Kizlar, cocuklu ev nasil duzenli olur, sizin cozumleriniz neler.bebegim 7 aylik, part time calisiyorum sabah 7 bucuktan 12 bucuga kadar. Eve geliyorum yorgunum, bebegi avutuyorum birkac saat, sonra uyuyor ama ben de cokmuş oluyorum. Sonra tekrar uyaniyor. Ve bu döngü aynen devam ediyor geceleri bile. Kocam isinden dolayi gec geliyor o da bana yardimci olamiyor.
Ayda bir iki defa yarim gun yardimci cagiriyorum. Ama yetmiyor. Daha cok cagirsam maddi olarak biselerden kismam gerekiyor.
çocunuza kim bakıyor?
canım kesin ve net bir şey söyleyeceğim çocuklu olan bir kadının ev,; eve yardımcı çağırmıyorsa ve tertemizse, o kadın çocuğuyla yeterince ilgilenmiyordur. kendini işe, konu komşuya, ev ziyaretlerine adamıştır. çocuklu kadının evi temiz kalmaz çünkü. hele çalışıyorsa imkanı yok. kim ne derse desin bu böyle. evet evim çok temiz deil, evet her gün bir kaç çeşit taze yemek yapamıyorum, evet evime doyasıya misfir çağıramıyorum. ama yavrumla güzelce ilgileniyorum, oyun oyunuyorum, etkinlik yapıyorum. inan buna rağmen yetmiyor. daha çok ilgilenmem gerektiğini hissediyorum.
haftada bir gün dip köşe temizlik yap, mesela pazar günü. bir hafta temiz kalır evin. ben hafta içi küçük süpürgeyle 2 güne bir süpürüyorum. 15 dakikamı almıyor. cumartesi günleri sabahtan renkli çamaşırlarımı atarım. akşamda ütülerim. tuvalet banyo cumartesi temizlerim. mutfağımı güzelce silerim. pazar günüde eşimle birlikte dip kçşe bilemedin en fazla 2 saatte temizleriz eviim birde iki katlı müstakil. üstelikte hamileyim. yetişiyor vallahi .çocuklarımlda ilgili olduğumu düşünüyorum.
Temiz kalması imkansız gibi birşey. Benim kızım 14 aylık ve sürekli eşyaların yeri değişiyor, eline geçirdiğini taşıyor ordan oraya. Yemekle arası iyi olmadığı için sırf yesin diye eline verdiğim, gezerken yedikleri yerlerde , o atıyor ben topluyorum. Ayda 2 kez yardımcım geliyor,ben her gün yerleri siliyorum , ortalığı topluyorum, yemek yapıyorum o uyurken , uyanıyor yine aynı.Kizlar, cocuklu ev nasil duzenli olur, sizin cozumleriniz neler.bebegim 7 aylik, part time calisiyorum sabah 7 bucuktan 12 bucuga kadar. Eve geliyorum yorgunum, bebegi avutuyorum birkac saat, sonra uyuyor ama ben de cokmuş oluyorum. Sonra tekrar uyaniyor. Ve bu döngü aynen devam ediyor geceleri bile. Kocam isinden dolayi gec geliyor o da bana yardimci olamiyor.
Ayda bir iki defa yarim gun yardimci cagiriyorum. Ama yetmiyor. Daha cok cagirsam maddi olarak biselerden kismam gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?