Aşı yaptırmamak olurmu hiç. Özellikle bir ülkede zorunlu tutulan aşılar yaptirılmalı. Zorunlu aşı demek o hastalık la ilgili risk bölgesinde siniz demektir. Aşı yapmayarak hem çocuğunuzu tehlikeye atıyor hemde bulaşıcı ve tehlikeli hastalıkları çevreye yaymak gibi bir taşıyıcı olmuş oluyor sunuz.Degerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
Bakın son yıllarda türkiyede multeci artışı ile çocuk felci vakaları görüldü. Ve aşı olan çocuklarımız dahi tekrar bu aşıyı oldu. Yani hastalık bir kere baş gösterir ise değil çocuğunuz çevrenizi de tehlikeye atıyor sunuz.
Mesela ağız yolu ile verilen aşıların çocuğu koruma dışında tuvaletini yaptığı kanalizasyon ve bezinin atıldığı çöpleri dahi bu hatalığın yayılmaması için koruduğunu okumuştum bir doktorun makalesinde.
Mutlaka yaptırın. Sonra ah vah para etmez. 30 yaşındayım tüm aşılarım yapılmış çocukken ve çok sagliklıyım