Çocuklarım sebep gösterilerek dışlanıyorum :(

sakin yanlis anlamayin öyledir diye demiyorum ama,bazi anneler cocuklarini rahat yetistirmek istiyorlar ve onlara karismiyorlar cocuklar kendileri istedikleri gibi davraniyorlar.eger öyle degilse size cok ayip ediliyor.özelliklede aileniz

Davranışları konusunda pek öyle rahat oldugum söylenemez fazla gürültü etmeden veistemeyerekte olsa kendilerine zarar veremelerinden korkarımNe kadar rahat olabilirim ki ortalıgı karıştırmalarına evdede müsade etmem başka yerdede , yada ellerine bişey verip yedirtmem ille odada yemek isterlerse mutlaka örtü sererim,Kendi döktüklerini kendilerine temizletirim beceremezler peşlerinden bidaha ben yaparım ayrı ama en azından sorumluluk sahibi olmaları açısından böyle yaparım Fikren rahat olmalarını bende istiyorum kendilerini doğru bi şekilde ifade edebilmeliler.

Çocuklarıma o kadar rahat değilim belki ama arkadaş vs çocukları geldimi kendilerine zarar vermedikleri sürece kırdıkları döktükleri gözümde olmaz. dediğin gibi Kalp kırılmasından iyidir.

Komşularınıza ya da arkadaşlarınıza birşey diyemem, kendi çaplarında haklı olabilirler kusurabakmayın..3 çocuk tam hareketli zamanları ve de hırçınlarmış..
ınsanlara batabilir birşey diyemem ve sizinle çok sık görüşmek istemeyebilirler..
Siz bu durumda ancak sizin gibi 2-3 çocuklu kimselerle görüşebilirsiniz..Çocuklunun halinden çocuklu anlar..

Ama ailenize bir anlam veremedim?
Ne alaka?
Siz onların evladı, çocuklarınız yeğenleri_torunları??

Komşumun yaramaz 3 çocuğunu bir çeker, ikinci de çekmem ama kardeşimin çocuklarının başımın üstünde yeri vardır..

Gerçekten inanılmaz..
Ben olsam ben de darılırım aileme..
Çok onur kırıcı..Çok üzücü..
Söyleyin valla ailenize...

Bir yere kadar sana da hak veriyorum..

2-3 çocukla hiçbir yerden geri kalmayanların cesaretine hayranım, hiç üşenmeden haftanın 3 günü gezerler, biri bebek arabasında,2 si eteğinde...:)

Lafım sana değil topic sahibi arkadaşım sakın yanlış anlama, Sarıböceğin mesajını okuyunca hak verdim ,ama valla bazen ben de hayret ediyorum..
Tabii ki eve kapanmayacaksın çocuk sahibisin diye ama 3 çocuğu nasıl zaptediyorsun gittiğn yerde helal valla:))) diye içimden geçiriyorum gördüğüm zaman böyle anneleri sonradan da helal olsun ben yapamam diyorum, ama oluyor demek:)

Peşpeşe 3 çocuk doğuran, çocuklar biraz büyüyene kadar yakın aileleri akrabaları dışında gezmelere biraz ara vermeli..Benim fikrim..

Yapabilene, gidecek yer bulabilene lafım yok tabii..ne diyim..:lepi:

Son düzenleme:

bunun Üzerine neden kardeşini sözüne gittin
çocukların istenmediği yerde senin ne işin var

Sen bu tür seviyesizleri neden kafana takıyorsun canım ya sinirlendim şimdi...
Allah sana 3 evlat vermiş bunun değerini bilmeyenler utansın boşver...

Glikoz; anlattıkların beni çocukluğuma götürdü. yaşamayan bilemez malesef.biz de sayıca biraz fazlaydık. annem öyle dışarı ayak biri değildi. laf ederler diye zaten konuya komşuya gidemezdi. akrabalarımıza ise sadece birimizi alıp giderdi. o götürdüğünü de gitmeden önce doyururdu ki orada acıkmasın. çocuk midesi bu, ama göze batardı işte. bizim yüzümüzden annemi gittikleri her yere çağırmazlardı. şimdi ne mi oldu. bizler büyüdük ve hep ayrı şehirlere, ülkelere dağıldık. annemin yanında kimse kalmadı. her gün ya telefon ya netten görüşüyoruz. akrabalar ise anneme onları neden aramadığımızı soruyorlarmış.

