Çocuklarıyla değil de çevreyle birlikte olmaktan mutlu olan annem...

babanız yaşıyomu? yaşıyosa ona fenalık gelmesi lazım artık... hem oturmalısı hem yatılısı, adam aşevi açmış aç doyuruyo sanki..

ah canim benim annemde oyleydi ben evlenmeden once..hergun misafir hergun misafir..bazilari yatili..bide sen isten gelmissin yorgun argin onlara hizmet ediyosun veya onalradn sonra bulasiga giriyosun..off offfff sinirlenme dicem ama elde degill.napcaksn cnm bazi kadinlarda bole..ben annemde sunu farketmistim misafir ona terapi gibi geliyodu..bole oyun sahnesi gibi butun dertlerden uzaklasiyodu unutuyodu..tahminm senin anen icinde durum bole..ole kabullencez arttik napalim.ben simdi evliyim ama inan bende misafire karsi bi antipati olusmus..cok garip ama evime cok sk misafir gelsn istemyorum..o akadar seviyorum yalniz kalmayi..bilemem onceki zamanalrdan kalma biseymi..simdi yurt disindaym ben yazin tatile gidecm annemden soz aldim(bakalim tutarsa) gelcegmi erkenden solemicek kimsye..bide ole bi tantanamiz oluyodu.ben geliyorum tr ye tabi annem herkese aylar oncesinden haber vermis.bi gelen bi giden sanirsin ev yolcular hani..ben yorgun argin kalkip onlarla ilgilenyrm yemek yapiyorum..ahh ahh ...skma canini bosverrr..birak annende ole rahatlasn..sen de kafana gore takil...

Canim anlattiklarin piskolojik soruna cok benziyor. Cunku benim babam ayni sorunlari yasiyor. Kendi cocukklarinda cok cevresiyle ilgileniyor. Surekli begenilme umidiyle. Iste millet evi guzel, arabasi super ya cok iyi bir insan desinler diye cabalar durur. Bunu ben ona hor gormem. Cunku elinde degil. Yasi ilerledikce dahada fazlalasti. Bu isin kotu tarafi cabalihyor didiniyor yoruluyor bazi kimseler icin, ve karsiliginda sogukluk gorunce cok ama cok yipratiyor kendini ve coook uzuluyor. Adamcaz da hal kalmadi. Bilmiyor ama cok zor bir durum. Bence annene ustelenme, seninde piskolojin bu durumdan farkinda olmadan bozulabilir dikkat et, Cunku zamanlar dusuncelerin onunkine ceker. Biraz mesafe al, ama kirmadan annene anlat, hatta olmadi alin bir yere gidin dolasin gezin hep beraber. Ne bileyim siz artik daha iyisini bilirsiniz. Insanlardaki bu tur davranislar cocukluktan gelir yada gelinlik cagindan bilmem yasadiklari olaylardan oturu vargelen huylardir bunlar,

Mesela babam babasiz buyumus, fakirmis. Evinin en kucukleriymis, hep kendi cabasiyla didinmi kosturmus. Disarlarda yatmis anlattigina göre, abileri bile sahip cikamamis. Hani yoklugun ezikligini cok yasamis. Bu yuzdene surekli luks alma giyme serme gibi bir huy edinmi ve alasi cevreye gorsterme hastaligi. Bu huy annemde de var. Ama bu huylari ile beni mahv ettiler bitirdiler. Erittiler beni cunku bu huylari cok kotu bir sekilde banada yansiyor :teselli: Üzulme canim kendine bir annesin artik, hos gormeye bak sen bence

ayy milletle uğraşılır mı ya.yok ben öyle değilim bana ailem yetiyor.milletin lafını ,tasasını çekemem bir de.bög

Bi süre gitmeyin, tepkinizi ortaya koyun ve bu durumdan hoşlanmadığınızı annenize kararlı bi şekilde belirtin. En azından daha dikkatli olur diye düşünüyorum..
Yine misafir çağırsın ama sizin geleceğiniz bi güne denk getirmesin..
Siz oraya misafirlere ikram sunmak için değil annenizle görüşmek için gidiyorsunuz
Aslında siz de bi nevî misafir sayılırsınız..
Annenizin bunu farketmenizi sağlayın yerimseniben

meraba.ben ve kardeşimde aynı sorundan dertliyiz.annem ortdad sebebp yokken ikimizi düşman ilan etti.
aramıyo sormuyo.2 kardeşim daha var.biri evli erkek.ona ilgiçok .onu eleştiriyoruz diydede çok kızıyor.
öbürü liseye gidiyo.oda kendi havasında.bi akıllı 2 kızkardeş çoktık evden babam desen o daha beter
para yok ilgi yok.hep aynılar
.çaba yok ne annemde ne babamda.konuştuk o kadar2 kere ama düzelme yok.bizde kardeşim evlenince gitmeyi seyrelttik.hep ikimiz baktık eve kardeşimim kızkardeşim evlendirdi maddi yönden yani.babam sormadı bile neyin eksik diye ona.hoi bizede sormadı ya.biz kendimiz çalışıp yaptık herşeyimizi.annem desen evde yemek yapmaz hiç yatar akşama kadar çok çektim diye kurara durur babamdan diye.çalıaşydı hem kendini hem bizi kurtarabilirdi ama kim çalışacak.söyleyince ikimiz kötü olduk.şimdi gitmiyoruz o bize küsmş kardeşim beni uyardı ama ben geç anladım konduramadım daha doğrusu.
nasıl kondurabilirdim. o benim annem.çok sevdiğim herşeyi yaptığım kocamdam gizli paralar verdiğim annemdi.çok çekiyordu babamdan hep para yoktu dolap boş yiyecek yoktu.meğerse öyle değimiş
onun sevgisi.biz parayı çekince kötü olduk.hele kardeşim benden çok para harcadı onlara belki daire parası harcadı.kocasından gizli çok altın verdi ama ne annem nede erkek kardeşim nerden buldun alda koy yerine diye ne sordular nede verdiler.sadece verelim onlar harcasın
bizde pes ettik karar aldık.arttık hiçbirşey yapmıcaz diye.anneminde gerçek yüzü çıktı ortaya.
çok üzülüyoruz ikimizde nasıl bir anne evlatlarını hiça sayar.torunları için ölürdü şimdi nasıl olurda hiç aramaz beni bırak onları sormaz bile.çok yazık böyle annelik olmaz.ne svgi verdi bize ne emek.babam desen aynı oda.diğer ikiside aynı.kardeşimle biz nasıl sıkıfıkı olurmuşuz.küçük kardeşim nsaıl bana gelirmiş.geçen gelmişti evime.ona çok kızmış.inanamadın bunları duyunca.
şimdi hiç gitmiyoz.bi kere beraber gittik sormadı bile nasılsın çoktandır gelmyon.çoçukları niye geitemiyon diye.yüzüme bile bakmadı .o zaman daha iyi anladım.
ben konuşalım bunları dçyom ama kardeşim bırak boşver o önce konuşsun hiç bulaşmayalım diyo
annem ararsa konuşuruz mesafeli o nsaıl biz arayınca bizde öyle yaparız. diyo.
ben kararsızım.3 ay filan oldu böyle olallı.kalbim buz gibi.annem diye biri yokmuş meğğerse.babam zaten yooktu.bilmiyom ne olacak belki bigün konuşuruz annemle ikimiz.
bi çocuklarım bi eşim bide kızkardeşim o kadar ailem var yanı.annecik miş bizimkisi.
paraymış tek derdi.yazık çok yazık.......
benim gibi olan yokmu yazın nolur.....

Back
X