• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımız Allah'a emanet...

Okulda güvenlik adına hiç bir önlem yok. Müdüre soyledik ama müdür takmıyo bile.. Bugün okula giren hırsızdan velileri sorumlu tuttu müdür.. Gelip gitmeyin okula.. siz geliyosunuz o da içeri girmiş rahatca, yapmayın dedi :) güler misin aglar mısın

Eh garip yani.
Gelmeyin ne demek, kapıya koyacak görevliyi o almayacak velileri içeri.
Girenden çıkandan haberi olacak.

İlk görev yaptığım okulda güvenlik görevlisi vardı ve hiç böyle sorunlar olmazdı.
Veli bile giriş çıkış yapamazdı ders saatlerinde.
Giriş vakti çocuk okula bırakılır, çıkışta alınırdı güzelce.

Sonra bu okula geldim. Koridorlar gün mekanı olmuş veliler ortada cirit atıyor.
Öğretmenleri bırak, öğrenciler bile adım atamıyor.
Ders, tenefüs her vakit bu dediğim.
Nöbetçi öğretmen olarak bir şey desek, dışarda bekleyin lütfen diye uyarsak
ters ters bakmalar, ama çocuğuma bakmaya geldim demeler.
İdare de sağolsun veliye karşı pasifti koca bir yıl ne çektik bana sorsunlar.
Nefret ettim valla.

Bir gün öğrencinin biri tuvalete gitmiş ders vakti. Tuvalette adamın teki çocuğu kolundan
tutmuş. Çocuk korkmuş. Olay bundan ibaret.
Bu konu dedikodu oldu yürüdü gitti.
Çocuğun annesi karakola gitmiş güvenlik yok okulda diye şikayetçi olmuş.
Okula polis geldi.

Veliler panik. Ya bir şey olsaydı ya bir şey olsaydı?

Artık dayanamadım benim velilere dedim.

Evet ya bir şey olsaydı?
Olabilirdi tabi. O adam belki bir veli belki değil bilemeyiz.
Size okula giriş çıkış saati içinde girmeyin dediğimizde ters ters bakıyorsunuz.
Bu özgürlüğü istiyorsanız bu soruna da katlanacaksınız o zaman.

Aydat istediğimizde vermek istemiyor kimse.
O güvenlik görevlisinin maaşını devlet ödemiyor.
Siz aydatları gönüllü olarak verirseniz güvenlik görevlisi olur, evet çok da güzel olur.
Nöbetçi öğretmen tenefüste durur. Sonra dersine girer.
Derste tuvalete giden çocuk her şeyi yapabilir bilemeyiz.

Haaa tuvalete göndermeyin mi diyorsunuz?

Altına kaçıran çocuk olunca da vayyy arkadaş küçücük çocuğu nasıl tuvalete göndermezler
diye konuşuyorsunuz.

Kusura bakmayın da ne istediğiniz belli değil!

Bir güzel susarak haklısınız diye uzaklaştılar yanımdan.

Haklıyız evet.

Ben aydat veririm, ben okulda başı boş gezmem demesin şimdi kimse üç beş velinin yaptığı
ile olmuyor hiç bir şey.

Bu yılki idare sağlam. Velilere kapılar kilitlendi içeriye alınmıyorlar kesinlikle.
Bir velim resmen okulu birbirine kattı vay efendim ben çocuğuma yemek yedirmeye gelemeyecek miyim?
İçeri nasıl almazlar. Yarım saat laf anlattık yine de mutlu gönderemedik.
O veliler yüzünden benim suçum ne diyor hala kurallar herkes için demiyor.

Bu arada bu velim en iyi velilerimden üniversite mezunu.
Okumuşu buysa diğerlerini varın siz hesaplayın.

Keşke şu bencilliği ve anlayışsızlığı bir kenara bıraksak da her şey güzel olsa, okul daha güvenilir
bir ortam olsa.

