Çocukluk travmalarım

FarahZ65

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
144
-32
26
30
Arkadaşlar çocuklukta çok kötü sıkıntılar yaşadım arkadaşlar tarafından dövülüyordum Öğretmen beni dövüyordu Okul hayatım mahvettiler ve bu 7 sene sürdü ailem ne yapsa ne etse yine çözüm olmuyordu Öğretmen beni bir sınıfı ana sınıfı gibi okutturdu ikinci sınıfa geçtiğimde bir şey bilmiyorum kaydımı sınıfta devam ediyor hala sınıfta bırakmak yasak diye ben hiçbir şey bilmeden 2'ye geçtim Sonra beni tekrar 1. Sınıfa yolladı orda 2 ay okudum arkadaşlarımı öğretmenime çok seviyordum sınıf birincisi oluyordum okuma yarışmalarında her derste Öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok seviyordum sonra beni birinci sınıftan alıp ikinci sınıfın son döneminde geçtim ama geçmez olaydım arkadaşlar dalga geçiyor dövüyor ve bu sınıfa hiç sevmiyorum sınıfta bırakmak da yasak annem geliyor saçını başını yoluyor ben bu kızın bu sınıfta okutmak istemiyorum diye bu sınıfı benim kızım sevmiyor bu öğretmeni sevmiyor sınıfta bırakmak da yasaktı ozamanlar Ben onların sınıfından devam ettim malesef ama benim hayatım bitti ben o bir sınıftan devam etseydim zaten bir şey bilmiyorken ben o sınıfımı çok seviyorum geçici gittiğim sınıfa ve Arkadaşları öğretmenini çok seviyordum ne yaptım ne ettim gidemedim Hatta rüyalarıma bile giriyordu o sınıfta sınıfta geçici gittiğim Sınıfta kalmak çok istedim kaydımın olduğu sınıfta arkadaşlar tarafından Hep dışlandım dövüldüm dayak yedim bu her gün mü olur arkadaş her gün yapıyorlardı bunu sürekli 6 sınıfa kadar hiç kimse engel olamadı ailenin de üşengeçliği var Okulumu da değiştirmediler öyle öyle süründüm psikolojim bozuldu ve hala da yaşım 28 Hala da unutamıyorum Hayatımın her alanında engel oluyor bu travmalar ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum ders çalışırken aklıma geliyor iş yaparken aklıma geliyor işe giderken Sürekli her saniye aklımda Kafayı yiyeceğim bu bende son 1 aydır etki etti çok kötü derece Bi gece boğulup nefes alamadım geçmişte kalan o kötü günlerden kalan birkaç arkadaşım ekli tabi onlar bana bişey yapmamıştı onlar fotoğrafımı görür de ne düşünür hakkımda kötü düşünürmü diye aklıma geldi okulu bitirdim yine okudum ve şu an anaokulu öğretmenliği okuyorum başkası benim yerimde olsaydı okurmuydu mahfetti ler beni hiç arkadaşım olmadı 6. Sınıftan sonra oldu Ne olur yardım edin Dayanamıyorum artık psikolojim çok kötü Maddi durumum da yok hani bir psikolog tedavisi de alamıyorum maalesef

Son düzenleme:
Sınıf tekrarı veli izniyle yapılabilirdi. Ailenizin sınıf tekrarı yaptıramamasına anlam veremedim.
Öğrenme güçlüğü yaşadıysanız akran zorbalığı kaçınılmaz oluyor. Çocuklar acımasız ama öğretmeninizden dayak yemenize tepki gösterilmeliydi

Sınıf tekrarı yerine sınıf değişikliğine de gidilebilir çözümsüz bir durum değilken neden bu kadar çıkmaza sokuldu bu problem

Çok üzücü seyler yaşamışsın. Öncelikle şunu belirteyim. Aile bakanlığının psikolojik danışmanlık hizmeti var. E devletten de başvurabilirsin. Belediyelerin de aile danışma merkezlerinde de. Bulunduğun şehirde ara ulaş başvur.
Farkındayım söylemesi kolay ancak önce bir karar vererek başla. Geçmişte mi yaşayacaksın bugünde mi? Geçmişindeki o incitilmiş çocuk mu seni kontrol edecek , bugünkü yetişkin sen mi? Evet çocukluk önemli ama yüzde yüz etkiliyor diyemeyiz. O etkideki yüzdeliği azalt. Gerekirse günlük tut, seni bugün o boğan düşünceleri yakala ve onları soegula. Duygularını sorgula. Her düşüncemiz ve duygumuz gerçek değildir. Kendimize karşı herkesten daha acımasızız. Objektif bir biçimde kendine bak.
Son olarak kendine ayna olacak kitaplar oku. Iyi hissetmek/ D.Burns öneririm.

