• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları olan aileler ve gürültü

Gürültü olması için illaki çocuk olmasına gerek yok. Bizim üst katta çocuk yok ama çocuktan beter gürültü yapıyorlar. Dolap gıcırtısı gecenin 12sinde kronikleşti artık. Asla erken saatte acmıyor o dolabi kadın. 12den sonra sürgülü dolabı caartt diye açıyor. Evde 3 bekar kız var,ne giyiyorlarsa artık evin icinde,takır tukur yürüyor ayağındaki adeta takunya. Asla sandalye falan kaldırmazlar cart curt sürürler vs vs
Benim altım boş. Karşı dairemde boş.Arada çok sapıttıklarında sabahın 6sında evde plasmacar sürüyor kızım(aşırı ses çıkarıyor tata tata diye tekerlekleri),yada ben gürültü yapıyorum sonra toparlanıyorlar. Uzun süre ses gelmiyor yukarıdan.
Birbirimize alıştık,yuvarlanıp gidiyoruz. Ne onlar şikayet ediyor gürültüden nede ben :-)
Demem o ki. İnanın çocuğa gerek yok evde gürultü olması için. Çocuk olsa sanırım sorun etmem. Eşşek kadar insanların yaptığı gürültüden aladır benim için.
Bende bundan muzdaribim
Çocuk olsa anlarım ama üst katımda tek başına yaşayan bir bayan var ve bana illallah ettirdi.
Eşya çekmesini falan bıraktım kadının kendide gürültülü.
Bir telefonla konuşur sanki benim yanımdaymış gibi
Kadın safi zarar :KK14:

çocukları küçük hanımlar (sadece komşulara ses gitmesinden yakınan şikayet alan ) o çocuklar büyüycek hemde ne büyüyecek kocaman delikanlı genç kızlar olacak Türkiye koşullarında ağır sınavlara hazırlanacak stresli olacaklar .sizlerin yaşıda 40-50 olacak sabır kalmayacak eee büyüttünüz ama ne çile ve zorlukla çünkü.üstünüze çocuklu aile taşınacak ve bütün gücüyle tepinecek o sessiz liman eviniz tam bir gürültü kazanı olacak öle bir duruma geliceksinizki taşınacaksınız.istermisiniz asla.o yüzden lütfen alttada insan yaşadığını ve insanın evinde huzurla yaşamak istediğini unutmayın.çocuktur ağlar tepinir evet ama çocuk sizin yahu onların değilki onlar zamanında büyütüş sırasını savmış aynı eziyeti çekmelerine izin vermeyin.

Yıllardır birinci katta oturuyorum, hiç bu kadar gürültü duymadım. Resmen sabah onlar kalkınca ben de kalkıyorum. Oturduğum dairenin üst katındaki ailenin 1,5 yaşında bir çocukları var. Akşam eve geldiklerinde 8-11 arası evde sanki biri bir odadan bir odaya koşuyor. El kadar bebe bu kadar ses çıkarır mı ya? Baş ağrısı için ilaç almaya başladım. Gidip söyliycem ama tartışmak istemiyorum daha beter olurlar diye bir de adam yönetici, her ay aidatı ona veriyorum. Allah aşkına çocuklu ailelere soruyorum ne yapıyorsunuz da bu kadar gürültü çıkarıyorsunuz?

valla çocuk olan evde gürültü maalesef oluyor oyun çağı onun koşma zıplama ahhh bizdeki gürültüyü bilsen sen ne yapıyorum valla yatak odası tarafına izin vermiyorum gündüzleri oturma odası kendi odası ve holde oynayabilir akşamları bizim yanımızda oturma odasında bu şekilde dengelemeye çalışıyorum

15 aylik oglum var, allahtan alt katimiz bos. Eline geceni yere atar, oyuncaklarini yere vurur. Ve malesef henuz yapma etme demekten anlamaz.. yani biz diyoruz ama pek bir ise yaramiyor cok ufak daha.
Alt katimiz dolu olsa hali fleks yaptirirdim antialerjik olanlarindan. En azindan sesi azaltirdi. Ben de gurultuden cok rahatsiz olurum, rahatsizlik vermekten daha da rahatsiz olurum.

Katlanılabilir veya katlanılamaz kelimesinden ne anlıyorsunuz acaba merak ettim. Devamlı ve ciddi anlamda rahatsız eden gürültü katlanılamayandır. Kimseye evinizde kıpırdamayın demiyorum. 3 saat birisi üst katta top oynasın ama makul saatler olsun. Çocuğun yürümesini engelleyemezsin ya da yere bşr şeyler atmasını ama bu aralıksız ve her akşam devam ediyosa kıpırdamayın o evde bile derim yani.
Deyin bakalim............

