• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklu bosanmak mı cocuksuz bosanmak mı

Sen boşanmayı kafana koymuşsun tek sorun, çocuğunun olmaması.
Şimdi keşke babamı dinleseydim diyorsun ama yarın birgün çocuk olduktan sonra bosanirsan çok pişman olursun. Keşke şu özelligine sabretseydimde bu günleri görmeseydim dersin.

Tamamen iyi niyetimle yaziyorum, yanlış anlama ama yuvanı yıkma. Hiç bir insan dört dörtlük değildir. Sende değilsin, bende değilim, eşinde olamaz.
Yuva kolay kurulmuyor. Lütfen tekrar gözden geçir. Eşinle İyi günlerini düşün, eşinin iyi özelliklerini düşün, ama boşanmayı düşünme lütfen...

evlilik kurtulsun diye cocuk yapmıyoru ki ben bidaha evlenmezsem diye ki cocugum varsa hicccc düsünmem elin adamıyla ugrasmayı offfffffff karısık konular bunlar yaa
Biz kadinlar cocugu eslerimiz icin degil kendimiz icin yapiyoruz genel olarak,bu nedenle ben de biraz senin gibi dusunuyorum,yasim 31 yeni bebegim oldu eger ki esimle anlasmazligim olsaydi da ayrilsaydim bebegim bana yeterdi yeniden evlenmezdim. Ama bebegim olmasaydi bosandiktan sonra mecbur biriyle evlenirdim sirf cocugum olsun diye

Kendimdi yerine koyarak cevaplıyım bu soruyu.Çocuksuz ayrılmk çok daha kolay.Yaptığı onca şeylere rağmen bebeğim için katlanmaya çalıştım ne kadar kötü olursa olsun babasıyla büyüsün diye ama artık bardak taştı ki babasız büyümesi bizim için en hayırlısı 5 aylık hamileydim babamın evine geldiğimde benim en büyük destekçim ailem.Her zaman arkamda olduklarını hissettirdiler.Babamla konuşmamış olsam emin ol daha zor olurdu babam dediki ben çocuğunu çocuğum gibi yetiştiricem o evde psikolojisi bozuk büyüyceğine burda huzurla büyütürüz.(Bu arada babamda babasını çok küçük yaşta kaybetmiş babasızlığı çok iyi biliyor)Beni cesaretlendiren babamın sözleri oldu.Şimdimi doğumuma günler kaldı babamın evinde huzurluyum evlilikmi henüz boşanmadık ama boşandıktan sonra bir daha düşüneceğimi asla sanmıyorum.Hemen hemen üç ay oldu babamın evindeyim tek bir kuruş ne yardımı oldu nede merak edip nasılsınız diye sordu..Çocuğuma babasından çok daha iyi şartlar sunabilirim.Meslek olarak ondan yüksek olduğumu hazmedemezdi zaten.Allah hakkınızda en hayırlısını versin.

diger konumla alakası yok ama hep yazmak istedigim bi soru var size

sizce cocuksuz mu bosanmak cocuklumu bosanmak daha kolay

kendimden örnek vererek yazmak istiyorum sahsen cocugum olsa bidaha asla evlenmeyi düsünmem zaten cocugum var neden elin adamını cekiyim olmadı bari kendi anana babana bakar sevap alırsın diyorum

cocugum yok ama suan bosansam bidaha evlenmem diye korkuyorum
cocugum olsa onla takılır hayatımı ona göre kurarım diyroum

sizce ben tabiki evliligi düsünmedigim icin cocugum olsun istiyorum ama bi yanımda esinle belki ailesiyle görüsmek zorunda kalırsın bi yanım ben zaten esimin ailesindne nefret ediyorum görmek istemiyorum ama cocugum olur ayrılırsam mecbur bayramda seyranda görmek isterler