Öğrenme güçlüğü yaşıyordunuz muhtemelen. Ama bu ayıp değil günah değil. Sizin de fakrlı şeylere yetenekleriniz vardı. Ah keşke aileniz üzerinize düşseydi biraz. Onlar da boşvermiş ve olay buralara gelmiş.😔
Disleksisi olan bir kuzenim var. 4. Sınıfta okuma yazma öğrendi. Ama ailesi sorunu anlamıştı ve gerekli eğitimleri aldı. Şu an hala öğrenme güçlüğü yaşıyor kitap okuyamıyor. Ama kız hayatın içinde çalışıyor parasını kazanıyor çünkü sizin gibi travmalar yaşamadı.
Şu an terapi almaktan başka çareniz yok ne yazık ki. Gerekirse üniversite hastanelerine başvurun. Yediğiniz içtiğinizden kısın. Terapi alın.

Arkadaşlar çocuklukta çok kötü sıkıntılar yaşadım arkadaşlar tarafından dövülüyordum Öğretmen beni dövüyordu Okul hayatım mahvettiler ve bu 7 sene sürdü ailem ne yapsa ne etse yine çözüm olmuyordu Öğretmen beni bir sınıfı ana sınıfı gibi okutturdu ikinci sınıfa geçtiğimde bir şey bilmiyorum kaydımı sınıfta devam ediyor hala sınıfta bırakmak yasak diye ben hiçbir şey bilmeden 2'ye geçtim Sonra beni tekrar 1. Sınıfa yolladı orda 2 ay okudum arkadaşlarımı öğretmenime çok seviyordum sınıf birincisi oluyordum okuma yarışmalarında her derste Öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok seviyordum sonra beni birinci sınıftan alıp ikinci sınıfın son döneminde geçtim ama geçmez olaydım arkadaşlar dalga geçiyor dövüyor ve bu sınıfa hiç sevmiyorum sınıfta bırakmak da yasak annem geliyor saçını başını yoluyor ben bu kızın bu sınıfta okutmak istemiyorum diye bu sınıfı benim kızım sevmiyor bu öğretmeni sevmiyor sınıfta bırakmak da yasaktı ozamanlar Ben onların sınıfından devam ettim malesef ama benim hayatım bitti ben o bir sınıftan devam etseydim zaten bir şey bilmiyorken ben o sınıfımı çok seviyorum geçici gittiğim sınıfa ve Arkadaşları öğretmenini çok seviyordum ne yaptım ne ettim gidemedim Hatta rüyalarıma bile giriyordu o sınıfta sınıfta geçici gittiğim Sınıfta kalmak çok istedim kaydımın olduğu sınıfta arkadaşlar tarafından Hep dışlandım dövüldüm dayak yedim bu her gün mü olur arkadaş her gün yapıyorlardı bunu sürekli 6 sınıfa kadar hiç kimse engel olamadı ailenin de üşengeçliği var Okulumu da değiştirmediler öyle öyle süründüm psikolojim bozuldu ve hala da yaşım 28 Hala da unutamıyorum Hayatımın her alanında engel oluyor bu travmalar ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum ders çalışırken aklıma geliyor iş yaparken aklıma geliyor işe giderken Sürekli her saniye aklımda Kafayı yiyeceğim bu bende son 1 aydır etki etti çok kötü derece Bi gece boğulup nefes alamadım geçmişte kalan o kötü günlerden kalan birkaç arkadaşım ekli tabi onlar bana bişey yapmamıştı onlar fotoğrafımı görür de ne düşünür hakkımda kötü düşünürmü diye aklıma geldi bir gitmiyordu Tabii Temel'im de yoktu matematik kötüydü Sonra Öğretmen beni 3. sınıfta özel eğitm veren öğretmen vardı yanına gönderdi onun dersleri boştu sınıf boşken bana ders çalıştır acaktı Ben de gitmedim Neden beni boşverdi hayatımı mahvettin kendin dersini ver Niye başka öğretmenin yanına gideyim diye ağlamıştım Sonra orada bir arkadaşım vardı ona söyledim Beni böyle böyle bir öğretmenin yanına gönderdi çocuk aklıyla tabidiye Sonra gitmediğim halde arkadaşım da benimle dalga geçti sonra kardeşlerim dalga geçti evde sonra öğretmen kızmıştı arkadaşıma neden arkadaşınla dalga geçiyorsun diye bende çok utandım o okul o öğrenci ve öğretmenle malesef okulu bitirdim yine okudum ve şu an anaokulu öğretmenliği okuyorum başkası benim yerimde olsaydı okurmuydu mahfetti ler beni hiç arkadaşım olmadı 6. Sınıftan sonra oldu Ne olur yardım edin Dayanamıyorum artık psikolojim çok kötü Maddi durumum da yok hani bir psikolog tedavisi de alamıyorum maalesef
Yine ki vazgecmemis iyi yerlere gelmişsiniz.
Düşünsenize anaokulu öğretmenliğine başlamış ve çocuklara hassasiyetle eğitim veriyorsunuz.
Sizin elinizden kimbilir nasıl çocuklar ozguvenli bir şekilde 1. Sınıfa başlayacak.
Başkalarının kötülüğü kendilerine.
Evet size zarar vermişler sizi incitmisler ama bak basaramamislar.
Siz kendinize en iyi ödülü vermiş kendinizin değerinin farkına varmış ve cabalamissiniz.
Okulu bitirince mesleğe başlamadan önce bir psikolog gorusmenizi de yapmanızı daha güzel bir şekilde mesleginize başlamanızi öneririm

