• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarının arası 10 yaş civarı olanlar...

Iyi ki yazdın. Her noktadan örnekler vermişsin. Çevremde hiç bu kadar çok yaş farkı olan bir örnek yok.
Tabi dediğin çok doğru. Herşey bizim tavrımıza oğlumun yapısına göre değişir. Şuanda çok istiyor ki bir yıl öncesine kadar hiç istemezdi. Evde danı sıkılıyor. Belki onun için de iui olur

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.20 yaşındayım ben de etrafımda arkadaşlarımın kardeşlerini gözlemleme şansım oldu.Bir de şöyle birşey var bir arkadaşımın da 13 yaşında kardeşi oldu erkek kendisi.Kız kardeş sonra liseye giderken bir kız kardeşi daha olmuş.O üniversiteye gidince evde 2 çocuk var yani.Bu da can yoldaşı demek.biz abimle uzakta okuyoruz annem tek kalıyor babamla canı sıkılıyor. keşke ufak bir kardeşim olsaydı diyorum bazen.en azından 10 lu yaşlarda olurdu.Ben küçükken katiyen kardeş istemezdim hiç özenmedim abi varken.
Oğlunuz da sevecektir kardeşini tam sorunluluk alabilecek bir yaşta.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.20 yaşındayım ben de etrafımda arkadaşlarımın kardeşlerini gözlemleme şansım oldu.Bir de şöyle birşey var bir arkadaşımın da 13 yaşında kardeşi oldu erkek kendisi.Kız kardeş sonra liseye giderken bir kız kardeşi daha olmuş.O üniversiteye gidince evde 2 çocuk var yani.Bu da can yoldaşı demek.biz abimle uzakta okuyoruz annem tek kalıyor babamla canı sıkılıyor. keşke ufak bir kardeşim olsaydı diyorum bazen.en azından 10 lu yaşlarda olurdu.Ben küçükken katiyen kardeş istemezdim hiç özenmedim abi varken.
Oğlunuz da sevecektir kardeşini tam sorunluluk alabilecek bir yaşta.

İnşallah xanım
Evet gerçekten biri evden gidince diğeri can yoldaşı olur. Ama işte 2 kardeş çok az birlikte zaman geçirecek bu da başka boyutu ama ben şu anda araları az mı olsa diye düşünme lüksüne sahip değilim maalesef. Gerçi böyle bir seçim hakkım olsaydı nasıl bir kadar verirdim bilmiyorum.
Gerçekten yaDıkların için tekrar teşekkür ederim.
Buradaki her yorum benim için çok değerli.

Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kardeşimle aramda 9 yaş var annem arkadaş gibi tüm sıkıntılarını paylaşır benimle yardımcı olmaya çalışacağım...
1- kardeşim doğduğunda annem 37 yaşının içindeydi
2- kardeşim de kız ve 9 yaş var aramızda küçük annesiyim onun :KK5: çok güzel bir bağ var aramızda yaşı büyüdükçe daha da değişiyor yakınlığımızın boyutu. kardeşim olmasını çok istiyordum ben.
3- açıkçası bu biraz yoruyor işte yeniden her şey ama yeni bir heyecan aynı zamanda
4- annemde böyle bir durum yoktu
5-
6- yeniden bir düzene girmeniz gerekecek doğru ben liseye başladığımda kardeşim ana sınıfına başlıyordu... bir de şu yönden düşünebilirsiniz büyük olan kanatlanıp yuvadan uçtuğunda(erkek-kız farketmez) (okul iş evlilik vb.) küçük olan uzun bir süre daha sizinle olacak

abla olarak benim fikrim: iyi ki olmuş, küçükken oyuncağım büyüyünce arkadaşım :) bu yaş farkında kıskançlık diye bir sorun da olmadı neyin ne olduğunun farkında olduğum için. onun ihtiyaçları farklıydı benimkiler farklı... nazımı çeken nazını çektiğim canım o benim :) yeğen istiyorum ben diye tutturan hamile olduğumu öğrenince mutluluktan havalara uçan sonrasında da ayy beni bu yaşta teyze mi yapacaksın diyen bir kardeşe sahibim :KK68:

