Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

Yaptım bile ıncim
sağolasın bilgilendirmen için
beslenmeye iyi bir alternatif oldu
inan şaşırıyorum ne yapacağımı
kk ve dolayısıyla sizler sayesinde bi çok şey öğrendim arkadaşım
sevgiler

kivili cocuk tatlisi

malzemeler:1 adet krep
Çikolatalı puding
Kivi
Yumuşak marshmallows şekerleri

hazirlanisi:Krebinizi servis edeceğiniz tabağa aktarın.Üzerini güzel bir şekilde çikolatalı puding ile kaplayın.

Kivilerden yüz için gerekli olan burun,ağız ,kulak ve göz kesin.

Şekerlemelerle saçlarınızı oluşturarak yüzünüzü bitirin.Afiyet olsun.

afiyetli.com dan alintidir​

aileyiz netten alintidir

nette gezinirken bunlari buldum ancak hazirlanisi neyazikki yok
fakat hayal gücümüzü kullanirsak bircogunu yapabiliriz eminim
Cüce dondurmasi:

Fare dondurmasi:

Patlamis misir kolyesi:

Elmanin icindeki süpriz:

Cikolatali meyve:

Cicek:

Meyveli ekmek:

Ekmek kelebek:

Muffinburger:

Farkli pizza:

Cin kurabiye:

Makarna surat:

Yumurta surat:

Mantar ve kirpi:

Sebze hayvanciklar:

Salatalik yilan:

Gemikek:

Tren kek:

Farkli muffin:

kaplumbaga makarna salatasi

Derince ve yuvarlak bir kaseye koyup, renkli kıvırcık yaprakları döşediğim servis tabağına ters çevirdiğim salatayı halka halka salatalık dilimleri ile kapladım. Yumurtadan kafa ve yine salatalıklarıda bıçak yardımı ile ayak yaptım. Ayaklar fotoğraflarda yeşil yapraklar üzerinde pek görünmüyor ama yakından güzel duruyorlardı.
Kaplumbağa şekli patates salatasına veya aklınıza gelebilecek başka salatalara da uygulanabilir.
Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot dan alintidir​

tirtil sandvicler

Tırtıl Sandviçler, çocuk partilerinde ve doğumgünlerinde ilgi çekici ve pratik bir öneri. Yapılışları çok kolay üstelik herkes severek yiyor ve görünümleri nedeniylede çocukların çok hoşuna gidiyor.
Malzemeler;
*Dilediğiniz kadar sandviç ekmeği. ( Hazır alabileceğiniz gibi siz de pişirebilirsiniz. )
*Sandviç ekmeği sayısı kadar dilimenmiş Macar Salam
*Yine sandviç ekmeğinin sayısı kadar dilimlenmiş taze kaşar peyniri
*Krem peynir
*Yapacağınız tırtıl adeti kadar minik domates ( kiraz domatesten biraz daha büyük olmalı )
*Domatese tırtıl yüzü verebilmek için bir adet siyah zeytin ve salatalık kabuğu
*Sandviçleri birbirine tutturmak için ince pasta teli.( pastamalzemeleri.com'dan temin edebilirsiniz )
*Salatalık dilimleri
Hazırlanışı;
1.Herbir sandviç ekmeğini ortasından yarıya kadar bıçakla kesin. Tamamı ayrılacak şekilde kesmeyin.
2.sandiç ekmeklerinin tamamen ortadan ikiye ayrılmamasına dikkat ederek,iç yüzeylere krem peynir sürün.
3.Her bir sandviçe birer adet salam ve kaşar dilimi yerleştirdikten sonra, ince pasta tellerini ortalarından geçirerek tırtıl şeklinde dizin.

4.Domatese zeytini keserek göz ve salatalık kabuğunu kibrit çöpü gibi kesere anten yapın ve sandviçlere tutturun.Servis tabağına yerleştirin.
5.Halka hakla kestiğiniz salatalık dilimlerini de dört eşit parçaya bölerek tırtılın ayaklarını oluşturacak şekilde her iki yanına yerleştirin ve servise sunun

umutmutfakta.blogspot dan alintidir​

MILFÖYLÜ KUNDAK BEBEKLER

Malzemeler:

Milföy

sosis

karanfil veya kürdan

Yapilisi

Milföy hamurlarini 1 cm lik seritler halinde kesin.Ve parmaklarinizla uzatarak biraz inceltin.

sosisleri 1 parmak uzunlugunda kesip iyice kurulayin.Milföyleri sosislere sarin.Göz olarak karanfil saplarini veya kürdan kullanabilirsiniz.

Firin tepsisine dizin yumurta sarisi sürüp bir kac dakika firinda kizartin.

birdilimbirtutam.blogspot dan alintidir​

RENKLI KREPLER
Malzemeler:
300 un
2 yumurta
200 ml süt
biraz tuz
1 yemek kasigi siviyag
Renkleri icin Salca-ispanak-havuc-kirmizi sogan kabugu
Veya renkli gida boyalari
Labne peyniri

Yapilisi:
Krep hamurunu hazirlayip hamurun özlesmesi icin 15-20 dakika bekletin.
Bu hamuru üce veya dörde bölün ve renklendirin.
Kirmizi renk icin salca-
Yesil renk icin temizlenmis,haslanmis ve püre haline getirilmis ispanak
Kavunici icin havuc suyu
Kahverengi icin haslanmis kirmizi sogan kabugundan faydalanabilirsiniz.
Ama bu islemler cok mesakkatli oldugundan ben artik renkli gida boyalari kullaniyorum.Hem zamandan faydalaniyor ,hem kivami iyi oluyor hemde rekler daha net
Krepleri ince ince pisirin.Soguduktan sonra üzerlerine bolca labne peyniri sürün ve rulo haline getirin.Daha sonra porsiyonlar halinde verev kesip kürdan saplayin.

Serap diyorki ! Rulo yaptiktan sonra bir müddet buzdolabinda bekletirseniz kesiminiz daha düzgün olacak!

birdilimbirtutam.blogspot dan alintidir​

PÜRE ve SOSISTEN VOLKAN ADASI
Malzemeler:
1 paket hazir püre
2-3 taze sogan -dereotu-maydonoz
1 kutu sosis
Ketcap veya salca
Yapilisi:
Taze soganlarin beyaz kisimlarini 5-6 cm lik kesin ve bunlari enlemesine keskin bir bicak yardimi ile ortaya kadar yarin ve cok soguk suya atin.Suda cicek gibi acilacaklar.
Püreyi paketin üzerindeki talimata göre pisirin.
Tabaga koyup yukariya dogru sivriltin.Ucunu biraz havuz seklinde acin.Taze soganlari varsa dereotlarini veya maydonozleri hazirlanan adnin arkasina saplayin.
Sosisleri bir kac yerinden kesip hafif kizartin.
Pürenin kenarina koyup en son olarak ketcap veya sulandirdiginiz salcayla volkan adasini tamamlayin.

birdilimbirtutam.blogspotdan alintidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…