Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Kızım 3 yaşlarında hastaneden dönüyoruz ağlıyor ...neden ağlıyorsun dedim avehvevise gidelim diyor 1 saat bunu mu demek istedin şunu mu demek istedin derken her tahminimde anlayamadigim için ağlama dozunu artirdi sakinleşiyor yeni tahmininde tekrar ağlıyor en son mükemmel zekamla:KK53: peki orada ne yapılıyor sorusunu sordum :KK45: anne orada yiyecek alınıyor oyun oynanıyor oyuncak alınıyor .....avehvevis =alışveriş merkezi ...avm de demiş ama orayı da kaçırmışim meger:KK70::KK70:

Vakti zamanında yanında çalıştığım birinin arkadaşı ben ve bayan x öğle yemeğine gittik. Çocuklu kadın ve bayan x arasındaki dialog. Bu arada bayan x hiç evlenmemiş...

Ç. Kadın: ay geçen yemek yemedi ben de dedim ki "yemek yemezsen büyüyemezsin küçücük kalırsın, küçücük kalırsan da evlenemezsin yalnız kalırsın..." dönüp ne dese beğenirsin; "x teyze gibi mi?"

Bayan x : eror eror eror --------

Çocuğun yanında dedikodu mu yapılır... :D

Bir arada baktim ufak cadilar tartisiyor sac saca girmisler daha biri 4 biride 6 yasinda.. konusmalarini dinledim..
Iki tane kiz kardes

Ufak olani basliyor " Mehmeti görmek istiyorum ona asik oldum büyüyünce onla evlencem ben " :KK30:. Digeride bunun üstüne

" Mehmet benim artik ben önce asik oldum" diyip ufakligi tutup cekistirip sac basa girmezlermi bunlar :skandal::KK11::tokat: zor ayirdik.

Oğlumun geçen sene devam ettiği anaokulunda bir kız arkadaşı vardı. Adı " Sinef". Bunlar karar vermişler, büyüdüklerinde evleniceklermiş. Ama, kız başka bir oğlanla benim oğlan arasında " o piti piti " yapmış. Diğer oğlan çıkmış. Benim oğlan bana bunu içini çeke çeke anlattı. Sonra yaz okuluna devam etti. Kız da tatilde bu arada. Yokluyorum.
Ben :
" Sen de başka kıza bakarsın anneciğim, üzülme ."

Oğlum:
" Ama o çok tatlı, ben sonra kimle evlenicem ? "

(Tabi bir ara unutur gibi oldu.)

Ben :
" Büyüyünce görürsün bir sürü güzel kız. Hem bak yaz tatili geldi artık..Unutmuştur seni. Sen de unuttun. Üzülme artık."

Oğlum :
"Artık üzülmüyorum ama, belki, Sinef bana yeniden aşık olur diye içimden geçiyor."

Şimdi Sinef ile devam ettikleri anaokulunun ilkokul kısmında aynı sınıfta ve sıra arkadaşı benim romantik ve sadık minik prensim.. :))

Son düzenleme:
Göz doktoruna muayene olmuştum damlatılan damladan dolayı bulanık görüyordum..yanımda henüz 5 yaşında olan yeğenime ben göremiyorum elimi sakın bırakma düşerim dedim ( elimi bırakmasın diye demiştim) bana verdiği cevap: Teyze madem görmüyorsun ,görme engellilerin taşlarına basarak yürü bana sakın güvenme!

Arkadaşımın kızıyla birlikte, internette bir çizgi film testi cevaplıyoruz.. Bugs Bunny'i görünce;
Ben: Bunlar ben çocukken de vardı. Bazen görüyorum tvde de, hoşuma gidiyor..
Kızçe: Senin yaşındaki birinin çizgi film izlemesi tuhaf değil mi?o_O

- Tabi ben "büyükler için de çizgi film olduğunu ve büyüsen de içindeki çocuk ruhunu kaybetmemek gerektiği" gibisinden nasihatlar verdim ama bu kadar bilmiş konuşması da benim tuhafıma gitti. :)

-Ben artık yalnız yaşayabilirim .

~Öyle miiii ?

-Evet yaşarım kiii...Her şeyi tek başıma yapabiliyorum .

~Sıkılmaz mısın ?

-Bi bakarım , sıkılırsam ararım .

