• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarının arası 10 yaş civarı olanlar...

Ben anne değilim ama bnden 8 yaş küçük kız kardeşim var
İyi ki var diyorum ben :54:
Küçükken problem olabilir ama küçük olan da belli bir yaşı görünce siz o zaman görün kardeşlik bağını...

Aynı korkularla ve aniden hamile kaldım kızım 8 yaşında ben 32 bilmiyorum nasıl olacak ama su aralar endişeleri daha arttı istifralar bile daha zor geliyo başımı kaldiramiyorum yataktan kızımla ilgilenemiyorum sosyal hayat bitti bulantı lardan dışarı çıkamıyorum henüz 9 haftalik im. Cevaplardan bende yararlanmak isterim zor gibi.....

Aynı korkularla ve aniden hamile kaldım kızım 8 yaşında ben 32 bilmiyorum nasıl olacak ama su aralar endişeleri daha arttı istifralar bile daha zor geliyo başımı kaldiramiyorum yataktan kızımla ilgilenemiyorum sosyal hayat bitti bulantı lardan dışarı çıkamıyorum henüz 9 haftalik im. Cevaplardan bende yararlanmak isterim zor gibi.....
Allah yardımcın olsun. Sen zor kısımlardan birini atlatmışsın. Ben de hamilelik kısmından korkuyorum. Oğlumda hiç sıkıntı yaşamadım. 6 aylıktım karnım bile yoktu. 7.5 ayda da doğdu zaten. Ilk hamileliğin nasıldı.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kardeşimle aramda 10 yaş var ben 10 yaşındayken doğdu cimcime :1: O kadar güzel anlaşıyoruz ki onun rol modeli gibiyim dediklerimi dikkate alır hep. Kardeş bağı bambaşka oldu o doğunca :16: Kız çocuk olmamın artısı anneme çok yardımcı olmuştum o yaşlarda altına al, mama hazırla, uyut, gezdir falan hepsini yaşadım ve yaptım. Küçük anne gibiydim ona. Annemde yaşını aldığı için daha bilinçli yetiştirdi kardeşimi.
Yaş konusunu takmayın derim.

Kardeşimle aramda 10 yaş var ben 10 yaşındayken doğdu cimcime :1: O kadar güzel anlaşıyoruz ki onun rol modeli gibiyim dediklerimi dikkate alır hep. Kardeş bağı bambaşka oldu o doğunca :16: Kız çocuk olmamın artısı anneme çok yardımcı olmuştum o yaşlarda altına al, mama hazırla, uyut, gezdir falan hepsini yaşadım ve yaptım. Küçük anne gibiydim ona. Annemde yaşını aldığı için daha bilinçli yetiştirdi kardeşimi.
Yaş konusunu takmayın derim.

Yani açıkcası ben de böyle olacağını düşünüyorum. Oğlum bana yardım eder. Etmese bile kendini kurtardı artık. En kısa zamanda doktora gidip durumumu öğreneceğim. Yeniden erken doğum ve ölüm riskim nedir.
Teşekkür ederim umut verici cevaplarınız için

kız kardeşimle aramda 12 yaş var.ben ona annelik yaptım diyebilirim.her şeyiyle ben ilgilendim.para biriktirir beğendiğim giysileri alırdım,beraber uyur beraber gezerdik.sabah giysi diker öğleden sonra gydirir gezmeye götürürdüm.iyi ki doğmuş kız kardeşim.erkek kardeşi soğuktur ama kız kardeş farklı.halen de annemden çok bana yakındır.çocukları torunumdur:16:

Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....

Annem 36 yasında erkek karddesimi dogurrdu ben 25 yasındaym en küçük kardesimle aramda 16 yas bir büyügüyle 10 yas farkvar ama hepsini sahiplenmek benim için çok güzel bir duygu annem tek cocukmus dedem ananem öldü ve tek basıma kaldım diye hala üzülür bir kardes bir yoldas bence cok önemli :)

Abimle aramda 10 ablamla aramda 12 yas fark var.Bence buyuk olmalari avantaj her zaman koruyup kollayici konumdalar bence sizin acinizdan da sorun olmaz diye dusunuyorum .

Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....

Abimle 13, ablamla 8 yaş var aramızda. Ikisini de cok severim. Iyiki varlar.hatta derim ki keske bi tane daha abim olsaymis 4 kardes olurduk :) ablamla herseyden öteye dostuz. Rahatça konuşup sikintilarimizi anlatabiliriz. Abim de bizi destekleyen yol gosterici taraf olmustur her zaman :)

Annem beni 38 yasinda dogurmus. Annemle babama arkadasim cunku abim ve ablam farkli ildeler. Ben varim annemle babam yalniz kalmadi :)

Arkadasimin annesi 41 yasinda 2.cocugunu dogurdu sirf arkadasim yalnız kalmasin diye. Cok guzel anlasiyolar.aralarinda 15 yas var :)

Yani demem o ki tek kardes zor.tek kardes kuzenim var ama hiç eve bagli degil.hep disarda.paylasimi arkadaslarinda ariyor.belki bi kardeşi olsaydı sirdasi o olabilirdi.

Anne olarak değil ama kardeşi olan biri olarak duygularimi yazdim :)
Sağlık açısından bir sorun yoksa, cocugunuza bir kardes tavsiye ederim :)

ablam benden 10 yaş büyük bende kardeşimden 10 yaş büyüğüm.
toyluğuna karşılık olgunluk gösterebilen bir kardeş şu dünyada paha biçilmez bir nimet.
aynı kardeş/ablanın kuduruklukta zıpırlıkta seninle yarışabilmesi ise ballı lokma tatlısı.

aha tam benim konum, geç kalmadan yazayım bari :D

benimkilerin arasında 8.5 yas var, büyüğü erkek küçüğü kız. ikinci hamileliğim ilkine göre çok zor geçti, bulantı vs, bi de yaş ilerleyince 34 tüm ozman, oturmam kalkmam ahlamam oflamam bitmiyodu :1:

ama bence çok iyi olmuş, evimize neşe getirdi minnoşum. abisine öpücük verir bize vermez, gider yanına yatar, koşturur oynarlar. çok şükür araları güzel. ama başlarda çok zordu, oğlum, kabul edemedi sanırım, çok bunalttı beni. şimdi süper de, ilk zamanlar mum tutturdu.

ben kendimde eksikliğini hissettiğim için çok istedim ikinciyi. kuzenlerim filan 3 kardeş, çok güzel ilişkileri var, çok imreniyorum, çocuğum yalnız kalsın istemedim. arkadaş markadaş hikaye bence, kardesten öte can yok.

eğer sağlığınızı tehlikeye atmayacaksa bence hiç düşünmeyin:16:

ilk bebeğimi 22 yasındayken dogurdum suanda 4.5 yasında
8 9 ay once ölü dogum yaptım 4 aylıktı
suanda hazır değilim ama benide en düşündüren sey aradaki yas farkı
benım abımle aramızda 9 yas var o erkek ben kız oldugumuz ıcın arkadas hıc bır zaman olamadık o benden hep cok buyuktu..
ama benımde cocugum boyle olacak muhtemelen 1 sene sonra bebek dusunuyorum Allahım hayırlısıyla nasıp ederse ınsallah

Yazdığınız cesaret verici güzel yorumlar için çok teşekkür ederim. Oğluma insanlar hep sorardı kardeş istermisin diye. O da hep bağırır ağzına yılan girsin kardeş istemiyorum ben diye cevap verirdi.
Dün akşam ben spor yapıyorum geldi yanıma anne benim kardeşim olsun dedi. Bu akşam dua edelim Allah'a senin karnına kardeş koysun dedi.
Dedim ki hani isyemiyorsdun. Ne yPacaksın kardeşimle dedim. Artık istiyorum oyunoymayacağım dedi. Ama o çok küçük olacak seninle hemen oynayamaz dedim. Olsun istiyorum dedi.
Beni endişelendillen şey hamilelik ve doğum. Yani o hastanede kalmalar, yok gazın çıkmadı yok yürütelim yok sütün gelmedi. Bu yaştan sonra uğraşırır mı diyorum. Sonra da onlar geçip bitecek Allah'ın iZniyle....
Doktorum izin verirse bu bebek işine gönüllüyim ben...

