• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu talip

40 yaşında.Adam kayınbabasıyla birlikte çalışıyor inşaat şirketleri var.Eşi vefat ettiğinden beri kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşıyor.Evlendirmek isteyende onlar birazda zor durumdalar bu birlikte yaşamadan dolayı.
Yok olmaz dertsiz başınıza dert almayın, eşi vefat ettiğinde kendine çocuğuna ayrı bir ev açıp düzen kuramayan adamdan bir halt olmaz .

Anlaşıldı neden evlenmek istediği onları bırakıp size yıkılacak.

Merhabalar ben daha önce bir evlilik yaptım çocuğum yok 42 yaşındayım.
Ortak tanıdığımız olan eşi vefat etmiş 10 yaşında bir oğlu olan bir talip var.Adamı 6-7 yıldır tanıyorum işinde gücünde efendi bir adam.
Aklım çok karışık kızlar fikirlerinizi merak ediyorum🤗
Tanımaktan zarar gelmez

40 yaşında.Adam kayınbabasıyla birlikte çalışıyor inşaat şirketleri var.Eşi vefat ettiğinden beri kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşıyor.Evlendirmek isteyende onlar birazda zor durumdalar bu birlikte yaşamadan dolayı.
hayır diyorum

cok ilginc bir erkegin vefat eden esinin ailesiyle yasamasi. peki aile cocuga "kizimizin hatirasi" diye bakmak ister mi? mesela haftaici bizde kalsin haftasonu babasi alsin falan der mi?
ne sekilde yapacaklar?
adamin evi var mi?
kendini gecindirebilir mi?
tupbebek surecine gireceksiniz pahali bir surec. belki de tekrar edecek birkac kere. buna ayiracak butcesi var mi?
bence bunlar da önemli.
ben olsam istedigim sartlari sagliyorsa evlenebilirdim ya sonucta vefat etmis esi. o yaslarda hic cocugu olmayan bir adam bulma ihtimali de cok dusuk.
benim kuzenim kendi ellilerindeyken yine ellilerinde bir adamla evlenmek istedi. ailesi ayilip bayıldı "bizim kizin ilk evliliği adamin kac tane cocugu var" diye. oysa ellili yaslarda cocuksuz adami nereden bulacaklar.
sonuc olarak evlendi ve gayet de mutlu.
bence yaslar 40i gectikten sonra "cocuksuz" erkek aramak cok da mantikli bir eleme kriteri degil çünkü bizim ulkede erkekler baba oluyorlar yani. iyisi de baba kötüsü de baba.

Başta olabilir diye düşünmüştüm.
Bu mesajı gördüm sonra, asla diyorum.

Ortak tanıdığımız olan eşi vefat etmiş 10 yaşında bir oğlu olan bir talip var.Adamı 6-7 yıldır tanıyorum işinde gücünde efendi bir adam.
Esi vefat etmis cocuk da buyumus
Siz de anne olmak isterseniz gayet de uygun gorunuyor😇

Yok ablacım bence hiç keyfini kaçırma. Adam eski eşinin ailesiyle aile olmuş oradan kopamaz artık her ne kadar evi ayrılsa da. ayrıca adam kendine baktırracak evi çekip çevirecek hizmet görecek kadın arıyor belli ki, çocuk neden sefil olsun babasının yanında babasıyla aynı evde kalırken? Evde işe yemeğe elini sürmüyor belli ki, tabii ki sorun çıkar kim ister vefat etmiş kızının kocasını evlatlık gibi almayı. Nöbetli çalışıyorum diyorsun.
Çocuk küçük, bu çocuğun daha ergenlik çağı var yakın zamanda. hem sen çocuk istiyormuşsun , adam yeniden çocuk istiyor mu bunu da netleştirmek lazım.
Ben başına iş açma durduk yere ederim.

