Çocukları okula gidip çalışan anneler lütfen

meryzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
62
8
48
Merhaba
Ben haftada iki gun çalışıyorum. Ama şehir dışında.yolum da epey uzak. Sabah en geç 8 de yola düşmüş olmam lazım.akşam da 7 gibi ancak gelirim.iki Çocuğum var.biri 8 yaşında kız, diğeri 9 yaşında erkek. Oğlum Sabahçı , kızım öğlenci. Bu zamana kadar annem bakıyordu ama bu yıl annem epey rahatsızlandı.ve erkek kardeşimle de çocukların bakımı yüzünden biraz tartıştık.artık anneme bırakmak istemiyorum.ne yapabilirim? Öneriniz var mı? Etüt merkezi düşündüm ama? Bakıcı tecrübem hiç yok.çocukları evde yalnız kesinlikle bırakamam.

tam gün okula vermeniz mümkün değil mi?

Haftada iki gün çalışmak çok iyi bir rakam bence. Geri kalan günlerde evdesin ne güzel.
Ben her gün sabah 7 akşam 7,30 eve ancak giriyorum.
Etüt merkezleri 2 olursa idare edilebilir ancak ben çocuğumun okuldan sonra rahat etmesini isterim. Güvenebileceğin bir bakıcı olursa daha iyi olur sanki. Çocukların da büyükmüş zaten.

Ücret karşılığı evinde bakacak bir komşu bulamaz mısınız?
Çocuklarınız büyük aslında. Sadece tehlikeli şeyler yapmasın diye göz önünde bulundurmak ve önlerine yemek koymak yeterli.

evde yalnız bırakamam deyip cevabımın önünü kesmişsiniz

ilkokula gitmiyordum evde yalnız kalıyordum

hem sizinki sadece iki gün

evden 8 de çıkmak çok erken değil aksine geç bir saat; zira aynı şehirde 8.30 daki işime özel araba ile gitmek için dahi daha erken çıkmam gerekiyor

sabahçı evden kaçta çıkıp kaçta geliyor; yine öğlenci için de aynısı

ev okul uzak mı servis var mı vs vs

ama iki gün için etüt merkezi eğlenceli olabilir; hani çok gitmeyecekleri için sıkılmaları vs de söz konusu olmaz gibi; hem yeni arkadaşları da olur

ama bu iki gün Salı Perşembe gibi ise bir bayanla anlaşıp hem ev işleri hem de çocuklara göz kulak olmak konusunda da yardım alabilirsiniz

o çocuklar artık bakıcı çağında değiller; en fazla göz kulak olunurlar

kendileri yer; içer; giyinir; tuvalete gider; oynar; ders çalışır vs

çocukları tüm gün gidecekleri bir okula vermek gerekir bence
aynı okula aynı saatlerde gidip gelirlerse daha kolay olmaz mı?
sonrası için de bir bakıcı olabilir mesela 4 te okuldan çıkar eve gelirler 7 ye kadar biri bakar evde yemeklerini yerler ödevlerini yapmaya başlarlar ki siz gelirsiniz.

Gene de en güzel seçenek komşu teyzeler ablalar gibi görünüyor. Etüt merkezlerinin tam zamanlı kayıt aldıklarını biliyorum 2 gün için kayıt alacaklarını zanletmiyorum. Okullarında etüt merkezi yok ise. Okuldan çıktıktan sonra onları kim götürecek oraya bir işin öyle bir boyutu var.

Bence bir komşunuzla anlaşın makul bir ücret ödeyerek işin içinden çıkabilirsiniz. 2 gün için zaten dadılar bakıcılar gelmez.

Ankarada Eryaman veya çevresinde otuyorsanız size güvenebileceginiz bakıcı önerebilirim 2 gün için çoçuklarınıza refakat edebilir.

eşiniz aynı şehirde ise işe götürme şansı var mı 2 gün için.
Nasılsa çocuklar kendine bakıyor, sadece göz kulak olunacak.

Bence etüd merkezi çok daha iyidir. Hem derslerine yardımı olur hem de evde boş boş tv izelemezler.

Haftada 2 gün çalışmalı iş en güzelmiş. Ne işi olduğunu merak etmedim değil..

Ben Üniversite'de çalışıyorum.derslerimi 2 güne sıkıştırdım.tam gün okula veremem.bütçemi Aşar ve zaten kendi Okullarında rahatlar seviyorlar.alışmışken değiştirmek olmaz.

Oğlum sabah 7.30-12.30 arası gidiyor servisle En geç 13.00 gibi evde olur.servis Oğlumu 7 de alır. kızım 12.30-5.30 arası okulda. Öğlen 12 de servise biner akşam 6 da evde olur.

Evde yalnız bırakamam. burda çok netim.hem onlar ben korkudan ölürüm.

Evli değilim.eski eşimin çocuklarla irtibatı yok.

Komşuluk ilişkim pek yok.kime nasıl sorulur, güvenirim bilemiyorum.yani aslında biri var ona sorabilirim.ama günlük 80 dese iki gun 160 ayda 720 yapar. Temizlik için ihtiyacım yok sadece çocukların önüne yemek koysun, ders çalış desin kafi.

Etüt merkezinde ders çalışırlar tv açmaz Boşa Geçmez diye düşünmüştüm. Servis alır bırakır.gerçi Etüt merkezi kaç lira ders acaba?

Offf ne zor yalnız anne olmak

Benimde ayni yaşlarda kızım var asla yalnız bırakamam ve hiç birakmadim da. Bırakmayın tabii.en güzeli 2günluk ev işi ve çocuk bakımı için bir bayan bulmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…