• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarini kendi işyerinde büyüten anneler size ihtiyacim var :(

Dükkanda bir odayi oturma odası gibi yapın. Cekyatindan TV ye herşey olsun. Dükkan kuaforse biraz daha büyük tutsanız avantaj olurdu. Boya vs ordaki kimyasallar çocuklara zarar vermesin. Ayrı bir oda yaşam alanı olsun. Müşteri olmadığında siz de yanlarına gidersiniz. Ama bunun için biraz büyük dükkan lazım.
Benim semtte bir aile kuaförü var..baba ,anne ve kızları işletiyor..torun yine 3 yaşlarındaydı, aynı şekilde kuaforde bakıyorlardı..çocuk için ufak bir bölme hazırlamışlardı..o boya kokularının içinde ben zor dayanırdım, o çocuk nasıl dayanıyor diye üzülmüştüm ..hatta dedim yazık degilmi çocuğa..ne yapalım alışacak, yapacak birşey yok demişti annesi..çocuk şimdi ilkokulda büyüdü o şekilde...konu sahibin imkanı varsa kreş daha iyi olur gibi..yardim edecek biri yoksa müşteri geldiğinde de çok zorlanacak..

Sadece büyük çocuğunuz olsa arkada bir oda yaparsınız orada takılırdı bu şekilde çocuk büyüten tanıdıklarım var ama küçük çocuğunuz için sıkıntı. Ortalıkta gezse olmaz, tek başına bırakılacak yaşta değil, siz nasıl ilgileneceksiniz iş mi yapacaksınız çocuk mu bakacaksınız? Kuaför de tehlikeli bir yer üstelik makası, elektrikli aleti, boyası vs

Tamamen aynı yaşlarda çocuklarımız. Ben küçüğü kreşe verdim. Büyüğü sabah okula bırakıyorum haftanın 3 günü saat 14.30 gibi alıyorum işe getiriyorum. O dersini yapıyor ben çalışıyorum. Saat 17 de çıkıp bebeğimi kreşten alıp eve geçiyoruz. Haftanın 2 günü okulda enstrüman kursu var ona kalıyor çıkışta. Ben de işten çıkıp çocukları toplayıp işe geçiyorum.
Tebrik ederim seni ...aracın var sanırım araç olması büyük rahatlıktir..ben küçüğümle dolmuşta gelecem bir de diğeri de servisle gelecek

Bizim kuaforunde çocuğu hep isyerinde orda mahallede arkadaş bulmuş oynuyor yada elinde telefon oyun oynuyor oda sekiz yaslarinda

Biz de kardeşlerimle işyerinde büyüdük lakin ben çok zorlandım içime de atan bi tiptim babam da sert biriydi zaten azıcık mızırdansam biz burda sizin için çalışıyoruz bilmem ne diye haşlardı. hiç sevmedim hala da iç sıkıntısıyla hatırlarım o günleri. hele o okul formasıyla iş yerine gitmek, akşama kadar işin bitmesini beklemek rahatça oynayamamak , azıcık cozutsak müşteri rahatsız olur diye azarlanmak... eve gidip pijamamı giyip tv izlemek lükstü benim için. Şimdi düşünüyorum mecburlar mıydı? çok şükür sonrasında rahat bi hayatım oldu maddi açıdan ama gene de çocuğa o kadar eziyete gerek yoktu.
Üzüldüm ya yazdıklarına...ama sen baskı ile buyudugun için aklında böyle kalmış..ben rahat etmeleri için elimden geleni yapicam :(

Sadece büyük çocuğunuz olsa arkada bir oda yaparsınız orada takılırdı bu şekilde çocuk büyüten tanıdıklarım var ama küçük çocuğunuz için sıkıntı. Ortalıkta gezse olmaz, tek başına bırakılacak yaşta değil, siz nasıl ilgileneceksiniz iş mi yapacaksınız çocuk mu bakacaksınız? Kuaför de tehlikeli bir yer üstelik makası, elektrikli aleti, boyası vs
Ortalikta gezebilir aslında yapacak bisey yok ona ..kucak istediğinde de oyalarim işlem bitene kadar diyorum bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

Benim semtte bir aile kuaförü var..baba ,anne ve kızları işletiyor..torun yine 3 yaşlarındaydı, aynı şekilde kuaforde bakıyorlardı..çocuk için ufak bir bölme hazırlamışlardı..o boya kokularının içinde ben zor dayanırdım, o çocuk nasıl dayanıyor diye üzülmüştüm ..hatta dedim yazık degilmi çocuğa..ne yapalım alışacak, yapacak birşey yok demişti annesi..çocuk şimdi ilkokulda büyüdü o şekilde...konu sahibin imkanı varsa kreş daha iyi olur gibi..yardim edecek biri yoksa müşteri geldiğinde de çok zorlanacak..
Kimyasal koku olayına bende üzülüyorum ama ne yapalım başka çaremiz yok :(

