çocukların geleceğini güven altına almalıyız ama nasıl bir yatırımla

babex

yavruma kardeş geliyor :)
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
385
1
46
Kocaeli
merhabalar benimde 21 aylık bir kızım var.onun geleceğini güven altına almak istiyorum.haydi hepberaber çocuklarımızın geleceğini nasıl bir yatırımla kurtaracağımızı paylaşalım.

oğlumun kumbara hesabı var, her ay maaştan kesiliyor bi miktar otomatik oraya gidiyor, bir de kumbara verdiler sadece bankada açılabiliyor kumbara doldukçada götürüp bankaya çıkanı hesaba yatırıyoruz, oğlum içinde bi mutluluk oluyor, parasının biriktiğini görmek, yetişkin gibi bankata gitmek falan

bireysel emeklilikte yaptırılabiliyormuş bildiğim kadarıyla çocuklara, aslında o da mantıklı 15 sene sonra tüm eğitim masraflarını karşılar o para üni için

benim kızımında kumbara hesabı var bnkanın verdiği kumbara doldukça bankaya götürüp açtırıyoruz ve parayıda kumbara fonuna yatırıyoruz... uzun vadede getirisi ne olur tam bilemiyorum ama şimdilik böyle yatırıyoruz işte.

bende bankadan hesap açtırmayı düşünmüştüm ama eşim borsadan bi kağıt alıp uzun vadede unutalım dedi bilmiyorum valla.kazanan çok insan olmuş ama bilemiyorum.

bireysel emekliliğe girenler pek memnun değil ama
hayat ve emelilik birarada olan sigortalar var
hem üniversite çağına denk gelir eğitimine fayda sağlar
hem de allah gecinden versin sana bişey olduğunda toplu para alacak ve maaş bağlanacak
garantide vardı bu sistem başka nerde var bilmiyorum

ben kendim için bireysel emekliliğe girmiştim 4 yıl oluyor geçenlerde mailime bir bilgilendirme yazısı geldi bu şekilde birikime devam edersem 56 yaşıma geldiğimde 196 bin lira param olacakmış. Benim BES im maaş aldığım bankada olduğu için (maaş müşterileriyle kuruma özel bir sistem oluşturmuşlar) kesintisi %1 diğer bankalarda araştırdım %2 ye tabi oluyor. Bana çok mantıklı geliyor bir de ocak 2013 itibariyle devlet %25 katkıda bulunacak.

İlerde çocuğum da olursa doğar doğmaz bireysel emeklilik yaptıracam yetişkin olduğunda harcamalarında kullanabileceği güzel bir parası olur.

kumbara hesabımız vardı bizim de, ama 3 senede hiç kazandırmadı. bu sene bes e geçirdik onun parasını, ordan devam ediyoruz. çok bişi diil ama üniv. gidince araba alabilir 2. el :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…