Çocuklu olduktan sonra değişen hayatmı yoksa sizmisiniz

Psikolojik destek al yoksa ortada her annenin fazlasiyla yasadigi durum var yorumlari okuyup haline sukret bence

Bi sayfa yazdım sildim neresinden bakarsan bak yorgunum bu kalabalığın içindeki yanlızlığıma sitemliyim iki çocukla kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorım kocamın beni bi türlü anlamamasından yada anlıyorsada işşne gelmediği için olayların üzerinş kapamasından çevremin daha doğrusu kocanm çevresinin kocan genç bu yaşta iki cocuk sprumlulu alması bunaltır dikkat et demesi sanki ben yaşlımıyım ben tekmi yaptım bu cocukları 2 gündür uykusuz gezip ruh gibi gezmem saçlarımı bakamadığım için erkek traşı yaptırmam eski bakımlı zayıf halimden bu hale gelmemden onun hiçmi sorımluluğu yok ben memnunum anne olmaktan çok şükür ikitsne pırlanta gibi evladım var ama sanırım artık görev haline dönüşmüş olan bi evliliğim var o eski el ele tutuşmlar aşk sözcükleri uzun muhabbetlerin yerine çocuk emzir alt değiltir uyut büyüğünü doyur değiş uyut koca elinde telefon tv karsısında kafadını kaldırıp naptın uyuttunmu desin ama onu memnun edemeyen ben olayım erkek ya kafın oldugum için kocamı elde tutmam kazım seksi olmam lazım ki gözüne hitap edeyim sevgimden ziyade hanımlık görevim için çabalıyım bu durumumdan bunalıp odalara kapanıp ağlıyayım o gördügünde neyin var desin anlatınca anlamasın ama anlıyorum seni desin bana yardımcı olmak için sadece haftada 3 yarım gün ev işleri içşn kadın tutsun ve üzerine düşeni yapsın yaşıtım görüştügümüz kimse yok eşim yüzünden çok sevmeme ragmen artık onlarla takılmaktan görüşmekten sıkıldıgım eşimin ailesi var ailecek görüştügümüz kimse zaten yok sosyallık namına kayınvalidem görümcem annem kızkardeşim ve arada eşimin akrabaları dıgında takıldıgım kimse yok benli bekarken cok sosyal insan ilişkileri cok iyi hayata hep pozitif bakan biriydim şimdi hastalık hastasınoldum cocuklarım çok yaramaz cünkü cok şımartıldılar kayınvalidem le yanyana oturuyoruz iki ev de büyüorlar beni dinlemiyorlar zaten yetemiyorımda ikinci cocuk olunca iyice koptu ipler aslında onlara mecburu. Bi markete falan giderken bırakıyorum dısarıd 2 saat işlerimi hallediyorım kocam sadece eve para getiriyor haftasınları bizi gezdiriyor arada büyük oğlanla oyalanıyor 2-3 saati geçmez ama sorsan ben iki cocuğa bakamıyorum ailesindednde aynı baskı benim annem de destek değil kız kardeşim haftada 1-2 gelşyor cok bunaldım sanki dünyaya geliş nedenim cocuk doğurup onları yetiştirmk ve bu aileye anne kadın gelin görevlerimi yerine getirip ölmek gibi uzun ve saçma bir anlatm uslubu oldu kafam hiç yerinde değil 2gündür sadece 3saat belki uyudum anlayacak kimsem yok o yüzden buraya yazdım eşim arkadaşları ile çıkar gezer hafta sonu okey günü var spora başladı ben sadece anneme agidebiliyorım bu ne kadar adil cıkıp bir saat sadece görümcem kardeşim yada eşimin ailesinden biri ile takılabilirim cok adil değilmi hak değilmi bu hakkıma giren varsa Allah sorsun hesabını kim giriyorsa
Lütfen zor bir dönemden geçiyorsunuz galiba tam okuyamadım ama ev eş çocuklar arsında sıkışıp kalmışsınız gibi hissettim ama sabırlı olun anlatacaksınız ins

Canim seninle ayni durumda olan binlerce kadin var.Ornegin ben..Takma kafana biraz buyurlerse hepsini Unutursun pisman olursun bu günlerin değerini bilmedim diye.