Anlatamadım sanırım Ben zaten haftanın iki üç günü gezmeye giden biri değilim Bahsettigim ayda bir yapılacak olan bina içi gezmesi ondada çocuklar fazla görülüyor ama binamızda sadece benim küçük çocugum yok benimkilerle akran 3 çocuk daha var

Çocuklarımla hiç bi sıkıntım yok hırçınlıkları babalarının yoklugundan , dışarda pek bi haşarılık yapmazlar sözümü dinlerler ve en önemlisi yok tan anlarlar bazen 3 yle markete gittigim bile olur sıkıntıda yaşamam kendi aralarında bi anlaşmazlık olmaz çünki ama dışarda yada evoturmasında başka çocuklarla oyuncak yüzünden sıkıntı çıkar benim çocuklarım paylaşmayı biliyor ama digerleri bi evin tek çocugu oldugu için herşey kendilerinin görüyorlar sıkıntı burdan çıkıyor

bunun Üzerine neden kardeşini sözüne gittin
çocukların istenmediği yerde senin ne işin var

Gitmeseydim yine ben suçlanacaktım çünki kimse hatayı kendinde aramayı akıl etmiyor

Sen bu tür seviyesizleri neden kafana takıyorsun canım ya sinirlendim şimdi...
Allah sana 3 evlat vermiş bunun değerini bilmeyenler utansın boşver...

Zoruma gidiyor bilmiyorum takmamak lazım ama yapamıyorum

İlerde benim çocuklarımda büyüyecek ama kırgınlıgım geçmeyecek

Yoo sizi gayet iyi anladım ama yapacak birşey yok dedim sadece..
Bazı insanların kafası fazla çocuk sesi kaldırmaz, çocukları fazla sevmez, en ufak bir tartışmada kendi çocuğunu haklı bulur, sizinkiler 3 tane olunca:) sizinkiler hatalı olur. vs vs vs ..Bu uzayıp gider..

Görüşmeyin ..
Yapacak birşey yok.
Ya da sizin gibi 3 çocuğu olanlarla görüşün.
Ne denilebilir ki başka size..?

Amaaa aileniz konusunda yerden göğe kadar haklı olduğunuzu söylemiştim zaten..
Çok yanlış yapmış aileniz..Çokk...Siz de söylemekle iyi yapmışsınız ama..

sevgili denizciğim ben çok çocuklu olanı kırılan dökülen önemli değil çok çocuklu geldiğinde benimle sohbet etmesini benimle ilgili olmasını çok istiyorum geldiğinde çocuğum şöyle çocuğum böyle muhabbetine daldığında kendi stresimi ve onunla normal sohbet ortamına giremediğimini görüyorum ve pek mutlu oolmuyorum yoksa dökülen kırılan eşya önemli değil sohbet canlısıyım ben birde olaya bu taraftan bakarmısın

çünkü bir arkadaşım erkek çocuğuyla geldi çocuk kıskanlığından balkonda bütün saksıları yere attı annesi onunla ilgilenmmedi diye

O da doğru..Herkesin bir düşüncesi var işte..Ne denilebilir ki?

Zaten çok nadir giderdim de şu saatten sonra birdaha hiçbirine gidecek değilim...
Çok zoruma gitti ama aynı binadayız yüzyüze bakıyoruz ...Ağlamakla ağırlanacak değilim ama yeri gelir sitemimi söylerim ....

