• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklu bosanmak mı cocuksuz bosanmak mı

Bir evlilik boşanmaya doğru gidiyorsa çocuk yapmak niye?
Çocuğun ne suçu var?
Boşanırsam çocuksuz kalmayayım diye bir mantık mı var?
Çok egoistçe bir düşünce.
Siz çocuksuz kalmayacaksınız diye çocuk babasız kalmak zorunda mı?

limoncu bu güne kadar açtığın en mantıklı konu bu.ciddi anlamda hayretler içindeyim.mantık derken senin mantığın değil konunun mantığından bahsediyorum bu arada.

konu ne kocanın pisliği,ne babanın pintiliği,ne manyak kaynanan ne de altın mevzusu.

şokumu atlatıp yorum yaparım İnşallah.

çocucuğun zorluğundan ve sorumluluğundan haberiniz yok, çalışma hayatının zorluklarından haberiniz yok, evlenmeden önce de evliliğin zorluklarından haberiniz yoktu şimdi pişmansınız.
çocuk olup boşansanız ailenizin yanında rahat edebilecek misiniz ?
önceki konularınızdan okuduğuma göre hayır.
akşama kadar çalışıp gelip baba evine gelseniz bile o kadarcık vakit sizi bunaltmaya yetecek.
ayrıca çocuğumla misler gibi takılırım diyorsunuz da onun içinde para lazım, çalışırsan vaktin yetmiycek, çalışmazsan paran yetmiycek.
enine boyuna düşün istersen bir. yazdıklarında da çelişki var ayrıca. evlilik zor diyorsun da şu aşamada en kolayı şimdiki hayatın gibi görünüyor.

Konunuzdan tek anladigim bosanmayi dusunuyorum ama oncesinden bi cocuk mu yapsam. Herkes gider Mersine siz gidiyosunuz tersine.. Bu nasil is anlamadim
Bende hic bisey anlamadim ama baba figurunun uzakda oldugu yada hic olmadigi bi cocugu buyutmek kim bilir ne zordur..cocuk evliykende degilkende her zaman baglayicidir..yani onu hesaba katmadan tek bir adim atamazsiniz..zira cocuk olunca evet eski esi herturlu muatap olmak zorundasin..

çocuksuz boşanma daha kolay tabi ki... ayrıca neden kahır çekeyim diye düşünme. kimileri evlilik yapar cidden kahır çeker, kimileri ise dünyadaki cenneti yaşar.

belki şans, belki kader bilemicem ama kumar gibi bişi :))

ayrıca belli bir yaştan sonra kocam veya karım olsun diye düşünülmez. hayat arkadaşıdır o ;)

son olarak büyük konuşma :))

Çok mantıksız gelıyor dusuncelerın bana ya? Senın oyuncagınmı çocuk ınsan o oyle bır hayata sırf senın zevkın ıcın mı cocuk getıreceksın bırsey dıyemıyorum yanı cıdden pes aklını basına al bıraz olur mu?

çocucuğun zorluğundan ve sorumluluğundan haberiniz yok, çalışma hayatının zorluklarından haberiniz yok, evlenmeden önce de evliliğin zorluklarından haberiniz yoktu şimdi pişmansınız.
çocuk olup boşansanız ailenizin yanında rahat edebilecek misiniz ?
önceki konularınızdan okuduğuma göre hayır.
akşama kadar çalışıp gelip baba evine gelseniz bile o kadarcık vakit sizi bunaltmaya yetecek.
ayrıca çocuğumla misler gibi takılırım diyorsunuz da onun içinde para lazım, çalışırsan vaktin yetmiycek, çalışmazsan paran yetmiycek.
enine boyuna düşün istersen bir. yazdıklarında da çelişki var ayrıca. evlilik zor diyorsun da şu aşamada en kolayı şimdiki hayatın gibi görünüyor.
Harika cvp

sadece başlıgı okudum hemen cvp yazıyorum. çocuksuz boşanmak elbette daha az yıpratıcı.
çocuk oldugunda binbir çeşit psikoloji yaşıyorsun anlatmaya kalksam çook uzun olur..

kedi bakmak bile sorumluluk isterken, sırf çocuk sahibi olma isteğini tatmin etmek için, çocuğumu da yapayım dünyaya gelen büyüyor nasılsa rahatlığıyla hareket etmek???