Nasil hocanin yaptigi normal yahu :KK57: Ufacik cocuklardan bahsediyoruz dogruyu yanlisi ne bilsin. Okulda buyuk siniflardan nobetci olurdu bizim zamanimizda, o nobetci cagrilirdi boyle bir olayda. Ders saatinde o ogretmen sorumlu cocuklarimizdan, nasil ogretmen dogru bulunmus anlamadim. Birinci sinif cocugu tek basina disari cikarilir mi hic. Cocuk agliyorsa sakinlesmiyorsa iki dakika disari cikarirsin veya sinifa nobetci ogretmen cagirirsin veya cok ucsa cocugun velisini cagirirsin. Sasirdim. Bundan bilmem kac yil once mecburiyetten istemedigimiz bir okula vermistik kardesimi, burnu kanamis cocugu tek basina tuvalete yollamis ogretmeni. Annem babam bunu duyar duymaz okuldan almislardi. Zaten istemedikleri bir okuldu. Ogretmen arkadaslar isiniz zor biliyorum ama yapmayin. Ben hakim olsam tabiki okulu dolayisiyla Milli Egitimi sorumlu tutarim. Oradan da ogretmene doner zaten olay. Bu kadar kolay degil hayat. Ya cocuk olseydi. O zaman hepimiz vay tedbirsizlik diye yeri gogu inletirdik. Bazen bir seyler olmadan dikkat edilmeli. Belli okulda guvenlik muvenlik yok. Okullarimizin dustugu hale bak ya. Ben 25 yasindayim bundan 18 19 yil once guvenlik cikarmazdi bizi disari. Cok uzuldum. Vallahi Allaha emanet cocuklar.

Öğretmen tedbiri elden bırakmış ama ben çocuğun eve gitmesine çok şaşırdım. Eminim aklının ucuna gelmemiştir böyle bir şey yapacağı çocuğun. Böyle şeyler duyunca sadece eğitim için değil, güvenlik açısından özel okullara sıcak bakıyorum. Ama gonderemeyecek olanlar ne yapsın? :KK43:

Öğretmen tedbiri elden bırakmış ama ben çocuğun eve gitmesine çok şaşırdım. Eminim aklının ucuna gelmemiştir böyle bir şey yapacağı çocuğun. Böyle şeyler duyunca sadece eğitim için değil, güvenlik açısından özel okullara sıcak bakıyorum. Ama gonderemeyecek olanlar ne yapsın? :KK43:

Öyle anlar oluyor ki tedbir elden istemeden bırakılıyor.

Bir örnek vereyim bir öğrencim 1. sınıf 2 ay boyunca annesini bırakmadı.
Kadın hep kapıda bekliyordu gün boyu.
Ben anlayışlıydım güzellikle ayrılması tercihimdir.
Ama kadının evde hastası var, ona bakmaya gitmiş dersteyken.
Benim sınıf kalabalık. Bu bücür kapıyı açmış annemi görcem diye, arada bakıp öyle duruyordu zaten:)

Anneyi göremeyince koşmaya başladı annnnnnnnnnnne diye çığlık çığlığa.
Ben bunu görünce, bir panik başına her şey gelebilir yani.
Çocuk okuldan çıktı, bahçeden çıktı. ( Güvenlik yok, nöbetçi öğrencilerin elinden tüm gücüyle kaçmayı başardı)
Evine kadar peşinden koştum inanın nefes nefese.
Eee o çocuğu düşünürken kalan 25 çocuğu sınıfta bırakmış oldum buyrun tedbirsizlik..

Onu bıraksam dert, sınıfı bıraksam dert.
Ama ne yapayım o an acil durum o.
Nasıl göz yumayım tek başına gitmesine.
Evi yakın ama yine de içim rahat etmez ki.

Burada da öğretmen çocuğu çok kriz içinde ağlamış belli ki
git yüzünü yıka, sakinleş gel diye göndermiş.
Çocuğun okuldan çıkması yanlış olan.

Nasıl çıktığına gelince, bazı çocuklara 30 yaşını bulmuş kadın olarak benim gücüm yetmiyor.
Kendini yerden yere atarak ağlayan, kaçan, sizi kesinlikle dinlemeyen çocuklar var.
Yaşayan bilir gerçekten.

Öyle anlar oluyor ki tedbir elden istemeden bırakılıyor.

