Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Geçen gece eşimle oturuyorz kızıma gidip odanı toplarmısn dedim. Bana
"Yeter artık anne ya durup durup odanı topla kızım, evi süpür kızım, cam sil kızım, ütü yap kızım diyorsnz bıktım ben artık, daha 4 yaşındayım hiç bi anne kızına böyle iş yaptırır mı?" Dedi:)) tabi eşimle ben attığı iftirayamı üzülelim yaptığı dilbazlığamı gülelim şaşırdk:) yalnız büyük olsaydı bu laflarıda bir yabancı duysaydı vallahi inanırdı kötü anne ilan ederdi beni:)

Geçen yaz sünnet merasimimiz vardı , ikna edemiyorduk ...
Neyse dedik ki " eğer sünnet olmazsan evlenemezsin ve kimse Sana kızını vermez " kabûl etti .
Sünnet olalı 1 ya da 2 saat olmuştu ki oğlum
_Anneeee ne zaman kız istemeye gidiyoruz , ben artık erkek oldum :)))
Oy yerim ben onu yaaa:nazar::KK70:

şehirde eski doğumhastanesi artık çocuk hastanesi olmuştur ama hala dillerde doğum evi diye geçer. 4 yaşında ki yeğen kabız olmuştur tuvalette acı çeker annesi bağırır içerde
-bu böyle olmayacak bunu bi Doğum evine götürelim!
Yeğen- hayır ya ben doğurmicaaaaaĞğğmmmmm

Ben de kuzenlerim arasında dinlediğim bir konuşmayı anlatayım öyleyse..
Büyük 8, küçük 5 yaşındayken (2si de kız 3. De kız)) teyzem hamile..
İkisinin de ayrı odaları ve düzenleri var hanfendilerin: ))
Konu: 3. Geliyor pabucumuz dama atılıyor.
Konuşma küçükten başlıyor.

-Kız Yağmur bana bak kardeşim olucak diye sevinme salak şey Nurtenle Emin odalarımızı birleştircekler birimizin odasını ona kurucaklar .

-Ben büyüğüm tıpış tıpış sen geleceksin sorun yok cam kenarı benimdi oyle kalacak

-Üff Nurten dedi ki yağmur ırmağın odasına geçer kardeş istemeseydin böyle olmazdı yağmur seni ömür boyu affetmiycem :KK11::KK70:

2 yeğenim var büyük olan bu yıl ana sınıfına başladı.Küçük bunu pek kabul edemiyor..Tabi kabul edemeyince anne,baba küçük ile daha fazla ilgileniyor..Alışma dönemi;anne baba çalışıyor.O gün annem ilgilenmiş onlarla..Abiyi okula bırakmışlar anneme gitmek için okuldan çıkmışlar..
3.5 yaşındaki yeğenimin annem ile yaşadığı diyaloğ:KK45:
Yeğenim: dur dur nereye gidiyorsun
Annem :Eve gidiyoruz.
Yeğenim:Olmaz beni bakkala götürmen lazım
Annem:Yol üstünde bim var oraya gideriz.
Yeğenim :Olmaz bakkala gideceğiz..
Annem:tamam
Bakkala gider ve bir kraker alınırSonra ilerlerler..
Yeğenim:Senin dediğin market neredeydi birde oraya gidelim..
Annem ::KK57:Tamam gidelim..
:KK70::KK70::KK70:

4 yaşındaki kuzenim yemek yerken sordum.

__Yediğin yemekler nereye gidiyor?
__Karnımaaa
__ Sen annenin neresindeydin?
__Karnındaaaa
__O zaman annen seni yedi mi?
__Bizim ufaklık şok :KK57::KK57:

DİP NOT: Bunu yaptığım da bende küçüktüm. Çocuk psikolojisinden haberim yok tabi. Çocuğa 2 gün annesinin onu yemediğini inandırmaya çalıştık

Merhaba, çocuklarımızı büyütürken, şahit olduğumuz ilginç ve bizleri gülümseten diyologları paylaşmaya ne dersiniz ? ;-)

İlk benden gelsin..

6 yaşında kız- erkek ikizlerim var.

Kızımdan hafta sonu incileri : ( Bitmek bilmeyen enerjilerine, bağırmalarına kızıyorum. )

Kızım:
" Ya ne bu ! bu ev hiç eğlenceli değil. Sürekli susun diyorsun. Ne böyle huzur evi gibi."

Ben :
" Sen nerden biliyorsun huzur evini ? " ( Gülüyorum, kızıyor.)

Kızım :
" Yaa ne var gülecek bunda ! Ben öğretmenimle huzur evine gittim, biliyorum. Çok sakindi. Çok sessizdi .Ne bu sakinlik ? Huzur evi mi burası ? Yaaaa gülmeeeee !!! "

Ekleme: Az evvel, oğlum yemek masasının sandalyesini devirdi.

Kızımın tepkisi :

" işte, yaramazlık dediğin, böyle olur !"
Bu tatlı kızınız için size hayatınızda en samimi halimle kolay gelsin diyorum.:) :D

Back
X