sakin yanlis anlamayin öyledir diye demiyorum ama,bazi anneler cocuklarini rahat yetistirmek istiyorlar ve onlara karismiyorlar cocuklar kendileri istedikleri gibi davraniyorlar.eger öyle degilse size cok ayip ediliyor.özelliklede aileniz
valla degil kızkardeşimin çocukları en uzak arkadaşım bile gelse evime ne kadar asi yaramaz olurlarsa olsunlar sesimi çıkarmam onlar gittikten sonra ev kırklarım ama olsun arkadaşımın kırılan kalbini toplayamam heralde ..
bazen yalan degil çok kızdıgım anlar oluyor ama napalım çocuk işte aklı erse yaparmı...
Bende çocuklu insanın en azından çocuklar büyüyene kadar biraz kendi kabuğunda olması taraftarıyım.
3 çocuğa gittiğiniz yerde nasıl sahip çıkacaksınız ki?Kendiniz de söylüyorsunuz hırçınlar diye.
Benim kızım tek olduğu halde ve maşallah akıllı uslu halde ben onunla gitmeye üşeniyorum.
Bence kızmayın kırılmayın kimseye..Kendinize şimdilik çocuklarınız büyüyene kadar onlarla bir düzen kurun..Enerjilerini dağıtabilecekleri ortam parklardır onların.Oralara gidin sizin için de değişiklik olur.
Allahım hepsine sağlıklı ömürler versin.
canım çok sıkkın hemde çokk bunaldım 3 tane çocugum var kızım8 oğullarımın biri 4biri 3 yaşında hareketliler babalarıda yanımızda olmadıgı için çok hırçınlar
gerek komşular gerekse aile etrafında istenmedigimi hissediyorum ve nedensiz değil binada gün yapacaklar herkese soruluyor annemle aynı binadayız benim yanımda ona soruyorlar ama bana teklif eden olmuyor yapılan toplantılara davet edilmiyorum.
Daha öncede bi konu açmıştım yazın burnumdan getirmişti bi komşum çocukları bahane edip o zaman kiracıydım ama şu an ses çıkartamıyor çünki evi annem aldı...
Karşı komşum ve onun altındaki ikinci çocuk için hayalleniyor ya bide dönüp bana aman sen sakın doğurma 4 napcaksın diyorlar bunasıl saçmalık nasıl terbiyesizlik anlamıyorum
kurban oldugum rab bim herkese nasip etmiyor sitede bile defalarca tadavi gören bi evlet için maddi manevi herşeyini tüketen onlarca insan var kendiler ikinci çocukları için tedavi görürken kalkıp bunu söylemeliri anlamsız
aile etrafına gelince en yakın örnek kız kardeşim sözlenecek (öz ailem başka semtte oturuyor ) ablam abim ve erkek kardeşim istenbuldan geliyor ben gitmek istiyorum telde evlerinin yeterince kalabalık oldugu ve çocuklarla bana yer olmadıgı söyleniyor oysa aynı mahallede 3 yakınımız daha var ve ben onlardan birine gitmekti niyetim ama öyle denince gitmedim çok sinirlendim patladım bu sefer herkese yer buluyorsunuzda benmi fazla geliyorum diye çıkıştım ama bir değil iki değil defalardır aynı şeyi yaşıyorum artık çok bunaldım
şanstan eşim gelmişti bende söz günü öglen gittik akşamda herkes dağılırken geri geldik ama gerçekten çok zoruma gitti anlatamam hapsi orda ailem sonuçta ama demekki kırık ekmek tutmuyor ben ne kadar yakın hissetsemde onlar beni bi kuzen gibi görüyorlar
Komşularınıza ya da arkadaşlarınıza birşey diyemem, kendi çaplarında haklı olabilirler kusurabakmayın..3 çocuk tam hareketli zamanları ve de hırçınlarmış..
İnsanlara batabilir birşey diyemem ve sizinle çok sık görüşmek istemeyebilirler..
Siz bu durumda ancak sizin gibi 2-3 çocuklu kimselerle görüşebilirsiniz..Çocuklunun halinden çocuklu anlar..
Ama ailenize bir anlam veremedim?
Ne alaka?
Siz onların evladı, çocuklarınız yeğenleri_torunları??
