Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, insanlarla arkadaşlık kurmak çok istiyorum fakat tek başıma herşeyi yapmaya o kadar çok alışmışım ki insanlar her şeyin üstesinden gelebilecek biri gibi görüyor ve ben hep arkadaştan çok anne gibi oluyorum hep anac bir arkadaşımdır. Dertlerimi saklıyorum derinden bir bağ kuramıyorum. Çocukken annem tarafından eve gelen misafir arkadaşlarım istenmemişti. Kalabalık sevmediği için... ben de o günden bu yana gerçek arkadaşlıklar edinemedim. Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederimmbazı aileler kızları "açık" giyinmesin diye böyle şeyler söylüyor ya da kendi travmalarını özgüvensizliklerini çocuklarına yansıtıyor. ne güzel ki siz bu durumu fark etmişsiniz, okulun rehberlik servisi varsa ordan yardım alabilirsiniz. kurslar okul kulüpleri vs arkadaş edinmenizde yardımcı olacaktır eminim ki. internette psikologların blogları YouTube kanalları var bakabilirsiniz bu konular için. daha yaşınız çoook genç hayatınızın başı, eminim her
Dişlerimi çok seviyorum sanki benim için özeller fakat ne zaman dişlerime bakacak olsam moralim hemen düşüyor evet haklısınız yakın zamanda gittim dişlerim hakkında bir fiyat aldım.Eğer baskıcı ailen varsa, büyük bir ihtimal güzel ve çekici bir kızsındır. Bende aynı senin gibi baskıcı bir ailede büyüdüm ve annem mesela bana hiç dar pantolon giydirmezdi. Neymiş popom büyükmüş. Kardeşim mesela benden zayıftı yada daha doğrusu düz bir vücuda sahipti, ona giyim konusunda yasak koyulmazdı. Bense daha kadınsı bir vücuda sahiptim. Ama annem erkeklerin gözüne batmayayım diye, benimde gözüm açılmasın diye, beni hep bol ve uzun giyindirirdi. Kendimi hep çirkin olarak bilirdim. Senin gibi düşünürdüm, içine kapandım. Ta ki üniversteye başka şehire gidip biraz insan içine çıkmaya başlayana kadar. Arkadaşlarımın bana “ya ne güzel kızsın ama stiline bi el atalım” diip, benimle alışverişe gidene kadar.. Yavaş yavaş gözlerim açıldı, özgüvenim oturdu ve alımlı, milletin başını çevirip birdaha baktıkları şimdiki ben doğdu küllerinden…
Sende bak aynaya, ailen seni bu yüzden bastırıyor olabilirmi? Sevdiğin, kendinde güzel bulduğun yerlerin nereler. Boşver madem sıkıntı olacak, şimdilik giyme şortu. Ben ilk şortumu 30 yaşımda almıştım utana sıkılaBaşka kıyafetlerle, hafif stil değişikliyiğle, kendini değştirmeye çalış. Dişlerini diş hekimine göster, sor bakalım tavsiyesi ne, maliyeti kaç? Herşeyin çözümü var bu dünyada, ilk önce kendini sev. Annene kulak asma sakın…
anneler anneler... ben de cook çektim o yüzden sizi anlıyorum :)Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, insanlarla arkadaşlık kurmak çok istiyorum fakat tek başıma herşeyi yapmaya o kadar çok alışmışım ki insanlar her şeyin üstesinden gelebilecek biri gibi görüyor ve ben hep arkadaştan çok anne gibi oluyorum hep anac bir arkadaşımdır. Dertlerimi saklıyorum derinden bir bağ kuramıyorum. Çocukken annem tarafından eve gelen misafir arkadaşlarım istenmemişti. Kalabalık sevmediği için... ben de o günden bu yana gerçek arkadaşlıklar edinemedim. Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederimm
Kuzum benim ya, daha çok küçüksünYorumlarınız için çok teşekkür ederim, insanlarla arkadaşlık kurmak çok istiyorum fakat tek başıma herşeyi yapmaya o kadar çok alışmışım ki insanlar her şeyin üstesinden gelebilecek biri gibi görüyor ve ben hep arkadaştan çok anne gibi oluyorum hep anac bir arkadaşımdır. Dertlerimi saklıyorum derinden bir bağ kuramıyorum. Çocukken annem tarafından eve gelen misafir arkadaşlarım istenmemişti. Kalabalık sevmediği için... ben de o günden bu yana gerçek arkadaşlıklar edinemedim. Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederimm
anneler anneler... ben de cook çektim o yüzden sizi anlıyorum :)
anaçlığınız emin olun iyi niyetinizden ve belki içinizde eksik kalan anne eksikliğinden. gençliğinde içinde ukde kalan şeyler yüzünden insanlara kıskançlık hasetlik yapan o kadar çok insan var ki. boşverin herkese güvenmek iyi bir şey değil zaten ama sürekli bir şeyleri saklamak içinize atmak da sizi çok yıpratır. yavaş yavaş bir çevre edinirsiniz okuldan iş hayatında da olur anlaştığınız 1-2 kişi. o koca koca arkadaş grupları bana da hiç samimi gelmiyor kaçırdığınız bir şey de yok yaşınız çok genç dediğim gibi
Evet belkide uzun süredir çevremde olan kişilere kendimi açmayı denemeliyim ya da farklı şeyler deneyerek kendimi daha iyi tanımalıyımanneler anneler... ben de cook çektim o yüzden sizi anlıyorum :)
anaçlığınız emin olun iyi niyetinizden ve belki içinizde eksik kalan anne eksikliğinden. gençliğinde içinde ukde kalan şeyler yüzünden insanlara kıskançlık hasetlik yapan o kadar çok insan var ki. boşverin herkese güvenmek iyi bir şey değil zaten ama sürekli bir şeyleri saklamak içinize atmak da sizi çok yıpratır. yavaş yavaş bir çevre edinirsiniz okuldan iş hayatında da olur anlaştığınız 1-2 kişi. o koca koca arkadaş grupları bana da hiç samimi gelmiyor kaçırdığınız bir şey de yok yaşınız çok genç dediğim gibi
Sizde çok değerli kalbi çok güzel bir insansınızKuzum benim ya, daha çok küçüksünBak forumda “narsist bir anneye sahip olmak” diye bir konu var. Madem bu foruma katıldın, istersen bu konuya bir göz at, yorumları oku. Büyük bir ihtimal hem kendini hemde annenin binbir tane örneğini okuyacaksın. Ben çok geç öğrendim annemin bana davranışlarının sebebini. Belki sana bu genç yaşta faydamız olur ve seni kendini suçlamaktan, üzülmekten kurtarabiliriz.