Yaşadığınız şey öğrenme güçlüğü değil yani disleksi, diskalkuli vs.. diye tabir edilen öğrenme güçlüğü değil eğer öyle olsaydı özel eğitim olmadan kendi kendine düzelmezdi. Her bireyin öğrenme hızı farklıdır ve çevresel etmenler burada çok etkilidir dislanmissiniz,hor görülmussunuz beyninize sen basarisizsin diye kodlanmış ondan başarısız olmuşsunuz. Okul öncesi öğretmenliğinin de puanları yüksektir. Hiçbir şey bilmeseniz kazanamazdiniz. Matematik öğrenmek sandığınız kadar zor değil günümüz de açın YouTube da sıfırdan izleyip öğrenirsiniz. Online psikolog sitelerinden maddi durumunuz müsaitse destek alabilirsiniz.

Düşünsenize anaokulu öğretmenliğine başlamış ve çocuklara hassasiyetle eğitim veriyorsunuz.
Sizin elinizden kimbilir nasıl çocuklar ozguvenli bir şekilde 1. Sınıfa başlayacak.
Siz kendinize en iyi ödülü vermiş kendinizin değerinin farkına varmış ve cabalamissiniz.
Okulu bitirince mesleğe başlamadan önce bir psikolog gorusmenizi de yapmanızı daha güzel bir şekilde mesleginize başlamanızi öneririm
Vazgeçmedim evet okumayı çok istedim hayalim öğretmenlikti çok zorluklarla okudum ama sürekli aklımda onlar ailemin maddi durumu yoktu maalesef bir destek de alamadım Annem de dinliyordu başka hiç kimse ilgilenmedi benimle çocukluğunda öğretmen tekme vurur tutmasan atıyordu Herkesin içinde öğrenciler öğretmenden gizli saldırıyorlardı sıkıştırıp dövüyorlardı her tenefüste ve ben o zaman daha 5 yaşındaydım erken başlamıştım okula ya o yüzden bana demişti öğretmen anasınıfı gibi gitsin gelsin Bu sene diye ve o öğretmen yeni atanmıştı mesleği Bilmiyor muydu sınıfta bırakmak yok ben bu çocuğu anası gibi gidip gelirse nasıl öğrenecek bunu bildiği halde öyle yaptı ama kendimi hep böyle düşük gördüm herkesten Hala da öyle Ne olsam da doktor daha iyi olsam kesinlikle yine öyle his var içimde Çünkü sürekli aşağı landım dışlandım herkes tarafından aile arkadaş herkes

