Çocuklu olduktan sonra değişen hayatmı yoksa sizmisiniz

milyontiplikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
149
14
68
Bi sayfa yazdım sildim neresinden bakarsan bak yorgunum bu kalabalığın içindeki yanlızlığıma sitemliyim iki çocukla kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorım kocamın beni bi türlü anlamamasından yada anlıyorsada işşne gelmediği için olayların üzerinş kapamasından çevremin daha doğrusu kocanm çevresinin kocan genç bu yaşta iki cocuk sprumlulu alması bunaltır dikkat et demesi sanki ben yaşlımıyım ben tekmi yaptım bu cocukları 2 gündür uykusuz gezip ruh gibi gezmem saçlarımı bakamadığım için erkek traşı yaptırmam eski bakımlı zayıf halimden bu hale gelmemden onun hiçmi sorımluluğu yok ben memnunum anne olmaktan çok şükür ikitsne pırlanta gibi evladım var ama sanırım artık görev haline dönüşmüş olan bi evliliğim var o eski el ele tutuşmlar aşk sözcükleri uzun muhabbetlerin yerine çocuk emzir alt değiltir uyut büyüğünü doyur değiş uyut koca elinde telefon tv karsısında kafadını kaldırıp naptın uyuttunmu desin ama onu memnun edemeyen ben olayım erkek ya kafın oldugum için kocamı elde tutmam kazım seksi olmam lazım ki gözüne hitap edeyim sevgimden ziyade hanımlık görevim için çabalıyım bu durumumdan bunalıp odalara kapanıp ağlıyayım o gördügünde neyin var desin anlatınca anlamasın ama anlıyorum seni desin bana yardımcı olmak için sadece haftada 3 yarım gün ev işleri içşn kadın tutsun ve üzerine düşeni yapsın yaşıtım görüştügümüz kimse yok eşim yüzünden çok sevmeme ragmen artık onlarla takılmaktan görüşmekten sıkıldıgım eşimin ailesi var ailecek görüştügümüz kimse zaten yok sosyallık namına kayınvalidem görümcem annem kızkardeşim ve arada eşimin akrabaları dıgında takıldıgım kimse yok benli bekarken cok sosyal insan ilişkileri cok iyi hayata hep pozitif bakan biriydim şimdi hastalık hastasınoldum cocuklarım çok yaramaz cünkü cok şımartıldılar kayınvalidem le yanyana oturuyoruz iki ev de büyüorlar beni dinlemiyorlar zaten yetemiyorımda ikinci cocuk olunca iyice koptu ipler aslında onlara mecburu. Bi markete falan giderken bırakıyorum dısarıd 2 saat işlerimi hallediyorım kocam sadece eve para getiriyor haftasınları bizi gezdiriyor arada büyük oğlanla oyalanıyor 2-3 saati geçmez ama sorsan ben iki cocuğa bakamıyorum ailesindednde aynı baskı benim annem de destek değil kız kardeşim haftada 1-2 gelşyor cok bunaldım sanki dünyaya geliş nedenim cocuk doğurup onları yetiştirmk ve bu aileye anne kadın gelin görevlerimi yerine getirip ölmek gibi uzun ve saçma bir anlatm uslubu oldu kafam hiç yerinde değil 2gündür sadece 3saat belki uyudum anlayacak kimsem yok o yüzden buraya yazdım eşim arkadaşları ile çıkar gezer hafta sonu okey günü var spora başladı ben sadece anneme agidebiliyorım bu ne kadar adil cıkıp bir saat sadece görümcem kardeşim yada eşimin ailesinden biri ile takılabilirim cok adil değilmi hak değilmi bu hakkıma giren varsa Allah sorsun hesabını kim giriyorsa

ah canım sonuna kadar okumaya mecalim yetmedi.
neden bu kadar üzüyorsunuz kendinizi, hem de sağlıklı iki çocuğunuz varken.

at bu hisleri üzerinden, onlar senin çocukların, evde bunalıyorsan giydir ikisini de çık dışarı, o park senin bu park benim dolaşın,
onlarla kafeye bile gidebilirsin arada,
eşini de zorla, ailecek haftasonları pikniğe doğal yerlere gidin, ailecek bir doğa yürüyüşü yapın.

çocuk bakımı zordur elbette ama, bu kadar evde yaşarsan elbette bunalırsın.