vs vs sizden güzel görüsler yasanmıs hikayeler istiyorum

düzenleme

KIZLAR BEN ASLA Bİ DAHA EVLENMEM BUNU BİLİN YANİ O YÜZDEN COCUGUM OLSUN Kİ ÖYLE BOSANIYIM BOSANIRSAM DİYORUM

HANİ DİYOSUNUZ YA KARSINA CIKAR FALAN FİSTAN HİCCCCCCCCCCCC UGRASAMAM EVLİLİK DEMİR Bİ LEPLEBİ BENCE
limoncu limoncuu sen rahatliktan hoslanan ev isi hic sevmeyen ev bar evlilik sorumlulugu sevmeyen bi hanimsin dogrumu anlamisim cunku bende sorumluluk almaktan hoslanmiyorum senin gibi ama evi cook seviyorum esimide seviyorum asla ayrilmam ondan ama cok zorlaniyorum ev islerini aksatmiyorum ama yapmaktanda hic hoslanmiyorum eziyet geliyo bana bazen agliyorum evde is yaparken seninde bu huyun benim gibi o yuzden sen cocuk yaptiginda cok zorlanirsin okadar zorki bebek buyuk sorumluluk cok buyuk hemde senin hayatin biter onunki baslar saatlerce uyumak yok. Istedigin yerde gezmek yok. Ben alisverisi cok severim ama bebis yuzunden cikamiyorum benekle gezmekte kolay degil agliyo aciyo altini kirletiyo bi saatten fazla dolasilmiyo zor oluyo evde desen bi film izleyin diyosun bi filmi 3 gun de zor bitirdim dusun zamanim olmadi bebek yapacaksan lutfen bu kafadan cik sorumluluk al ev hanimi gibi ol yenek yapmak temizlik duzen vs yani bende senin gibiyim zorlandim cok ama iyiki kizim var tabi onu cok seviyorum uykusuzluktan yorgunluktan olsemde ihmal etmedim hergun yikadimki rahat olsun hergun oyunlar falan ihmal etmedim ama zorlandim cunku ben kendimle vakit gecirmeye aliskin biriydim

Ben bir daha evlenmeyeceğim diyen Türk kadınına asla inanmam. Genimizde var yani kocasız duramıyoruz. Bize kan kustursa da ille de koca yani. B.kunda mavi boncuk mu varsa artık. Yanlış anlama lütfen, çocuğuna üvey baba getirmiş olacaksın yazık çocuğa üvey kadar kötü bir şey yok. Hiç evlenmem diyorsun ama illa evleneceksin biriyle. Bir de büyük konuşuyorsun yapma.

Çocuklu boşanmış biri olarak kendi tecrübelerimi anlatayım.

Herşeyden önce Allah'a sürekli şükrediyorum evlatlarımı bana verdiği için. Onlar olmadan yaşadığımı zannederdim ama 30 yaşında evlenip 31'inde ilk kez anne olan biri olarak keşke daha erken anne olsaymışım dedim.

Cevaba gelince; çocukla boşanmış olmak çok çok çok zor. 1. Sorumluluk anlamında. 2. Maddi anlamda 3. Benim hayatım anlamında ve en önemlisi 4. Çocukların psikolojisi anlamında
Sorumluluk derken, eğitim mesela. Herşeyi ben düşünmek zorundayım. Hangi okul iyidir, hangi öğretmen iyidir, nasıl gidip gelecek? Ben çalışıyorum mesela, okul tam gün değil. Dersler bitince ne yapacaklar? Kreşte hastalanırsa ve beni ararlarsa işten izin alabilecek miyim? Yıllık iznimi kolay kullanabilecek miyim? Hangi ayakkabı iyidir? Kulağı ağrıyordu, doktor ameliyat dedi, nasıl olacak? Kim bakacak? Ne yiyecek? Hangisi sağlıklı? Aileniz size destek görüyorum buradan, ama ailenizin başına bir şey gelse ne yapacaksınız? Allah göstermesin babanız felç olsa ne olacak? O yüzden hayatta planlarınızı hep tek başınıza kaldığınızı düşünerek yapın.

Maddi anlamda derken, şu anda çocuklarımın da yaşayabileceği büyük bir evde oturuyorum. Tek başıma olsam 1+1 bir evde yaşardım. Temizliğine de yetişirdim. Yakacak, elektrik, su, yiyecek tüm masraflar azalırdı. Maaşımı sadece kendime harcardım, oysa şimdi çocuklardan kendime pek fırsat kalmıyor. Yine de Allah'a şükür, istediğim şeylerden geri kalmıyorum.

