Canim anlattiklarin piskolojik soruna cok benziyor. Cunku benim babam ayni sorunlari yasiyor. Kendi cocukklarinda cok cevresiyle ilgileniyor. Surekli begenilme umidiyle. Iste millet evi guzel, arabasi super ya cok iyi bir insan desinler diye cabalar durur. Bunu ben ona hor gormem. Cunku elinde degil. Yasi ilerledikce dahada fazlalasti. Bu isin kotu tarafi cabalihyor didiniyor yoruluyor bazi kimseler icin, ve karsiliginda sogukluk gorunce cok ama cok yipratiyor kendini ve coook uzuluyor. Adamcaz da hal kalmadi. Bilmiyor ama cok zor bir durum. Bence annene ustelenme, seninde piskolojin bu durumdan farkinda olmadan bozulabilir dikkat et, Cunku zamanlar dusuncelerin onunkine ceker. Biraz mesafe al, ama kirmadan annene anlat, hatta olmadi alin bir yere gidin dolasin gezin hep beraber. Ne bileyim siz artik daha iyisini bilirsiniz. Insanlardaki bu tur davranislar cocukluktan gelir yada gelinlik cagindan bilmem yasadiklari olaylardan oturu vargelen huylardir bunlar,
Mesela babam babasiz buyumus, fakirmis. Evinin en kucukleriymis, hep kendi cabasiyla didinmi kosturmus. Disarlarda yatmis anlattigina göre, abileri bile sahip cikamamis. Hani yoklugun ezikligini cok yasamis. Bu yuzdene surekli luks alma giyme serme gibi bir huy edinmi ve alasi cevreye gorsterme hastaligi. Bu huy annemde de var. Ama bu huylari ile beni mahv ettiler bitirdiler. Erittiler beni cunku bu huylari cok kotu bir sekilde banada yansiyor :teselli: Üzulme canim kendine bir annesin artik, hos gormeye bak sen bence