Komşumun yaramaz 3 çocuğunu bir çeker, ikinci de çekmem ama kardeşimin çocuklarının başımın üstünde yeri vardır..
Gerçekten inanılmaz..
Ben olsam ben de darılırım aileme..
Çok onur kırıcı..Çok üzücü..
Söyleyin valla ailenize...
Bir yere kadar sana da hak veriyorum..
2-3 çocukla hiçbir yerden geri kalmayanların cesaretine hayranım, hiç üşenmeden haftanın 3 günü gezerler, biri bebek arabasında,2 si eteğinde...:)
Lafım sana değil topic sahibi arkadaşım sakın yanlış anlama, Sarıböceğin mesajını okuyunca hak verdim ,ama valla bazen ben de hayret ediyorum..
Tabii ki eve kapanmayacaksın çocuk sahibisin diye ama 3 çocuğu nasıl zaptediyorsun gittiğn yerde helal valla:))) diye içimden geçiriyorum gördüğüm zaman böyle anneleri sonradan da helal olsun ben yapamam diyorum, ama oluyor demek:)
Peşpeşe 3 çocuk doğuran, çocuklar biraz büyüyene kadar yakın aileleri akrabaları dışında gezmelere biraz ara vermeli..Benim fikrim..
Yapabilene, gidecek yer bulabilene lafım yok tabii..ne diyim..:lepi:
bunun Üzerine neden kardeşini sözüne gittin
çocukların istenmediği yerde senin ne işin var
Sen bu tür seviyesizleri neden kafana takıyorsun canım ya sinirlendim şimdi...
Allah sana 3 evlat vermiş bunun değerini bilmeyenler utansın boşver...
Glikoz; anlattıkların beni çocukluğuma götürdü. yaşamayan bilemez malesef.biz de sayıca biraz fazlaydık. annem öyle dışarı ayak biri değildi. laf ederler diye zaten konuya komşuya gidemezdi. akrabalarımıza ise sadece birimizi alıp giderdi. o götürdüğünü de gitmeden önce doyururdu ki orada acıkmasın. çocuk midesi bu, ama göze batardı işte. bizim yüzümüzden annemi gittikleri her yere çağırmazlardı. şimdi ne mi oldu. bizler büyüdük ve hep ayrı şehirlere, ülkelere dağıldık. annemin yanında kimse kalmadı. her gün ya telefon ya netten görüşüyoruz. akrabalar ise anneme onları neden aramadığımızı soruyorlarmış.
Anlatamadım sanırım Ben zaten haftanın iki üç günü gezmeye giden biri değilim Bahsettigim ayda bir yapılacak olan bina içi gezmesi ondada çocuklar fazla görülüyor ama binamızda sadece benim küçük çocugum yok benimkilerle akran 3 çocuk daha var
Çocuklarımla hiç bi sıkıntım yok hırçınlıkları babalarının yoklugundan , dışarda pek bi haşarılık yapmazlar sözümü dinlerler ve en önemlisi yok tan anlarlar bazen 3 yle markete gittigim bile olur sıkıntıda yaşamam kendi aralarında bi anlaşmazlık olmaz çünki ama dışarda yada evoturmasında başka çocuklarla oyuncak yüzünden sıkıntı çıkar benim çocuklarım paylaşmayı biliyor ama digerleri bi evin tek çocugu oldugu için herşey kendilerinin görüyorlar sıkıntı burdan çıkıyor
[/B]
sevgili denizciğim ben çok çocuklu olanı kırılan dökülen önemli değil çok çocuklu geldiğinde benimle sohbet etmesini benimle ilgili olmasını çok istiyorum geldiğinde çocuğum şöyle çocuğum böyle muhabbetine daldığında kendi stresimi ve onunla normal sohbet ortamına giremediğimini görüyorum ve pek mutlu oolmuyorum yoksa dökülen kırılan eşya önemli değil sohbet canlısıyım ben birde olaya bu taraftan bakarmısın
çünkü bir arkadaşım erkek çocuğuyla geldi çocuk kıskanlığından balkonda bütün saksıları yere attı annesi onunla ilgilenmmedi diye
Yoo sizi gayet iyi anladım ama yapacak birşey yok dedim sadece..