Biz de birinci katta oturuyoruz ust kattan gelen sesleri gectim artik bahcede oynarlarken kafayi yememek icin zor duruyorum. Pencereye top atarak oyun oynuyorlar ne laftan anliyorlar ne sozden anneleri de anca yipmi iglim itmi kizim.:işsiz:

çocukları küçük hanımlar (sadece komşulara ses gitmesinden yakınan şikayet alan ) o çocuklar büyüycek hemde ne büyüyecek kocaman delikanlı genç kızlar olacak Türkiye koşullarında ağır sınavlara hazırlanacak stresli olacaklar .sizlerin yaşıda 40-50 olacak sabır kalmayacak eee büyüttünüz ama ne çile ve zorlukla çünkü.üstünüze çocuklu aile taşınacak ve bütün gücüyle tepinecek o sessiz liman eviniz tam bir gürültü kazanı olacak öle bir duruma geliceksinizki taşınacaksınız.istermisiniz asla.o yüzden lütfen alttada insan yaşadığını ve insanın evinde huzurla yaşamak istediğini unutmayın.çocuktur ağlar tepinir evet ama çocuk sizin yahu onların değilki onlar zamanında büyütüş sırasını savmış aynı eziyeti çekmelerine izin vermeyin.
Ayni sekilde çocuğu olmayanlarda cocuk sahibi olup gürültülü bir aile olabilir.Ve baskasida onlardan rahatsız olabilir.Ve anlayisli komsulara hasret kalabilirler.....i

Yıllardır birinci katta oturuyorum, hiç bu kadar gürültü duymadım. Resmen sabah onlar kalkınca ben de kalkıyorum. Oturduğum dairenin üst katındaki ailenin 1,5 yaşında bir çocukları var. Akşam eve geldiklerinde 8-11 arası evde sanki biri bir odadan bir odaya koşuyor. El kadar bebe bu kadar ses çıkarır mı ya? Baş ağrısı için ilaç almaya başladım. Gidip söyliycem ama tartışmak istemiyorum daha beter olurlar diye bir de adam yönetici, her ay aidatı ona veriyorum. Allah aşkına çocuklu ailelere soruyorum ne yapıyorsunuz da bu kadar gürültü çıkarıyorsunuz?
çocuklu aileyim ve en üst kttayım.. hiçte gürültü çıkrmıyoruz .. genelleştirmeyin lütfen..

Biz de birinci katta oturuyoruz ust kattan gelen sesleri gectim artik bahcede oynarlarken kafayi yememek icin zor duruyorum. Pencereye top atarak oyun oynuyorlar ne laftan anliyorlar ne sozden anneleri de anca yipmi iglim itmi kizim.:işsiz:
sesli güldüm.aynen yaa annesi bişi söle bak tepiniyorlar çocuğa dediğimde oğğğllluuuuummmm diyo yada kızzıııımmm diyor gerisi yok mecali yok terbiye etmeye.

Bende bundan muzdaribim
Çocuk olsa anlarım ama üst katımda tek başına yaşayan bir bayan var ve bana illallah ettirdi.
Eşya çekmesini falan bıraktım kadının kendide gürültülü.
Bir telefonla konuşur sanki benim yanımdaymış gibi
Kadın safi zarar :KK14:
Çok sinir bozucu gerçekten ya. Hoş ben alıştım artık arada ses konusunda sapıtıyorlar,bende sabah 6da gürültü yapıyorum,uzun zaman sesler azalıyor,anlıyorlar diye düşünüyorum. Birde o kadar güleryüzlüler ki ,tam sinirlenip birşey söyleyecek oluyorum apartmanda karşılaşınca,gülümseyerek geliyorlar,kapıyı tutuyorlar ,kızımı seviyorlar falan içime kaçıyor sinirim :-) Artık salla dedim kendi kendime. Alışmaya başladım,hatta kanıksadım. Çocuk olsa kızmam diye düşünüyorum ama kazık kadar insanlar yapınca insan sinir oluyor.

ust komşunun oğlu nasıl ağlıyordu biliyormusunuz böğüre böğüre arsızlıktan anlıyosunuz ağlama sesinden canı yanan hasta olan çocuğun sesi öle çıkmaz zaten koridorda ağlardı çocuk tepine tepine.anne baba ara sıra gelir böle ağlamaya devam edersen gitmeyiz almayız gibi iki kelime söler giderdi.duyuyosunuz herşeyi.aşağıda deli olurdum ya yanında durun şu cocugun derdini çözün diye dişlerimizi sıkardık.

birde sözüm size değil iş yeri servisinde çocuklu anne babalar oluyor.çocuk defalarca anne bak anne bak diyor annenin elinde tel cevap vermiyor bile o çocuk herkesi delirtiyor annesi baksa susacak.bilmiyorum ama ebeveyneler canından bezmiş zor büyütüyorlar.çocuklarıyla kontak kurmak istemiyorlar.

