arkadaşınızı ilk defa görmemişsiniz küçüklükten tanıyormuşsunuz
böyle huyları olsa o zaman niye yapmadıda şimdi yapıyor ?
birde nasıl tepki vermesini bekliyordunuz telefonda bağırıp çağırıp ben almadım demelimiydi ?
aldıysa bile evet ben aldım demez ki ..
İyi akşamlar arkadaşım eskiden bir ara bizim evden de para kaybolmuştu o zamanın parasına göre yüksek miktardı acaba kim aldı ondan falan şüpelenirken evin içinde bulduk parayı belki arkadaşın yapmamıştır kimsenin günahı almayalım hemen.
siz de sanki bi açık arar gibi kızı kontrol etmişsiniz sonra bi bakmışsınız aa para yok.. .. Kardeşiniz iyi arasın parayı kardeşinizi de kontrol edin bence.
Insanlari karalamak kolay bir yol olmus.Sahit olmadiginiz ve gozunuzle gormediginiz halde, o aldi diye kestirip attiniz.Insan hakliligini sonuna kadar biliyorsa, neden taskinlik yapsin ki hem, bazilari serin kanlidir cok patirdi cikarmaz.O anki ruh haliyle oyle konusmustur, sinirli haliyle baska tepki verir.Illa sucsuz insan bagirir cagirirmi? birsuru hakkini savunamayan insan var.Herkesi bir kefeye koymayalim.Emin olmadan da boyle suclamalara girmemek lagzim.Misafir edeceginiz biri oldugu zaman, para ve esyalari saglam yere koyun, siz tedbirinizi alin iciniz rahat eder en azindan.Isi gucu olan biri neden 50 liraya tamah etsin ki?Kesin sen aldin demekle yanlis yapmissiniz bence...
Kleptomandir belki.
Biliyosunuz ne mebla ne işe yarar bişey olması önemli değil. Herhangi bişeyi gizlice alması, alabilmesi onun için yeterli.
Ki ben olsam asla onu arayıp böyle bişey söylemezdim.
Bilmeden, görmeden varsayımlarla hareket etmezdim.
Almış olabilir mi? -Evet.
Bu para çok büyük bi para değil bunu için görmediğiniz bişeyden emin olarak konuşmayın.
Örnek veriyorum; diyelim kardeşiniz çantasına koydu, başka bişeye daldı, anneniz çağırdı, konuştular parayı çantasına koymadı ama aklında hep çanasına koydugu düşünceyke yanılgıy düştü(bende çok olur.). Bi şekilde o para düştü. Ya da bi yere harcadı ve unuttu.
Bi çok şey olabilir.
Çantasını değiştirirken düşmüştür, diğer cüzdanda kalmıştır vs.
Yani bunlar kesin böyledir, almamıştır demiyorum ama 50 lira için varsayımlarla hareket edip insanları bu şekilde yargılamak hoş değil. Göz bile yanılabiliyorken hemde..
Bi daha evinize misafir etmezsiniz olur biter.
Ve benide arayıp senden beklemezdik deseler hiç bagırmam. Aynı tepkiyi veririm muhtemelen.
evt gözümle görmedim ama sabahki ruh hali ve hareketlerinden tedirgin oldum zaten,ayrıca onu şu konuda tanıyorum ki hakkını sonuna kadar arayan bir insan ve bunuda nasıl yaptığını bildigim somut örneklerim var ve bir gün öncesi gece konuşurken de bir çok olayın karsısında verdigi tep ki durumarını gördükten sonra eger bizim onu haksız yere suçlamamız olsaydı inanın verecegi tepki kesin çok agır olurdu hemde çok agır bunlardan yola çıkaaraka zaten bu kadar sesiz kalmasını suçlu olmasına baglasdım ayrıca hiç duymadım ki ben bir insan bir konuda heleki bu hırsızlık gibi çirkin bir davranışssa suçlanan bir insan haklıyken anında hesap numaranızı verin ödeyecem demez size sorarım siz böyle yaparmıydınız????
