• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu talip

Burada gencecik kadınlarımız konu açıyor, aile evine döndüm yapamıyorum kendime nasıl düzen kurabilirim diye akıl istiyor.

Kırk yaşındaki herifte maşşallah çakılı kadro gitmeye niyeti yok yanlamış eski kayınaileye ,insanlarda ömrü billah gitmez bu bari evlendirip kurtulalım demişler.

Konu benim için çocuklu adamla evlilikten çıkmıştır, hakkınızda hayırlısı olsun.

Bende çocuk istiyorum ama şartlarda beni mutlu etmeli elbette.Genel görüşüm olumsuzdu zaten iyice netleşiyor gibi
Bence de olmaz.Ilk başta olabilir şans verin yazacaktım ama eski eşın ailesinin yanında kalması çok garip bir durum. Toplumumuz da artık belli bir yaşa gelen adamın kendi ailesi ile kalmasını bile garipsiyoruz.Hem de zaten yaşım geciyor anne olmalıyım acelenizde yok ne güzel yumurtanızı dondurmussunuz.Daha iyileri çıkar bence karsiniza.

Bence olabilir cunku bu yasta cocuksuz birini bulmasi zor olabilir. Ama tabi cocuklari sevmen onemli bence

Kendi dairesi var çocukla perişan olmasınlar diye onlarla yaşıyor.
Bu demek ki evlenince evin ve çocuğun sorumluluğu tamamen size kalacak. Bir tane erkek çocukla düzen kuramayan adam size sadece yük olur hem de çocuk bonuslu. Hiç gerek yok böyle bir maceraya.

Evet bu yaşlarda karşınıza çıkacak erkekler genelde bu profilde olacağı için öyle baştan önyargıyla yaklaşmayın. Adamı bir tanıyın derim. Maddi olarak eski kayınpedere bağımlı olması biraz sorunlu gibi duruyor. Ama demek ki iyi de anlaşıyorlar. Şans vermeden bilemezsin ki.

Evet bu yaşlarda karşınıza çıkacak erkekler genelde bu profilde olacağı için öyle baştan önyargıyla yaklaşmayın. Adamı bir tanıyın derim. Maddi olarak eski kayınpedere bağımlı olması biraz sorunlu gibi duruyor. Ama demek ki iyi de anlaşıyorlar. Şans vermeden bilemezsin ki.
Adam karakter olarak çok düzgün bir insan.Ve size şok bir açıklama daha adam üst komşum ben eve taşındığımda eşi hayattaydı ve selamınız sabahımız vardı.

Ne zaman vefat etti eşi?
Siz o evde mi yaşayacaksınız evlenirseniz?
2 sene oldu eşi vefat edeli.Onun eşi vefat ettiği hafta bende 2 yıllık sevgilimden ayrılmıştım.Bu konudaki herkes aynı mahallede oturuyor eski sevgilim dahil.Konu giderek garipleşiyor kızlar🤣

ben yapardım 40 yaşında sen evlenmemiş olabilirsin ama o evlenmiş çocuğuda olmuş başımıza ne geleceğini bilemeyiz ki sevdiysen hoşuna gittiyse ne önemi olabilir bakmaya bilirsin çocuğa o senin tercihin ama sizde değilse sorun etme bence

2 sene oldu eşi vefat edeli.Onun eşi vefat ettiği hafta bende 2 yıllık sevgilimden ayrılmıştım.Bu konudaki herkes aynı mahallede oturuyor eski sevgilim dahil.Konu giderek garipleşiyor kızlar🤣
Adam 8 yaşındaki çocukla tek yaşayamamış, perişan olacakmış yaşasa. Bunun ne demek olduğunun farkındasınız değil mi? Gitmiş ölen eşinin anne babasıyla yaşıyor. O kadar tek başına ev ve çocuk sorumluluğu almaktan uzak.
Onlar da yükünden bıkmış evlendirmeye çalışıyorlar. Nöbetli iş, sonrası sizin düzen kurmanızı, hizmet etmenizi bekleyen koca ve 10 yaşındaki oğlu. Tablo çok belli ve hiç acabalık değil.

Adam iyi hoştur da çocuk seni kabul etmek istemezse? Mesela beni düşündüren en çok önemli detay bu olurdu.

Adam karakter olarak çok düzgün bir insan.Ve size şok bir açıklama daha adam üst komşum ben eve taşındığımda eşi hayattaydı ve selamınız sabahımız vardı.
Bu iyi bir koca olur demek mi? Vefat eden eşiyle çok iyi anlaşıyor bile olabilirdi. Sizinle frekansı tutacak diye garanti var mı? 10 yaş çocuğun öz anne babayı zorlayacak çileden çıkartacak zamanları gelecek. Sizinle flört sonucu evlenecek olsaydı şartlar kurallar belirler öyle yola çıkardınız. Ama durum, çocuğa bakacak evle ilgilenecek pişirecek temizleyecek biri lazım, alt komşu ne güne duruyor olayı. Görücü veya mantık evliliğine karşı değilim ama sizinki yalnız kalmayalım hayatı paylaşalım evliliği değil. Bardağını kaldır deseniz sorun çıkar, giysilerini yere atma odanı topla dersiniz sen bizim çocuğumuza nasıl böyle davranırsın olur. Boşverin bence hayatınızı alt üst etmeyin.

Eşi vefat etmiş adam belliki çok iyi hala eş ailesi onu çok sevip sayıyor. Herşeyleri birlikte. Muhtemelen aile evladını kaybedince çocuk için birlikte yaşadılar emanete sahip çıktılar. Buraya kadar güzel. Ama herkes kendini düşünmek zorunda. Hala onlara bağımlı yaşıyor ailenin çocuk ve eş üzerinde hem emekleri hem hükümleri var. Yani size yansıdığında asla olmaz.

Çocuk okul sonrası, anneanne ve dedeyle kalır babası akşam gelir alır evine gider. Hafta sonunu yine baba oğul birlikte geçirirler. Kaç tane erkek ölen eşinin anne babasıyla yaşar? Bu adam o kadar pasif, kendi başına sorumluluk almaktan uzak demek ki. Bende uyandırdığı tek düşünce bu oldu. Oldukça itici. Bu kadar yük alıp mutlu olacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Daha çocukla birbirinize alışmanız, gelmesi yakın ergenlik falan bunlara geçmedim. Ve bunların hiçbirinde aktif rol alacak bir adam, baba yok ortada.

Eşi vefat etmiş adam belliki çok iyi hala eş ailesi onu çok sevip sayıyor. Herşeyleri birlikte. Muhtemelen aile evladını kaybedince çocuk için birlikte yaşadılar emanete sahip çıktılar. Buraya kadar güzel. Ama herkes kendini düşünmek zorunda. Hala onlara bağımlı yaşıyor ailenin çocuk ve eş üzerinde hem emekleri hem hükümleri var. Yani size yansıdığında asla olmaz.
Adam iyilikten değil de pasiflikten vefat eden eş ailesiyle iki yıldır beraber yaşıyor gibi geldi bana daha çok.

Back
X