ilk bebeğimi 22 yasındayken dogurdum suanda 4.5 yasında
8 9 ay once ölü dogum yaptım 4 aylıktı
suanda hazır değilim ama benide en düşündüren sey aradaki yas farkı
benım abımle aramızda 9 yas var o erkek ben kız oldugumuz ıcın arkadas hıc bır zaman olamadık o benden hep cok buyuktu..
ama benımde cocugum boyle olacak muhtemelen 1 sene sonra bebek dusunuyorum Allahım hayırlısıyla nasıp ederse ınsallah

Canım çok geçmiş olsun. İnşaalah en kısa zamanda bebeğini alırsın kucağına..

Kardeşimle aramda 14 yaş fark var. O 14 yaşında ben 28. Şuan hamileyim 36.haftamdayim. okul kapaninca yanıma geldi birlikte kalıyoruz. Çocuklar arasında kardeşlik bağı oluşur mu diye asla düşünmeyin. Onu o kadar seviyorum ki. Benim için inanılmaz kıymetli. Doğduğunda kucağıma verdikleri günü hiç unutamam. Annemden çok benimle konuşur, beni dinler, sorar, anlatır. Ikimiz de birbirimizin hayatında çok kiymetliyizdir.
Annem 40 yaşında dünyaya getirdi kardeşimi. Ben ve babam yardım ettik, bakıcı ya da yardımcımız yoktu. Ama inanın herşey çok güzeldi harika yıllardı. Hele ki 1 çocuğunuz varsa onu tek bırakmayın hayatta. Kanindan canından bi yoldaşı olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kardeşimle aramda 14 yaş fark var. O 14 yaşında ben 28. Şuan hamileyim 36.haftamdayim. okul kapaninca yanıma geldi birlikte kalıyoruz. Çocuklar arasında kardeşlik bağı oluşur mu diye asla düşünmeyin. Onu o kadar seviyorum ki. Benim için inanılmaz kıymetli. Doğduğunda kucağıma verdikleri günü hiç unutamam. Annemden çok benimle konuşur, beni dinler, sorar, anlatır. Ikimiz de birbirimizin hayatında çok kiymetliyizdir.
Annem 40 yaşında dünyaya getirdi kardeşimi. Ben ve babam yardım ettik, bakıcı ya da yardımcımız yoktu. Ama inanın herşey çok güzeldi harika yıllardı. Hele ki 1 çocuğunuz varsa onu tek bırakmayın hayatta. Kanindan canından bi yoldaşı olsun.

Sizden gelen bu cevapları okudukça heyecan yapmaya başladım. Oğlum erken doğmuştu. Ona kendi elleriyle seçerek beğenecek hiç birşey alamamıştım. Rabbim nasip eder doktorum da okey derse Aralık gibi hamile kalırsam Eylül'de doğar inşallah. 1. Dönem okula gitmem. Oğlum okula gider. Yardımcım gelir o evin işini yapar bende bebeğimde ilgilenirim. Ayyyy hayali bile güzel.
Eğer 10 yaş fark da. Ile bu kadar güzel örnekler varsa ben hayatımın bir yılını hamilelik ve doğum telaşesiule geçirmeye razıyım....

Bu arada bebeğinizi Allah bağışlasın. Kardeşim de şimdi sana yardımcı olacaktır. Maşallah....

