Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sanmıyorum kediyi cocuklarinizin oldurebilecegini. Eceliyle ölmüş olabilir benim de başıma gelmişti. Köyde yeni doğmuş 3 yavru kediyi anneleri terk etmişti. Biz besliyorduk ama çok yasamadilar. Kafanızda hemen kurmayın cocuklarinizin yapmış olabilecegini. Çocuklar yapmış olsa bile nasıl farkında olabilirler daha 3 yasindalar kontrolsüz şeyler yapabilirler. Bu olayı geride bırakın ama bundan sonra hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini öğretin ya da önlem alın

Evet ilan yazacaktım ulan çıkmış
Bu arada ben de kedinin hastalıktan ya da güçsüzlükten öldüğünü düşünüyorum.Ama siz yine de çocuklarınızın hayvanlara karşı tavrını gözlemleyin, doğruyu ve yanlışı yine siz öğreteceksiniz onlara. Gerçekten çok üzücü bir olay yaşamışsınız.

Hanımlar çok sagolun kaç gündür ilk kez bugün temizlik, yemek yaptım evde belki abartılı gelecek size ama ciddi şekilde etkilendim.Burdan 20 güne kadar taşınıyoruz ev bulduk 2kat çok daha iyi olacak inş kötü bir anı ve ders olarak kalacak bana 😟

Çocuklarınıza durumun nasıl gerçekleştiğini sorgulayabildiniz mi? Bir şekilde size ne yaptıklarıni anlatırlar. Istemsiz bir şekilde yapmış olduklarını düşünüyorum fakat çocuklara nasıl davranmanız gerektiği konusunda psikolojik destek almanızda fayda var. Bakış acimizi düzeltmenin için..

Nerede var? bizim de etrafımızda bir sürü çocuk var ama hiç öylesine denk gelmedik. Aileden, etrafından gördüğü birşeyler var demek ki.
Canım bilişsel gelişim kuramına göre çocuklar bu yaşta canlı cansız ayrımı yapamadıkları için bahçede bulduğu bir kedinin kuyruğunu çektiğinde veya boğazını sıktığında kedinin canının yandığını kavrayamaz. Bu yüzden annenin çocuklarının gelişimi konusunda bilgi sahibi olup önlem alması gerekirdi. Ama çocukların suçu yok. Annenin sorumsuzluğu.

Canım bilişsel gelişim kuramına göre çocuklar bu yaşta canlı cansız ayrımı yapamadıkları için bahçede bulduğu bir kedinin kuyruğunu çektiğinde veya boğazını sıktığında kedinin canının yandığını kavrayamaz. Bu yüzden annenin çocuklarının gelişimi konusunda bilgi sahibi olup önlem alması gerekirdi. Ama çocukların suçu yok. Annenin sorumsuzluğu.
O bilişsel gelişim kuralının bizzat dersini aldım ve hanımlara dersini verdim bir çok konu içinde üstü kapalı açık tabi yasadigin zaman anlattığın okuduğun ya da duyduğun kadar profesyonel olamıyorsun malesef çocuklarıma kötü davrandığımi nerede yazdım ama yalan değil özellikle ilk gün davranışım soğuk şok durumdaydi bir canlıya bunu yapabileceklerini ve ne yaptıklarını kurup kurup durdum inanın kolay bir şey değildi

Çocuklarınıza durumun nasıl gerçekleştiğini sorgulayabildiniz mi? Bir şekilde size ne yaptıklarıni anlatırlar. Istemsiz bir şekilde yapmış olduklarını düşünüyorum fakat çocuklara nasıl davranmanız gerektiği konusunda psikolojik destek almanızda fayda var. Bakış acimizi düzeltmenin için..
İstemsiz yaptılar tabi ne desem miyovv gitti diyorlar anlatacak durumda değiller ama bu konu için psikologa gidecektim buraya yazınca biraz rahatladım

O bilişsel gelişim kuralının bizzat dersini aldım ve hanımlara dersini verdim bir çok konu içinde üstü kapalı açık tabi yasadigin zaman anlattığın okuduğun ya da duyduğun kadar profesyonel olamıyorsun malesef çocuklarıma kötü davrandığımi nerede yazdım ama yalan değil özellikle ilk gün davranışım soğuk şok durumdaydi bir canlıya bunu yapabileceklerini ve ne yaptıklarını kurup kurup durdum inanın kolay bir şey değildi
Kafanıza takmayın daha fazla. Çok üzücü bir durum ama ne yapalım olan olmuş. Hiçbir çocuk canavar değildir. Belki de kedicik kendi eceliyle öldü. Yavru ve annesiz bir kedi sonuçta. Daha fazla çocuklarınızı üzmeyin yoksa bu olay onlarda travma yaratabilir.

Çocuklar bogmasaydi da yeni dogmus yavru bir kedi bahcede baska hayvanlara yem olur ya da soguktan ölürdü, bunu bilmemek sizin sucunuz degil, oyle ya da boyle dogal secilimle olecekmis yavrucak.
Her yil nerdeyse 20 ye yakin annesiz yenidogana gönüllü annelik yapmama/yaptirmama ve her seyi 30 yillik deneyimle kuralina uygun yurutmeme rağmen ancak yarisi hayatta kalabiliyor, zaten anneler ölecek yavrulari terk ediyorlar.