Tebrik ederim seni ...aracın var sanırım araç olması büyük rahatlıktir..ben küçüğümle dolmuşta gelecem bir de diğeri de servisle gelecek
Teşekkür ederim. Evet araç var. Benim ev iş okul aşırı uzak birbirine. 40 km yol yapıyorum. Ne servis gelir bu güzergaha ne otobüs var ne dolmuş. Sana da kolaylıkla dilerim

Büyük bi şekilde oyalanır, o yaşta ödev veriliyor mu bilmem ama okuldan döndükten sonra en azından derslerine bile bakabilir sizi beklerken. Ama küçük biraz zor, zaten tek olacaksınız, saç boyarken çocuğu kucağınıza alıp pışpışlayarak ne saç biter ne makyaj. Müşterilere de sorun olur zamanla. İyice düşündünüz mü bu işe girerken?

Üzüldüm ya yazdıklarına...ama sen baskı ile buyudugun için aklında böyle kalmış..ben rahat etmeleri için elimden geleni yapicam :KK43:
Benim oğlum da mızırdanıyor ama ne yapayım gerçekten çalışmak zorundayım. Hayatta her güzel şeyin bedeli var. Ben servis olmamasına rağmen şartları zorlayıp eve yolayım seni dedim. Evde annem var senin kullanmadığın araca binmem diyor. Ve ben de sıkmıyorum kamu kurumu olmasına rağmen istediği gibi hareket edebilir. Oyum oynasın tablet baksın başka odaları gezsin birşeyler yesin.

Abimle ben 8 9 yaşlarındayken annemin tuhafiyesi vardı. Tek başınayı o da. Okuldan çıkınca rahatça gelelim diye okulun karşısından bir dükkan tutmuştu.
Bize küçük bir alan hazırlamıştı orda kitaplarımız, oyuncaklarımız, boyamalarımız her şey vardı. Annemle çok keyifli vakit geçirerek orda kalırdık okul sonrası.

Mutlulukla özlemle hatırladığım anılarım her zaman.

Kendi işimi kurdum şükür..iki çocuğum var biri 9 biri 3 yaşında..ve zaten onları yanımda buyuturum hep çalışırım hem yanımda olurlar düşüncesiyle açtım dükkanımi..ama şimdi içimi korku sardı...büyük 3 te okuldan geliyor servisle ..direkt iş yerime gelse ..ortam küçük pek rahat alanı olmayacak ..küçük desem o da ortalikda. Çünkü ben oturarak bir iş yapmayacagim...ne yapsam arkada küçük bir kiler var oraya onlar için alan mi yapsam ...iş yeri içi malzeme alanı olarak kullanacaktım ve bazı işlemler için..birde büyük olan çocuğum ben okulda yoruluyorum eve gelmek seninle vakit geçirmek istiyorum diyor ..varmi bu şekilde cocuk büyüten ..konuşmaya ihtiyacım var
Gördüğüm bir kasap var karı koca çalışıyor orda büyüttü yer yapmış arkada kreşe de verdi küçüğü çocuklar uyumlu görünüyordu

Abimle ben 8 9 yaşlarındayken annemin tuhafiyesi vardı. Tek başınayı o da. Okuldan çıkınca rahatça gelelim diye okulun karşısından bir dükkan tutmuştu.
Bize küçük bir alan hazırlamıştı orda kitaplarımız, oyuncaklarımız, boyamalarımız her şey vardı. Annemle çok keyifli vakit geçirerek orda kalırdık okul sonrası.

Mutlulukla özlemle hatırladığım anılarım her zaman.
Insalah onlarda öyle hatirlar

Bence iki kucuk cocuk ufacik is yerinde olmaz.Tek basiniza musteriyle mi ilgileneceksiniz,cocuklarla.Cocuklar icin hic emniyetli bir ortam degil.Musteriler de hoslanmaz,aglar,karni acikir,kavga ederler.Cocuklara uygun degil butun gun yabancilar arasinda,hijyenik de degil.

ben muhasebeciyim başka bir şirkette oğum 1e giderken başladım işe
saat 3 gibi yanıma geliyor ona bir koltuk ayarladım geldimi hemen uzanıyor oraya
yazları da 3 ay yanımda sabahtan akşama kadar mecburum bırakacak kimsem yok
ama oda bende alıştık bu sene 3.gidecek aynı düzene devam

Back
X