Çocuklarını döven onlara kötü davranan insanlara gelsin bu yazı..(Alıntıdır)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
BABASI TARAFINDAN DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLEN MERTCAN....
Hiç düşündünüz mü?
Çocuklarımıza psikolojik ve fiziksel şiddet uygularken neden bu kadar rahat olduğunuzu?
Yada çocuğunuza öfkenizi kusarken yapmış olduğunuz davranışları; rahatça eşinize, dostunuza, ailenize yapabiliyor musunuz?
Tokat atmayı alışkanlık haline getirmiş birsürü aile gördüm.
İnanın bana çocuğunuza davrandığınız gibi etrafınızdaki diğer insanlara davransanız yanınızda kimse kalmaz.
Peki çocuğunuza neden bu kadar rahat davranıyorsunuz biliyormusunuz?
Çünkü O SİZE MUHTAÇ!
Aynı şekilde tepki veremez,sizi terk edemez yada bağırıp çağıramaz.
Sadece susar veya ağlar. 10 dakika sonra gelir hiçbir şey yaşanmamış siz onu hiç üzmemişsiniz kalbi hiç kırılmamış gibi yine boynunuza sarılır.
Siz, size kötü davrananları bu kadar çabuk affediyormusunuz?
ETMİYORSUNUZ!!! Size 10 dakika önce hakaret edip tokat atan birine 10 dakika sonra asla sarılmazsınız. Bağrınıza basmazsınız. Size biran önce sarılsın diye düşünmezsiniz. İçinize dert olmaz kırgınlığınız. Boynunuzu bükmezsiniz. Ama çocuğunuz boynunu büker; siz onu döversiniz ama o sizi affedin diye bekler.
Dayağı yer ama yinede sizi üzdüğünü düşünerek içine dert eder.
Sizi affetmek için sabırsızlanır.
Çocuklar çok masum. Onların bu masumluklarını kullanmayın.
Belki beden olarak size bir şey yapamazlar ama düşünce olarak terk ederler. Ruhlarında derin yaralar açarsınız. Telafisi zor durumlara sokarsınız. Vurmak, hakaret etmek kişinin acizliğindendir. Konuşmak anlatmak için erdem sahibi olmak lazım.
Dilek CESUR

Şu yazıyı okudum içim kan ağladı lütfen çocuklarınıza bağırmayın biz bilemeyiz ama onların dünyasında ne fırtınalar kopuyordur Allah bilir..

Çocuğunu eziyet ederek vahşice öldüren yaratıklara diyecek çok sözüm var ama ban yemek istemiyorum..

diyecek söz bitti açıkçası kalmadi orts yolu bulamadik biz ya her dedigi yapılan emrine amade bencil bir cocuk büyütuyoruz ya da iste küçücük b8r çocuk odev yapmadı diye dayaktan ölüyor annesi nerde bu çocuğun o ayri mesele yani girsek çıkamayız bu konuya insallah akilli vicdanlı merhametli olmayi öğretebiliriz cocuklarimiza tek temennim bu

Bunu okuyunca ben de çok kötü oldum. Bugün bir çocuğa gülümsemek veya terslemek yarın dünyada öyle büyük bir değişime neden oluyor ki, bunu anlayamıyoruz. Ahirette hesap vermenin hayallerimizin çok ötesinde olacağını düşünüyorum.

Biz evlat hasreti ile yanarken...Bunlar gibi aşağılık insanlar Allahın emanetine sahip çıkamıyor...Eziyet ediyor Yazık!

