Çocuklarınızın yanında kıyafetinize dikkat eder misiniz?

ben kışın eşofman giyerim yazında şort askılı tshirt mini elbise yada etek giyerim şuan çocuğum yok ama çocuğum olsada onun yanında rahat giyinirim şort kısa elbise falan giymekte sakınca görmüyorum ama tabi olayı abartmamak lazım çocuğun yanında aşırı dekolte elbiseler yada fantazi geceliklerlede dolaşmaz heralde kimse

evet aynen canım.Ben de şort, askılı giyerim.ama beni gecelikle görse utanıyor gülüyor falan.daha 3,5 yaşında.ama farkı görebiliyor.Tam cinsel kimliğini kazandığı dönem...

yaşayış biçimine bağlı...

dışarıda giydiğimiz şeylerin çok çook aksi şekilde giyinirsek çocuklarımız kişilik karmaşası yaşayabilir.

dışarıda oldukça kapal mütevazi giyinen bir bayan evde sahneye çıkcak gibi giyinirse elbette kız çocuğu yada oğlan çocuğu bu durumdan etkilenecektir.

ben evde genelde eşofmanla yada gecelikle dolaşırım.

Benim çocugum yok ama bi arkadaşımın çocugu 3 yaşında bana geldiklerinde üzerimde elbise vardı kısa baktı uzunca sonra Allah seni yakacak biliyormusun dedi :53: Anneside evde açık dolaşan bir çocuk biyerden duyup söylediği cümleler değil bi çok cümleleri vardır böyle...Onu bile etkilemiş...

Bir kezde mutfakta suyla oynuyordu napıyorsun ıslattın hep buraları dedim abdest alıyorum namaz kılıcam Annem yanmasın diye dedi...Çocuk diyip geçmemek lazım ..

evet aynen canım.Ben de şort, askılı giyerim.ama beni gecelikle görse utanıyor gülüyor falan.daha 3,5 yaşında.ama farkı görebiliyor.Tam cinsel kimliğini kazandığı dönem...
evet canim bende bunu anlatmak istedim...benim cocugum 9 biride 6 yasinda ikiside erkek cocugu...oglum beni evde basim acik gorse iste pantolonlu falan gorse ev yani sonucta giyebilirim...diyorki oglum annecigim senin su namaz kilanki halin varya onu cok seviyorum her tarafin kapali hep öyle ol diyor...atletli olsam annecigim git ustune birsey giy der...ama dekolte oluyorsa anlatabildimmi....

bende kesinlikle ya pantolon etek ise asla sadece ic camasiri olmaz tayt sart....valla yurt disinda cinsellik 4 5 .sinifta basliyormus birde degisik dinden insanlar var bunu cocuguma asilamak istedim kucuklukten bilsin bazi seylerin özel oldugunu bunu vermezsek Allah korusun iyi olmaz diye dusunuyorum ben arkadaslar...kimse ustune almasin ben dini acidan konustum....diger yonleri bilemem anlatabildimmi....dinde her zaman dogruyu insanlarin iyiligini istedigine göre bu acinin dogru oldugunu dusunuyorum...

mankenlerin sanatçıların bir sürü çıplak pozlu fotoğrafları var ebru şallı gülben ergen daha bir sürü anne var yani şimdi gülben ergen çocuğunun yanında mini etek giymese ne yazarki allah aşkına çocuğun yanında tabi anadan doğma gezilmez ama mini etek şort askılı giymekte ne sakınca varki anlamadım :63:çocuğum taciz mi edicek beni :37:
o ciplak pozlar sizce o cocuklarin dunyasinda neler goturuyor bunu dusundunuzmu???belki onlarda pisman bu fotograflari cekindikleri icin...tacizmi ne alaka bu konular cok genis keske bilir kisiler olsada aciklasalar...burada intihar eden cocuklar hanimefendi....turk ailelerini bilmiyorum ama tacizden intihar eden duyunca cok uzuldum....almanlarda yabancilarda bu konularda hicbir özellik yok anlatabildimmi...hersey normal...cocugunun yaninda herseyi yapiyorlarmis o cocuk ne yapsin...yani buralar dahami zor neki....:26:

Kızıma, ilahi yargılamanın giyim kuşamımızla değil, bir insana verilecek en ufak bir zarardan, o kişinin ölümüne sebep olmaya dek işlediğimiz kusur ve kabahatlerle gerçekleşeceğini anlatıyorum.

Okullarda Vatandaşlık derslerinde öğretilen, mahkemelerde uygulanan da budur.

Kızıma, ilahi yargılamanın giyim kuşamımızla değil, bir insana verilecek en ufak bir zarardan, o kişinin ölümüne sebep olmaya dek işlediğimiz kusur ve kabahatlerle gerçekleşeceğini anlatıyorum.

