• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklu ev nasil temiz kaliyor?

titanunu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2014
70
19
0
35
Ankara
Kizlar, cocuklu ev nasil duzenli olur, sizin cozumleriniz neler.bebegim 7 aylik, part time calisiyorum sabah 7 bucuktan 12 bucuga kadar. Eve geliyorum yorgunum, bebegi avutuyorum birkac saat, sonra uyuyor ama ben de cokmuş oluyorum. Sonra tekrar uyaniyor. Ve bu döngü aynen devam ediyor geceleri bile. Kocam isinden dolayi gec geliyor o da bana yardimci olamiyor.
Ayda bir iki defa yarim gun yardimci cagiriyorum. Ama yetmiyor. Daha cok cagirsam maddi olarak biselerden kismam gerekiyor.

Kizlar, cocuklu ev nasil duzenli olur, sizin cozumleriniz neler.bebegim 7 aylik, part time calisiyorum sabah 7 bucuktan 12 bucuga kadar. Eve geliyorum yorgunum, bebegi avutuyorum birkac saat, sonra uyuyor ama ben de cokmuş oluyorum. Sonra tekrar uyaniyor. Ve bu döngü aynen devam ediyor geceleri bile. Kocam isinden dolayi gec geliyor o da bana yardimci olamiyor.
Ayda bir iki defa yarim gun yardimci cagiriyorum. Ama yetmiyor. Daha cok cagirsam maddi olarak biselerden kismam gerekiyor.

çocunuza kim bakıyor?

canım kesin ve net bir şey söyleyeceğim çocuklu olan bir kadının ev,; eve yardımcı çağırmıyorsa ve tertemizse, o kadın çocuğuyla yeterince ilgilenmiyordur. kendini işe, konu komşuya, ev ziyaretlerine adamıştır. çocuklu kadının evi temiz kalmaz çünkü. hele çalışıyorsa imkanı yok. kim ne derse desin bu böyle. evet evim çok temiz deil, evet her gün bir kaç çeşit taze yemek yapamıyorum, evet evime doyasıya misfir çağıramıyorum. ama yavrumla güzelce ilgileniyorum, oyun oyunuyorum, etkinlik yapıyorum. inan buna rağmen yetmiyor. daha çok ilgilenmem gerektiğini hissediyorum.

Son düzenleme:
canım kesin ve net bir şey söyleyeceğim çocuklu olan bir kadının ev,; eve yardımcı çağırmıyorsa ve tertemizse, o kadın çocuğuyla yeterince ilgilenmiyordur. kendini işe, konu komşuya, ev ziyaretlerine adamıştır. çocuklu kadının evi temiz kalmaz çünkü. hele çalışıyorsa imkanı yok. kim ne derse desin bu böyle. evet evim çok temiz deil, evet her gün bir kaç çeşit taze yemek yapamıyorum, evet evime doyasıya misfir çağıramıyorum. ama yavrumla güzelce ilgileniyorum, oyun oyunuyorum, etkinlik yapıyorum. inan buna rağmen yetmiyor. daha çok ilgilenmem gerektiğini hissediyorum.

Ben de yetmedigini hissediyorum. Ama evin bu haline de uzuluyorum. Konu komsunun evi piril piril, tabi kucuk cocuklari yok.

haftada bir gün dip köşe temizlik yap, mesela pazar günü. bir hafta temiz kalır evin. ben hafta içi küçük süpürgeyle 2 güne bir süpürüyorum. 15 dakikamı almıyor. cumartesi günleri sabahtan renkli çamaşırlarımı atarım. akşamda ütülerim. tuvalet banyo cumartesi temizlerim. mutfağımı güzelce silerim. pazar günüde eşimle birlikte dip kçşe bilemedin en fazla 2 saatte temizleriz eviim birde iki katlı müstakil. üstelikte hamileyim. yetişiyor vallahi .çocuklarımlda ilgili olduğumu düşünüyorum.

haftada bir gün dip köşe temizlik yap, mesela pazar günü. bir hafta temiz kalır evin. ben hafta içi küçük süpürgeyle 2 güne bir süpürüyorum. 15 dakikamı almıyor. cumartesi günleri sabahtan renkli çamaşırlarımı atarım. akşamda ütülerim. tuvalet banyo cumartesi temizlerim. mutfağımı güzelce silerim. pazar günüde eşimle birlikte dip kçşe bilemedin en fazla 2 saatte temizleriz eviim birde iki katlı müstakil. üstelikte hamileyim. yetişiyor vallahi .çocuklarımlda ilgili olduğumu düşünüyorum.