Çocuklarla birlikte gidebilecegim yerler araştırıyorum en yakın Aile yaşam merkezi var oraya kayıtlarını yaptırıcam hem benim için değişiklik hem çocuklara faaliyet daha iyi olucak kimsen,n yüzünüde görmemiş olurum en azından

3 çocuk büyütmek kolay değil belli bir süre anti sosyal yaşayacaksın çocukların için.günmüş,topalantıymış bunlar 3 çocukla gerçekten çok zor.bunlara bir süre katılmamak en doğrusu.
zaten şimdiye kadar anti sosyal olmuşsundur.benim 3 yaşında bi oğlum var çok yaramaz ben 3 yıldır doğru dürüst bir yere çıkmıyorum.annem dışında kimseye yatılı gitmem,kalabalık ortamlara girmem.kısacası anti sosyal biriyim.bir yere gideceksemde oda istanbuldaysam çocuğu anneme bırakırım.çünkü gittiğiğm yerde 'evladım otur yerine' dese biri zoruma gider.ö yüzden mümkün olduğunca evimde otururum.şimdi 2

.yolda kesinlikle anti anti sosyal olacağım.çocuklarım için değer.
Saruboceq sana katılıyorum.

Çogunuza katılıyorum biyere gittigimde rahat edemiyorum çocuklarıma laf edecek olsalar benimde zoruma gidiyor.

anti sosyal olmakta çok önemli değil, bu gidişle depresyona gireceğim belkide girdimde bilmiyorum . Sürekli evdeyim ve eşimde işinden dolayı yanımızda değil Çok yakın arkadaşlarım vardı onlarda semt değiştirince görüşemez olduk. Ya bazen böyle laftan anlayan ,söyledigi anlaşılan bi insanla sohbet etmek istiyorum.

Dediğim gibi şu saatten sonra komşularla hiçbi dialogum olmaz açık açık çocuklar sebep gözterilerek davet edilmedigim söylendikten sonra Evladımı istemeyeni ben hiç istemem.

3 çocuklu bır anne ne yazık kı dunyanın en ıyı ınsanı da olsa dışanır canım. mesela arkadaşımın 2 oglu var nasıl yaramazlar ama arkadaşımı çok sevıyorum ama bana gelınce ıkı kelıme edemıyoruz, sureklı hareket halındeler,mumkun degıl zabdedemiyoruz. valla ne yalan söyleyım başka arkadaşlarımı çagırdıgımda ayşe duymasın dıye tembihliyorum, bılıyorum kötu birşey yapıyorum ılerıde benım de başıma gelecek ama ne yazık ki sonuç degışmıyor. çocuklarını zabdedemeyen annelerın kaderı bu ne yazık kı.

boşver kafana hiç takma ama yeri geldiğinde kardeşin evlendiğinde çocuğu olduğunda onu öyle utandırki çocuğuyla geldiğinde sana. çocuğunu senin çocuklarından farkı olmadığını ona öyle bir hissettirki o yaptığını kendi hatırlasın. bazen söz söylemektense zamana bırakıp yaşatmak daha iyi dersler verir karşındakine. ben öyle yapıyorum kırıldığım şeyler olduğunda. çünkü bir bakıyorsunki farklı bir şekilde sana yapılan şeyi aynı olmasada değişik bir şekilde karşı taraf yaşıyor. zaman herşeyin ilacı böyle dene istersen.

canım alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler komşularına bişi diyemem komşudur neticede dış kapının mndalı ama ailen çok ayıp etmiş keşke yapmasalarmış ama çok büyük ayıp ve düşüncesizlik etmişler ne kadar kırılsan üzülsen haklısın

bir süre ailen de dahil fazla kimseye gidip gelme isteyen olursa kendileri gelsinler

ben gelecek çocuklar için evimde oyuncak bulunduruyorum çizgi film cd leri felan çocuğum olmadığı halde ben çocuğuna oyuncak almadan gelen anneye de rastladım çünkü en azından evdekileri veriyorum çocuk da ortalığı karıştırmaya kalkmıyor karşıdakini kırmadan çözüm bulunabiliyor ama herkes aynı düşünmek zorunda değil

Ayşelerin kaderi hep aynı sanırım.Şaka bi yana çocuk olunca zorlanıyor insan bunu kabul ediyorum artık anneylemi alakalı yoksa çocuklamı bilemiyorum