Son düzenleme:
Sizden gelen bu cevapları okudukça heyecan yapmaya başladım. Oğlum erken doğmuştu. Ona kendi elleriyle seçerek beğenecek hiç birşey alamamıştım. Rabbim nasip eder doktorum da okey derse Aralık gibi hamile kalırsam Eylül'de doğar inşallah. 1. Dönem okula gitmem. Oğlum okula gider. Yardımcım gelir o evin işini yapar bende bebeğimde ilgilenirim. Ayyyy hayali bile güzel.
Eğer 10 yaş fark da. Ile bu kadar güzel örnekler varsa ben hayatımın bir yılını hamilelik ve doğum telaşesiule geçirmeye razıyım....

Bu arada bebeğinizi Allah bağışlasın. Kardeşim de şimdi sana yardımcı olacaktır. Maşallah....

Teşekkür ederim canım, Allah hepimizin evlatlarini bagislasin inşallah. Evet evde benim elim ayağım oldu miniğim. Sizde de herşey yolunda gitsin inşallah, ikinci bebisle eviniz senlensin.

bu konu beni de en düşündüren konu bu aralar
8 yaşında benim kuzu.. çok istiyor kardeşi olsun
benim yaşım da 32.. bende istiyorum yalan değil
ama biryandan da düşünüyorum.. ev kredisi borcu
onu kime baktıracağım, yetebilecek miyim,

konu sahibi arkadaşın dediği gibi tekrardan uykusuz geceler
gaz, diş v.s. gerçi Allah verir kolaylığını da yeter ki sağlıklı olsun
onun rızkını da verecektir kesinlikle
sizin yazdıklarınızı da okudukça heyecan yaptım, bilmiyorum ki :emir_bebek:

bu konu beni de en düşündüren konu bu aralar
8 yaşında benim kuzu.. çok istiyor kardeşi olsun
benim yaşım da 32.. bende istiyorum yalan değil
ama biryandan da düşünüyorum.. ev kredisi borcu
onu kime baktıracağım, yetebilecek miyim,

konu sahibi arkadaşın dediği gibi tekrardan uykusuz geceler
gaz, diş v.s. gerçi Allah verir kolaylığını da yeter ki sağlıklı olsun
onun rızkını da verecektir kesinlikle
sizin yazdıklarınızı da okudukça heyecan yaptım, bilmiyorum ki :emir_bebek:

canım bizde de hem ev borcu hem de araba borcu var. ama ne insanlar 2-3 tane çocuk bakabiliyor. ben oğluma hamileyken uzun zaman üzerinde çalıştığım bir proje aniden kabul edilmişti. oradan aldığım parayla da oğlumun odasını almıştım. hiç beklemediğim bir durumdu.
ama ben şu anda tekrar hamile olduğumu düşünemiyorum. o hastane günleri ilk bir ay kusması gazı uykusuzluğu emmemesi...
ama bunlarda geçer biter diyorum. sonuçta geçmedi mi?
ben tabi ki önce doktorumla konuşmalıyım. bana daha önce yapma demişti. şimndi de aynı şeyi söylerse umut yok benim için.

canım bizde de hem ev borcu hem de araba borcu var. ama ne insanlar 2-3 tane çocuk bakabiliyor. ben oğluma hamileyken uzun zaman üzerinde çalıştığım bir proje aniden kabul edilmişti. oradan aldığım parayla da oğlumun odasını almıştım. hiç beklemediğim bir durumdu.
ama ben şu anda tekrar hamile olduğumu düşünemiyorum. o hastane günleri ilk bir ay kusması gazı uykusuzluğu emmemesi...
ama bunlarda geçer biter diyorum. sonuçta geçmedi mi?
ben tabi ki önce doktorumla konuşmalıyım. bana daha önce yapma demişti. şimndi de aynı şeyi söylerse umut yok benim için.

canım Allah gönlümüze göre versin inşallah
doktor inşallah bişey demez yap der yaparsın :34:
diğer saydığımız şeyler geçer biter yaa
hadi bakalım bir doktora görün de sonra davranalım
2 miz ve isteyen herkes :37:

Back
X