~Özlemez misin ?

-Özleriiimm . Özleyince gelirsiniz .

~Yemek ?

-Ne var ki ? Köfteci Nurettinden telefonla istersiniz . Buraya yollayın ama :)))

~ Peki . Ama bunun için henüz çok erken .

-Offf biliyorum annnee . Bi deneyelim diye dedim

Yaş 7
İşin zor bacım ya biraz büyüsün ayrı evede çıkar :70:

Eşimin küçük olan yegeninin d.günü vardı 2 erkekler aralarıda az, bu zamana kadar hep kimin doğum günü varsa 2sinede hediye alındı.
Bizde dedik bu sefer tek alalım artık büyüdüler alışsınlar örümcek adam maskeli takım aldık küçük giydi geziyor falan bayıldı herkes ikişer hediye almış ama en çok bizim hediyeyi beğendi ikiside :bicak: büyük olan durdu durdu eşime ayıp ettin ama dayı dedi :KK70::KK70: eşim şok :KK57:
Neyse bütün izmiri aradık aynısını bulmak için bulduk şükür :KK50:

3.5 yaşında kızımla birgün evde kovalasirken seni yakalayacagim yiyeceğim seni bitireceğim diyordum.O sıra kızım gulmeyi bıraktı ve
- ne bitirmesi anne ne diyorsun sen eğer beni bitirirsen çocuksuz kalirsin,çocuğum çocuğum nerde diye üüü aglarsın,bak markette de çocuk satılmıyor cook uuzlursun" dedi ben orda koptum.

Kızım :
" Anne, Atatürk hiç evlenmiş mi ? "

Ben :
" Evet, anneciğim, evlenmiş."

Kızım :
" Aaaa, ama ben başkan olduğu için evlenmemiştir diye düşünmüştüm."

Ben :
"Başkanlar da evlenir anneciğim ama.. :)) "

Kızım:
" Peki, çocuğu var mı ?"

Ben:
" Yok anneciğim."

Kızım:
" Allah Allah, hayatımda böyle bir şey, ne gördüm ne duydum. Belki o kadının yumurtasını almışlardır. "Çocuğu olmasın, başkasının çocuğu olsun." diye.. Allah, o kadının yumurtasını almış olabilir. Çünkü, Allah herşeyi yapabilir.."

( 6 yaşındaki hanımefendi, hayatında böyle bir şey, ne görmüş ne duymuş ::)) )

Bakkala girdiğimde bakkal in 4 yasların da ki kızının süt içtiğini görünce annesine köyde yaşasaydık hergün sagip taze taze içerdik deyince küçük kız lafa zipladi nerden .... inekten..Daha evvel inek gormemis oldugunu anlayinca Hemen netten süt sagimini gösteren videoyu izllettik. ..ilk tepki elindeki süt yere düştü ve oo .......tehcet piseyyyyy...tüt inegin memesinden mi tikiyo ooo.. ben saten hitt tüt sevmem. ..

4 yaşındaki erkek kuzenimi evimde misafir ederken popişini tutup

+ Pink abla keçi bokum geldi

- Hıı ne o ne

+ Bokum bokum keçi bokum

Bi şok yaşamiştim

Sonrasinda bezini degistirecem nasil degistirildigini bilmedigim icin afalladim. 4 yasindaki kuzenimin bezini 4 yasindaki kuzenimle beraber baglamiştik ondan taktik almak baya zoruma gitmişti :işsiz:

Ayy gul gul bi hal oldum:)) cok tatli hepsi..

Benimde 28 aylik kizim var allahim tum evlatlari annelerine bagislasin. Ama daha konusamadigi icin aramizda komik bi dialog yok henuz..

Sabirsizlikla yavrumun konusmasini bekliyorum rabbim o gunleri gormeyi nasip eder insallah bizimde sizler gibi komik anilarimiz olur.

Bir yakinimin 1.5 yasinda yeni yeni dillenmeye baslayan ogluyla diyalogu :)

Annesi elini tutarak; bu senin neyin oglum?
Cocuk; elim
Annesi başını tutarak; bu senin neyin oglum?
Cocuk; başim
Annesi pipisini işaret ederek; bu senin neyin oglum;
Cocuk; mmmmmm pipim pipi nok (yok) pipi dayboldu (kayboldu).

Back
X