Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kimle kimin arasındaki orta yolu arıyor ben anlamadım...elektrik meselesi değil diyor oğullarını zor durumda bıraktılar diyor (bana göre maddi konular)..konu sahibi insanlar yorum yaptıkça birer cümlelik anektotlar kullanmaktansa her şeyi yazsın bizde düzgün yorumlar yapalım...insanlara hakaret etmekle olmaz bu iş ne demek işine gelmeyince sığ düşünüyorsunuz demek..yazım üslubundan orta yollu bir hanım olmadığı daha dominant bir karakter olduğunu sezinliyorum ben zira.Çocuğa annesinin yöntemine en uygun şekilde bakabilecek kişi aslında Anneannedir.
Babaanne gelininin gurur duyduğu aslanlar gibi bir evlat yetiştirmiş olsa da yöntemi farklıdır.
Anneannenin bakamayacağı durumlarda seçenekler değerlendirilir elbette.
Hiç kimse alınıp gücenmeden yeni doğanla ilgili kararları anne babaya bırakmalı ve saygı duymalı.
Konu sahibi arkadaşımız hiç kimsenin üzülmesine sebep olmadan orta yolu bulmanın yöntemini arıyor aslında.
Orta yol önerilerinizi heyecanla takip edeceğim.
Hepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Benim kayınvalidem kayınpederim yok ama annemin taşadıklarına şahidim. 35 sene babaannemle aynı evde yaşadı. Yaşımuz biraz büyüyünce çektiği eziyeti görüp babaannemize kızardık. Annem kelimenin tam anlamıyla ağzımıza ederdi o durumlarda "o sizin babaanneniz ayağınızı denk alın" diye. Vefat edene kadar da çiçek gibi baktı o kadına. Böyle bir annenin evladı olarak muhtemelen sizin gibi düşünmez, davranmazdım.
Sadece fikrimi belirtmek istedim, umarım yanlış anlamazsınız. Bence anlattığınız durum hiç de hoş değil. Anneniz demek ki eziyet çekti 35 yıl, ve hala ona eziyet çektiren kadını size karşı savundu. Anneniz ellerinden öpülecek kadın gerçekten.
Peki ya hayatı?
Geçti,gitti. Hem de eziyetle geçti babaanneniz yüzünden. İyi bir şey mi yaptı?
Bilmiyorum ama ben çocuklarım olunca hayatınızı kimse için eziyetle geçirmeyin, bir gününüz bile istemediğiniz gibi geçmesin diye yetiştireceğim. Her zaman da aynı anlattığınız gibi olan annem, anneannem ve tüm kadınlar için üzüleceğim.
Yanlış anlaşılacak bir şey yok, haklısınız. Kendi için iyi bir şey yapmadı, ama bizi babamızın ailesinden de ayrı düşürmedi. Şimdi halalarım amcalarımla görüşüyorsam babam sayesinde değil annem sayesindedir.
Bilmem kayınvalidem olsa ben ara sıra bırakırdım bakması için. Ne olursa olsun o çocuğun babaannesi ve onunla zaman geçirmek istiyor. Ben böyle düşünüyorum açıkçası. Bakış açılarımız farklı konu sahibiyle. O yüzden uzatmadım.Siz de haklısınız, onlar da hep bu düşünceyle o eziyetleri seve seve çekiyorlar zaten. Keşke onlar kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşasa, biz kendi hayatımızın zorluklarıyla başa çıkmayı kabul ederiz aslında.
Yalnız konu sahibi görüştürmem ya da görüştürmüyorum demiyor anladığım kadarıyla. Onun bakmasını istemiyorum, zamanında beni de eşimi de çok üzdü diyor ve çekinceleri var. Hırs nedeniyle kayınvalidesinin bu kadar bakmak istediğini düşünüyor. Yani görüştürmeme gibi ciddi bir durum değil, o nedenle anlayabiliyorum.
Yaşananları tam anlamıyla bilmemiz mümkün olmadığı için konuya kendi çerçevemizden bakarak sığ yorumlar yapabiliyoruz ancak. Konu sahibi ve konu takipçileri dilerlerse sığlıkları üst üste getirilerek derinlik oluşturabilirler.kimle kimin arasındaki orta yolu arıyor ben anlamadım...elektrik meselesi değil diyor oğullarını zor durumda bıraktılar diyor (bana göre maddi konular)..konu sahibi insanlar yorum yaptıkça birer cümlelik anektotlar kullanmaktansa her şeyi yazsın bizde düzgün yorumlar yapalım...insanlara hakaret etmekle olmaz bu iş ne demek işine gelmeyince sığ düşünüyorsunuz demek..yazım üslubundan orta yollu bir hanım olmadığı daha dominant bir karakter olduğunu sezinliyorum ben zira.
