Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 yaş hayvan sevgisi vermek için belki de geç kalınmış bir yaş değilse de 3 yaşındaki çocuğa denetimsiz kedi verilmez alıştırılır annem cici annem sev diye diye ne yapacağı gösterilir

Ama katiyen yalnız bırakılmaz
Belki onlar yapmadı
Belki hayvan hastaydı öldü
Ama bu da bir ders işte

Konudan bağımsız parkta kedi görüyorlar köpek görüyorlar elleme dokunma yaklaşma pis ıssırır diyen annelere çok kızıyorum
İlk tohum öyle atılıyor..

AMa ne önemi var kedi köpek sonuçta

Siz bence kendinizi bi tedavi ettirin bu nasıl kaba bir yorumdur.
Çok olan aklınızı kendinize kullanın.
Yazıktır kadına. Zaten üzgün bir de böyle yorumlar ayıbın nirvanası. Sizin adınıza ben utandım.

Şikayet ettim sizi. Umarım uzun süre sizi görmeyiz.
Ben 2 yasındayken büyükbabamın bahcesindeki tavuk/horoz/tavsanları severmisim öpermisim bunu yaparken de bogazlarını sıkarak yaparmısım elimden her seferinde zor kurtarırlarmıs hatta büyükbabam bi tane horozun boynu uzun inceye dönmüştü senin yüzünden der 🤣
psikolojim o yastan itibaren öyle bozukmus ki simdi büyüdüm evdekileri dövüyorum,geçen büyükbabamı kırbaçladım elimi öpmedi diye. :confused:

İnanin adını bile oğlumun adını koymuştum büyütecektim aklıma gelmeyen başıma geldi işte
Siz iyi niyetle birşey yapmışsınız. Kendinizi kötü hissetmeyin bizde küçükken kedi yavrularını beslemek için ayran verip bebek beşipinde sallaya sallaya öldürmüştük.çok üzgünüm hala hatırladıkça üzülürüm. Olan olmuş bir daha çocukları düşünerek farklı bir şekilde veslersiniz.

Ben 2 yasındayken büyükbabamın bahcesindeki tavuk/horoz/tavsanları severmisim öpermisim bunu yaparken de bogazlarını sıkarak yaparmısım elimden her seferinde zor kurtarırlarmıs hatta büyükbabam bi tane horozun boynu uzun inceye dönmüştü senin yüzünden der 🤣
psikolojim o yastan itibaren öyle bozukmus ki simdi büyüdüm evdekileri dövüyorum,geçen büyükbabamı kırbaçladım elimi öpmedi diye. :confused:
Sen ilerde şov haberede konu olursun ! :D

Kalmama gerek yok bunu öğrenmek için. Biraz okuma araştırma merakınız varsa buna benzer örnekleri görürsünüz. Aklıma gelmişken bunu da bi yerde okumuştum. Çocuğun biri (küçük yaşlarda) kedileri kuyruğundan tutup fırlatıp atıyormuş ve buna benzer başka şiddete yatgın davranışları da varmış. Çocuğu psikolojik tedaviye aldılar?

ben de sizi ettim hanfendi.
Edin hanfendiğ.

Kötü olmuş gerçekten. Ama belki kedi hastaydı bilemeyiz. Kardeşim bir kere kuşların kafeslerini açık unutmuş. Kediler de kuşların bir tanesini maalesef öldürdü. Kardeşim bor ağladı bir vicdan azabı çekti. İnsanlık hali. Şans eseri çocuklara en azından birşey olmamış. Geçmiş olsun

evet sizin psikolojiniz de önemli ama çocuğunuzun psikolojisini de önemseyin. sonuçta evet aklı ermese de kediyi boğmuş diyorsunuz sonrasında hareket etmediğini anlayınca size seslendi mi, korktu mu, yoksa normal bir şekilde oynamaya devam mı etti? yani bunun çocuk için normal olmadığını ifade etmek isterim. bir pedagogla görüşseniz iyi edersiniz derim ben.

