cocuklu ve bebekli butun anelerden asi tavsiyesi ricayla arzulaniyor!!!

mulatka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
27
13
3
35
Degerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?

Sadece şu örneği vereceğim çok güzel bir örnek facebookta da dolaşıyor görebilirsiniz. Çiçek hastalığı mortalitesi yani öldürücülüğü çok yüksek olan hastada yaşasada sekel bırakan bir hastalıktı. Dünya çapında yürütülen aşı kampanyaları......Vs ile tüm dünyada ortadan kaldırıldı ki bu bile aşının ne kadar önemli olduğunu gösterir. Elbette her ilacın ve sağlık girişiminin komplikasyonu olabileceği gibi aşılarında var ancak kar zarar oranına bakıldığında bunların bir manası olmuyor. Bende Doktorum kızımada tüm aşıları yapıldı lütfenn şu aşı yaptırmama gafletine düşmeyin.

Zorunlu olanları yaptırdım suana kadar kı 9ayı doldurduk bu ayda kabakulak kızamık vb 3lu karısık bı ası oldu ama ıshal ıcın falan ayrı ucretlı olanı yaptırmadım sızn orayı bılmıyorum ama bence zorunlu olanları yaptırın ne olur ne olmaz onemlı bısey olmasa neden bebeklermızı takıp etsınler ası gunlernde arayıp cagırsınlar

Bende sağlık ocaklarında yapılan aşıların hepsini yaptırdım bir ara yaptırmayanlarla ilgili de yazılar okudum fakat cesaret edemedim yaptırmamaya.

memleketler birbirine karıştı. Kim nerden gelmis nereye gidiyor belli değil. göçmenler falan çocuğunuza hastalık geçirebilir. Asilanip asilanmadiklari belli degil. Neden riske atiyorsunuz ki.

Saglik ocaginin yaptigi butun asilari yaptirdim arti olarak rota virus asisinida yaptirdim. Bu kadar insanin uzerinde deney yapiyor olamazlar ya.

Bu devirde böyle şeyleri anlamıyorum. Eskiden aşısızlıktan çocuklar ölüp sakat kalıyordu. Şimdi aşı var, millet çocuğunun sağlığını iyiliğini düşündüğü için aşısını günü gününe aksatmaz. Siz bize hiç birini yaptırmadım, yaptırayım mı diyorsunuz... Benim için kelimelerin tükendiği yer. Çocuğunuzun sağlığı sizin için önemliyse yaptırın diyip susuyorum artık.

Nasıl cesaret ediyorsunuz cidden anlamıyorum .Yahu çocuğunuz söz konusu izole bir yer de yasiyor olsaniz aşilari yaptirmamanizi anlarim.Lütfen ihmal etmeyin yaptirin gerekli olan aşilari.

Ya Nasıl yaptrmazsınız aşıları anlamıyorum. O kadar berbat durumdayız ki normalde 7 yaşında yapılan kkk aşısı 46 aya çekildi salgın hastalıklardan dolayı.

Oğlum ishal oldu acildeyiz doktorun ilk sorduğu soru rota virüsü aşısı var mı oldu.

Nasıl alabiliyorsunuz bu riski?

Konu sahibi o cocugun ne gunahi var gelecegiyle sagligiyla oynuyorsun belki az bucuk asilarin zarari yan etkileri olur ama hic asi vurulmamak kadar daha buyuk zarar yoktur Allah gostermesin yarin bigun cocugun hastalandiginda cocugun bunyesi nasil bagisiklik sagliycak ne ettin sen hangi akla hizmet soktayim beni cikarinbiran once bu durumu doktorla konus yapilmasi gereken asilari yaptir

Ben aşıdan yanayım düzenli bir şekilde yaptırıyorum çocuklarıma bir sıkıntı yaşamadım bence yaptırın

Bu asilardan cevremde zarar goren hic kimse olmadi. Ama faydasini herkes gordu. Neden hala karalanmaya calisiliyor anlamiyorum.

Ağızdan 2 ayrı zamanda 2 kür şeklinde veriliyor diye hatırlıyorum.
Ücretli bir aşı. Sağlık Bakanlığı ücretini karsilamiyormus.
Hangi ayda yaptırmıştık onu hatırlayamadim.
Menenjit de aynı şekilde.
O zaman saglik ocaklarinda ebeler yapmiyor hastaneye gitmek lazim

Back
X