkatlerini çekmiş olabilir. Ben ki bir dönem babaların kendi öz çocuklarını istismar etmesinden huy kapmış insanım ama sanmıyorum art niyetleri olduğunu. Dört yaşında ve 7 aylık kızlarım var. Oluyor öyle arada yolda izde ama hiç art niyet aramadım. Başıma da çok sık gelir karıkoca veya sevgililer yanımızdan geçerken avmde falan birbirlerinin kolunu dürtüyorlar ben de tebessüm edip geçiyorum yanlarından. İki hemcins arkadaşta olabiliyor. Hatta bugün börek almaya gittim başıma geldi. Üç erkek ve bir kız arkadaş ayakta sıra beklerken, bebeği işaret ettiler adam sonunda dayanamayıp izin aldı sevebilir miyim diye.

Amerikada çocuğa dokunduğunuz an ebeveyn şikayet edince hapis cezası var.

Oraya gidince yakınlarınızın ilk uyarısı çocuklara sakın dokunma.

Bizde de çocuğa tecavüz edenleri rızası vardı diye serbest bırakıyorlar.

Ne bekliyorsunuz ki??? Sapık korkmuyor.Kendini dizginleme ihtiyacı hissetmiyor.
dün haberlerde izledim
doktorun biri hastalarını gizli videoya cekıp erotık sitelerde yayınlamış ve dr serbest bırakılmıs mesleğe de devam ediyor

Back
X