Hanımlar mahallenin çocukları yavru bir kediyle oynuyorlardi akşam oldu ortada bırakıp gittiler penceremin altına geldi minnak miyav miyav kıyamadım aldım içeri tekrar çıktım annesini aradım sordum yok... Normal süt icemiyordu bebeğimin devam sütünü biberonla kaşıkla verdim çişini yaptırdım bahceye yün bir örtüyle yatak yaptım uyudu saatlerce çocukların elinde öyle yorulmuş garibim sabah 7ye kadar girdim çıktım baktım 3 saat sonra uyandım bebeğime süt verdim tekrar uyuyakalmışım kızlarımin sesine uyandım miyav diyorlardı sıçradı yataktan bağırarak eşimle Allahim bebeğimin beşiğine yöneldim kedi bebeğimin yanında ölü cildiracaktim nasıl olduysa kızlarim 3 yaşına girecekler bahçenin kapısını açmışlar kediyi almışlar ya ellerinde bogmuslar ya da bebeğin besigine attılar hayvan bir şekilde altına girdi öldü bilmiyorum ağlamaktan vicdan azabından perişanım gömdüm ama mutfağım bahçeye bakıyor duramıyorum evde bir an aklımdan çıkmıyor uyamiyorum içim çok acıyor öksüz diye sahip çıkmak istedim büyütecektim ne geldi başına kaderi miydi sebep ben mi oldum?
Sizin hatanız çocukların akşama kadar o kediyle oynamasına izin vermek. Kendi çocuğum olsun ya da olmasın böyle bir durumda mutlaka müdahale ederim. Belki de o kedi uyuduğu yerde öldü. Kendi bebeğinizi düşünün. Ne yaptığını bilmeyen hoyrat ellerde akşama kadar oyuncak olsa ne hale gelirdi. Yazık. Olan olmuş. Bu size bir ders olsun. Bundan sonra hayvanlarla bu şekilde oynayan çocuk görürseniz müdahale ederseniz belki bir nebze olsun vebal azalır. Böylece zavallı yavrucak da başka hayvanciklarin kurtulmasına vesile olur.

Zamanında annesiz yavru buldugumda itinayla bakardım mama saati, çiş saati kaçırmazdım ama yinede yaşatamazdım. Köpek yavrusu yaşıyorda kedi yavrusu annesi olmadımı çok zor yaşaması. Bu arada konu sahibi kaç kere bahçe bana ait 4 yanı kapalı sokaga çıkışı yok diyor yani bi nevi balkonu hala çocukların orda ne işi var diyenler var.

Siz bence çocuklarınızı tedavi ettirin. Daha 3 yaşında boğarak öldürmek nedir ya boğmayı nereden biliyor??!! İleride başınıza çok iş açarlar.
Bebek ve çocukların bi hayvanı boğacak kadar gücü vardır. Benim ablam 1bucuk yaşlarında önünde kaşıkla yoğurt yiyip oyalanırken annem mutfaktan odaya girince ablamın elinde kaşık yerine boğazından tutulmuş yavru yılanı kaşık olarak kullandığını görmüş. Hayvan sersemlemiş, ölmek üzereymiş

3 yaş hayvan sevgisi vermek için belki de geç kalınmış bir yaş değilse de 3 yaşındaki çocuğa denetimsiz kedi verilmez alıştırılır annem cici annem sev diye diye ne yapacağı gösterilir

Ama katiyen yalnız bırakılmaz
Belki onlar yapmadı
Belki hayvan hastaydı öldü
Ama bu da bir ders işte

Konudan bağımsız parkta kedi görüyorlar köpek görüyorlar elleme dokunma yaklaşma pis ıssırır diyen annelere çok kızıyorum
İlk tohum öyle atılıyor..

AMa ne önemi var kedi köpek sonuçta
O annelere de o kadar kızmayın, ben hayvanları deli gibi severim, ve çocuğuma da yolda durup durup hep sevdirdim.

Ama kedi kopekler de çocuk sayılır, bir gün oğlum köpek severken, asla sıkıştırmadan, sadece eliyle okşayarak sevdiği köpek ısırdı.

Sahibi de cok şaşırdı, ama malesef köpek oğlumu ısırdı, hatta oğlum o kadar sever ki, bir yandan ısırilmis elini geri tutup, diğer eliyle tekrar sevmeye çalıştı.

Ve ben tabi ki artık tanımadığım köpekleri sevdirmiyorum..

Pis oldukları için değil, tamamen çocuğumu korumak için.

Her şerde bir hayır var derler. Bu size çocuklarınızın başına kötü şeyler gelebileceği, bahçenin kapısını açıp çıkabikeceklerine dair bir ders olmuş olabilir. 3 yaşında dışarı çıkan çocuk evin kapısından da çıkar. Bu konuda çok çok dikkatli olun. Kapıları mutlaka kitli tutun. Allah korusun, başlarına herşey gelebilir.

Çocukların ellerinde kollarında çizik var mıydı? Kedi küçük canını acıtsalar mutlaka birşey yapardı. Hem bebeğin beşiğine koymuş olmaları bana bulduklarında ölmüş olduğu etkisini verdi. Bence onun bebek olduğunu biliyorlar. Kedi ölmüştü, buldular, uyuyor sanıp uyusun diye beşiğe koydular. Çünkü çocuklar düz düşünür, uyuyan bebek beşiğe konur. Siz yinede bir sorun. Annem siz kediyi gördüğünüzde nen nen mi diye, o yaştaki çocuk anlatır. Ama bana sanki öyle gibi geldi.

Kendinizi daha fazla paralamayın. Eğer çocuklarınızda korktuğunuz tarzda davranış olsa bugüne kadar 1000 kez farkederdiniz. Başka ortamlarda bakın yinede hayvanlara nasıl davranıyorlar ama bence durum bu.