Oyle bir yazmissiniz ki sanki babaanneye cocuk baktirmak istememek kusurmus gibi. Cok iyi bir babaanne veya kayinvalide de olabilir. Fakat kime baktirip baktirmayacagi annenin takdirinde olan bir durum. Burada cocuk babaanneyle gorusturulsun mu gorusturulmesin mi diye tartisilmiyor. Oyle olsaydi cok menfi olaylar olmadikca ben de gorusturulsun derdim. Ama bir kadinin cocuguna bakacak kisiyi kendisinin secmesi ne kadar suc olabilir ki? Isterse cok iyi bir babaanne olsun. Belki anne egitimine daha cok guvendigi birini secmek istiyor olamaz mi? Benim oyle bir kayinvalidem var ki mesela kucucuk bebeklerin yaninda sigara icemedigi icin ortaligi birbirine katiyor. Bu kadina nasil emanet edilir bir cocuk mesela. Kocanizi nasil yetistirmis diyeceksiniz belki, esim annesini hic tasvip etmeyen biri. Egitiminde ciddi yanlislar oldugunu gorup ayni evin icinde kendini soyutlamis. Boyle cok ornek var. Biraz hakkaniyetli olmak lazim. Herkese cocuk emanet edilmez, edilmemelidir de.Gelinin sevilecek bir tarafı yoktur belki, nerden biliyorsunuz?
Kayınvalideyi dinlediniz mi?
Ortada bir maraz varsa herkes kendini haklı gördüğünden vardır zaten.
Bir çocuğa yapılabilecek en büyük iyilik ona sınırsız sevgi vermektir.
Sadece anne baba ve anneanne sevgisi değil, babaanne, hala, amca sevgisi de önemlidir çocuk için.
Ne kadar çok seveni varsa, o kadar mutludur çocuk.
Yaşananları tam anlamıyla bilmemiz mümkün olmadığı için konuya kendi çerçevemizden bakarak sığ yorumlar yapabiliyoruz ancak. Konu sahibi ve konu takipçileri dilerlerse sığlıkları üst üste getirilerek derinlik oluşturabilirler.
Bizlerde konu sahibinin her yeni yorumunda farklı yeni bilgiye ulaşabiliyoruz.
Sayfalar çoğaldıkça birbirimizi daha doğru anlayabilme şansımız artıyor.
Yargılayarak ifadelerin önüne set çekmemiş olsak daha ahenkli ve dengeli fikir alışverişi yapabiliriz.
siz emanet etmeme sebeplerinizi yazarken konu sahibine ilham vermekten öteye geçmiyorsunuz değil mi...asıl olay konu sahibi çocuğunu kaynanaya versin değil-kadın zaten ömürlük istemiyor bir düğün sürecinde bakmak istiyor(gerçi sebebi de önemli değil anaanneyi baz alarak bir günde ben bakayım peşinde..belki seviyor belki art niyet biz bilemeyiz..ama) yorumuna kızdığınız arkadaş bence haklı...bende onun gibi düşünüyorum..konu sahibinin samimiyetine inanmıyorum..en başında tak tak tak indirseydi buraya sebepleri ok amenna derdim..fakat sizler yazdıkça sizlerle paralel sebepler yazması .....(bence her gelin iyi gelin değil,her kaynana da kötü kaynana değil)Oyle bir yazmissiniz ki sanki babaanneye cocuk baktirmak istememek kusurmus gibi. Cok iyi bir babaanne veya kayinvalide de olabilir. Fakat kime baktirip baktirmayacagi annenin takdirinde olan bir durum. Burada cocuk babaanneyle gorusturulsun mu gorusturulmesin mi diye tartisilmiyor. Oyle olsaydi cok menfi olaylar olmadikca ben de gorusturulsun derdim. Ama bir kadinin cocuguna bakacak kisiyi kendisinin secmesi ne kadar suc olabilir ki? Isterse cok iyi bir babaanne olsun. Belki anne egitimine daha cok guvendigi birini secmek istiyor olamaz mi? Benim oyle bir kayinvalidem var ki mesela kucucuk bebeklerin yaninda sigara icemedigi icin ortaligi birbirine katiyor. Bu kadina nasil emanet edilir bir cocuk mesela. Kocanizi nasil yetistirmis diyeceksiniz belki, esim annesini hic tasvip etmeyen biri. Egitiminde ciddi yanlislar oldugunu gorup ayni evin icinde kendini soyutlamis. Boyle cok ornek var. Biraz hakkaniyetli olmak lazim. Herkese cocuk emanet edilmez, edilmemelidir de.