Merhaba
Benim abimle aramda 7 yaş var.Ben doğduğumda abim çok sevinmiş hiç kıskançlık yapmamış aksine ne yapacağını bilememiş.:-) her zaman aramızda seviyeli bir ilişki olmuştur..
Çocuklarım arasında 6 yaş var.Büyükler ikiz kız küçük erkek :KK46:Oğlum doğduğunda kızların bana çok yardımı oldu hiç kıskanmadılar aksine bana yardımcı oldular.Kardeşleri çok şanslı çünkü ablaları ona bilmesi gereken çok şeyi öğretiyor.Annelerin babaların bilemiyeceğin çocukların arasında olan bir şeyler:KK39:
Bunun dışında Eşim 4 kardeşler eşim ve abisinin arasında 2 yaş var.Daha sonra 9 yıl ve 13 yıl sonra 2 kardeşleri olmuş.Annelerine hep yardım etmişler hiç kıskanmamışlar.
Zamanımızda çocuk büyütmek zor :KK51:Eminim geçen zaman sonrası hamile kalmak,doğum yapmak ,bebek bakmak çok zor gelecek.Bazı fedakarlıklar yapmanız gerekecek:KK39:Ama şahsi fikrim çocuğunuza bir kardeş şart.siz şimdiden çocuğunuza kardeşini ve yaşayacaklarınızı anlatırsanız ilerde zorlanmazsınız..

Bence en az 5 yaş fark olmalı ki 2 çocuk da rahat etsin :) kıskançlık kvga gürültü azalır fark azaldıkça, siz yenilenirsiniz 2.çocukla :)

kardeşimle aramda 9 yaş var annem arkadaş gibi tüm sıkıntılarını paylaşır benimle yardımcı olmaya çalışacağım...
1- kardeşim doğduğunda annem 37 yaşının içindeydi
2- kardeşim de kız ve 9 yaş var aramızda küçük annesiyim onun :KK5: çok güzel bir bağ var aramızda yaşı büyüdükçe daha da değişiyor yakınlığımızın boyutu. kardeşim olmasını çok istiyordum ben.
3- açıkçası bu biraz yoruyor işte yeniden her şey ama yeni bir heyecan aynı zamanda
4- annemde böyle bir durum yoktu
5-
6- yeniden bir düzene girmeniz gerekecek doğru ben liseye başladığımda kardeşim ana sınıfına başlıyordu... bir de şu yönden düşünebilirsiniz büyük olan kanatlanıp yuvadan uçtuğunda(erkek-kız farketmez) (okul iş evlilik vb.) küçük olan uzun bir süre daha sizinle olacak

abla olarak benim fikrim: iyi ki olmuş, küçükken oyuncağım büyüyünce arkadaşım :) bu yaş farkında kıskançlık diye bir sorun da olmadı neyin ne olduğunun farkında olduğum için. onun ihtiyaçları farklıydı benimkiler farklı... nazımı çeken nazını çektiğim canım o benim :) yeğen istiyorum ben diye tutturan hamile olduğumu öğrenince mutluluktan havalara uçan sonrasında da ayy beni bu yaşta teyze mi yapacaksın diyen bir kardeşe sahibim :KK68:
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. Iyi ki yazmıştım buraya. Ne kasar hoş geri dönüşümler aldım. Ne çok güSel örnekler varmış.
Çok teşekkür ederim. Herşeyi madde madde yazmışsın. İnşallah herşey bizim için hayırlısı olur.
Sağlıkla kucağınıza bebeğini Almanı dilerim. Hayırlı doğumlar.

Merhaba
Benim abimle aramda 7 yaş var.Ben doğduğumda abim çok sevinmiş hiç kıskançlık yapmamış aksine ne yapacağını bilememiş.:-) her zaman aramızda seviyeli bir ilişki olmuştur..
Çocuklarım arasında 6 yaş var.Büyükler ikiz kız küçük erkek :KK46:Oğlum doğduğunda kızların bana çok yardımı oldu hiç kıskanmadılar aksine bana yardımcı oldular.Kardeşleri çok şanslı çünkü ablaları ona bilmesi gereken çok şeyi öğretiyor.Annelerin babaların bilemiyeceğin çocukların arasında olan bir şeyler:KK39:
Bunun dışında Eşim 4 kardeşler eşim ve abisinin arasında 2 yaş var.Daha sonra 9 yıl ve 13 yıl sonra 2 kardeşleri olmuş.Annelerine hep yardım etmişler hiç kıskanmamışlar.
Zamanımızda çocuk büyütmek zor :KK51:Eminim geçen zaman sonrası hamile kalmak,doğum yapmak ,bebek bakmak çok zor gelecek.Bazı fedakarlıklar yapmanız gerekecek:KK39:Ama şahsi fikrim çocuğunuza bir kardeş şart.siz şimdiden çocuğunuza kardeşini ve yaşayacaklarınızı anlatırsanız ilerde zorlanmazsınız..
Allah bağışlasın yavrularını. Evet çok zor gelecek. En zoru da hamilelik gibi geliyor. Bu yaştan sonra nasıl olur ben işyerinde nasıl dolaşırım bilmiyorum. Ama Allah'ın izniyle geçer gider inşallah