Bende yeni dogum yaptim 3 4 gün sonra 40im cikicak. İlk 15 gün çok pişman oldum neden Çocuk yaptım hayatım bitti her dakka görev halinde olmak uyumamak eve tıkilmak beni bitirmisti durup durup ağlıyordum ozgurlugum elimden kayıp gitmisti. Bu his böyle 20 25 gün sürdü sonra kayboldu gitti şimdi oğluma alıştım rahat dışarı çıkıyorum sağolsun gece uyukusunada başladı bi sikintimiz yok suan. Ve en önemlisi beni kendime getiren ne kadar yorgun olsamda bakımımdan geri kalmadim aynaya baktığımda hala beğeniyorum kendimi ve arkadaşlarım doğum yaptın hala saç makyaj bitmedi diyor:))

Hayır çalışmıyorum yardımcı geliyor çünkü iki sezeryan doğum 1 yılda geçirdim ve son sezeryanımdan 40 gün sonra bi ameliyat daha geçirdim safram alındı akabinde böbrek taşı sorunum var bu hastalıklarımın yanında 6 aylık bir bebegğim ve 2 yaşında anne ilgisine muhtaç oğlumvar hee bide hergün yemek bekleyen eşim var haftada yarım 3 gün elbet iyi birşey ama cocuklu olan herkesin bilecegi gibi 1 saat sonra bile ev eski haldedir
Nasıl yani bebegınız bir aylıkken hamile mı kaldımız

Valla bence sitem edeceginize kendiniz icin bisey yapmayi deneyebilirsiniz. Ben calisiyorum, ayni zamanda 2. lisansinimi bitirmeye calisiyorum. Bunun yaninda 16 aylik bi kziim ve karnimda 7 aylik bi bebegim var. Yurtdisindayim burda oyle yardimci almak zor isler onun icin ev isleride bende. Esim Allah razi olsun kizimin bakimini cok iyi yapiyor ve haftasonlari beraber karinca kararinca birlikte yapiyoruz. Kizimi dogurduktan sonra ilk 7 ay cok zorlandim calismiyordum okulu dondurdum ve evde 1 bebekle kafayi yemek uzereydim psikolojik bi cokuntu yasadim. Simdi o kadar yogunum ki bunlari dusunmeye vaktim yok tavsiyem sende kendin icin bisey yap. Cocuklarin kac yasinda bilmiyorum ama krese verebilirsin. 3 cocugu 3 yasindan kucuk olup cok bakimli olan arkadasimda var, oturup ah vah yapmaktansa biseyleri basarmaya calissaniz sorun kalmayacak bence. Biliyorum cok zor ama bu boyle maalesef Allah evlatlarimizi korusun

Bence siz agir bir depresyon geciriyorsunuz yoksa eşinizin yaptiklarini hiçe saymazdınız. Bırakın 3 gunu 1 gun temizlikci tutmayan , karisi agladiginda neyin var demek yerine uyuyan , cocuguyla 5 dk oynamayan babalar var eşinize haksızlik etmeyin. Depresyondan kurtulmaniz icinde once kendinizi sevmeniz gerekiyor cikin yuruyus yapin kaynananiz baksin cocuklariniza biraz kafa dinleyin gezin kuafore gidin. Siz kendinizi kapatmissiniz yapmayin boyle

Bı çok insanın hayalini yaşıyorsun ve nankörlük ediyorsun farkindamisin

Eşinı beğenmiyorsun ama başkası olsa aksama kadar çalış dıdin esin için 3 gun temizlikci gelsin anne kaynana kardes arada bi çocuklara baksin hafta sonları gezmeye götür akşamları 3 saat oyna ama hem karin bakimsiz olsun hemde hala dirdir işit tabi adam soğur

Neden bu kdr bunalım oldun bi sakin ol. Görümceyle takılmak nedir Allah aşkına görümceyle bi saat otrsan ztn hayat enerjin gider. Al kuzucuklarını beraber gezin. Çocukları avmye götr parklara götr alışveriş yapın. Ama görümcyle flan otrma.

