Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kediler hasta yavrularını terk ederler, daha öncede söylenmiş zaten.Bahçemde bir kedi doğurmuştu, özellikle aç kalmasın diye yemek verdim her gün, yattıkları yerin yakınına battaniye serdim, bir süre sonra kedi üç yavrudan ikisini taşıyıp götürdü.Çok bekledim geri gelip diğerini de alır diye, bir süre özellikle dokunmadım kediye, koku siner annesi gelir almaz mantığıyla ama gelip almadı.Muhtemelen hasta bir yavruydu bıraktığı, sonrasında yaşatmaya çalıştım ama ertesi güne öldü kedi.Bebeklerinizin öldürdüğünü sanmıyorum kedileri, büyük ihtimalle zaten ölecektir.Kıyamam onlar birde ne kadar iyi niyetliler, bebek diye uyuyor sanıp beşiğe koydular belkide.

Hanımlar mahallenin çocukları yavru bir kediyle oynuyorlardi akşam oldu ortada bırakıp gittiler penceremin altına geldi minnak miyav miyav kıyamadım aldım içeri tekrar çıktım annesini aradım sordum yok... Normal süt icemiyordu bebeğimin devam sütünü biberonla kaşıkla verdim çişini yaptırdım bahceye yün bir örtüyle yatak yaptım uyudu saatlerce çocukların elinde öyle yorulmuş garibim sabah 7ye kadar girdim çıktım baktım 3 saat sonra uyandım bebeğime süt verdim tekrar uyuyakalmışım kızlarımin sesine uyandım miyav diyorlardı sıçradı yataktan bağırarak eşimle Allahim bebeğimin beşiğine yöneldim kedi bebeğimin yanında ölü cildiracaktim nasıl olduysa kızlarim 3 yaşına girecekler bahçenin kapısını açmışlar kediyi almışlar ya ellerinde bogmuslar ya da bebeğin besigine attılar hayvan bir şekilde altına girdi öldü bilmiyorum ağlamaktan vicdan azabından perişanım gömdüm ama mutfağım bahçeye bakıyor duramıyorum evde bir an aklımdan çıkmıyor uyamiyorum içim çok acıyor öksüz diye sahip çıkmak istedim büyütecektim ne geldi başına kaderi miydi sebep ben mi oldum?
Kucuk cocuklarin yaptigi hareketde cok mantik aramamak lazim sevmek istemis olabilirler yanlislikla neler oluyor bu hayatda. Biraz daha buyuduklerinde onlarla beraber hayvan nasil sevilecegini anlatirsiniz cok vicdan azabi yasiyorsaniz bir barinaga yem yemek goturun ama o. Minik kedi icin yapicak birsey yok artik yavru kediler annesiz pek hayatda kalamiyorlar cok caba garcamak lazim bende buyuttum cocuklardan cokda zmaniniz olmazdi bir daha bulursaniz sosyal medyadan ilan acip sahiplendirin yavru kediler vucut sicakligi dusunce bile olurler

kedi yavrularını ellerseniz kokusu değişiyor o yüzden tanıyamıyormuş kendi yavrusu olduğunu. yani anneye nankör diye laf ediyorsunuz ama siz ellediğiniz için bırakmış. hiç ellemeseniz daha iyimiş.
Kedi elimden yemek yiyordu. Evlatlarını da görüyordu ki zaten kucağıma yatırmadım sadecw yatağa koydum kendi de girdi. Neden iki çocuğunu bırakıp birini alıp gitti

çok üzülmüşsünüz sizi kesinlikle daha çok üzmek istemem ondan belkide sadece eceli gelmişti,kalan her şey ecelin sebepleriydi... ama bundan sonra çocuklarınıza canlılara nasıl yaklaşmaları gerektiğini güzel ve yaşlarına uygun bir şekilde anlatın lütfen ki büyüdükçe başka şekillerde davranmasınlar...

Gece kendi kendine ölmüş olabilir, siz bayağı uğraşmış elinizden geleni yapmışsınız, hayvan zaten yeterince hırpalanmış. Suçlamayın kendinizi ve kızlarınızı, olumsuz yorumlara da aldırmayın bence.