Benim hayatım anlamında ise tabi ki anne olarak fedakarlık yapmak zorundayım. En son kendim için ne zaman sinemaya gittim bilmiyorum, son 10 sinema filminin 8 tanesi çocuk filmidir. Haftasonu çoğu kişi başka planlar yaparken ben çocuğumun okul toplantısına veya okuldan istenen eksik bir şeyi almaya alışverişe gidiyorum. Bu arada beni beğenen bir adam oldu boşandıktan sonra. Ama adamın çocuğu yoktu, benim çocuğum olduğunu öğrenince uzaklaştı benden. Bir de şu açıdan bakmak lazım, çocuklar sürekli babaları ile görüşecek. Bunu kaldırabilecek türk erkeği bulmak zor. Bu forumda okuyorum. Yok eski sevgilisinin kazağını giymiş meğerse ühühüh ühühüh diye bunalıma giriyor. Benimki eski kocadan 2 çocuk. Yeniden evlenmeyi istiyorum, bu kez "hayat arkadaşı" istiyorum kendime. Ama hem bana uygun bir koca olacak ama aynı zamanda evde çocuklarıma iyi bir baba modeli olacak, işte onu bulmak neredeyse imkansız gibi birşey.

Ve en önemlisi çocuklarınızın psikolojisi. Benimkilerin babası ruh hastası olduğu için şu anda çocuklarını arayıp sormuyor mesela. Anne neden gelmiyor sorusu karşısında inanın gidip o adamı vurmak istiyorum. Benim çocuklarımı neden bu kadar üzüyor diye. Görüştüğü dönemde de beni kötülüyordu çocuklara. Büyük kızım çocuk psikoloğu takibinde şu anda. Beni üzen en önemli nokta bu.

Benim sizden farkım, tekrar evlenmeyi istiyor oluşum. Hayallerimdeki gibi bir evliliğin gerçekleşme ihtimali 1000'de 1 belki çünkü klasik türk evlilikleri bana göre değil. Kocana hizmet et, ailesine hizmet et, ben bunu kabul edemiyorum. Evde yemek yapmanın benim görevim olduğunu düşünmüyotum, bunların paylaşılması gereken sorumluluklar olduğuna inanıyorum. Hepsinden önemlisi bana sesini yükseltmesine bile dayanamam. Bunu da şiddet olarak algılıyorum. Nasıl ki iş yerinde arkadaşlarımıza saygıyla, sesimizi yükseltmeden davranıyorsak bunun kat kat fazlasını evlerimizdeki eşlerimiz hak ediyora inanıyorum. Şu anda 40 yaşındayım ama dediğim gibi çocuklarım olunca yeniden evlenmek çok daha zor.

Siz evlilik bana göre değil diyorsunuz ama benim gördüğüm yanlış kişi ile evlendiğiniz için bunu diyorsunuz. Yoksa gerçekten benim de hayal ettiğim gibi sevgi dolu ve otomatik olarak saygının geldiği evlilikler de var. İnsanların mutlu olduğu evlilikler var. Bir daha dünyaya gelsem yine kocamla evlenirdim diyen kadınlar var. Zamanı geri alsam yine kocamın karısı olurdum diyenler var. Siz mutsuz olduğunuz için böyle diyorsunuz şimdi.

Benim size tavsiyem, bu eşinizden çocuk yapmadan boşanın. Çünkü ilerde zamanın ne göstereceği belli olmaz, yeniden evlenmek istersiniz belki. O zaman sevdiğiniz adamdan, aile ortamından büyüteceğiniz bir çocuk yaparsınız. Yaşınız çok genç daha.

Bu nerden çıktı? Sen daha geçen konu açmadın mı kaynatanın evi için aklında boşanma varsa sevmiyosan alicengize gerek yok boşan gitsin çocuk doğurmak sorumluluktur sen o babanın evinde nasıl buyutucen çocuğunu yediğin ekmeğe bile laf ediyo çocuğuna bakar mı? Çocuğun devletin karşılamadığı aşıları bile nerdeyse 1000 lira eee nasıl olacak?