Neden bu kdr bunalım oldun bi sakin ol. Görümceyle takılmak nedir Allah aşkına görümceyle bi saat otrsan ztn hayat enerjin gider. Al kuzucuklarını beraber gezin. Çocukları avmye götr parklara götr alışveriş yapın. Ama görümcyle flan otrma.
Ne var Can'ım belkı görğmcesı ıyıdır . Sizde saçmaladınız

Bütün yorumları okudum siz de muhakkak okuyun ve halinize şükredin..

Ve bende dahil bir çok kadın yapayalnız çocuk büyütüyor bizim çocuklarımızı sımartacak kimse yok hep hasret var ailelerimızle aramızda...

Şükür edin çünkü bir evlat için yıllarca gözyaşı döken, depresyona bile girmeye hakkı olmayan kadınlar var bu dünya da

Son olarak lütfen Çocuklarınızı sadece izleyin uyurken bile olur... kızımın bir gülüşü en olunmaz dertlerimi çözdü hep benim.bende çok ağladım "ben bu yükü kaldıramiyorum" diye gecelerce ama sabah olupta o bebek bana bir kere güldügünde hersey en başından sıfırlaNip tertemiz başladı. Lütfen elinizdekinin kıymetini bilin...

Cocuklardan bunaldiysan arada at kv'nin basina giyin suslen kocanla sinemaya git mesela. Ona hayir deme hakkini verme yani. Uykusuz kaliyorsan, kucukle beraber uyu, buyugu ver yine kv'ye vs.

Cocuk dogurdun diye 24 saat yanyana olmak zorunda degilsin. Bakicak kv, gorumce vat madem kendine zaman ayir biraz. Guvenilir bakicak kimsesi olmayan bir suru kadin var. Sen sanslisin bence.

Bu arada kocana soyle spora beraber gidin haftada 2 gun fln. Kendini daha iyi hissedersin

Hayatı değişmeyen çok az insan tanıyorum çocuktan sonra. İstemesekte değişiyor yani net. Sonuçta uyku saati,yemek saati var en basidinden kendimizi ayarlamamız gereken zira aç ve uykusuz çocukla hiçbirşey yapılmaz,bunu anne olan anlar.
Öte yandan,haftada 3 gün temizlik ićin yardımcı tutmuş eşiniz,bu çoğu kadının bayılacağı bir durum bence. Zira ev işinin yapılabilmesi için 3 yarım gün dahi olsa haftada gayet iyi bir şey bu.
Kayınvalidenize 2 saat bırakıp çocukları işinizi halledebiliyorsunuz emin olun buda bulunmaz nimet gelir çoğu kadina. Şahsen tek başima büyüttüm çocuğumu, kuaföre,markete,bankaya vs hep onunla gittim,gitmek zorundaydim ve çok yorucuydu çocuğa uygun olmayan bir şeyi çocukla yapmak. Sizin en azından böyle bir avantajınız var. Çokta kötü düşünmeyin derim.
Eşinizden tam olarak beklentiniz nedir bilemedim ama bence kendince makul olanı,üzerine düşeni yapıyor gibi. İşe gidip gelip,evdede çocuklarla saatlerce ilgilenmesini beklemek bana ütopik geliyor biraz. Yorgunum deyip çekilebilir,buda gayet doğal.
İletişim konusunda hak verebilirim,ama sizde adım atın biraz,burada yazdığınız kadar memnuniyetsizseniz ve bunuda belirtiyorsanız fazlaca yakınma şeklinde ,başka bir iletişim konusu kalmıyor demektir.
Çocuklari kayınvalideye bırakıp haftada 1 akşam çıkın eşinizle yemek yiyin,sinemaya gidin,birlikte vakit geçirin,ikinizede iyi gelecektir.
Sağlıkla büyütün çocuklarinızı.

