• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklu bosanmak mı cocuksuz bosanmak mı

yahu bosanmayi dusunuyorsaniz nasil ayni anda cocukta dusunuyorsunuz ???
yani gece gece ben mi yanlis anladim anlamiyorum ki
aslında bosanmayı düsünmüyorum evliligim iyi ama cocugum olsa ve bosansam daha rahat olurum aslada evlenmem diyorum o yüzden cocuksuz bosanmak istemem bidaha evlenmicem icin cocugum olsunda bari bosansamda olur

çocuklu veya cocuksuz arasındakı fark, eski eş olarak hayatında olacak
ortak noktanız oldugu için hayatınız boyunca görüşmek zorunda olacaksınız.

çocugum olursa evlenmem
bilmem napmam..etmem.. diye asla peşin konusmamak gerek
hayat bu insana neyi ne şekilde verecegı bellı olmaz.
düşünceler degısır zamanla ayrıca. o yuzden evlenmem deme ;)

çocuk yapacaksan da sevdıgın ınsandan yap, sırf olsun dıye yapma..

hayata küsmekten degil ki evlilik zor yani ugras dur rahat takılmak varken evinde mis gibi daha gencim yani ev isi yapmak evlilik erken evlendigim icin cok kızıyorum kendime ama cocugum olsa zaten hicccccccccccc evlenmem yani hayat küsmekten degil de rahattan hani simdide rahatım görüyosunuz yazıyorum ama genede bekarlık gibi degil

aşk evliliği yapsaydın böyle düşünmezdin.. ev altın derken yanlış tercihlerin sonucu bu kafa karışıklığın..

cocuk ile bosanma gerceklestiginde ,eski es ile hayat boyu baglar kopmaz ...
cocuksuz bosanildiginda arada mecburi goruameyi saglayacak bi bag kalmadi icin elbette ve tabi ki cocuksuz bosanma daha kolay ve rahattir.... 6 yasindaki oglum bile bunu gayet mantikli cevaplayabilir

Annem beni babamı boşayıp ileride benimle takılmak için yaptı der artık çocuğunda.sen hiç zoru görmemişsin bol keseden sallıyorsun. Ne işin gücün var ne hayatın zorluğunu biliyorsun. Alırım çatır çatır nafakamı çocuğumla takılır keyfime bakarım diyorsan çook beklersin. Olmayan çocuğa üzüldüm senin gibi bir zihniyette annesi olacağı için.
eee ailem var cnm kimsesiz degiliz calısırm nolcak bekar olduktan sonra calısmaya pasa gibi gecinirim esim müdür dgeil yani alıcagım 300 lirayla ne olur

cocuk ile bosanma gerceklestiginde ,eski es ile hayat boyu baglar kopmaz ...
cocuksuz bosanildiginda arada mecburi goruameyi saglayacak bi bag kalmadi icin elbette ve tabi ki cocuksuz bosanma daha kolay ve rahattir.... 6 yasindaki oglum bile bunu gayet mantikli cevaplayabilir
yavrum bunu bende biliyorum ben kendi acımdan yazdım bosanırsam bi daha evlenmem bu yüzden cocugumda olmaz ama cocugum olur bosanırsam en azından kafam daha rahat olur nasılsa bi daha evlenme kararım olmaz anlatabildim umarım

hayata küsmekten degil ki evlilik zor yani ugras dur rahat takılmak varken evinde mis gibi daha gencim yani ev isi yapmak evlilik erken evlendigim icin cok kızıyorum kendime ama cocugum olsa zaten hicccccccccccc evlenmem yani hayat küsmekten degil de rahattan hani simdide rahatım görüyosunuz yazıyorum ama genede bekarlık gibi degil
Evlilik zor Uğraş dur diyorsunuz ama bence çocuk evlilikten çok daha büyük,zor ve özveri gerektiren bir sorumluluk.kocayla uğraşamayınca boşarım gider rahatım diyorsunuz ama ya çocukla uğraşmakta zor gelirse...?o zaman ne yapacaksınız?

acarsan biraz nasıl yani

şöyle tarif etmeye çalışayım: genelde dile getirilmeyen bir gerçeklikte geldi...