Ha birde bunu sakın Twitter falan duymasın.
Mantıklı cevaplardan birisi gerçekten böyle olmus olabilir. Soncta ellerinde cizik olurdu yavruda olsa durmaz elde. Yalniz lütfen dikkat edin cocuklar çıkıp gidebilirdi allah korusun. 2013 yılında sanirim cock evden ciktmisti kac gun aradilar evlerinin havuzuna düşmüş pimapen kapi ve pencerelere üsten koruma kilidi yaptirin lütfen

Siz uyurken 3 yaşındaki kızlarınız nasıl bahçeye çıkıyor eşiniz nerde bu arada?
Yani 3 yaş çok küçük yalnız bırakılmamalı sokağa çıkıp gidebilirlerdi de çok riskli
Konuda en çok dikkatimi çeken ayrıntı!

Kizim neredeyse 3 yasinda olacak , hep kedi ve kopekle buyudu cok sever tum hayvanlari , inanilmaz sevgi dolu bir cocuk ve gordugu tum hayvanlarin boynuna atlayip sarilir , minciklar , sımsıki sarilir bazen elinden minik boy kopekleri kurtarmamiz gerekiyor o kadar cok seviyor
Siz hic kedi yavrusu gormediniz herhalde ? Ufak bir cocuk onu eline sevmek icin bile alsa öldurebilir yavruyu istemeden cunku kucuk cocuklar sevdikleri seyleri sıkı sıkı tutarlar
Konuda bahsei gecen cocuklar 5- 6 yaslarinda olsalardi hakli olabilirdiniz , bilerek mi oldurduler acaba diye dusunebilirdik ancak kendisi daha bebek olan cocuklardan bahsediliyor burada , ve ölü yavruyu uyuyor sanip besige birakan bebekler !!! Bu kadar da naif ve dusunceliler , yaptiginiz yorumlar hic hos degil
Evet ortada ölen bir can var , cok uzucu ama iki bebege de katil demek bir o kadar acimasiz
Seviyorlar evet buna itirazım yok. Ama hayvana zarar veriyorlar. Aileler çocukları mutlu olacak diye ellerine oyuncak gibi yavru hayvanları veriyorlar. Ee o çocuk tüyüne de koparır, boğazını da sıkar, kuyruğunu da çeker vs. Veliler hayvanlarında bi can taşıdığını unutmamalı. Ayrıca çocuklarda şiddet eğilimiyle ilgili internette bir sürü makale var. Çocuğunuz da varmış madem, açın bi okuyun. Faydası olur belki.

Rica ediyorum önce şu başlığı değiştirin.
Milyonlarca bebek ölüyor, insan ölüyor. Keşke ölmese ama doğanın kanunu. Çocuklarıma farklı bakıyorum ne demek?
Ayrıca çocuklarınız düşünmüyorum. Yavru da olsa ele gelmez hatta tırmalardı. Ölmüş hayvanı taşımışlar muhtemelen.

Yorumlarda çok iç açıcı maşallah. 3 yaşındaki bebeği tedavi ettir diye var yaaa. Tövbe estağfurullah. :KK43:

2 yaşlarındayken, halamın muhabbet kuşunu kafesten çıkarmış, boğazından tutup halama götürmüşüm. Kafesi nasıl açmışım, kuşu nasıl yakalamışım, kimse bilmiyor. Zavallı kuşu tutayım derken, boğmuşum. Şuan anlatırken bile vicdanım sızlıyor, tek tesellim küçük olmam. Allah'a şükür şu yaşıma geldim, kimsenin canını yakmadım, psikopat olmadım. Konudaki olay çok acı ama tanımadığınız, görmediğiniz çocuklar için, psikolojik bir vakaymışlar gibi teşhisvari konuşmanız ayıp.

RuhumBuruk RuhumBuruk bir hayvanın sorumluluğunu alıyorsak ve bu konu hakkında pek bir şey bilmiyorsak, önce bilgi edinmemiz gerekiyor. Bir veterinere danışamıyorsak, internet yavru bir kediye nasıl bakılacağı konusunda yönergelerle dolu. İhmalkar davranmışsınız. Çocuklarınızın sizin haberiniz olmadan bahçeye çıkabilmeleri ürkütücü. Kediye çok üzüldüm gerçekten ama ölüm sebebini bilmiyorsunuz, hemen çocuklarınıza atmayın topu. Bu acı bir tecrübe olmuş size.
Araştırdım buraya bile yazdım faceden sayfaya resmini attım süt anne için kuzenimde sürekli sokak hayvanları için yuva bulan gönüllü o bile bakti aklımın alamayacağı durum nasıl oldu anlayamıyorum.Cocukken de kedim vardı annem vefat edince salinmisti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X