Rahatlar çünkü vicdanları yok,rahatlar çünkü yaptıkları yanlarına kalacak,kimse fark etmeyecek..
Fark edilse bile gerçekten hak ettikleri cezayı almayacaklar..
Bu kadar rahatlar iste.
Yurt dışında yaşıyorum yıllar önce kızım kreşe giderken birgün okuldan telefon ettiler.
Lütfen "gelirmisiniz sanıyoruz kızınızın kolu biryere sıkışmış yada çarpmış koskocaman bir şişlik ve morluk var"dediler.Ben tabi şok oldum dedim sabah okula bıraktığımda hiçbirşeyi yoktu nasıl olur?
Aklıma herşey geldi.Acaba öğretmen mi yaptı,acaba kendisimi yaptı acaba başka çocuk mu diye..okula gidene kadar merak ettim.
Okula gidip öğretmenleri kolunu gösterince gülmeye başladım.Kizimin kolunda ki doğum lekesini unutmuştum.kocaman bir mor leke.Yeni öğretmende bilmeyince anlamamış tabi.Soyledim ne olduğunu..bu seferde öğretmen bana inanmadı:))
Mecburen okul kayıtlarındaki bilgileri kontrol ettiler de öyle anlaşıldı.
Demek istediğim şu;okulda öğretmenler,eş dost komşu akraba cevrenizde bu konuda donanımlı ve duyarlı kişiler olmalı.Madem ki şiddet bu toplumun kanayan yarası o zaman herkes üstüne düşeni yapacak.Uyanik olacağız.Kurtarmak için.
Ve cezalar ağırlaşacak..
Ama en önemlisi kalbi sevgi merhamet ve vicdanla dolu çocuklar büyüteceğiz.

Allah a sukur, içim rahat bagırmalarımdan bile vicdan duyarım, Allah sasırtmasın.
Cocugun annesi bosanmıs adam tehdit ediyor diye cocugun birini adama onurunu yuvaya vermıs, cok kızıyorum cocuk annenındır o noktada madem sende oturacaksın cıkmayacak sın o evden. Annede sıddet sebebiyle ayrılmıs, yavrumun gozumun feri sonmus 6 yasında daha, Allah almıs yanına acıları son bulmus

Allahım çocuklara bunlara yapanları bildiği gibi yapsın. Bu ülkeye ayrıntılı bir çocuk hakları reformu gerekiyor!

Allahım çocuklara bunlara yapanları bildiği gibi yapsın. Bu ülkeye ayrıntılı bir çocuk hakları reformu gerekiyor!
Müge Anlı daki o pislik Tuncel 4 tane çocuğa cinsel istismar edip tecavüz etmiş eziyet işkence aç bırakmış aklım hayalim almıyor o bile disaridaysa ben daha söyleyecek söz bulamıyorum.

S
Sorma ya o yavrumun gözleri morarmış bir Allahın kulu da sormamış araştırmamış mı ? Bir kişi elinden tutsaydı o çocuğun belki şimdi hayatta olacaktı

Okula yüzü gözü darp iziyle gidiyormuş el kadar çocuk..
Bunu umursamayan öğretmen veya idareye ne denir peki?
Belki 1 2 defa çağırdılar, umursamaz bir anne baba görünce daha da mesai harcamadılar..

Okula yüzü gözü darp iziyle gidiyormuş el kadar çocuk..
Bunu umursamayan öğretmen veya idareye ne denir peki?
Belki 1 2 defa çağırdılar, umursamaz bir anne baba görünce daha da mesai harcamadılar..
Kim göz yumduysa bu çocuğun yaşadığı şiddete ömür boyu kabusu olsun vicdan azabıyla yansınlar inşaAllah.

Peki 3 yaşındaki çocuğu avm ortasında cebinde notla bırakıp giden sözde anneye ne denir?
2 saat başıboş dolaşmış da bir Allahın kulu dikkat etmemiş.

Ben oğlumun elini bir an bırakmamaya çalışıyorum. O benim elimi bıraksa da adım adım peşindeyim. Çok hareketli yanımızda bakacak biri yoksa mağazada bile dolaşamıyorum gözden kayboluyor diye.

Yalnız yürüyen çocuk görsem bakınıyorum ailesi yakında mı diye..
Bir insan evladını bakamıyorum diye nasıl bırakır? Aklım almıyor almıyor almıyor..

Allahım nasıl içim yandı bu yazıyı okurken. Kelimesi kelimesine o kadar doğru o kadar haklı ki yazan.. Evet muhtaçlar hem muhtaç hem savunmasızlar.. Keşke dünyadaki bütün anne babalar bütün insanlar okusa şu yazıyı, okusa da tırnak ucu kadar vicdanlarına dokunsa..

Zannetmiyorum inan evladının o masum yüzüne bakıp vicdana gelmeyen mahluklar şu yazıyı okuyup zerre vicdan azabı duymazlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…