bence 2 ucu b*klu değnek, hatta 3 ucu
çocuğun olmasa ve boşansan evet, tekrar sevemeyebilirsin, evlenemeyebilirsin, çocuk duygusunu tadamayabilirsin (çocuk sahibi olmayı istediğini varsayıyorum, yoksa hayatımı ona göre çizerim maksadıyla çocuk yapılmaz, çok bencillik olur)

çocuğun olsa ve boşansan eşinin ailesini görmekten öte, gönül bu, birinden hoşlanabilirsin ama çocuğun sebebiyle zorlanabilirsin, mesela benim annem "içini dışını bilemem ya çocuğumu taciz ederse" diye uzun yıllar kapatmış o konuları, benim için kendini yalnızlığa mahkum etmiş uzun süre

ama en önemlisi çocuğun olsa ve boşansan çocuğun psikolojisi nasıl olur...

zor bir konu...

aşk evliliği yapsaydın böyle düşünmezdin.. ev altın derken yanlış tercihlerin sonucu bu kafa karışıklığın..
aşk evliligi zaten mantık yapsam cok baska yerlerde olurdum emin ol karsıma cıkmadı degil ama esimi cok sevdim hala seviyorum ama kafa karısıklıgı degil bu bencillk olabilr ama cocuksuz yasamak bence daha kötü

Sırf çocuk sahibi olabilmek için evlenen çocuk olduktan sonra da boşananlar var, ünlü kesimin evlilikleri öyle mesela...çocuk sahibi olmak birçok şeyin önüne geçen bir dürtü.
Eğer çocuğuna maddi anlamda hiçbir eksiklik yaşatmayacağına eminsen belki olabilirBu da biraz bencillik oluyor o çocuk da ister ki annesi babası olsun, paralara boğsan da babasının yerini doldurmaz. Zaten babası her zaman hayatına dahil olacak yani kurtulamayacaksın.
Çocuksuz boşanırsan evet öyle bir risk var bir daha evlenmeyebilirsin ama en azından başın rahat olur. Ki bence evlenirsin 27 yaşındaydın sanırım...Ben tercihimi çocuksuz boşanmadan yana kullanırdım. "Akılsız fare çıkamadığı delikten kuyruğuna kabak bağlayıp çıkmaya çalışırmış" diye bir deyiş var bu gibi durumlarla ilgili...Sözüm meclisten dışarı tabii ki...

Evlilik zor Uğraş dur diyorsunuz ama bence çocuk evlilikten çok daha büyük,zor ve özveri gerektiren bir sorumluluk.kocayla uğraşamayınca boşarım gider rahatım diyorsunuz ama ya çocukla uğraşmakta zor gelirse...?o zaman ne yapacaksınız?
valla evlat mı esmi desen yüz bin kere evlat derim ben ana olmak kolaymı göz nuru döküceksin santım santim büyür evlat sükür analıgımn cok iyi olucagunu esimden fazla yeticegmi düsünüyorum

kendi acindan dusunursen cocuklu bosanmak mantikli gelir. ama cocugun olur babasini da cok severse onlari ayirmak zor gelir. haliyle cocuksuz bosanmak en iyisi ;)
digeri bencilce oluyor.
git evlat edin veya sperm bankasindan hamile kal daha iyi.

ömrün boyu çocuk yapmazsan ne olur, mutsuz mu olursun ya da herkes çocuk sahibi olmak zorunda mı, bence hayatında mutsuzsun ve diyorsun ki çocuk olursa mutlu olurum, ohh bir de boşanırsam, hem özgürüm hem de çocuğum var, yalnız değilim...hayatında mutsuz olduğun alanı düzelt...temel konu bu işte...

eee ailem var cnm kimsesiz degiliz calısırm nolcak bekar olduktan sonra calısmaya pasa gibi gecinirim esim müdür dgeil yani alıcagım 300 lirayla ne olur
Paşalar gibi takılırım diyorsun ya öyle kolay değil. İşte seni beklemiyor kollarını açıp.bir mesleğin var mı? Sanmıyorum. Ne yapacaksın markette,mağazada çalışıp gece vakti evine dönüp dur çocuğum yorgunum. Ne o çocuğa duygusal olarak yeteceksin ne de masraflarına yeteceksin. Ailende doğurda gel yavrum biz seni bekliyoruz diyecektir. Sonra ortada sefil bir evlat ne anne tam ne baba var. Ay hakikaten enteresansın. Eşinle boşanma kararı alırsanız daha çocuk yapacaktık dersin. Diğer konunda herkes bir şey diyordu da neden acaba diyordum. Elinde imkanın olsa neler yapabileceksin merak ediyorum