Bi sayfa yazdım sildim neresinden bakarsan bak yorgunum bu kalabalığın içindeki yanlızlığıma sitemliyim iki çocukla kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorım kocamın beni bi türlü anlamamasından yada anlıyorsada işşne gelmediği için olayların üzerinş kapamasından çevremin daha doğrusu kocanm çevresinin kocan genç bu yaşta iki cocuk sprumlulu alması bunaltır dikkat et demesi sanki ben yaşlımıyım ben tekmi yaptım bu cocukları 2 gündür uykusuz gezip ruh gibi gezmem saçlarımı bakamadığım için erkek traşı yaptırmam eski bakımlı zayıf halimden bu hale gelmemden onun hiçmi sorımluluğu yok ben memnunum anne olmaktan çok şükür ikitsne pırlanta gibi evladım var ama sanırım artık görev haline dönüşmüş olan bi evliliğim var o eski el ele tutuşmlar aşk sözcükleri uzun muhabbetlerin yerine çocuk emzir alt değiltir uyut büyüğünü doyur değiş uyut koca elinde telefon tv karsısında kafadını kaldırıp naptın uyuttunmu desin ama onu memnun edemeyen ben olayım erkek ya kafın oldugum için kocamı elde tutmam kazım seksi olmam lazım ki gözüne hitap edeyim sevgimden ziyade hanımlık görevim için çabalıyım bu durumumdan bunalıp odalara kapanıp ağlıyayım o gördügünde neyin var desin anlatınca anlamasın ama anlıyorum seni desin bana yardımcı olmak için sadece haftada 3 yarım gün ev işleri içşn kadın tutsun ve üzerine düşeni yapsın yaşıtım görüştügümüz kimse yok eşim yüzünden çok sevmeme ragmen artık onlarla takılmaktan görüşmekten sıkıldıgım eşimin ailesi var ailecek görüştügümüz kimse zaten yok sosyallık namına kayınvalidem görümcem annem kızkardeşim ve arada eşimin akrabaları dıgında takıldıgım kimse yok benli bekarken cok sosyal insan ilişkileri cok iyi hayata hep pozitif bakan biriydim şimdi hastalık hastasınoldum cocuklarım çok yaramaz cünkü cok şımartıldılar kayınvalidem le yanyana oturuyoruz iki ev de büyüorlar beni dinlemiyorlar zaten yetemiyorımda ikinci cocuk olunca iyice koptu ipler aslında onlara mecburu. Bi markete falan giderken bırakıyorum dısarıd 2 saat işlerimi hallediyorım kocam sadece eve para getiriyor haftasınları bizi gezdiriyor arada büyük oğlanla oyalanıyor 2-3 saati geçmez ama sorsan ben iki cocuğa bakamıyorum ailesindednde aynı baskı benim annem de destek değil kız kardeşim haftada 1-2 gelşyor cok bunaldım sanki dünyaya geliş nedenim cocuk doğurup onları yetiştirmk ve bu aileye anne kadın gelin görevlerimi yerine getirip ölmek gibi uzun ve saçma bir anlatm uslubu oldu kafam hiç yerinde değil 2gündür sadece 3saat belki uyudum anlayacak kimsem yok o yüzden buraya yazdım eşim arkadaşları ile çıkar gezer hafta sonu okey günü var spora başladı ben sadece anneme agidebiliyorım bu ne kadar adil cıkıp bir saat sadece görümcem kardeşim yada eşimin ailesinden biri ile takılabilirim cok adil değilmi hak değilmi bu hakkıma giren varsa Allah sorsun hesabını kim giriyorsa

Aslında sorun kendine zaman ayıramıyorsun , hayat enerjin çekilmiş gibi... Yaşadığın şeyler haliyle psikolojini bozuyor.

Çoğu kadın aynı şeyi yapıyor ama bi farkla;

Haftada 3 yarım gün gelen temizlikçisi yok,
Ağladığında dinliyomuş gibi görünen koca yok,
Markete giderken çocukları bırakacağı birisi yok..

Zor bi hayat yaşıyoruz kadın olarak ama yinede arada kendimize şükür diyebiliceğimiz şeylerde var bence..

Allah yardımcımız olsun..

Biraz noktalama olsa iyi olurmuş. Zira tam anlayamadığım yerler oldu.