Yani ama ben de diyorum ki canlı cansız ayırt edemediğini bildiğiniz çocuklarınız varsa eve aldığınız kedi için önlemler almalıydınız. Dersini aldıysanız çocuk gelişimi biliyorsunuz ne güzel birebir hangi yaşta ne olur takip ediyorsunuzdur diye düşünüyorum. 3 yaşında çocuklarınızın sizden habersiz bahçeye çıkması apayrı bir durum. Umarım artık daha fazla dikkat edersiniz. Geçmiş olsun.

bence kedi bahcede ölmüstür, cocuklar uyuyo sanip besige koymustur. kedide güc olsaydi ki bi gün öncesini anlatiyorsun kendini kurtarirdi

Çok üzücü , bende öyle bir manzarayla karşılaşsam perişan olurdum :(

Mahalle sakinleri neden izin verdi buna , annesini kaybetti belki de onlar yüzünden.

Sizin kapı nasıl açılıyor , kilit yok mu ?

Ya biri girseydi eve, ya çocuklarınız gitseydi ?

İstemsiz yaptılar tabi ne desem miyovv gitti diyorlar anlatacak durumda değiller ama bu konu için psikologa gidecektim buraya yazınca biraz rahatladım
Ellerinde çizik tırmık var mıydı
Hayvan eceliylede ölmüş olabilir sizin çocuklar uyuyor diye beşiğe koymuş olabilirler
Açık söyleyeyim daha dikkatli davranmanız gerekirdi

Hanımefendi hayvanlar aleminde hasta veya engelli yavruyu anneleri sahiplenmez. Tabiri caizse ölüme terk eder. Kendilerince iyilik ederler. Çünkü yaşasalar hayatını idame ettiremeyecek yavrular. Ettirseler sağlıklı yavrular dünyaya getiremeyecekler. Genlerini hastalıklardan arındırıyorlar bir bakıma O yüzden tüm enerjilerini sağlam olana harcarlar, onunla ilgilenirler. Içgudusel bir durum.
Bu bilgiyi burada öğrendim. Haklı olabilirsiniz ama o zaman sen ellediğin için istemedi yavrularını demiyeceksiniz rica ediyorum

Bu bilgiyi burada öğrendim. Haklı olabilirsiniz ama o zaman sen ellediğin için istemedi yavrularını demiyeceksiniz rica ediyorum
Ben söylemedim ki onu size. Söyleyen arkadaş da varsayımda bulundu. Dokunmuş olabilir misiniz acaba dedi. Çünkü yavruya insan elinin değmesi de annenin yavrusunu reddetme sebebi.

Ben söylemedim ki onu size. Söyleyen arkadaş da varsayımda bulundu. Dokunmuş olabilir misiniz acaba dedi. Çünkü yavruya insan elinin değmesi de annenin yavrusunu reddetme sebebi.
Yok baya 5 tane bayan senin yüzündene getirdi lafı sen ellediğin için istememiştir falan dediler de çok fazla alıntı yapıldı siz de öyle yazdınız sandım kusura bakmayın. Pek çok kedi büyütmüş biri olarak ki hala kedimin torununun çocuğu var o kadar kalabalık oldular. Böyle burda ahkam kesen her konuda nefret kusmaya çalışan bayanlara yönelik olsun o zaman cevabım. Kedi bakımından gayet iyi anlıyorum sadece hasta olanı terk ettiklerini burada öğrendim. Çünkü bizim kedilerimizin 3. Nesilinden biri doğarken hırpalanmıştı biraz altta kaldı onda da fiziki değil zihinsel var biraz delilik 😀 ama anneleri hepsine kol kanat oldu. Hayvan severiz diye dehşet saçarak atlıyorlar her yoruma hayvan da sevin insanda efenim hepinize saygılar.

Yok baya 5 tane bayan senin yüzündene getirdi lafı sen ellediğin için istememiştir falan dediler de çok fazla alıntı yapıldı siz de öyle yazdınız sandım kusura bakmayın. Pek çok kedi büyütmüş biri olarak ki hala kedimin torununun çocuğu var o kadar kalabalık oldular. Böyle burda ahkam kesen her konuda nefret kusmaya çalışan bayanlara yönelik olsun o zaman cevabım. Kedi bakımından gayet iyi anlıyorum sadece hasta olanı terk ettiklerini burada öğrendim. Çünkü bizim kedilerimizin 3. Nesilinden biri doğarken hırpalanmıştı biraz altta kaldı onda da fiziki değil zihinsel var biraz delilik 😀 ama anneleri hepsine kol kanat oldu. Hayvan severiz diye dehşet saçarak atlıyorlar her yoruma hayvan da sevin insanda efenim hepinize saygılar.
Sadece kediler değil birçok hayvan hasta veya zayıf yavruyu terk ederl. Yaradılış 🤷‍♀️

O tipler insan sevmiyorlar ki. İnsanlar cani vs. diyorlar. Yahu cinayet işleyen, tecavüz eden kişileri kim sever zaten? Onlar insan değil zaten benim gözümde. Ama bunun haricinde toptan tüm insan ırkından nefret etmek ciddi bir psikolojik hastalıktır. Çocuklukta yaşanan travmalardan dolayı oluşuyor genelde.

Gayet iyi niyetle yaklaşmışsınız. Olmuşla ölmüşe çare yok. Bundan ders çıkartıp hayvan bakmaktan korkmayın lütfen. En azından bundan sonra hayvan yada kendi çocuklarınız farketmez daha tedbirli olursunuz. Kim olsa üzülür ama bitirmeyin kendinizi. Kader.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X