Cocuklarınızı nasıl sütten kestiniz?

ben 8-5 çalışıyordum. gelince memeye yapışıyordu. baktım aklı iyice eriyor 20 aylık kestim. önce gece emmelerini kestim. siz de öyle yapın. sonra gün için de 5 kez emiyorsa 3 e indirin. sonra 2 ye. en son teke indirip güzel güzel anlatmaya başlayın. artık büyüdün bebekler emer oğlum/kızım diyerek anlatın. işin içinden çıkamazsanız bazı tanıdıklarım söyle yapıyor. babayla birlikte, ya babaannede kalıyorlar ya anneanne de . zira çocuklar ikisini de sever. 3 güne unutur gider zaten. tabi tamamen unutmuyor versen hayır demez ama umudunu kesiyorlar ;)

ben 8-5 çalışıyordum. gelince memeye yapışıyordu. baktım aklı iyice eriyor 20 aylık kestim. önce gece emmelerini kestim. siz de öyle yapın. sonra gün için de 5 kez emiyorsa 3 e indirin. sonra 2 ye. en son teke indirip güzel güzel anlatmaya başlayın. artık büyüdün bebekler emer oğlum/kızım diyerek anlatın. işin içinden çıkamazsanız bazı tanıdıklarım söyle yapıyor. babayla birlikte, ya babaannede kalıyorlar ya anneanne de . zira çocuklar ikisini de sever. 3 güne unutur gider zaten. tabi tamamen unutmuyor versen hayır demez ama umudunu kesiyorlar :KK66:
Gece aglamadı mı kesince

Kisin ortasinda meme biraktirmak cocugun iyiligine degil malesef. Bize de doktorumuz soyledi. Ya baharda ya da yazin biraktirin ki kis mevsimini hastalikla gecirmesin.

Kisin ortasinda meme biraktirmak cocugun iyiligine degil malesef. Bize de doktorumuz soyledi. Ya baharda ya da yazin biraktirin ki kis mevsimini hastalikla gecirmesin.
Haklısınız cok tesekkür ederim öneriniz için yazı bekleyeyim

annem bizi memesine salça sürerek bıraktırmış.
2 denemede sonuç almış :)
hiç birimizin de psikolojisi bozuk değil.

aslında tam olarak psikoloji bozukluğu da değil de travma gibi. insanın çok sevdiği hatta aşık olduğu bir şeyden tiksinerek ayrılması zordur yani. bunu kendi aşık olduğumuz olmazsa olmazlarımız gibi de düşünebiliriz ;)

aslında tam olarak psikoloji bozukluğu da değil de travma gibi. insanın çok sevdiği hatta aşık olduğu bir şeyden tiksinerek ayrılması zordur yani. bunu kendi aşık olduğumuz olmazsa olmazlarımız gibi de düşünebiliriz :KK66:

Ya şimdi tüm çocukları genelleme yapmak istemem ama sanmıyorum travma yaşayacağını.
Her halükarda sevdiği memeden ayrılacak.
O zaman her halükarda travma yaşayacak.
O zaman her halükarda memeye devam :emir_bebek:
:dondurma:

Ya şimdi tüm çocukları genelleme yapmak istemem ama sanmıyorum travma yaşayacağını.
Her halükarda sevdiği memeden ayrılacak.
O zaman her halükarda travma yaşayacak.
O zaman her halükarda memeye devam :emir_bebek:
:dondurma:

:D severek ayrılmak gibi düşününce kulağa da hoş geliyor ;)

Oğlum 26 aylık hala emziriyorum.
kıyamıyorum bıraktırmaya.
Çok duygusal bir anneyim.
Bu hafta bıraktıracağım diyorum
"anne meme çok tatlı " diyor :)
biraz daha emzireyim diyorum erteliyorum

:KK70: severek ayrılmak gibi düşününce kulağa da hoş geliyor :KK66:

evet yaniii...
çocuğu da kapalı kutuda yetiştirmek oluyor diğer türlü de.
her şeyden koru kolla, yok travma mı yok gelişimi mi bozulur...
dünya çok acımasız mutlaka bir yerde kırılıyor çocuklar.
siz bir şekilde bıraktırın başka yönden telafi etmeye çalışın :)

Once gun icerisinde meme emdigi saatleri tespit edin. Sanra 2-3 gunde bir bi emme seansini kaldirin. Istedigu zaman da ne zaman verwcwginizi anlatin. En son da gece memesini biraktirin. Uygulamadim ama yeni okudum mantikli geldi.

Hepinize şimdiden huzurlu mutlu sağlıklı bir yıl diliyorum.Benim kızım 22 aylık oldu ve yavaş yavaş memeyi bıraktırmak istiyorum tecrübeli annelerin önerilerine ihtiyacım var acaba bu süreçte nasıl bir yol izlediniz?Kızımın psikolojisini etkilemeden nasıl bir yol izleyebilirim?
Merabalar bnim kizimda tam bi bagimliydi inanin konusarak halletmeye calistim olmadi hemsireye danisdim yara bandi yapistir dedi denedim hemen birakti bikerede korkmadida gunduzleri cok guzel gitti hersey geceleri cok agliyodu sevdigi baska biseyle oyaladim ve yavas yavas oda istemedi .Malesef baska turlu ayrilmiyo bebisler insaAllah zor olmaz sizin icin ...

Back
X