Okullarda Vatandaşlık derslerinde öğretilen, mahkemelerde uygulanan da budur.

buda guzel tabiiki ayrica konunun sapmasini istemiyorum o adi gecen sanatcilar cok duyari topluma hayir yapan turkiye cumhuriyetine vergi veren insanlar ben hepsinide seviyorum tabiki insanlik lazim o da ayri bir konu:71::71::71:

Bir bez parçasının benim için önemi yoktur.Çocuğumu da o şekilde yetiştiririm.:55:

Merhaba..

Konuyu açan arkadaşımızın mesajını editlemek zorunda kaldım..Asıl konu içeriği ''Çocuklarımızın yanında nasıl giyinmeliyiz,nelere dikkat etmeliyiz?''

Lütfen konuyu dini boyutlara getirmeden paylaşım yapalım..

Saygılar..

herkesın gorusu tabıkı baska oluyor kımısıne gore bez parcası... kımıısıne gore hayatının tamamı herseyı sayılıyor o bez parcası denılen..... ve benım herseyım :46::46:

evet canim bende bunu anlatmak istedim...benim cocugum 9 biride 6 yasinda ikiside erkek cocugu...oglum beni evde basim acik gorse iste pantolonlu falan gorse ev yani sonucta giyebilirim...diyorki oglum annecigim senin su namaz kilanki halin varya onu cok seviyorum her tarafin kapali hep öyle ol diyor...atletli olsam annecigim git ustune birsey giy der...ama dekolte oluyorsa anlatabildimmi....

canlarım benım.... kucuk gıbıler ama herseyı bılıyorlar

herkesın gorusu tabıkı baska oluyor kımısıne gore bez parcası... kımıısıne gore hayatının tamamı herseyı sayılıyor o bez parcası denılen..... ve benım herseyım :46::46:
benimde o bez parcasi benim herseyim canim...ciplaklik medeniyet olsaydi yani o sözu buraya yazamayacagim edit bana ceza verir zaten buradada ciplakligi savunan olmadigina gore yazabilirim...kimseye hakaret degil yani bu sadece söz benim sözumde degil....ciplaklik medeniyet olsaydi hayvanlar medeniyetin sahi olurdu....:34::34::34:

walla cocuk yok bı sey yok.. istediğim gibi geziniyorum... :64::64::64::64::64::64:

Çocuğun yanında bikini veya mayo ile dolaşmaktan çekinmiyorsak, evde şort askılı bluz giymekten neden çekinelim anlayamıyorum ben. 3-5 yaş arası cinsel kimliklerini tanıma zamanları tabi ki soracaklar dikkatlerini de çekebilir, bu yaşlarda öyle uç noktalarda korumaya, sakınmaya ihtiyaçları yok bence. Kadın-erkek fiziki yapı farklılığını da çocuk ilk ailede görüp öğreniyor. Çocuk tam bunu idrak etmeye öğrenmeye çalışırken sadece utanma olgusunu yerleştirmeye çalışmak biraz yanlış olur gibi geliyor bana.

Bir bez parçasının benim için önemi yoktur.Çocuğumu da o şekilde yetiştiririm.:55:

Önemi yoksa bez parçasının konuya neden cevap verme gereği duydun....Hadi cevap veriyorsun bez parçası diye niye belirtiyosun....Aslında herkes neyin doğru neyin yanlş oldugunun biliyorda nefsi susturma çabası işte :82:

Herkesin yaşam şekli farklıdır ve herkese saygı duymak gerekir...
Her zaman söylüyoruz,saygı,sevgi,terbiye ailede başlar diye..
çocuk yetiştirmek ayrı bir sanattır,dolayısıyla çocuğumuz varsa
evde herşeyimize dikkat etmek zorundayız..

iki çocuğum var,biri kız biri erkek.her ikisine de bir odanın kapısı kapalıysa odaya dalınmaz tıklatılır ve içeriden onay gelirse girilir'i öğrettim üç yaşlarına geldiklerinde.aralarında hiç ayrım yapmadım,her ikisinin yanında da soyunup giyinmem.her ikisi de benim gardrobumu ve şifonyerimi açamaz özeldir,bilirler.bunun dışında ay ben şunu giydim aman allahım çocuk ne der diye hiiiiç düşünmedim.plajda bikinimle de uzanırım yanlarına evde taytımı da çeker dolaşırım.tek kural var o da giyinip soyunurken yanımda olmamalarıdır.ama aynı saygıyı ben de onlara gösteririm,oğlumun odasına asla rönk diye dalmam,kızım henüz 5 yaşında o bile üstünü değişirken kapısını tıklatırım ve girebilir miyim diye izin isterim.mahremiyet,örtünmek başkadır,giyinip üstüne yakıştırmak başkadır.bir insan bunu ayırt etmeli önce...

Back
X