Bir örnek vereyim bir öğrencim 1. sınıf 2 ay boyunca annesini bırakmadı.
Kadın hep kapıda bekliyordu gün boyu.
Ben anlayışlıydım güzellikle ayrılması tercihimdir.
Ama kadının evde hastası var, ona bakmaya gitmiş dersteyken.
Benim sınıf kalabalık. Bu bücür kapıyı açmış annemi görcem diye, arada bakıp öyle duruyordu zaten:)

Anneyi göremeyince koşmaya başladı annnnnnnnnnnne diye çığlık çığlığa.
Ben bunu görünce, bir panik başına her şey gelebilir yani.
Çocuk okuldan çıktı, bahçeden çıktı. ( Güvenlik yok, nöbetçi öğrencilerin elinden tüm gücüyle kaçmayı başardı)
Evine kadar peşinden koştum inanın nefes nefese.
Eee o çocuğu düşünürken kalan 25 çocuğu sınıfta bırakmış oldum buyrun tedbirsizlik..

Onu bıraksam dert, sınıfı bıraksam dert.
Ama ne yapayım o an acil durum o.
Nasıl göz yumayım tek başına gitmesine.
Evi yakın ama yine de içim rahat etmez ki.

Burada da öğretmen çocuğu çok kriz içinde ağlamış belli ki
git yüzünü yıka, sakinleş gel diye göndermiş.
Çocuğun okuldan çıkması yanlış olan.

Nasıl çıktığına gelince, bazı çocuklara 30 yaşını bulmuş kadın olarak benim gücüm yetmiyor.
Kendini yerden yere atarak ağlayan, kaçan, sizi kesinlikle dinlemeyen çocuklar var.
Yaşayan bilir gerçekten.
Haklısınız, ben en küçük 4. Sınıfların dersine girdim. 1 ler ne yapar, çok hayal edemiyorum. Allah size yardım etsin, çocuklarımızı korusun

Güvenlik zafiyeti var okulda.
Önlem alınması gerek.
Nöbetçi, güvenlik görevlisi gerek.
Veli olarak bunlar okul yönetimine iletme hakkınız var

Ceza falan değildir arkadaşlar. Bilip bilmeden konuşan var.tabiki 1. Sınıf öğrencisi değil hiç bir öğrenciye verilmemeli bu ceza.buyuk ogrenciler de kızıp gidiyor.tuvaleti gelen, karnı ağrıyan,burnu akan, oturduğu yerde sıradan kayıp ağlayan var.e sakinlessin ,elini yuzunu yikasin diye tuvalete yolluyorsun.o zaman ona da yollamayalim.teneffuse bile cikmasinlar hatta.ogretmen peşinden gidemez ki.en fazla kaç dakika tuvalette durur tahmin eder ve uzarsa bi kontrol eder.hi öğretmen kapıyı açık tutup çocuğu da görebileceği bi yerde tutabilir. Ama 1. Sınıf öğretmeni.o yoğunlukta atlamistir bu ayrintiyi.

Evet bir kaç mesaj daha okudum.kendi evde çocuğuna bağıran.,döven, evde ,parkta,bahçede ,gezmeye her türlü tedbirsizligi olan;ama öğretmenin en ufacık dalginligina,hatasina "olur mu yav mav" diyen kesim burada öğretmene atıp tutacak yine.cok kolaysa buyrun öğretmen olun ve sizin yetistirdiginiz çocukların hiçbiri düşmesin, yaralanmasin,kosmasin, kaçmasın. Benim de cocugum var ve ilkokul ogretmeniyim.ayni zamanda veliyim.Gezmede 3-4 çocukla baş edemiyoruz.kaldiki 20-30 hatta 75 kişilik sınıflarda baş edin bakalım. Unutmayın öğretmenleriniz çocuklarınızi çok seviyorlar.siz böyle davransanız bile.her suçu öğretmene yukleseniz bile.suratina cemkirme hakkınız olduğunu düşünseniz bile.

Okulda ki güvenlik zafiyetinden şikayetciyim ben.. 5,5 yasında ki bi çocugum ders saati içersinde okul dışına çıkabiliyor olması bence hiç normal değil.. Okulumuz 1500 kişi.. Verilen bi karara tüm velilerin onay vermesi mümkün mü? Herkesi memnun edilebilir mi hayır. Ama okul kendi inandığı doğrusuna göre bi karar almalı ve bunu uygulamaya gecmeli.. E bazılarınız okula girmek için sokağı ayağı kaldırıyo o yuzden böyle bi kural yok demek ne derece doğru? Uyan uyar, uymayan ya bu deveyi güder ya da bu diyardan gider hesabı.. Hersey çocuklarımızın iyiliği için.. Okul yönetimi koyduğu kurallarda sıkı olmalı.. İşte boyle sıkıntılar çıkıyo ortaya sonra