. sınıfta özel eğitm veren öğretmen vardı yanına gönderdi onun dersleri boştu sınıf boşken bana ders çalıştır acaktı Ben de gitmedim Neden beni boşverdi hayatımı mahvettin kendin dersini ver Niye başka öğretmenin yanına gideyim diye ağlamıştım
Destek Eğitim yapılması gerekenmiş. Yaşadığınız problemi çeken öğrenciler için uygulanır ve oldukça olumlu sonuçlar elde edilir. Öğretmeninizi size şiddet uyguladığı için tasvip etmiyorum ama sınıfın gerisinde kalan bir öğrenci için doğru yönlendirme yapmış. Siz de destek eğitimi kabul edip keske sınıf düzeyini yakalamayı tercih etseydiniz.
Bu yaşadıklarınız zor ama artık geçmişte kalmış kendinizi yaptığınız güzel şeylerle teselli etmelisiniz

Yaşadığınız şey öğrenme güçlüğü değil yani disleksi, diskalkuli vs.. diye tabir edilen öğrenme güçlüğü değil eğer öyle olsaydı özel eğitim olmadan kendi kendine düzelmezdi. Her bireyin öğrenme hızı farklıdır ve çevresel etmenler burada çok etkilidir dislanmissiniz,hor görülmussunuz beyninize sen basarisizsin diye kodlanmış ondan başarısız olmuşsunuz. Okul öncesi öğretmenliğinin de puanları yüksektir. Hiçbir şey bilmeseniz kazanamazdiniz. Matematik öğrenmek sandığınız kadar zor değil günümüz de açın YouTube da sıfırdan izleyip öğrenirsiniz. Online psikolog sitelerinden maddi durumunuz müsaitse destek alabilirsiniz.
Yok zaten değil Eğer öyle olsaydı hep güçlük yaşardım her konuda Ben sadece bu arkadaşlarımı Öğretmenimi öğrenmede anlamada güçlük çektim Çünkü sürekli Pusu'da gibiydim sağ adım mı atsam saldıracaklar sola atsam yine saldıracaklar öğretmen baskı yapıp dövüyor arkadaşlar baskı yapıp dövüyor ve ben çok korkuyorum, anneme anlatıyorum annem geliyor okulda öğretmenle kavga edip saçını başını yoluyor ama başka bir çözüm yok yok Arkadaş yok ölecek gibiydim heyecandan ölüyorum anlatıyor anlatıyor anlatıyor bana öğretmen ama ben anlamış gibi yapıyordum korkudan heyecandan öğrenmek istemiyorum Çünkü ben diğer arkadaşlarım diğer öğretmenin seviyordum düşünün hiçbir şey bilmeyen bir çocuk gidip iki haftada okumayı yazmayı Söküyor um ve sınıf birincisi oluyorum matematik olsun Türkçe olsun diğer her derse çok başarılıydım zaten öğretmen babama demiş kızınız çok başarılı olabilir gelecek de hani üstüne düşün ilgilenin Ama maalesef babam çok ilgisiz biriydi ona da kızmıyorum O zamanki cahiliye diyelim Annemin evi üstünde büyük ama o da çözüme kavuşturamadı hiçbir şeyi

Sınıf tekrarı veli izniyle yapılabilirdi. Ailenizin sınıf tekrarı yaptıramamasına anlam veremedim.
Öğrenme güçlüğü yaşadıysanız akran zorbalığı kaçınılmaz oluyor. Çocuklar acımasız ama öğretmeninizden dayak yemenize tepki gösterilmeliydi
Öğrenme güçlüğü değildi korku heyecan okula ilk başladığım gün başladı orda çoğu çocuğun yaşları büyüktü bir kız vardı o kız bütün öğrencileri doldurur üstüme salardı ben o sınıfta o öğretmenle okumak istememiştim korku heyecan sürekli bunu yasayan bir çocuk nasıl öğrenir diğer sınıfta neden iki hafta da okuma yazmayı söküp sınıf birincisiymişim ve öğretmen çok başarılı üstüne düşün demiş aileme öğrenmek istemiyordum beni tekrar diğer öğretmenimin sınıfına versin diye bir çocuk öğretmenini ve arkadaşlarını sevmeden sürekli Baskı dayak psikolojik fiziksel şiddet uygulanan bir çocuk ne kadar zeki olursa olsun öğrenemez, aklı hep o sıkıntılarda sorunlarda olur korkuyla Yine yapacaklar Yarın okula gittiğimde yine aynısını yaşayacağım korkuyla Yaşar