Yok artık, çocuklu biri olmasından daha önemli bir sorun var burada.
Eş vefat etmiş adam hala eş kişisinin ailesiyle.
Bu bir kadın olsaydı belki gidecek yeri yoktu, çocuğuna bakmak zorundaydı onun için en güvenli liman olabilecek yerlerden birinde kalmış derdim ama bu farklı.
Adam iş olarak eski eş ailesine bağlı bir kere, göndermek istiyorlarsa adama evlen diyebilmeleri bile bir tuhaf degil mi sizcede?
Maddi manevi adam bu ailenin kıskacında gibi duruyor.
Karısı vefat etmis ama siz bir cocuk+ bir eş+ bir eski kayinpeder ve birde fazladan kaynana ile evleniyorsunuz haberiniz olsun.

Aynı şekilde ben de olabilir diyordum. KV ve KP ile yaşamayı görünce kesinlikle olmaz diyorum. Garabet bir durum.

Kendi dairesi var çocukla perişan olmasınlar diye onlarla yaşıyor.

Çocuğa bakıyorlarsa da yakınlara düzen kurarsın. Aynı evde yaşamak asla mantıklı değil.
Eski eşin ailesi de bu yükten sıkılmış olacak ki yeni kurban arıyor, sen olma.

Çocuklu birini bende direk elerim normalde ama yaşımdan dolayı diğer ihtimaller çok azalıyor size katılıyorum.Geriye hiç evlenmeme ihtimali kalıyor.Mutsuz bir evlilik yapmaktansa yalnızlığı tercih ederim elbette.
Bence 42 yaşından sonra rahat etmen önemli. Çocuk varsa bir dur düşün derim

İyi biriyse niye olmasın hemen iki görüşmede nikah kiyacak değilsiniz görüşüp bakın diyorum hem kendisine hem zamanla çocukla olan iletişiminize bence bir deneyin tabi görüşüp birbirinize uyumluysaniz

Genel yorumlarınıza bakınca çocuklu adam size göre değil.

Belki çocuk uyumlu belki çok seveceksiniz belki adam tam kalbinize kafanıza göre belki mutlu bir evlilik olacak baştan önyargılı olmazdım tamam yaşınız geç değil siz ne düşünüyorsunuz evlenme fikrine sıcak bakıyor musunuz her kadın farklı fikir yazar kimi asla kimi evet kimi çocuklu olur kimi olmaz bilemiyorum evlenme fikriniz varsa bence bı tanışın baştan böyle her insanı elerseniz sonradan keşke bı baksaydim da olabilir ileriki yıllarda

42 yaşındasınız bu saatten sonra çocuksuz birini bulmanız çok zor çocuksuz yaşı büyük olanlar ise bazı istisnalar dışında çoğu maalesef sorunlu oluyor. Eğer kafa yapınız uyuşuyorsa bence olur.
Çocuksuz olanlarında başka sorunları oluyor.Şu bir gerçek benim yaşıma denk olan adamlar evli çocuklu.Boşanmış biri var mesela işyerimde evlilik ve çocuk istemiyor.Ne istediğini hepimiz anladık muhtemelen.Ama ben günübirlik heyecan istemiyorum onları zaten gençlikte yaşadım.

42 yaşındasınız bu saatten sonra çocuksuz birini bulmanız çok zor çocuksuz yaşı büyük olanlar ise bazı istisnalar dışında çoğu maalesef sorunlu oluyor. Eğer kafa yapınız uyuşuyorsa bence olur.
Şu yaşı büyük çocuksuz olanlar istisnalar hariç sorunlu oluyor kısmına erkeklerde katılıyorum hakkaten bir kısım hariç öyle oluyor değişik değişik huyları oluyor evliliğe alisamiyor ve hizmetim görülsün kafasında olabiliyorlar büyük bir kısmı

Çocuksuz olanlarında başka sorunları oluyor.Şu bir gerçek benim yaşıma denk olan adamlar evli çocuklu.Boşanmış biri var mesela işyerimde evlilik ve çocuk istemiyor.Ne istediğini hepimiz anladık muhtemelen.Ama ben günübirlik heyecan istemiyorum onları zaten gençlikte yaşadım.
Görüşün bizede yazın inşallah güzel birşey olsun hayırlı Amin

Back
X