Ben de bir gun ayirayim diyorum, ama o gun de cocukla ilgilenmek zorundayim surekli. Esim isinden dolayi yardimci olamiyor, pazar gunu bile disarda. Elektirik supurgesinin sesinden korkuyor bebisim agliyor

Esim ve bebegimle kaliteli ve guzel zamanlar gecirmek varken temizlikle kim ugrasir ki..birak daginik kalsin evin.15gunde bir dip bucak temizlettir yeter.millete evimi guzel gosterecem diye kendimden cocugumdan ve esimden fedakarlik yapamam dogrusu..zaten calisip yeterince ayri kaliyoruz :(

Biraz daha sıkın dişinizi büyüyünce düzene oturtursunuz
Bidaha bu yaşa gelmicek çocuğunuz ilgilenin tadını çıkarın
Eşiniz geç geliyor siz öğleden sonra geliyorsunuz pek de dağılmaz eviniz ki kim kirleticek

Temiz kalması imkansız gibi birşey. Benim kızım 14 aylık ve sürekli eşyaların yeri değişiyor, eline geçirdiğini taşıyor ordan oraya. Yemekle arası iyi olmadığı için sırf yesin diye eline verdiğim, gezerken yedikleri yerlerde , o atıyor ben topluyorum. Ayda 2 kez yardımcım geliyor,ben her gün yerleri siliyorum , ortalığı topluyorum, yemek yapıyorum o uyurken , uyanıyor yine aynı.
Ben çözümü oyuncaklarının bir kısmını saklayarak ve dönem dönem degiştirerek vermekte buldum. Oyun odası yaptım ona orda tutuyorum oyuncaklarını. Sıkıldıkça sakladıklarımi değiştirerek oyalıyorum.
Sizin bebeğiniz daha 7 aylıkmış şu an iyi zamanlarınız bence. Yürümeye başladığında inanın herşey daha zorlaşıyor. Şu an en azından günde 2 kez uyur bebeğiniz planınızı yaparsınız ilk uykusunda yemek, ikinci uykusunda temizlik yada ütü vs yaparsınız.
Düşünün 14 ayda ben yukarıda yazdığım düzeni yeni oturttum desem yalan olmaz. Zaten temizlik vs yapamadıysam,ortalığı toplayamadıysam da eskisi kadar takmıyorum, çocuğumla iyi vakit geçirmeye bakıyorum. Sizde olduğu kadar yaparsınız , canınız sağolsun , zamanla oturtursunuz mutlaka.

Kardelen07 ye katiliyorum haftada bir dip köse süpürüp siliyorum 1hafta
Gidiyor gün icindde süpürüyorom mesela aksam bebegimi
Uyutunca mutfagi salonu toplar öyle uyurum sabah sadece
Süpürürüm yani ne kadar temiz bkirsan o kadar iyi olur.

Cocuklu evde temizlik mi imkansiz bence.tamam ev temizlenir supurulur silinir ama daginikligin caresi henuz icat edilmedi.maalesef.5.5 ve 1.5 yaslarinda iki atom karinca annesi olarak mumkun olmadigini dusunuyorum.

İki cocugum var..biri henüz bebek...ben gece cok iş yapıyorum..mecburen...çalışıyorum..suan doğum iznindeyim ..işe başlayınca ne olur bilmem..tv seyretmeyi bıraktım..tlf daha kısa gorucme yapıyorum..bos duracak vaktim yok ...cocugumlada gayet güzel ilgileniyorum..oğlum okuldayken bebeğim uyurken hemen işe koyuluyorum..pratik olmak cok önemli..yemegig eceden yapıyorum...gunduz cunku kızımın uykusu cok az...zamanla insan pratikleşiyor..ama misafir gelince iş gerçekten zor...bana eşim cok yardımcı oluyor sagolsun...birde evim kucuk..tek avantajı işimin cabuk bitmesi..yardımcı almıyor henüz..zaten cok içime sinmiyor yardımcı..illa her iş elimden geçecek benim...

çocuklu evin temiz kalması imkansız.
ben henüz evli değilim ama akrabalarımın küçük çocukları var.geçenlerde bir aile geldi bize kızlarıyla.bizim evde küçük çocuk falan olmadığı için ev her zaman düzenlidir.çocuk geldikten sonra evimiz bu zamana kadar görmediği dağınıklığa şahit oldu.:26:o derece yani.tabi evi toparlamakta bize düştü.az öncede başka bir yere gitmiştik misafirliğe.orda da 3 yaşında küçük çocuk vardı.aman allahım eve ne hale getirmişti.:53:
herhalde bunun karşısını almak mümkün değildir.sadece büyümelerini beklemek.başka çare yok.

Back
X