İnş dediğiniz gibidir inanın eşim bile oturdu ağladı evden taşınıyoruz ben uyuyamıyorum çocuklarıma tavrım değişti nasıl bir sey yaşıyorum anlatamam oğlum 7 aylık herhalde ondan annelik duygularım çok tavan onunda yavru olmasi bu kadar etkiledi beni bilmiyorum
Ben kedinin daha önce öldüğünü ve kızlarınızın zaten uyuyor zannedip bebeğinizin yanına koyduğunu düşünüyorum.
Çocukluğumda benzer bir anım var, yavru kedileri öldü zannedip aldık, gömecektik ki güneşte hareket etmeye başladılar.
Belki yarım saat sonra gelseydik ölmüş olacaklardı, bunu hatırlattı durum bana.

Kedi elimden yemek yiyordu. Evlatlarını da görüyordu ki zaten kucağıma yatırmadım sadecw yatağa koydum kendi de girdi. Neden iki çocuğunu bırakıp birini alıp gitti
Hanımefendi hayvanlar aleminde hasta veya engelli yavruyu anneleri sahiplenmez. Tabiri caizse ölüme terk eder. Kendilerince iyilik ederler. Çünkü yaşasalar hayatını idame ettiremeyecek yavrular. Ettirseler sağlıklı yavrular dünyaya getiremeyecekler. Genlerini hastalıklardan arındırıyorlar bir bakıma O yüzden tüm enerjilerini sağlam olana harcarlar, onunla ilgilenirler. Içgudusel bir durum.

"Bir kedinin ölmesi ile bir bebeğin ölmesinin farkı yok" cümlesine kesinlikle katılmıyorum. Evet ikisi de can fakat insan canıyla hayvan canını aynı kefeye koymanız hoş olmamış bana göre..
İkisi de bir canlının yavrusu değil mi?
Kedi kendi kendine mi dünyaya geliyor? Kedinin canı insan canından değersiz mi? Neye göre, kime göre?
Bir iki ayaklı olarak: şu iki ayaklıları bu kadar yüceltmesek. Doğaya zarar veren insan, bebeğe/kadına zarar veren insan, hayvana zarar veren insan, evrene zarar veren insan. Bu dünyada tek suçlu var: O da insan.

İkisi de bir canlının yavrusu değil mi?
Kedi kendi kendine mi dünyaya geliyor? Kedinin canı insan canından değersiz mi? Neye göre, kime göre?
Bir iki ayaklı olarak: şu iki ayaklıları bu kadar yüceltmesek. Doğaya zarar veren insan, bebeğe/kadına zarar veren insan, hayvana zarar veren insan, evrene zarar veren insan. Bu dünyada tek suçlu var: O da insan.
Ben genel için konuşuyorum. İnsan hayatının daha değerli olduğu dünyaca kabul edilmiş bir gerçektir. Evrensel insan hakları bildirgesinde de böyle geçer. Neyse polemiğe girmek istemiyorum. Bu arada Allah anneannene şifa versin.

Son düzenleme:
ama son zamanlarda maalesef turkiyede degisik bir hayvansever insan turu cikti basimiza , bir de onlarla ugrasiyoruz , bilincsizce hayvan sevmek de iyi birsey degil
Bu konuda o kadar haklısınız ki, olay bu noktalara nasıl geldi ben anlam veremiyorum.Sosyal platformlarda gördüğüm yorumlar beni hayrete düşürüyor.Kanser hastası bir kadın, doktor tavsiyesi üzerine kedisini sahiplendirmeye çalışıyor, ilan yayımlandıktan sonra yorumlar dehşet verici. " sen yaşamayı hak etmiyorsun, o canı nasıl evinden ayırırsın, allah boşuna hastalık vermemiş, yarına ölürsün inşallah" şeklinde onlarca yorum yazıldı ben insanlığımdan utandım.Yine daha önce iki bebek kaybetmiş bir anne hamile ve toksoplazma problemi yüzünden yine doktor isteğiyle mecburen kedisini sahiplendirmek için ilan veriyor altında yorumlar uçuşmaya başlıyor "inşallah bu bebeğini de kaybedersin, zaten bir bebeğin varmış(bunu kedi için söylüyor) neden bebek sahibi olmaya çalışıyorsun, o kedi yavrucak bebeği kıskanır madem bebek yapacaktın neden kediyi aldın, madem kıskanç bir kedin var hamile kalmaya utanmıyor musun?" cümleleri yine havalarda uçuşuyor.