Yanlış anlamazsanız ; çocukları yapmadan önce eş ile görev ve sorumluluk paylaşımı yaptınız mı? Ya da ilk çocukta ilgili/ilgisiz ortaya çıkmadı mı tavrı? Böyle kocadan ilk neyse de ikinci çocuk bile bile lades olmuyor mu?

O kadar karman çorman ki okuyamadım.
Anladığım eşiniz temizlik için kadın tutmuş, büyük oğlanla 2-3 saat ilgileniyor. Belki az ama elinden geleni yapmış gibi. Sabahtan akşama çalışan bir insandan çok şey bekliyorsunuz sanki.
Çocuğu olunca hayatı aynen devam eden bir sürü insan var. Keşke kaldıramayacağınız yükün altına girmeseydiniz.

Eminim senin yazdıklarını hayal eden, çocuk sahibi olmak isteyip olamayan çok kadın var.İşlerini yetiştiremeyince 3 gün yardımcı tutmayıp,eşini suçlayan evin temizliğine laf söyleyen,şikayetini dırdır gören çok erkek var.Çocuk büyütürken hepimiz bu yollardan geçtik canım.Biraz sabır.Çocukların az daha büyüdüğünde bu seferde bu küçüklük hallerini özleyeceksin.:kahve:

Tamam anladim da neden 2 cocuk o zaman ? Ilkini yaptin baktin adam umursamiyor sorumsuz okuzun teki ancak kendi keyfini dusunen klasik turk erkegi bu adama neden 2. cocugu yaparsin anlamam.
Senin tek sorunun kocan ve bir isinin olmamasi, iki cocukla adam seni eve hapsetmis yani depresyona girmekte haklisin, kocanin bakis acisida muhtemelen yedigin onde yemedigin arkanda ne istersen aliniyor aksama kadar evde oturuyorsun rahatlik batiyor gibi seylerdir. Senin yasadigini anlamasi icin gelismis beyinli bir canli gerek standart turk erkegine biraz anlamsiz gelebilir bu dertler

Bi kere böyle bi evliliğe ikinci çocuk hata..
İkincisi biz hepimiz kadınlar olarak evliliği çok yanlış anlıyoruz.Evlilikte kendimizden vazgeçerek eşimizi ve ailesini mutlu etmeyi görev ediniyoruz.Fakat çok önemli bişeyi unutuyoruz kendi mutlu olmayan kimseyi mutlu edemez.

Üzgünüm ama evlilikte kadın olduğunuzu unutup hizmetçiliğe bürünmüşsünüz.Gidin çalışın arkadaşlarınızla görüşün eşiniz tarafından devamlı anlaşılmayı beklemeyin sorunlarınızı anlatın.

Kendi işi olmayan, ayakları üzerinde durmayan, evlilikte tek görevi çocuk bakmak olan ve devamlı itaatkar kadınlara artık erkekler saygı duymuyor.

Esler anlayışsız oluo cnm.ki benim kocam cok anlayışlı derdim cocuktan sonra gördüm ki oda bir öküz.Tek düşündüğü çocuk,benim ne yaşadığım ne hissettigim umrunda diil..Cok takma bence esinin iyi yönlerini gör biraz.Beterin beteri var çünkü...

Esler anlayışsız oluo cnm.ki benim kocam cok anlayışlı derdim cocuktan sonra gördüm ki oda bir öküz.Tek düşündüğü çocuk,benim ne yaşadığım ne hissettigim umrunda diil..Cok takma bence esinin iyi yönlerini gör biraz.Beterin beteri var çünkü...
Evet orası ole beterin beteri var bide demezmi ben yorgunluktan açsoylenince bi sus sen yeterki sus bilmem ne soğuyorum ve artık yanında oturmak istemiyorım bu durum için üzülüp aşık oldugum adamdan sogudugum için kendime kızıp daha cok ağlıyorım

Çocukların sağlıklıysa bunu dert etme bence geniş ol yarın büyüdüklerindede evden gittiklerindede onun için ağlayacaksın hayatın döngüsünde değişim var kemdi, kendine dert arıyorsun allah başka dert vermesin
Orası muhakkak ama hergün ağlamaktan göz pınarlarım kurudu

Muhtemelen depresyondasın suan.Biraz çık evden çocuklarla aktiviteler yap.Oyala kendini bol bolki bunlara çok takılma:)

Back
X