Ailem(Öz) için diyecek bi sözüm yok zaten bu konuyla alakalı pekçok şey yaşadım çok kırıldım bende şimdi mümkün oldugu kadar gitmemeye bakıyorum Yeri geldimide lafımı sakınmıyorum

Alt katımda annem oturur onun karşısında bekarlıgımdan beri beni tanıyan komşumuzun benim oğlumdan bi yaş büyük torunu var gelin kaynana bi arada oturuyor ilk düşükten sonra prametüre doğdu.Ve kurban kestiler doğdugu için üstüne titrerler hemen hergün gelirdi benim oğlumla oynamaya yada benimki inerdi Kayın valide arada 'gelin tembellik etti doğur şuna bi arkadaş evde onunla oynasın dedim beni dinlemedi' der. Şimdi ikinci çocuk için tedavi görüyor

karşı komşum onlarda gelin kaynana birlikteler 2 çocugu vefat etti biri hayatta allah uzun ömür versin kızınınsa çocugu olmayınca evlad edindi yurttan ..

Ne benim dilemem nede onlarınki önemli değil Rabbim istemese kimse bişey sahibi olamaz verdigini ne zaman alır onuda bilemeyiz bunu çok iyi biliyorum çünki benim anne ve babamında çocugu olmayınca annemin kardeşinden beni evlad edinmişler

evlat hasretinin nedemek oldugunu bilen insanlar bunu yapıyor anlam veremedim Rabbim onların gönüllerine göre versin(veriyorda) .......

İnsanlarıla ilğili kötü düşünmekten yada kalbini kırmaktan çok çekinirim söyleyeceklerimi bile seçerek konuşurum ama benim komşularım artık öyle bi çıldırttılarki anlatamam

Çocuklarım yüzünden iki senedir (bu biaya taşındıgımdan beri) çekmedigim sıkıntı kalmadı onlar için herşeyimi feda ederim önemli değil ama artık canımı yakanın canıda yanacak

3 çocukla güne gitmek..
valla iyi cesaret.. nasıl kollayacaksınız ki 3 ünü birden?

bence bir süre çok çocuklu ailelerle ahbaplık kurun ya da başka sosyal aktiviteler edinin..

ve ya haftada biir-iki gelebilecek ve çocuklarınızla evde ilgilencek birini bulun .(madden müsaitseniz)
rahat rahat gezersiniz sizde.. dışlanmamış da olursunuz.

maddi yeterliliği olup, güvenilir birini bulabildikten sonra sosyal anne olmak isteyen bayanlara bunu tavsiye ederim ben.
böylece, szde arkadas toplantılarından keyif alırsınız.

Ne desem şimdi herkesin fikrine açıgımda az empati kursanız diyorum

Aynı bina içerisinde iki kat aşşaya yada yukarı çıkmaktan bahsediyorum

Canım benim ben üçüyle birlikte İstanbuldan Ankara ya geldim , yada Ankara içinde iki vasıta değişerek gezmeyede gittim bi sorun yaşamadım ucube değil ki ya çocuk

Bekara karı boşamak kolay dedikleri bu olsa zaar

Yokmu damdan düşmüş bir arkadaşlar kurban olim yaa

bak canım ben sağlıklı empati kuramıyorum şu an çünkü 3 çocugum olsa , evde kabuğuma çekilmeyi tercih ederim.
hayatta herşeyi bir arada yürütmek çok zordur. sosyal yaşayacagım diyorsam tek çocuk yaparım, yok ben kalabalık aile seviyorum diyorsam da kabuğumda,antisosyal olmaktan gocunmam.
o yüzden de empati kurmakta zorlanıyorum.
çocuklarına ucube demedim ayrıca. kollamak derken ,kendisine de zarar verebilir anlamında dedım. ve ya biri acıkır, biri lavoboya gitmek ister..vs siz bu durumda ne kadar rahat edebilirsiniz ki bırakın başkasını..
o yüzden de aklıma gelen öneriyi sundum sana..
neden bekara karı boşamaya kadar gittin anlamadım...!!!!!!
bekarların yorum yazmasını istemiyorsan, belirtseydin keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…