sadece bir örnek akşam misafirim vardı.kızı 4 yaşıında çığırtkan bir çocuk.odada kendinden 6 yaş büyük çocuklarla oynarken geldi ağlayarak ama kıyamet kopuyor içerden babası koştu geldi.çocuk elimi kırdılar üzerine bastılar çıt dedi elim diye feryat figan.annesi bişi yok kzıım dedi baktı.hala ağlıyor delirmiş gibi babası kırık olabilir dedi korktu.ama kırık değil baktım gözündede yaş yok tadığım için huyunu kızımızın dolaptan buz kalıbı aldım gel tedavi edelim dedim biraz krem biraz buz küçük bir hikaye 1 dk sonra sustu.ilgi istiyor çocuk öle elini öpeyim tamam bişi yok hadi git cinsinden değil.çok akıllı şimdiki çocuklar.biliyorlar herşeyi.sadece ve sadece onlara yoğunlaşın.hissetsin sizin onu gerçekten önemsediğini.

benim kzımda ağladı zamanında hemde çok ama 2 yaş sendromu olabilir dediler geçti.öyle bir durumda zaten yapacak bişi yok.geçici yani komşularınızda sabredecek neticede süreklilik arz etmeyen bir durum.

Bizim ki böğürmez Allah'tan, hani konuşmak yerine direk ağlamaya başlıyor. Dese ki annecim şu şu oldu ya da şunu istiyorum yok ağlamaya başlıyor. Sesi aslında aşırı yüksek değil ve şu ana kadar şikayet almadım ama ben rahatsız oluyorum acaba sesi gider mi diye. Eşim 4 5 aydır sık sık iş için şehir dışına gidiyor ben ona bağlıyorum, 2. ebeveyn yokken diğerinin anasını ağlatma sendromu sanırım. Ama cidden konuşmakla, uyarmakla, eğitmekle geçmiyor bu süreç. Allah'tan bu mızlama harici gayet uyumlu ve sakin bir çocuk, kreşte, teyzelerine, babannesine falan çok uysal ve söz dinleyen, yapma etmeden anlayan bir kız ama tüm nazı bana eyvahlar olsun ki.

Bizim ki böğürmez Allah'tan, hani konuşmak yerine direk ağlamaya başlıyor. Dese ki annecim şu şu oldu ya da şunu istiyorum yok ağlamaya başlıyor. Sesi aslında aşırı yüksek değil ve şu ana kadar şikayet almadım ama ben rahatsız oluyorum acaba sesi gider mi diye. Eşim 4 5 aydır sık sık iş için şehir dışına gidiyor ben ona bağlıyorum, 2. ebeveyn yokken diğerinin anasını ağlatma sendromu sanırım. Ama cidden konuşmakla, uyarmakla, eğitmekle geçmiyor bu süreç. Allah'tan bu mızlama harici gayet uyumlu ve sakin bir çocuk, kreşte, teyzelerine, babannesine falan çok uysal ve söz dinleyen, yapma etmeden anlayan bir kız ama tüm nazı bana eyvahlar olsun ki.
Daha dur ergenliği var bu işin sen asıl gör nasıl huniyi taktırıyor sana :kızgın:

Daha dur ergenliği var bu işin sen asıl gör nasıl huniyi taktırıyor sana :kızgın:

Yaaa benim en korktuğum süreç de o aslında. Yaaa Allah'ım kolaylık versin, Rabbim ergenin şerrinden korusun. Benim ergenliğim annemin menapozuna denk gelmişti, tövbe bismillah bir durum.

4 aylık bir çocuk için bu dedikleriniz geçerli değil, o sadece acıktığında uykusu geldiğinde gazı olduğunda , kucak istediğinde vs ağlar. şimdiden askeri düzen getiremezler ki yazık günah süt bebeği daha
@Oglusumubekliyorum hastaymış hem de. bence eşinizle tartışmalarınızı çocğun önünde yapmayın inanılmaz etkileniyorlar anlamıyor diye düşünme hisseder bebekler ve agresif ortamda onlar da agresif olur

4 aylik cocuk ne yapar bilmiyorum sadece süt, uyku, gaz, kucak istiyor diye "her istedigi oluyor" demiyordur heralde diye dusundum. :)

4 aylik cocuk ne yapar bilmiyorum sadece süt, uyku, gaz, kucak istiyor diye "her istedigi oluyor" demiyordur heralde diye dusundum. :)
başka ne isteyebilir ki ama , muhtemelen hep kucakta durmak istiyodur kucağa alışmıştır onu kastediyodur benimki de kucağa alışmıştı emeklemeye başlayınca kucakta durmuyo resmen uçuyo. kucak ve sevgi vermek lazım daha çok minik , o tür eğitimler için çocuğun baya bi bilinçlenmesi lazım 1,5 - 2 yaşına gelmes i lazım

Back
X