Boşanma konusunda şunu söyleyebilirim,çocuk yokken iki kişinin bağı var ve boşanıldığı an yüzünü görmeni gerektirecek bir durum yok ama çocuğun olunca,babayı,kayınvalideyi vs sen görmesen dahi çocuğun görecek Dolayısıyla bağını tamamen kopartamayacaksın.
Boşanırsam bir daha evlenmem çocuğuma bakarım düşüncesi mantıklı fakat hayat öyle istediğimiz gibi ilerlemiyor. Ayrıca boşandın diyelim,çocuğuna kim bakacak,çalışacaksın değilmi? Çalışmayacaksan size kim bakacak? Babanın külçeleri vardı diye hatırlıyorum ama baban çocuğunla kabul edermi seni,ben o adamın çocuğuna bakmam dermi mesela. Bunun gibi bir sürü sıkıntı var,sonra çocuk hamburger, patates,lahmacun yemeyecek ek gıdaya geçince,yoğurt mayalayıp,meyve püresi,sebze çorbası ,muhallebi vb şeyler pişirebilecekmisin,kahvaltıyı dahi dışardan söylüyordun sen yanlış hatırlamıyorsam. Ki bu bahsettiğim yemekler tek tip olmayacak,hergün aynı çorbayı,muhallebiyi veremeyeceksin,çeşit yapacaksın ki damak tadı alışsın. Bunları halledebilecekmisin? Niyetin varsa şimdiden başlaman gerek mutfağa girmeye. Ufak detaylar belki ama inanki hepsi yaşanıyor,hatta zaman zaman yeme içme durumu tıkanıyor,kolay değil yani çocuk büyütmek.

Çocuğun olursa bosanirsaniz esinle sürekli dialog halinde olucaksniz.yine tartışmalar yine kavgalar çıkar diye dusunuyorum bn.

Çocuktan bir insandan bahsediyorsunuz, yavru köpek değil bu yapayım da kenarda dursun..tövbe tövbe..nasıl bir bencillik bu. Ayrıca siz evliliği kahır çekmek olarak görmüşsünüz de eşinizle siz evliliği beceremediyseniz her evliliğe bu yaftayı yapıştırmayın. Eş olmayı becerebilseniz böyle saçma sapan düşünmezsiniz. Petshoptan köpek alıp bakayım mı diye soruyor sanki hey Allahım ya..

Boşanmayı düşündüğün bir adamdan nasıl çocuk yapacaksın?
Önceden seversin evlenirsin sorun yokken yaparsın ama boşanacak raddeye geldiğin bir adamla nasıl sevişeceksin?

Evet evlilik demir bir leplebi:KK14:

Siz sadece çocuk için mi evleniyorsunuz? Boşanıcaksanız çocuk olmasın..ha çocuk vardır boşanılır o ayrı,ama siz bilinçli yapayım ayrılayım diyorsunuz.

O çocuk aile ortamında büyümicek sizöe savrulacak ne hakkınız var sırf yanlız kalmamak için bunu ona yaşatmaya?

Bu kadar bencilliğe lüzum yok..

Normalde boşanmayı düşünen kişiye çocuk yapma denir sen tam tersine yapayım öyle boşanayım bana yarenlik etsin çocuk diyorsun, aile ilişkilerini az çok biliyoruz kolay olacak mı çocukla baba evine dönmen

Seni burda anlattığın kadar tanıyorum ama tanıdığım kadarıyla öyle yemek temizlik iş güç diye kendini yiyen bir kadın değilsin hatta dışardan yiyosun falan afiyet olsun, esin karışan görüşen bir tip değil kv bayramdan bayrama görüyorsun, bu evlilik demir leblebi ise zaten boşanırsan evlenme tekrar

Back
X