geçen hafta arkadaşımın kızının okuluna gittim, elimi kolumu sallaya sallaya okula girdim, çocuğu aldım çıktım, sınıfta bir stajer kız vardı, ben teyzesiyim annesi rahatsızlandı almaya geldim dedim, tamam abla dedi bana.. onun dışında da kimse nesin kimsin necisin demedi, üstelik bir ilkokulun içindeki anaokuluna giden 5 yaşında bir çocuk bu....
sırf bu güvenlik sorunları nedeniyle çocuğumu özel okula göndermek istiyorum :(

Ben de 1.sınıf ogretmeniyim.ve inanın eve gelince iş yapamiyorum yorgunliktan.öğretmen farkındadır herşeyin ama küçük çocuklar tuvalete falan çok gidiyor.o esnada da kaçabilir.gecikirrse kontrol edersin.diğer turlu her sınıfın kapısına güvenlik konulmaliki bu sikıntılar cozulsun.arkadaşın da dediği gibi aidat deyince velilere herkes suspus.ben çoğu masrafı kendim karsiliyom.kendi maasimdan.şimdiki veliler öğretmene cemkirmeyi marifet saniyolar ama bolmiyolarki kendi çocuklarina dokunuyor zararları.bunları iş olsun diye söylemiyorum ama hergun.ikiuc çocuğun ayakkabısını bagliyrm.montunu gydryrm.kalemini aciyorum çantasından kitabını cikaryrm.daha birsuru şey..lütfen biraz saygı..

Merhaba kızlar.. Oğlum 1. Sınıfa gidiyor.. Okulumuzda olaylar eksik olmuyor ne yazık ki.. Bundan iki hafta once 1. Sınıf ögrencisi derste aglayınca öğretmen sınıfın kapısının önüne cıkarmış sakinleş öyle gel diye.. Çocuk da eve gitmiş.. Cadde falan gecmiş.. Annesi karsısında bi görüyo şok oluyo tabi.. Elini kolunu sallaya sallaya çıkmış çocuk ders saatinde.. Bugün de hırsız girmiş okula.. Bir çocuğu darp etmiş bişeyler çalmış polisler falan geldi okula.. Canım sıkıldı bunu duyunca.. Çocuklarımız Allah'a emanet.. :KK43:(
Kız kardeşimin kızı 1 e gidiyo dün okulda 5 öğrenci boş bi odaya çekip ağzını kapatıp dövmüşler tekme tokat darp etmişler ve kimse duymamış gerisini siz düşünün

Okulda ki güvenlik zafiyetinden şikayetciyim ben.. 5,5 yasında ki bi çocugum ders saati içersinde okul dışına çıkabiliyor olması bence hiç normal değil.. Okulumuz 1500 kişi.. Verilen bi karara tüm velilerin onay vermesi mümkün mü? Herkesi memnun edilebilir mi hayır. Ama okul kendi inandığı doğrusuna göre bi karar almalı ve bunu uygulamaya gecmeli.. E bazılarınız okula girmek için sokağı ayağı kaldırıyo o yuzden böyle bi kural yok demek ne derece doğru? Uyan uyar, uymayan ya bu deveyi güder ya da bu diyardan gider hesabı.. Hersey çocuklarımızın iyiliği için.. Okul yönetimi koyduğu kurallarda sıkı olmalı.. İşte boyle sıkıntılar çıkıyo ortaya sonra

Evet ben de bundan yanayım.
Bizim doğrularımıza uyacaklar ve ben zaten meşgulüm beni saçmalıkları ile
meşgul etmeyecekler.
Ettiği o kavga ile enerjimizden alıyorlar, çocuklarına kötülük etmiş oluyorlar yine.

Sorun şu kimseyi memnun edemiyorsunuz ve konuşmalar, şikayetler hiç bir türlü bitmiyor.
Biz de şikayetçiyiz bakın.
Laftan bir kere de anlamıyor koca koca insanlar.
Bir yerde tükenip vazgeçen idareciler var.

Geçen yıl ki müdür aman hocam bırakın girsin diyordu artık şikayetlerden bıkıp.
Güçlü durabilen idareci ile her şey daha kolay ama.
Ara ki bulasın onu da.