En son köpeklere yemek vermeye çalışan iki kadın ısırılmışlar.Bu iki kadın da hayvansever ki yemek vermek istemelerinden belli."Keşke koparsaydı kolunu, ohhh bir dahakine öldürür inşallah, öl insanoğlu, yok ol" falan filan gibi kendilerine bile düşman bir kafayı yemişlik içindeler. Daha öncesinde bunun patolojik özgecilik olduğunu düşünüyordum ama son yorumlara baktığımda işin artık nefret ve delice bir insan öfkesi durumuna geldiğini görüyorum.

Bu konuda o kadar haklısınız ki, olay bu noktalara nasıl geldi ben anlam veremiyorum.Sosyal platformlarda gördüğüm yorumlar beni hayrete düşürüyor.Kanser hastası bir kadın, doktor tavsiyesi üzerine kedisini sahiplendirmeye çalışıyor, ilan yayımlandıktan sonra yorumlar dehşet verici. " sen yaşamayı hak etmiyorsun, o canı nasıl evinden ayırırsın, allah boşuna hastalık vermemiş, yarına ölürsün inşallah" şeklinde onlarca yorum yazıldı ben insanlığımdan utandım.Yine daha önce iki bebek kaybetmiş bir anne hamile ve toksoplazma problemi yüzünden yine doktor isteğiyle mecburen kedisini sahiplendirmek için ilan veriyor altında yorumlar uçuşmaya başlıyor "inşallah bu bebeğini de kaybedersin, zaten bir bebeğin varmış(bunu kedi için söylüyor) neden bebek sahibi olmaya çalışıyorsun, o kedi yavrucak bebeği kıskanır madem bebek yapacaktın neden kediyi aldın, madem kıskanç bir kedin var hamile kalmaya utanmıyor musun?" cümleleri yine havalarda uçuşuyor.

En son köpeklere yemek vermeye çalışan iki kadın ısırılmışlar.Bu iki kadın da hayvansever ki yemek vermek istemelerinden belli."Keşke koparsaydı kolunu, ohhh bir dahakine öldürür inşallah, öl insanoğlu, yok ol" falan filan gibi kendilerine bile düşman bir kafayı yemişlik içindeler. Daha öncesinde bunun patolojik özgecilik olduğunu düşünüyordum ama son yorumlara baktığımda işin artık nefret ve delice bir insan öfkesi durumuna geldiğini görüyorum.
Böyle yorumlar yapanların ciddi psikolojik sorunları var.

İste kast ettigim bilincsiz hayvanseverlik buydu , hayvanlara bunlardan cok zarar veren yok maalesef , cok guzel ornekler vermissiniz , toplum olarak birseyi de dogru yapabildigimiz gun disimi kiricam gercekten

Ben genel için konuşuyorum. İnsan hayatının daha değerli olduğu dünyaca kabul edilmiş bir gerçektir. Evrensel insal hakları bildirgesinde de böyle geçer. Neyse polemiğe girmek istemiyorum. Bu arada Allah anneannene şifa versin.
Evrensel insan hakları bildirgesinde "insan ırkı, hayvanlar alemindeki canlılardan daha değerlidir." diye bir madde yok. Senin bahsettiğin bildirgeyi biliyorum, orada genel olarak kısaca tüm insanların eşit olduğuna ve eşit şekilde muamele gösterileceğine dair bir vurgu var. Ki bu doğru bütün insanlar eşittir. Ama insan canıyla hayvan canı arasında kıyas yapılması hoş birşey değil. İkisi de bir canlının evladı. İkisinin de bir annesi var. Sırf onlar bizden daha akıllı olmadıkları için ve insan ırkının egemenliği altında yaşıyorlar diye can ayırmak doğru değil. Benim söylemek istediğim bu. Amacım polemik değildi, yine de güzel dileklerin için teşekkür ederim. Allah gönlüne göre versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X