Ben bir daha evlenmeyeceğim diyen Türk kadınına asla inanmam. Genimizde var yani kocasız duramıyoruz. Bize kan kustursa da ille de koca yani. B.kunda mavi boncuk mu varsa artık. Yanlış anlama lütfen, çocuğuna üvey baba getirmiş olacaksın yazık çocuğa üvey kadar kötü bir şey yok. Hiç evlenmem diyorsun ama illa evleneceksin biriyle. Bir de büyük konuşuyorsun yapma.
Evlenmeyen çok var bizim ailede yok ikinci evlilik ananem halam 40 yasında dul kaldı evşenmedi

Evlenmeyen çok var bizim ailede yok ikinci evlilik ananem halam 40 yasında dul kaldı evşenmedi
Genele vurduğunuzda yeniden evlenmeyenler az. Başka konuda gördüm 4 çocukla yeniden evleneni. Benim anneannem de evlenmedi yaşlıydı dul kaldığında. Halam istediği gibi koca bulamadığı için evlenmedi.

Bu nerden çıktı? Sen daha geçen konu açmadın mı kaynatanın evi için aklında boşanma varsa sevmiyosan alicengize gerek yok boşan gitsin çocuk doğurmak sorumluluktur sen o babanın evinde nasıl buyutucen çocuğunu yediğin ekmeğe bile laf ediyo çocuğuna bakar mı? Çocuğun devletin karşılamadığı aşıları bile nerdeyse 1000 lira eee nasıl olacak?
Yoksa kaynanan bugün kalmaya gelicek diye mi bu tantanalar limoncu sende ne istediğini bil artık,bir diyorsun ailem arkamda diyl beni önemsemiyor e boşanıp onlarla yaşamaya başladığında çok mu mutlu olacaksın çalışmıyorsunda hele birde çocukla gidersen ,bilmiyorum artık

asla asla demeyın. hayatın ne getrecegini bilemezsiniz. boşanmaya niyetliyseniz cocuk yapıp onu da mahvetmeyin. size ihtiyacı oldugu kadar onun babaya da ihtiyacı var . ayrıca dagılmıs ailelerde buyuyen cocuklara cok uzuluyorum ...

Kafana estiği gibi yasıyorsun rahatsın evde yemek temizlik yapmak istemiyosun gezip tozmak istiyosun ailen seni istemiyo kim ne dese kızıyosun her turlu zorluktan kaçıyosun sen o çocuğa anne olamazsın doğurma çocuğum varsa onu uyutur işleri yapar ondan saatler sonra yatarsın ama onunla kalkarsın evde yemeğin olmak zorunda temizlik yapmak zorundasın kışın araban yoksa dışarı çıkarman çok zor ılık yagmursuz günleri beklemen lazım ee sen evde duramıyosun nasıl olacak önce otur bi duşun ben ne istiyorum diye sonra yap ne yapacaksan. Benim kardeşime benziyosun oda kararsız bi çocuk yapıcam diyo bi boşanıcam diyo bi kocasına aşık face de foto paylaşıyolar karı koca 3 gün sonra kavga ediyorlar boşanıyoruz diyo aslında sevmiyorum diyo bana sunu bunu yaptı diyo çok benziyosunız bi evlilik ya iyi ya kotu ya çocuk yapılır ya yapılmaz bu işler oyuncak değil çocuklarıda mahvetmeyin bak kardeşimin kızı arada kaldı mahvoldu

kesinlikle cocuksuz bosanmak..
cocugun oldugu adami hayatindan hicbir zaman tam anlamiyla cikaramazsin..
asla evlenmem demekle olmuyor cnm,hersey insanoglu icin..bi bakmissin bosandiktan 1 sene sonra yine nikah masasindasin..