Sırf çocuk sahibi olabilmek için evlenen çocuk olduktan sonra da boşananlar var, ünlü kesimin evlilikleri öyle mesela...çocuk sahibi olmak birçok şeyin önüne geçen bir dürtü.
Eğer çocuğuna maddi anlamda hiçbir eksiklik yaşatmayacağına eminsen belki olabilir ama o zaman da babası her zaman hayatına dahil olacak yani kurtulamayacaksın. Bu da biraz bencillik oluyor o çocuk da ister ki annesi babası olsun, paralara boğsan da babasının yerini doldurmaz.
Çocuksuz boşanırsan evet öyle bir risk var bir daha evlenmeyebilirsin ama en azından başın rahat olur. Ki bence evlenirsin 27 yaşındaydın sanırım...
yok evlenilir neden evlenilmesin ben evlenmem yani cocugum var zaten ne ugrascam elin adamıyla bu saatten sonra derim yeni düzen yeni ev es oooo en güzel genclik yıllarımı cocugumla yasarım kısları onu kar tatiline kar tepete götürürüm yazın havuz cok eglencei oldugumu düsünüyroum tabi kim babasını istemez o ayrı ama ben bidaha hayatta evlenmem esimi seviyorum ama evlilik bana göre degil

Paşalar gibi takılırım diyorsun ya öyle kolay değil. İşte seni beklemiyor kollarını açıp.bir mesleğin var mı? Sanmıyorum. Ne yapacaksın markette,mağazada çalışıp gece vakti evine dönüp dur çocuğum yorgunum. Ne o çocuğa duygusal olarak yeteceksin ne de masraflarına yeteceksin. Ailende doğurda gel yavrum biz seni bekliyoruz diyecektir. Sonra ortada sefil bir evlat ne anne tam ne baba var. Ay hakikaten enteresansın. Eşinle boşanma kararı alırsanız daha çocuk yapacaktık dersin. Diğer konunda herkes bir şey diyordu da neden acaba diyordum. Elinde imkanın olsa neler yapabileceksin merak ediyorum
yoo valla daha gecen gün müsteri hizmeleri icin aradılar 1850 maas verdiler ben gitmedim cünkü esim vardiyalı calısıyo evliyken calısmayı düsünmüyorum

valla evlat mı esmi desen yüz bin kere evlat derim ben ana olmak kolaymı göz nuru döküceksin santım santim büyür evlat sükür analıgımn cok iyi olucagunu esimden fazla yeticegmi düsünüyorum
Yok ben evlat mı Eş mi diye sormadım ki (bence ikisi kıyas kabul etmez elbette evlat) ama sorum bu değildi.sorum konularınızdan yani sizin yazdıklarınızdan Anladığım kadarıyla söylüyorum bunu rahatıma düşkünüm diyorsunuz ya acaba ileriki zamanlarda bu rahata düşkünlük sizin için sorun olabilir mi anlamında söyledim çocuk olunca.

ömrün boyu çocuk yapmazsan ne olur, mutsuz mu olursun ya da herkes çocuk sahibi olmak zorunda mı, bence hayatında mutsuzsun ve diyorsun ki çocuk olursa mutlu olurum, ohh bir de boşanırsam, hem özgürüm hem de çocuğum var, yalnız değilim...hayatında mutsuz olduğun alanı düzelt...temel konu bu işte...
ben iyi bir anne olucagımı düsündügüm icin cocugum olsun istiyorum cevremde o kadar evli anneli babalı cift var ama cocuklarına zerre kaliteli zaman ayırmıyorlar o kadar kızıyorum ki cocuklarlarla ilgilenmeyen aileler yada kzıı aman sussun diye saatlerce cizgi film izletenler ooo kuzenlerimden örnek yani anne babası var ama cocuk yanlız yasıyor cocukla ilgilenen yok ben bu sekılde anne olmıcagım icin anne olmak istiyorum

Back
X