Bence en az 5 yaş fark olmalı ki 2 çocuk da rahat etsin :) kıskançlık kvga gürültü azalır fark azaldıkça, siz yenilenirsiniz 2.çocukla :)
Bir yer de okumuştum. 40 yaşa yakın doğum yapan kadınların tüm vücudu yenileniyormuş.
Bir ee bu yönden bakarsak süper olur değil mi

Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....

Benim ablamla aramda yedi, kardeşimle aramda on yaş var. Şimdiye kadar hiç sorun çekmedik. Hatta ben doğduğumda ablam kendini bilecek bir yaşta olduğu için, kardeşim doğduğunda ben kendimi bilecek yaşta olduğum için abla kardeş ilişkimiz her zaman daha sağlam oldu. Aramızda hiç rekabet olmadı. Kıskançlık olmadı. Ablam beni, ben kardeşimi her zaman koruyup kolladık. Diğer sorunlarınızı bilemem ama on yaş kardeşler arasında sorun olmaz.

Merhaba hanımlar
Çok teşekkürler....

Kardeşimle aramdaki yaş bu kadar.
Çocukluk ve ergenlik döneminde çok fazla paylaşımımız olmamasına rağmen (ben okul için başka şehirdeydim) müthiş bir bağımız var.
Kocaman adam olmasına rağmen ,o benim ve eşimin en büyük çocuğu,bende onun sığınacak limanıyım.
Rahata alıştığınız için biraz zorlanırsınız ama 35 yaşından sonra doğum yapan tüm arkadaşlarım çocuk yetiştirmenin ve sevmenin tadına bu çocuklarında vardıklarını,çok daha keyifli ve bilinçli bir annelik,babalık geçirdiklerini söylüyorlar.

Benim ablamla aramda yedi, kardeşimle aramda on yaş var. Şimdiye kadar hiç sorun çekmedik. Hatta ben doğduğumda ablam kendini bilecek bir yaşta olduğu için, kardeşim doğduğunda ben kendimi bilecek yaşta olduğum için abla kardeş ilişkimiz her zaman daha sağlam oldu. Aramızda hiç rekabet olmadı. Kıskançlık olmadı. Ablam beni, ben kardeşimi her zaman koruyup kolladık. Diğer sorunlarınızı bilemem ama on yaş kardeşler arasında sorun olmaz.

Kardeşimle aramdaki yaş bu kadar.
Çocukluk ve ergenlik döneminde çok fazla paylaşımımız olmamasına rağmen (ben okul için başka şehirdeydim) müthiş bir bağımız var.
Kocaman adam olmasına rağmen ,o benim ve eşimin en büyük çocuğu,bende onun sığınacak limanıyım.
Rahata alıştığınız için biraz zorlanırsınız ama 35 yaşından sonra doğum yapan tüm arkadaşlarım çocuk yetiştirmenin ve sevmenin tadına bu çocuklarında vardıklarını,çok daha keyifli ve bilinçli bir annelik,babalık geçirdiklerini söylüyorlar.
Rabbim size de kardeşlerimize de mutluluk sağlık versin. Aslında hep kafamda döndürüp dolaştırdıpım şeylerin gerçekten olumlu olduğunu okumak benim için çok güzel. Cesaretim daha da artıyor.
Ben kararımı verdim. Şimdi doktor ne diyecek. Inşallah daga önce ki gibi olumsuz olmaz.

doktorum %80 ihtimalle aynı rahatsızlığı tekrar geçirirsin dedi. aspirin kullanırız ama bnu riski azaltmaz sadece şiddetini azaltır dedi. hellp senjdromu yaşamasam bile çok büyük ihtimalle yine düşük kilolu ve prematüre bir bebeğin olur dedi. 30. haftadan sonra her an doğumu bekleriz dedi.
36 yaşında olduğumdan down sendromu vs. riski de var...
yani anlayacağınız çok üzgünüm....

doktorum %80 ihtimalle aynı rahatsızlığı tekrar geçirirsin dedi. aspirin kullanırız ama bnu riski azaltmaz sadece şiddetini azaltır dedi. hellp senjdromu yaşamasam bile çok büyük ihtimalle yine düşük kilolu ve prematüre bir bebeğin olur dedi. 30. haftadan sonra her an doğumu bekleriz dedi.
36 yaşında olduğumdan down sendromu vs. riski de var...
yani anlayacağınız çok üzgünüm....

mesajınızdan denemeyeceğinizi anladım..
bu yönde mi karar verdiniz?
bir başka doktora daha görünseniz ve teyit ettirseniz?