allahım yaa insan kocasından boşanıp boşanmayacağını çocuğa bağlar mı hiç ya. pardon eşinizin sizin hayatınızdaki yeri ne. Bir evlilik üzerine iddia mı güdülür sabır ya

diger konumla alakası yok ama hep yazmak istedigim bi soru var size

sizce cocuksuz mu bosanmak cocuklumu bosanmak daha kolay

kendimden örnek vererek yazmak istiyorum sahsen cocugum olsa bidaha asla evlenmeyi düsünmem zaten cocugum var neden elin adamını cekiyim olmadı bari kendi anana babana bakar sevap alırsın diyorum

cocugum yok ama suan bosansam bidaha evlenmem diye korkuyorum
cocugum olsa onla takılır hayatımı ona göre kurarım diyroum

sizce ben tabiki evliligi düsünmedigim icin cocugum olsun istiyorum ama bi yanımda esinle belki ailesiyle görüsmek zorunda kalırsın bi yanım ben zaten esimin ailesindne nefret ediyorum görmek istemiyorum ama cocugum olur ayrılırsam mecbur bayramda seyranda görmek isterler

vs vs sizden güzel görüsler yasanmıs hikayeler istiyorum

düzenleme

KIZLAR BEN ASLA Bİ DAHA EVLENMEM BUNU BİLİN YANİ O YÜZDEN COCUGUM OLSUN Kİ ÖYLE BOSANIYIM BOSANIRSAM DİYORUM

HANİ DİYOSUNUZ YA KARSINA CIKAR FALAN FİSTAN HİCCCCCCCCCCCC UGRASAMAM EVLİLİK DEMİR Bİ LEPLEBİ BENCE
yahu hıc mı aklınız yok sızın ????
çocuk dogurmak gercekten kolay Allah can verdıkten sonra gerısı halloluyor ama ya sonrası bunun bezı-maması-saglık-egıtım masrafı vs.. aıle ortamından uzak bır evlat yetıstırmek anne ıcın ıkı kat kulfet, bosandınız dıyelım hayat ne gosterır bılemezsınız... esıyle baglarını koparsada babalık gorevını surduren babalar var elbet ki olması gereken bu ama bosanınca evlatlarını da hıce sayan cok adam var esınızın bosansanız nasıl bır tavır sergıleyecegını bılemezsınız....
ayrıca sanırım calısmıyorsunuz , ananız babanız mı bakacak bu saatten sonra sıze ve dogacak cocugunuza, onu doguruyorsanız sorumluluk her anlamda sızındır..
hem evlılık sıze gore degılse yada asamadıgınız sıkıntılarınız varsa sırf esınızı damızlık kullanmak ıcın evlılıgınızı devam ettırmeyın, ınsan her daım bır baskasını sevebılır..ve ben sevdıgım adamdan cocugum olsun ısterım, yuzunu gormek ıstemedıgım bır adamdan degıl..
aıle mevzusunda da tabıkı torun olursa her ıkı aılede gormek ıster , sız su an bıle katlanamıyorsunuz kv falan o zaman nasıl katlanacaksınız..
benden sıze tavsıye bosanmayı dusunurken sakın cocuk yapmayın..!!!
bırde su var aynayı kendınıze cevırın , kendı hatalarınızı gorun, sonra buyuk konusun....

Ne demek istediğini önce anlamadım,açıklamanı okuyunca jeton düştü ama yanlış düşünüyorsun kesinlikle. Çocuğun açısından bakmıyorsun,o büyüyünce arkadaşlarının anne babalarını görünce neler düşünür kestiremiyorsun,senin düşündüklerinin hepsi bencillik. Sırf "ya anne olamazsam"diyerek anne olunmaz,onun hayatını geleceğini düşünmelisin.Ayrıca sevmiyorsun,sorunların var ki boşanıyorsun.Bu adamdan çocuk yapmak,ömür boyu bir bağlantınızın olmasını istemek neden? Anlamaya çalışarak okuyorum ama nereden bakarsan bak elinde kalıyor.

ben bir daha evlenmem olayına takıldım.

babannem derdi ki, sürekli evlenmem diyen koca istermiş :)

insan öyle düşünüyor tabi, yaşamadan etmeden, şimdi benim de mutlu bir evliliğim var, aşkı bulmuşum, olur da bu evliliğim biterse bir daha evlenmem diyorum.

ama ne hayatlar var yani, çok da büyük konuşmamak lazım.

bir de çocuk olayına gelirsek, Allah tek başına çocuk büyütmek zorunda kalan tüm ebeveynlere yardım etsin. Biz iki kişi çok başarılı değiliz :( o yüzden eğer ki öyle bir ihtimal varsa, çocuksuz evliliği bitirmeyi her şekilde tercih ederim. varsın yaşamayım o güzel duyguyu.

Back
X