• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Boşanma…

every

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
131
176
103
Merhabalar, özel gereksinimli bir kızım var 2,5 yaşında. Eşimle ayrılık kararı aldık. Doğumdan sonra bebeğime bakmak için işten ayrılmıştım, çalışmıyorum. Bugün yarın konuşuruz süreçle alakalı. Kızım özel eğitim aldığı için lokasyon değiştirme şansım yok. Muhtemelen anlaşmalı boşanacağız. Kızımla birlikte burada kalmayı teklif edeceğim eğitimi bitene kadar (tanısı çocukluk otizmli, iyi bir eğitimle aşılabilecek düzeyde olduğunu söylüyor doktorumuz). Sorun şu ki yaşadığımız ev eşimin ailesine ait, kabul etmezler de burada kalmaya devam edemesek bile bu lokasyonda ev tutmam gerekiyor. Çalışmaya zaten başlayacağım, kızım kreşe başlayacak. Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Bizi nasıl bir süreç bekliyor, mal paylaşımı vs nasıl olacak, neler talep etmeliyim?

Yani eşinizin ailesi de sonuçta çocuğunuzun dedesi ve babaannesi. Torunlarının sağlığını ve geleceğini hiç mi düşünmezler? Belki evde kalmanıza ses çıkarmazlar
Bence de olması gereken bu ama ihtimalleri düşünüyor insan..

Bu arada 2 ay önce ayrılacaktık, eşim artık elini taşın altına koyacağını, bir şeyleri aşacağımızı söyledi bilmem kaçıncı kez. Son olarak bu kez de kızım için denedim, olmadı. Öğretmeni böyle bir düşüncemiz varsa ve kurum değiştireceksek bunu hemen yapmamızı önerdi. Birkaç ay sonra bu düşünceyle gelirseniz değiştirmesini asla önermem dedi. İki ay önceki durumda bunu da anlattım eğer olmazsa benim buradan gitme lüksüm yok artık kızımla birlikte burada kalmaya devam etmem gerekecek dedim. Ama ev ailesine ait olduğu için nasıl bir sonuca varılır bilemem. Bu konu konuşuldu yani daha önce.

Eşşek değilse çocuğunu düşünür. Bence net şekilde konuşun, evde kalacak mısın taşınacak mısın net kararlaştırın çünkü ortada öğretmenin dedikleri var. Boşanma protokolüne bu evde kalıcaz yazdırabiliyor musunuz?

Boşanma protokolüne neler yazılır hiç bilgim yok. Araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Anlaşmalı boşanma avukatsız da olabiliyor diye biliyorum. Eğer öyleyse avukata en az 4000 TL ödeme yapacak durumda hiç değilim ne yazık ki. Kafam allak bullak. Nafaka isteyeceğim hem kendim hem kızım için. Paylaşabileceğimiz bir araba var. Doğumdan önce bir ev almıştık ama mevcut bir kredimiz olduğu için kredi çıkmayınca ailesi bizim yerimize kredi çektiği için ev onların üstüne. Borcu 5 yıl sonra bitiyor. Sonrasında kendi üstümüze alacaktık. Bu durumda ev için hak talep edemiyorum diye biliyorum. Bir avukata gidip danışsam ücret talebi olur mu acaba?

Boşanma protokolüne neler yazılır hiç bilgim yok. Araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Anlaşmalı boşanma avukatsız da olabiliyor diye biliyorum. Eğer öyleyse avukata en az 4000 TL ödeme yapacak durumda hiç değilim ne yazık ki. Kafam allak bullak. Nafaka isteyeceğim hem kendim hem kızım için. Paylaşabileceğimiz bir araba var. Doğumdan önce bir ev almıştık ama mevcut bir kredimiz olduğu için kredi çıkmayınca ailesi bizim yerimize kredi çektiği için ev onların üstüne. Borcu 5 yıl sonra bitiyor. Sonrasında kendi üstümüze alacaktık. Bu durumda ev için hak talep edemiyorum diye biliyorum. Bir avukata gidip danışsam ücret talebi olur mu acaba?

Bu şekilde boşanmamalısınız bence, mutlaka bir avukatınız olsun. Böyle kulaktan dolma bilgilerle giderseniz zararlı çıkarsınız bu işten. İş bulma fikriniz varsa önce iş bulun, parayı kapın, avukat tutun öyle boşanın derim. Yoksa baronun verdiği ücretsiz avukata kalırsınız. Arabayı da paylaşmayın bence, madem karşı taraf kusurlu, madem çocuğun bakımı da sizde alın arabayı.

Evet avukata danışırsanız, danışma ücreti olacaktır. İnşallah sizin ve çocuğunuz hakkında en iyisi olur. Çocukla birlikte ev taşıma yeni düzen vs zor olur, eşiniz bu konuda size anlayış göstersin evi size vermese bile kullanımı size ait olsun kabul etmez mi ?

Anlasmalida olsa işinizi garantiye alın ve iyi bir avukat tutun gözden kaciracaginiz yada acemiliğinize gelecek bir yanlış herşeyi değiştirebilir. Anlaşmalı bosanacaksaniz hemen işe girmeyin hem kendinize hem çocuğa nafaka Talep edin. Çocuğunuzun özel çocuk.oldugunu özel sağlık ve gereksinimlerinin olduğunu bildirin nafakayı yüksekten talep edin hakime kalmış. .arabadan yarı yarıya payınızı alırsınız ev için hicbirsey yapamazsınız.dugun fotoları iz videonuz varsa orda takılan altinalrin hepsini ve mehrinizi talep edin. Biz neler gördük eş ailesi cirkeflesebilir sizi orda oturtmayabilir boşanma sırasında cirkeflesebiliyorlar .çok zor ama imkansız değil . Güçlü durmanız ve olmanız gerek .rabbim yar ve yardımcınız olsun

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Avukat bir arkadaşıma açacağım konuyu. Farklı şehirlerdeyiz ama en azından nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi alacağım. Duruma göre bir avukattan danışmanlık alırım. Arabayı alabiliyorsam ne ala tabi çok daha iyi olur. Düğün takıları harcandı maalesef. Mehiri bilmiyorum ama o nasıl oluyor?

Back
X