insanlar kızdıkça bir şeyler yazıyor ya bana hiiiiç samimi gelmiyor..baştan sona yazsalar mesela şunu şunu şunu yaşadım o sebeple istemiyorum ok...ama biri demiş benim kaynanam dikkatsiz çocuk emanet etmem arkasından konu sahibi benim görümcemin çocuğu hırçın kaynanam dikkatsiz vermem..e ben ne bileyim şimdi gerçek mi değil mi...
Emanet çocuk bakımı büyük sorumluluktur. Hele birkaç çocuğun bir arada bulunduğu vakitler daha büyük sorumluluktur. Daha fazla dikkat gerektirir.
Aslında sakınılan göze çöp batar ama annelerin bir kısmı aşırı korumacı güdüleriyle çocuklarını emanet edecekleri kişiler konusunda fazlasıyla seçici olabilirler.
''Kocanı yetiştiren kadına güvenilmez mi?'' benzeri sorun ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istiyorum izninle..
Çocuk yetiştirme konusunda herkesin yöntemi farklı olabiliyor.
Sıfır hijjen, gerektiği kadar hijyen, % 100 hijyen...
İhtiyaçları karşılayan, korumacı, aşırı korumacı...
Bildiğinden şaşmayan, Yeniliklere uyumlu, Proje yöntemler...
vb. konular anneleri tarafından bebeğin alışkanlıklarını, düzenini oluşturur.
Anneler de evlatlarını alıştırdıkları düzenin dışına çıkarmak istemezler.
Mümkün olacak en yakın koşulların sağlandığı ortamları tercih ederler.
Örn 1. Benim için bebeğin yere düşürdüğü emziği ağzına alması sorun teşkil etmez ama
deterjanlı bir bezle çocuğumun ağzının yüzünün silinmesi çileden çıkma nedenim olabilir.
Bu insan kendi çocuklarını deterjanlı bezlerle temizleyerek sağlıklı bir şekilde büyütmüştür çünkü
çocukları bağışıklık edinmişlerdir.
Örn 2. Kat kat giydirip, üstlerini sıkı sıkı örtmeyi uygun bulmam ve böyle alıştırırım.
Bakımına yardımcı olan kişi de tersini uygulayarak çocuğun sıcaktan isilik dökmesine, terleyip hasta
olmasına sebep olabilir.
Bu kişi kendi çocuğunu kat kat giydirerek, sıkı sıkı örterek gayet sağlıklı yetişmiştir ama çocuğumun
alıştığı yöntem değildir.
Örn 3. Söylenenleri ve hareketleri taklit etmeye başladığı andan itibaren onaylamadığım sözleri ve
hareketleri öğretmeleri kabul edebileceğim bir durum değildir.
Onların sosyal çevrelerine uygundur, çocuğa şirinlik katabilir saygı duyarım ama çocuğumdaki şirinlik
kavramım farklıdır.
vb. örnekler devam edebilir.
Her kadının soğan doğramasının farklı olması gibi, çocuk yetiştirmesi de farklıdır.
Bu konuda babaanneler sorun yaratmak yerine torununun düzenine uyum gösterme çabasında olmalıdır.
Kendi koşulları ve bildikleri doğrultusunda çocuğunu aslanlar gibi yetiştirmiş olabilir.
Şimdi koşullar ve bilgiler değişmiştir.