• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklu ev kadinlar.

Bide artık herşeyi soruyor mantıklı bir cvp alamazsa benimle konuş diyorum diyo

Mesela camin önüne kuşlar geliyo annesi nerde babası nerde dedesi nereye gitmiş evleri nerde göster diye ağlıyor

Oda zor ben 2 ciyi asla dusunemiyorum. Soyle 10 yasina gelsin ondan sonra belki allah izin verirse

14 aylık demişsiniz bebiş, gayet normal bu bunalmalar, ara ara hallerin gelmesi. İnsansın daralırsın olabilir; herkesin sabrı da bir değil, çocuğu da bir değil.

Zamanla daha iyi alışırsınız yeni hayatınıza ama böyle koyvermeyin yazık o çocuğa, tam anne kuzusu o şimdi. İlgi de ister, gezme de ister, oyun da ister, sizden ister de ister.
Git gide daha rayına girecek.

Arkadaşlar insanların üstüne bu kadar gitmeseniz olmaz mı??? Çok kırıcı oluyorsunuz.
Yazdığı şeyler duygusuz görünebilir ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Bir anlık gerginlikle böyle düşünmüş olmalı.
Benimde bebeğim var. Bazen gerçekten çok zor oluyor. En sabırlı anneler bile yeri gelip öflüyordur.
Konunuza gelirsek... eşinize bıraksanız birkaç saat dışarıda vakit geçirseniz?? Ben bunaldığımda öyle yapıyorum. Sıkmayın canınızı :) büyüdükçe arkadaş olacak size yavrunuz.

14 aylık demişsiniz bebiş, gayet normal bu bunalmalar, ara ara hallerin gelmesi. İnsansın daralırsın olabilir; herkesin sabrı da bir değil, çocuğu da bir değil.

Zamanla daha iyi alışırsınız yeni hayatınıza ama böyle koyvermeyin yazık o çocuğa, tam anne kuzusu o şimdi. İlgi de ister, gezme de ister, oyun da ister, sizden ister de ister.
Git gide daha rayına girecek.

Annemde uzaktan kiziyor bana, cocugunla konus ilgilen. Bunlari yapiyorum tabiki. Ama soyle birsey oluyor bunaliyorum arada. Hayatim resmen durmus halde. Birsey yapamiyorum robot gibi. Ev isleri cocuk bakma..

Yasadigin asiri otesi normal, bakma sen taslayanlara.. hele hele cocuktan once cok ozgur bir hayatin varsa birden cendereye girmis gibi oluyorsun ama gecici.. en fazla bir kis daha biraz daralirsin, sonra krese verirsin hem o sosyallesir hem de sen kendine vakit ayirirsin.. bu kis da ev de puzzle, oyun hamuru, zeka oyunlari ve kitaplari gibi metaryeller al onlarla zaman gecirsin.. kendi kendisine zaman gecirmeyi mutlaka ogret cocuguna..

Annemde uzaktan kiziyor bana, cocugunla konus ilgilen. Bunlari yapiyorum tabiki. Ama soyle birsey oluyor bunaliyorum arada. Hayatim resmen durmus halde. Birsey yapamiyorum robot gibi. Ev isleri cocuk bakma..

hepimiz o yollardan geçtik. biraz sabır . kimse yoksa eşine bırak çık arada.

Arkadaşlar insanların üstüne bu kadar gitmeseniz olmaz mı??? Çok kırıcı oluyorsunuz.
Yazdığı şeyler duygusuz görünebilir ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Bir anlık gerginlikle böyle düşünmüş olmalı.
Benimde bebeğim var. Bazen gerçekten çok zor oluyor. En sabırlı anneler bile yeri gelip öflüyordur.
Konunuza gelirsek... eşinize bıraksanız birkaç saat dışarıda vakit geçirseniz?? Ben bunaldığımda öyle yapıyorum. Sıkmayın canınızı :) büyüdükçe arkadaş olacak size yavrunuz.

Cok tsk ederim dusuncenize, evet persembe gunu kizlarla yemege cikcayiz eminim bu bana cok iyi gelecek.. herzaman olmuyor bu herkesin isi gucu var sonucta. Bende aslinda cok sabirli biriyim.. bazen bir noktaya geliyorum patlamak uzereyim. Yapamiyorum diyorum. Hic birseyden anlamiyor cunku, oturuyorum oyunuyalim diyorum kalkip baska yere gidiyor mesala.. biraz yerine otursa okadar sevinecem ki..

O zaman doğurmasaydın bakmak zor madem.. o senden ilgi sevgi bekliyor tabi peşinden gelecek robot mu çocuk adı üstünde..
Canı istemiyormuş bakmak.. hasbinallah yaa..