Ayrıca siz evinize misafir kabul ederken evde neyiniz var neyiniz yok köşe bucak kittliyormusunuzki bu daha da bir güvensizlik meselesidir kimsenin zaten para,pul,altın yada büyük degerli varlıgı ortada durmaz.Çantada portmantodaydı ki bu normal olandır zaten biri gelirde acaba cüzdanımı karıştırıpta parım alırmı diye kimse düsünmez zaten bunu düsünen insanın da kendine güveni yoktur diye düsünürüm!!!! Şunuda belirteyim kim 50 liraya tamah etmissin demissinizde ,evimden daha önce küçük bir bakıkr prcası yüzügü altın sanıpta gizlice alan ve 2 gblık flasha bile tamah eden,3 kuruş için insan öldüren kişiler varken şu dünyada siz 50 lirayı küçükmü görüyorsunuz????
evt öye bir hastalıgı olup olmadıgını bende düsündüm ama artık bunun arkasına sıgınan insanlar o kadar çokki !!!
Ki öyle bir hastalıgı olsa ortaya simdiye bi seklide çıkardı açığı.
Kardanadam arkadasım simdi ben nu knouyu detaylıca belirtmiste olsam sanırım yazım uzun oldugu için bazı noktalar gözden kaçmış olabilir.Kardesimin emin olup olmamasını ou aramadan çok konuştuk.Tekrar daha detaylıca anlatacagım o halde dün kardesim bize gelmeden 1 gün önce annemden para almış ve onu çekmecesine koymuş bize gelirkende bizde kalacağı için parayı cüzdanının hemde görünmeyen gizli bir bölmesine koymuş ertesi gün kuaföre giderim diye ayrıca ne tartışma ne bisey olmamış koymuş ve babam onu arabayla bize bırakmış yani herhangi bir sekilde biryere ugrama ,gezme,alışveris yapma gibi bir durum söz konusu degil ve direk bize geldi.
belki bağırmazdın arkadasım ama yapmadıgın birsey icin parada ödemezdin bu kesin biseydir.İnsdan psikolojisi diye birsey var suçlamalara karsuı insanların verdigi tepki durumu meselesi ki bu knouyuda iyi okuyan biriyim....
ayrıca gene diyorum egerki benim evime gelen misafirim helede yatıya kalan benim evimi actıgım biri kendisine güvendigim kişidir bu kadar iyi niyete ragmen bana bu çirkinligi yapıyorsa ona bunu yaptığını farkettigim bildirmeliyimki kimseyi enayı yada salak yerine koymasın belki ders olur birdahada kimsede yapmaz diye...
Varsayımlardan bahsettim. Farkındayım siz para yada başka bişey değilde size haksızlık yapılmasının derdindesiniz. Çok iyi anlayabiliyorum. -Ki ben de bu derecede kırılırdım.
Ama giden gitmiş, siz bi daha onunla bu derece samimiyet kurmazsınız.
Benim söylemek istediğim görmediğinizi bişey için bu konuyu daha fazla uzatıp kendinize zarar vermeyin.
Bunu düşündükçe insanlara olan güveniniz azalıcak emin olun.
Cok iyi tanimadiginiz insanlar eve gelmeden once, degerli esyalari saklayin bunda bir beis yok bence. Tedbir almak; gelecek tehlikelere karsi guvenmediginiz insanlara karsi yerli yerinde olacaktir.Nasrettin hoca oglunu cesmeye gondermeden once dovermis, testiyi kirmasin diye.Cocugu niye dovdun, daha testi kirilmadi ki diye soranlara cevabini vermis hoca..Testi kirildikdan sonra dovmemin bir anlami yok ki..Bunun gibi acaba aldimi diye suizana girmekdense canta, para, altin vs ne varsa bunlar kolay ulasilmayacak yerlere konulabilir.Cocukken calma huyu olan bircok kisi buyuyunce bunlara illaki yonelir diye kesin bir kaide yok.Yaptiginin yanlisligini farkedince zaten cogu birakiyor boyle aliskanliklari.Arti gormedigim halde aramaya cesaret edemezdim senmi aldin diye?Uc kurusa tamah eden olursada varsin sadakasiniz olsun.
valla kesin eminseniz ayıp etmiş gerçekten...
ama iyice araştırsaydınız keşke...
Arkadaşlar bugün ısrarla istedigi hesap numarasına parayı yatırmış arkadasımmmm çok üzgünüm keşke hiç böyle seyler olmasaydı belkide yatırarak kendini rahatladı ama bunun yerine itiraf edip durumunu söyleseydi keşke çok daha farklı olurdu en azından ne kadar çok kızmış olsamda dürüstlügünden dolayı affedebilirdim insanız degilmi sonuçta hatalar yaparız((( neyseee artık bu konu üzerinde daha fazla konuşmanın anlamı yok benim derdim para degildi arkadaslıgımı bitirmek istemezdim ama olan oldu bir kere geri dönüşü yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?