Aslında kvaildeniz de yardım ediyormuş ya çocuk bakımına? Bu sizin için çok güzel bir fırsat bence. Onları bırakınca ev işleri yapmayın haftanın 1-2 günü mesela. Kendinizi dışarı atın. Bırakın işler kalsın. 2 saat bile şarj olmanıza yeter. Siz Mutlu olursanız çocuklarınız da Mutlu, huzurlu ve eğlenceli bir anne görürler ve sakinleşirler. Yaramaz çocuk yoktur, çocuğun ihtiyacı olanı veremeyen ebeveynler vardır. Eşiniz biraz rahat çünkü işler tarafınızdan yürüyor. Benimkiler de çok küçük ama ben eşimle sık sık dışarı çıkıp kendimi yeniliyorum. Kendinize vakit ayıracaksınız başka yolu yok..

Kendinizi fazla bunaltımışsınız.
Ben ailemden ayrı bir şehirdeyim. Burada yakın bir arkadaşım dışında bir allahın kulu yok tanıdığım. Eşimin ailesi dışında gidebildiğim pek bi yer yok.Onlarda yakınımda değiller. (ÇOK ŞÜKÜR) yani çocuğumu 5 dklığına bile bırakacağım kimse yok. Evim konum itibariyle biraz ters.(Kirası aşırı uygun o yüzden buradayız) çocuğumla en fazla sitenin içinde ki parka ve hemen site çıkışının karşısında yer alan bim den öteye gidemiyrum. Aşırı hareketli bi çocuğum var onunla otobüse binmem mümkün değil. Bi kere denedim ağzımın payını aldım.Yaptığım kaza nedeniyle araba sürme korkum var. hele ki çocuğum varken içinde bunu denemem pek mümkün görünmüyo. Hiç bi şeye yetişemiyorum. Kızım rahat vermediğinden o uyumadığı sürece yemek yiyemiyorum. Evime yardımcı gelip gitmiyo. kardeşlerim gelip gelip gidemiyo.
Eşim özel sektörde çalışıyo. sabah 7 de evden çıkıp akşam 7 de geliyo. o da eğer mesaiye kalmamışsa. Mesela bu hafta sadece pazartesi 7 de geldi.diğer günler 11-10 gibi. onlarda da haliyle deli gibi yorgun olduğu için Bırak beni dinlemeyi. kıyafetleriyle oturduğu koltukta uyuya kaldı.
Bir tek pazar günü evde. bazeno günde mesaiye kalıyo. ama onda da anca evin alışverişi şusu busuyla ilgilenebiliyoruz.
Eve saatinde geldiği zamanlar da da eğer ki eşim benimle ilgilenmiyosa ben de onunla ilgilenmiyorum. Odalara kapanıp ağlayacağıma Her gün daha az uyumak pahasına geç yatıyorum. Kendime vakit ayırıyorum. Beynimi dinlendiriyorum. alıyorum bilgisayarımı elime. Açıyorum film dizi anime ne varsa oturup izliyorum. Mutlaka her gün kitap okuyorum. Kafam dağılsın diye sadece polisiye bilim-kurgu falan gibi heyecan verici kafa yormama gerek kalmayan kitaplar tercih ediyorum.

Bi çocuk doğurdum ve onun tüm sorumluluğunu neredeyse tamamen benim üzerimde. Ama bu yüzden hayatı kendime zindan edecek değilim. Eşim ilgilenmiyosa da ilgilenmesin. Bende onunla ilgilenmem. Azıcıkta o düşünsün.

Esler anlayışsız oluo cnm.ki benim kocam cok anlayışlı derdim cocuktan sonra gördüm ki oda bir öküz.Tek düşündüğü çocuk,benim ne yaşadığım ne hissettigim umrunda diil..Cok takma bence esinin iyi yönlerini gör biraz.Beterin beteri var çünkü...
çocuklar büyüyncede tek düşündüğü sen olacaksın canım sabır.

Ya ben anlamadım Kusura bakma. Adam eve para getiriyor. Çocukla 2-3 saat ilgileniyor.haftada 3 gün temizlik için kadın tutuyor. Haftada 1-2 kardeşim geliyor. Haftasonları kocan sizi gezdiriyor. Eeeeee bu kadar karalar bağlayacak ne var ki
konu sahibi herhalde eşine sen bak ben çalışayım dmeye getiriyor.çünkü daha ne olsun dedim okurken.eşim akşam çorbayı karıştırdı diye sevindim yahu banada yazık.

Back
X