Ev kadinlara bir sorum olacak.

Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler

Evlendikten kısa bir süre sonra yeni geline 'Aaa hamile değil misin? Yap canım 1 tane, sonra çocuğun olmaz bak' diyenlerden misin? Ya da sana da dediler de evlendiğin gibi hemen çocuk mu yaptın?

Sen daha tam anne olmaya kendini hazırlamadan anne olmuşsun. Oldun madem, anneliğini tam yap. O çocuk sen nereye gidersen gelecek tabi ki. Ne demek mutfağa gittim geldi salona gittim geldi.

Anlayamıyorum bu insanları! İşe girer çalışır çok çalışıyorum diye mızlanır. Evlenir ev işi ağır geliyor diye laf yapar. Anne olur kendi doğurduğu gözüne batar.

Ev kadinlara bir sorum olacak.

Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
Bebeğinizi alıp parka gidebilirsiniz. Ayrıca ev hanımısınız. Eşiniz para kazanıyor, siz de çocuğa bakıp evi çekip çeviriyorsunuz. Eşinizden ara ara destek isteyin.

Bak aklima geldi ben oglum kucukken dr a gider orada ki butun sticker dergilerini toplardim :27: sonra eve gelir her iki-uc gunde bir birisini eline verir uygun yere yapistir derdim.. deneyin cok bagliyor poposunu koltuga :27: bir de aktiviteli gelisim kitaplari var onlardan ayina uygun olani alin mutlaka.. kendiniz icin de bir dergiye abone olun, ayda bir kuafore gidin, netten alisveris sitelerini gezin iyi gelir :)

Hepimiz geçiyoruz o dönemlerden, kimi kolay yaşıyor, kimi uça uça anaçlığını konuşturuyor, kimi sıkılıyor içine içine deliriyor, kiminin bi kaçası gidesi geliyor... Ama aşılıyor. Bu günler geçecek. 14 aylıkken benim oğlan arada anneme "Bi tutar mısın?" deyip kaçasım gelirdi :) ayağıma koluma yapışık, kucak ister sürekli, kendi kendine oynamaz, her an peşimde... Saç baş yolmaların eşiğinde gezerdim hatırlıyorum. Bak ne kadar geçmiş, 7 ay geçmiş 21 aylık oldu şimdi ve daha bir çeşit, daha bi laftan sözden anlar halde, biraz daha nefes aldırıyor.

İlk 3 seneyi hayatından sil demişti annem bana, hani elbette çocukla zaman geçirmek, onla ilgilenmek, onla gezmek tozmak hepsinin keyfi ayrı ama senin dediğin kısım, o biraz başına buyruk kalabilme keyfini yaşaman için en az üç sene gerekiyor. Yine de hiçbir şartta sırtından kaldırıp atamayacağın bir sorumluluk çocuk işi biliyorsun, ama daha rahatlayacaksın bak buraya yazıyorum, o yapışıklık gidecek.

Bir de nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, çocuğun önüne oyalanacağı bir şey kurup, ona oyun göstermezsen ufak ufak, çocuk sıkıntıdan saçma şeylere de sarar. Kendi kendine zaman geçirmeye alıştırın yavaştan, "Bak böyle yap, aa hadi ev yapalım, hadi bi de sen yap, hadi arabalarına garaj yap bitince beni çağır" falan filan bunlara alıştırın. Gezdirin tozdurun da mümkün olduğunca, ihtiyacı var artık her gün bi kapı dışı ister çocuk, park bahçe yol gezmesi bebek arabasında... Bunlar su kadar ihtiyacı bebeğinizin.
Birazcık daha zaman... O robot halden çıkacaksınız ay ay/sene sene. Garanti ediyorum size.

Ne kadar vicdansız yorumlar var. Anne oldu diye sıkılmaya hakkı yok mu? Sanki çocuğu aç bıraktım diyor.
Çok sıkışmışsınız, arkadaşlarınızla yiyeceğiniz yemek çok iyi gelir. Arada sırada kendinize zaman ayırın, birkaç saat sadece kendinizle ilgilenin. Böylece çok daha verimli bir anne, mutlu bir kadın olacağınıza inanıyorum. Çocuğunuz var diye monoton kalmak zorunda değilsiniz.

Biraz bunalmış olabilirsiniz hayatınızdan. Anneliğinizi eleştirenlere kulak asmayın. Bir tanıdıktan yardım isteyin. Çocuğu bırakabilecek birisi var mi? Birkaç saat de olsa yalnız kalırsınız. Gezersiniz vs. Eş saati yapmayı deneyin. Hazırlanıp ikiniz geziyorsunuz, yemek, sinema vs. Genç insanlarsınız hayatınızda renk istemeniz normal. Çözüm arayın.

Back
X