Bazı insanların kafası fazla çocuk sesi kaldırmaz, çocukları fazla sevmez, en ufak bir tartışmada kendi çocuğunu haklı bulur, sizinkiler 3 tane olunca:) sizinkiler hatalı olur. vs vs vs ..Bu uzayıp gider..
Görüşmeyin ..
Yapacak birşey yok.
Ya da sizin gibi 3 çocuğu olanlarla görüşün.
Ne denilebilir ki başka size..?
Amaaa aileniz konusunda yerden göğe kadar haklı olduğunuzu söylemiştim zaten..
Çok yanlış yapmış aileniz..Çokk...Siz de söylemekle iyi yapmışsınız ama..
3 çocuk büyütmek kolay değil belli bir süre anti sosyal yaşayacaksın çocukların için.günmüş,topalantıymış bunlar 3 çocukla gerçekten çok zor.bunlara bir süre katılmamak en doğrusu.
zaten şimdiye kadar anti sosyal olmuşsundur.benim 3 yaşında bi oğlum var çok yaramaz ben 3 yıldır doğru dürüst bir yere çıkmıyorum.annem dışında kimseye yatılı gitmem,kalabalık ortamlara girmem.kısacası anti sosyal biriyim.bir yere gideceksemde oda istanbuldaysam çocuğu anneme bırakırım.çünkü gittiğiğm yerde 'evladım otur yerine' dese biri zoruma gider.ö yüzden mümkün olduğunca evimde otururum.şimdi 2
.yolda kesinlikle anti anti sosyal olacağım.çocuklarım için değer.Saruboceq sana katılıyorum.
3 çocuklu bır anne ne yazık kı dunyanın en ıyı ınsanı da olsa dışanır canım. mesela arkadaşımın 2 oglu var nasıl yaramazlar ama arkadaşımı çok sevıyorum ama bana gelınce ıkı kelıme edemıyoruz, sureklı hareket halındeler,mumkun degıl zabdedemiyoruz. valla ne yalan söyleyım başka arkadaşlarımı çagırdıgımda ayşe duymasın dıye tembihliyorum, bılıyorum kötu birşey yapıyorum ılerıde benım de başıma gelecek ama ne yazık ki sonuç degışmıyor. çocuklarını zabdedemeyen annelerın kaderı bu ne yazık kı.
boşver kafana hiç takma ama yeri geldiğinde kardeşin evlendiğinde çocuğu olduğunda onu öyle utandırki çocuğuyla geldiğinde sana. çocuğunu senin çocuklarından farkı olmadığını ona öyle bir hissettirki o yaptığını kendi hatırlasın. bazen söz söylemektense zamana bırakıp yaşatmak daha iyi dersler verir karşındakine. ben öyle yapıyorum kırıldığım şeyler olduğunda. çünkü bir bakıyorsunki farklı bir şekilde sana yapılan şeyi aynı olmasada değişik bir şekilde karşı taraf yaşıyor. zaman herşeyin ilacı böyle dene istersen.
3 çocukla güne gitmek..
valla iyi cesaret.. nasıl kollayacaksınız ki 3 ünü birden?
bence bir süre çok çocuklu ailelerle ahbaplık kurun ya da başka sosyal aktiviteler edinin..
ve ya haftada biir-iki gelebilecek ve çocuklarınızla evde ilgilencek birini bulun .(madden müsaitseniz)
rahat rahat gezersiniz sizde.. dışlanmamış da olursunuz.
maddi yeterliliği olup, güvenilir birini bulabildikten sonra sosyal anne olmak isteyen bayanlara bunu tavsiye ederim ben.
böylece, szde arkadas toplantılarından keyif alırsınız.
Ne desem şimdi herkesin fikrine açıgımda az empati kursanız diyorum
Aynı bina içerisinde iki kat aşşaya yada yukarı çıkmaktan bahsediyorum
Canım benim ben üçüyle birlikte İstanbuldan Ankara ya geldim , yada Ankara içinde iki vasıta değişerek gezmeyede gittim bi sorun yaşamadım ucube değil ki ya çocuk
Bekara karı boşamak kolay dedikleri bu olsa zaar
Yokmu damdan düşmüş bir arkadaşlar kurban olim yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?