Sıkı yönetim isteyen kaç veli var bir oylama yapalım isterseniz :)
Şu konuda aaaa öyle şey mi olur okula giren çıkan belli değil diyen kadın
Bu yıl kendi giremeyince kavga çıkardı diyorum.
Biz böyle bir milletiz.. :KK14:

geçen hafta arkadaşımın kızının okuluna gittim, elimi kolumu sallaya sallaya okula girdim, çocuğu aldım çıktım, sınıfta bir stajer kız vardı, ben teyzesiyim annesi rahatsızlandı almaya geldim dedim, tamam abla dedi bana.. onun dışında da kimse nesin kimsin necisin demedi, üstelik bir ilkokulun içindeki anaokuluna giden 5 yaşında bir çocuk bu....
sırf bu güvenlik sorunları nedeniyle çocuğumu özel okula göndermek istiyorum :KK43:

Çok haklısınız.

Ben mesela çocuğa soruyorum bu gerçekten amcan mı, teyzen mi diye.
Gerekirse kimlik isterim daha da gerekirse telefon eder velisine sorarım.
Buna da sen bana ne muamelesi yapıyorsun diyen çıkıyor mesela ama.
Bozuluyor hemen..

Neye bozuluyorsa..

Ahhh ahhh insanla uğraşmak zor:KK14:

En çok kafamda soru işareti bırakan şey hırsızın okulda ne yaptığı? Hem de okul saatinde. Okul yani içinde ürün,mal vb. yok ki, eğitim kurumu, hadi kasadan birşey almak istedi desek ee o saatte müdür vb. kasanın dibinde oturuyor zaten.

Devlet okullarında öğretmenler teneffüste nöbet tutarlar ders zamanı derse girerler. Teneffüste de ya koskoca bahçede tek başına ya da 50'şer kişilik 5 sınıflı koridorda tek başına nöbet tutarlar. Bahçenin bir tarafını gözetlesen diğer tarafını göremezsin. Koridorun bir ucundan diğer ucu görünmez. Yani öğretmen nöbetçi olsa da hangisine yetişsin. Kapıda bekçi vardır ama onu dinleyen veli nerde? Herkesin çocuğu okulda kıymete biniyor. Girmeyin okula beklemeyin kapıda dersin anlamazlar. Sınıfa kadar çantası taşınan mı dersin beslenme saati yemek yedirilen mi dersin hepsi var. Bu çocuklarda yaşı küçük çocuklar ha çantasını taşıyamıyorsa bir yıl geç ver okula ne acelen var.Herkes kendi çocuğunu düşünür sadece. Bütün yük öğretmenlerin üzerinde. Sonra da bişey olsa suç yine öğretmene.
Bunların tam tersiyse okulda bekçi yoksa nöbetçi öğretmen yerinde değilse müdür okula sahip çıkmıyorsa herşey bir dilekçeye bakar. O zaman da burnundan fitil fitil getireceksin hepsinin.

En çok kafamda soru işareti bırakan şey hırsızın okulda ne yaptığı? Hem de okul saatinde. Okul yani içinde ürün,mal vb. yok ki, eğitim kurumu, hadi kasadan birşey almak istedi desek ee o saatte müdür vb. kasanın dibinde oturuyor zaten.
Bende bunu düşündüm.. Hırsız dediler ortalığı velveleye vermemek için bence.. Bi düşünün. Yarım saatlik öğle arasında geliyor 23, 24 yaslarında biri ve 3. Sınıfa giden bi kız çocugunun yuzunde morluklar var.. İnş aklıma gelen değildir.. Dediğiniz gibi adam ne calmaya geliyo ki okuldan? Nie çocukta darp izleri var?

Zor günlerdeyiz valla,dünya bozulmadı insanlar bozuldu,,, kadını,erkeği cocuğu bile garip.yediklerimizden mi nedir...benim 1.sınıfta yeğenim var ,cıkışta öğretmen velilere teslim ediyor,başka sınıfta kuzeniyim diyor cocuğu alıyor gidiyor,gezdirip evine bırakıyor... Annesi şaşkın kuzen diyende aynı okulda ortaokulda,,, niye aldı,nereye götürdü soru işareti.dedimya Allâh yardımcımız olsun

Back
X