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Brn
Merhaba hanımlar
Çok teşekkürler....

Mrb canim anneannem 45 yasinda dogurdu 19 yasinda bi dayim var eger ki doktorun musade ederse yasin genc daha buna takilma bence teyzeminde iki cocugu var cocuklarinin arasonda 11 yas var nasil tatli geliyo kocasina kendosine yiyecekler cocugu ara ara keske daha once dogursaydim diyo malum kizi kocaman oldu ;) sende dusunebilirsin yavrununda bi kardesi olur tek cocuk iyi degil bence:(

9 ay sonra gebe kalmayı dusunuyorum.
en kısa zamanda bununla ılgılı kontrollerımı yapmam gerekıyor
bu duruma gore. ınsallah yuce allahım nasıp ederse oglumla arasında tam 6 yas olacak

açıkçası henüz ben bir karar vermiş değilim ama eşim bu kadar riske nasıl girelim diyor. ve bu konuda konuşmuyor bile. oğlum da anne ben senin ölmeni istemiyorum. kardeş istemiyorum ben dedi. yani bilmiyorum.

açıkçası henüz ben bir karar vermiş değilim ama eşim bu kadar riske nasıl girelim diyor. ve bu konuda konuşmuyor bile. oğlum da anne ben senin ölmeni istemiyorum. kardeş istemiyorum ben dedi. yani bilmiyorum.

canımm kıyamam...
hakkınızda hayırlısı olsun..
eğer içinizde kalacaksa bir doktora daha görünün.
ama o da aynı risklerden bahsederse kararınız netleşir gibi...

Benim ablamla aramda 10 yaş var gayet iyi ilişkimiz var iyiki ablam var yani bence sorun olmaz yeterki kardeş olsun

canımm kıyamam...
hakkınızda hayırlısı olsun..
eğer içinizde kalacaksa bir doktora daha görünün.
ama o da aynı risklerden bahsederse kararınız netleşir gibi...
ben daha önce ilk doğumumu yaptıran doktora gitmişti. o da yanı şeyleri söyledi. şimdi başka doktora üstelik bu konuda yayınları olan uzman bir doktora gitim. o da bunları söyledi.
kafam karışık tabi ki. mantığım hayır dese de henüz içime kabul ettiremedim.

ben daha önce ilk doğumumu yaptıran doktora gitmişti. o da yanı şeyleri söyledi. şimdi başka doktora üstelik bu konuda yayınları olan uzman bir doktora gitim. o da bunları söyledi.
kafam karışık tabi ki. mantığım hayır dese de henüz içime kabul ettiremedim.

bende ilk doğumda Hellp yaşadım 40.haftada doğum için gittiğimde gittiğim hastane teşhis koymayı karaciğer enzimlerin yükselmiş doğuma bağlı dedi ama bir daha doğurma falan demedi geçenlerde kadın doktoruna gittim ilk doğumda ki tahlilleri gösterdim Hellp dedi ve bazı testler istedi Hellp in sonraki gebeliktete tekrarlama riski çok düşükmüş ve doktorum bana internete bakmamamı söyledi sebebini şimdi anladım herkes başka birşey söylüyor. benim ilk gebelikte hiç bir sıkıntım olmadı kızım da 3 kilo 150 gram doğdu gelişimi de gayet güzel bence çok karamsar olmamak gerekir

bana öyle bişi demediler hatta ben bir üniversitenin bu konuyla ilgili araştırmasını indirdim telefonuma Hellp in tekrarlama riski çok düşüktür yazıyordu % 3 veya 5 . risk tabi ki var ama kesin tekrar eder diye birşey yok dedi doktor. kalma ölürsün falan da demediler. Ecel gelmişse zaten kalmasan da olcak olan olur sadece daha dikkatli olmak gerekir. ben belki de suan hamileyim çok dua ediyorum Rabbim sorunsuz geçsin diye. ilk doğumumda hiç ağrımda olmadı 2.5 saatin içinde doğum yaptım tansiyonm hemen düştü.

Back
X