çok tahammülsüzsün.Ben suan çalışıyorum ama arada oğlumu anneme bırakıp işlerimi hallediyorum,e bizimkilerinde ilk torunu olunca deli oluyolar ... gecen dugun vardı hep anneme biraktim ,simdi dugun var kayinvalidem aramış ben bakarım oglana sen gidersin herseyimize geldiler diyo ,sen gel yine dugune oglana bakicak cok diyorum... kin bakcak ananlar mi diyo ,hasbinAllah .e geldiler tmmda gelin gelmedi ki benim düğüne anneleri geldi ,sirf cocuga bakmak icin , neyse de acikcasi annemlerin bebege bakmasini hazmedemiyo ,bende onun oğluma bakmasını istemiyorum .hakki degilmi diyceksiniz goturuyoruz arada seviyolar yeter .ogullarina yaptiklarindan sonra ,bencilliklerinden sonra fazlasinida hakettiklerini dusunmuyorum ... acikcasi mesafe koyanlar baktirmak istemeyenler napiyosunuz nadil cozum buldunuz
Ben suan çalışıyorum ama arada oğlumu anneme bırakıp işlerimi hallediyorum,e bizimkilerinde ilk torunu olunca deli oluyolar ... gecen dugun vardı hep anneme biraktim ,simdi dugun var kayinvalidem aramış ben bakarım oglana sen gidersin herseyimize geldiler diyo ,sen gel yine dugune oglana bakicak cok diyorum... kin bakcak ananlar mi diyo ,hasbinAllah .e geldiler tmmda gelin gelmedi ki benim düğüne anneleri geldi ,sirf cocuga bakmak icin , neyse de acikcasi annemlerin bebege bakmasini hazmedemiyo ,bende onun oğluma bakmasını istemiyorum .hakki degilmi diyceksiniz goturuyoruz arada seviyolar yeter .ogullarina yaptiklarindan sonra ,bencilliklerinden sonra fazlasinida hakettiklerini dusunmuyorum ... acikcasi mesafe koyanlar baktirmak istemeyenler napiyosunuz nadil cozum buldunuz
Bende sizin gibi ön yargili insanlsri normal bulmuyuorum ,yasananlar var yazdım ogullarina yaptıkları seyler var ve bu bizi bi cok seyin ustunu kapamamiza ragmen mesafe koymaya zorunlu birakti ,siz guvenmediginiz sizi cok kez bilerek uzen bi insana çocuğunuzu birakirmisiniz
KesGelinin sevilecek bir tarafı yoktur belki, nerden biliyorsunuz?
Sadece anne baba ve anneanne sevgisi değil, babaanne, hala, amca sevgisi de önemlidir çocuk için.
keske o sevgiyi verebilecek insanlar olsalarGelinin sevilecek bir tarafı yoktur belki, nerden biliyorsunuz?
O dusmanca zihniyet kendiliginden gelip yerlesmiyo canım, ki dusman degilim ama kesinlikle onlara karşı cok sogudum.ayrica cok yanlış dusunuyosun ben burda yasadiklarimi yazsam insan yazdikca yazasi geliyo yasananlari yasayan biliyo 2 sayfa yazimi yazayim,burasi konuyu acinca birazda dertlesme ortami degil mi ,yorumlara cevap veriyorum ve dogru cevaplar veriyorum,zaten konu acma amacim farkli siz bu duruma getirdiniz konuyuen kızdığım şey ne biliyor musunuz..açıyorsunuz bir konu aleyhinize cavaplar gelince nerden ne çıkarsam da lehime işlese diye kırk takla atıyorsunuz..sadece siz değil çok var buralarda sizin gibi konusuna yeni yeni olaylar ekleyenler..en başında söylediğim cümleler değişmedi..baktırmayın kayınvalidenize baktırın diyen yok ama düşmanca zihniyetten kurtarın kendinizi..
Kesinlikle gorusturmeme gibi durum yok biz gideriz onlar gelir. , sadece arama mesafe koymak istiyorum ,herkes sınırlarını bilsin, yanlislarinin farkina varsinlar hala beklenti icine girmesinler,Siz de haklısınız, onlar da hep bu düşünceyle o eziyetleri seve seve çekiyorlar zaten. Keşke onlar kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşasa, biz kendi hayatımızın zorluklarıyla başa çıkmayı kabul ederiz aslında.
Yalnız konu sahibi görüştürmem ya da görüştürmüyorum demiyor anladığım kadarıyla. Onun bakmasını istemiyorum, zamanında beni de eşimi de çok üzdü diyor ve çekinceleri var. Hırs nedeniyle kayınvalidesinin bu kadar bakmak istediğini düşünüyor. Yani görüştürmeme gibi ciddi bir durum değil, o nedenle anlayabiliyorum.
Zaten calismiyorum cocuguma kendim bakıyorum. , onemli bi isim oldugunda anneme birakiyorum sadece ,bide calisip anneme biraksam ne olur artik, zaten onlarin isleri var yazın koyde yaşıyorlar, okullar tatil gorumcemin 2 cocugu badinda onun icin zor olucak belli bi zaman sonra onada zor gelicek bunu bilmiyo mu biliyo ama bu ben egosu yok muBence hiç bir eleştiriye kulak asmayın çocuk sizin bakımı sorumluluğu sizde siz kime güveniyorsanız ona bırakacaksınız tabii sırf babaannesi diye bakımına güvenmediğiniz birine bırakmak zorunda değilsiniz kimse kim insan en güvendiği yere bıraksa bile şimdi ne yapıyor diye hep aklında kalıyor üstüne birde istemediğiniz güvenmediğiniz birinde olsa tam işkence olur kv ne derse desin siz bildiğiniZi okuyun..
Bu arada benim kv hiçbir problemim yok çok iyi tatlı bir kv var ama bende çocuk emanet etmem oda söyler zaten ben bakamam kızlarınada banada söyler herkes çocuğunun başında dursun diye bende niye bakmıyor diye hiç alınmam iyikide öyle söylüyor