😥😥😥Mahfetti ler beni hayattan kopardılar uzun süre

Çok üzücü seyler yaşamışsın. Öncelikle şunu belirteyim. Aile bakanlığının psikolojik danışmanlık hizmeti var. E devletten de başvurabilirsin. Belediyelerin de aile danışma merkezlerinde de. Bulunduğun şehirde ara ulaş başvur.
Farkındayım söylemesi kolay ancak önce bir karar vererek başla. Geçmişte mi yaşayacaksın bugünde mi? Geçmişindeki o incitilmiş çocuk mu seni kontrol edecek , bugünkü yetişkin sen mi? Evet çocukluk önemli ama yüzde yüz etkiliyor diyemeyiz. O etkideki yüzdeliği azalt. Gerekirse günlük tut, seni bugün o boğan düşünceleri yakala ve onları soegula. Duygularını sorgula. Her düşüncemiz ve duygumuz gerçek değildir. Kendimize karşı herkesten daha acımasızız. Objektif bir biçimde kendine bak.
Son olarak kendine ayna olacak kitaplar oku. Iyi hissetmek/ D.Burns öneririm.
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Çok teşekkür ederim her an her şeyi de o çocukların yanında olacağım onları sürekli izleyeceğim o Bağları'nı ve hiç kimsenin bir çocuğu dışlanmasına bir çocuğu hırpalama sana asla ama asla izin vermeyeceğim o çocuklara çok iyi eğitici ileride ne başkasına yapacaklar nereye kendileri yaşayacaklar onların temelini çok sağlam atacağım

Destek Eğitim yapılması gerekenmiş. Yaşadığınız problemi çeken öğrenciler için uygulanır ve oldukça olumlu sonuçlar elde edilir. Öğretmeninizi size şiddet uyguladığı için tasvip etmiyorum ama sınıfın gerisinde kalan bir öğrenci için doğru yönlendirme yapmış. Siz de destek eğitimi kabul edip keske sınıf düzeyini yakalamayı tercih etseydiniz.
Bu yaşadıklarınız zor ama artık geçmişte kalmış kendinizi yaptığınız güzel şeylerle teselli etmelisiniz
Destek eğitim alsaydım n da yine o koşullarda öğrenemezdim Çünkü yine o sınıfta devam edecektim diğer Öğretmenimi diğer arkadaşlarımı İstedim hep onlarla birlikte okumayı istedim

İlgisizlik umursamazlık 5 yasında çocuktum nasıl savunayım kendimi
Siz değil aileniz yapacaktı
.Sınıf tekrarı için talep
.öğretmen şiddet uyguladığı için şikayet
olmalıydı ama anneniz gidip öğretmenin saçını yolmuş. Öğretmen size daha olumsuz bakmıştır öğretmeni seven öğrenciler size daha çok bilenmiştir çünkü ilkokulda öğretmen fanatikleri vardır. Çok incinmişsiniz ama üstünden yıllar geçmiş. Destek almanız rahatlatır. Devlet hastaneleri de psikolojik destekte buluyorlar. Faydalanmanız iyi olur.
Sonra lisede ortam değişikliğiyle kaygı ve sıkntılarınızdan kurtuldunuz mu

Siz değil aileniz yapacaktı
.Sınıf tekrarı için talep
.öğretmen şiddet uyguladığı için şikayet
olmalıydı ama anneniz gidip öğretmenin saçını yolmuş. Öğretmen size daha olumsuz bakmıştır öğretmeni seven öğrenciler size daha çok bilenmiştir çünkü ilkokulda öğretmen fanatikleri vardır. Çok incinmişsiniz ama üstünden yıllar geçmiş. Destek almanız rahatlatır. Devlet hastaneleri de psikolojik destekte buluyorlar. Faydalanmanız iyi olur.
Sonra lisede ortam değişikliğiyle kaygı ve sıkntılarınızdan kurtuldunuz mu
Annem çok uğraştı çok bilgisi olmadan ve öğretmenin değil kendi saçını yoluyordu sınıfımı değiştirmeyi sınıfta bırakmadılar diye sevmiyordum travmalar dan hasta olup yatak döşek yattığım oldu kardeşime diyorum ne yapıcam nasıl kurtulucak git balkondan at kendini kurtul öl diyor düşünün hiç kimse yanımda olmadı lisedede aynı sekilde arkadası var ama kalite yoktu yine kendimi düşük seviyede kendine zerre özgü eni olmayan bir kuzdım heyecanlı titrek nefret ediyorum kendimden öyle olduğum için unutamadığım için

Back
X