Ve şunu bil: SEN çok değerlisin, SEN çok güzelsin ve her insan gibi SENDE sevilmeye, dinlenilmeye layıksın
Haklısınız kusur olarak görmüyorum aslında ama büyütülmüş kusur olarak öğretilmiş şeyler şimdi denesemde o kusurlar hala benim için kusur ve dediğiniz gibi belki de gençlik ateşim aslında nasıl biriyim gösterir ve kalıplarımdan çıkabilirimBunlar da kusur mu diyerek başlayayım :) Biraz giydiklerinize dikkat edersiniz, çözülür gider. Kilolu olduğum zamanlar giydiğim hiçbir şeyin yakışmayacağına inanırdım. Birlikte çalıştığımız bir kadın vardı. Benden baya kilolu ama bir bakımlıydı barbie bebek gibi olurdu. Giyim kuşamına dikkat ederdi ve gerçekten çok şık bir kadındı. Ben de annem çocukken saçlarımı açtığımda kafamın kocaman olduğunu söylediği için saçlarımı açamıyorum. Çok güzel bukleli saçlarım var ama yine kafam kocaman olacak korkusu var. Hevesim de kalmadı zaten. Siz çok gençsiniz ve bence çok masrafa girmeden, ufak dokunuşlarla mükemmel olacaksınız. Gençliğin ışıltısı yeter genç arkadaşım :)
Peki bu nedeni nerden ve nasıl öğrendiniz?Kuzum benim ya, daha çok küçüksünBak forumda “narsist bir anneye sahip olmak” diye bir konu var. Madem bu foruma katıldın, istersen bu konuya bir göz at, yorumları oku. Büyük bir ihtimal hem kendini hemde annenin binbir tane örneğini okuyacaksın. Ben çok geç öğrendim annemin bana davranışlarının sebebini. Belki sana bu genç yaşta faydamız olur ve seni kendini suçlamaktan, üzülmekten kurtarabiliriz.
Ve şunu bil: SEN çok değerlisin, SEN çok güzelsin ve her insan gibi SENDE sevilmeye, dinlenilmeye layıksın
Ahh o yaşlar geri gelse şimdi. Giyinmek, güzel görünmek bunlar bir yana taptaze bir cilt. Dipdiri bir beden. Sonsuz bir enerji. Ümit ve en saçma şeylere bile gülebilecek taze bir ruh. Sanmıyorum ama çarpık bile olsa güçlü bacaklarınız var, yürüyebiliyorsunuz. Kalın da olsa güçlü dinamik kollarınız, hayatı yükleneceğiniz omuzlarınız var. Giyim kuşam bunlar her yaşta halledilir. Gençliğin coşkusu, enerjisi bambaşka. Bunu kaybetmemeye çalışın.Haklısınız kusur olarak görmüyorum aslında ama büyütülmüş kusur olarak öğretilmiş şeyler şimdi denesemde o kusurlar hala benim için kusur ve dediğiniz gibi belki de gençlik ateşim aslında nasıl biriyim gösterir ve kalıplarımdan çıkabilirim
Yorumumda bahsettiğim konu başlığın altında anlattım uzun uzun. Eşimin sayesindemi diyeyim, onun yüzündenmi diyeyim bilemedim şimdi.. Annemle ikisinin bana karşı davranışlarının aşırı benzerliği beni ürküttü, ve bu konunun üzerine gittim, sebebini araştırdım. Zaten “narzisim” bu zamanımızın en popüler konusu olduğu için, her sosyal medyada karşımıza çıktığı içinde araştırıp öğrenmek zor olmadı. Terapiyede gidip oradada konuştum bu konuyu. Ve zaten narsizmi araştırmaya başlayınca kanım dondu, anlatılanlarda ve okuduklarımda kendimi (narsistin seçtiği bağımlı eş, ve yetiştirdiği özgüvensiz bağımlı çocuk), eşimi ve annemi bulunca…Peki bu nedeni nerden ve nasıl öğrendiniz?
Ürktüm, evet annem narsist olabilir hatta babam dahi... Şu an peki eşiniz nasıl hareketlerine dikkat ediyor mu artıkYorumumda bahsettiğim konu başlığın altında anlattım uzun uzun. Eşimin sayesindemi diyeyim, onun yüzündenmi diyeyim bilemedim şimdi.. Annemle ikisinin bana karşı davranışlarının aşırı benzerliği beni ürküttü, ve bu konunun üzerine gittim, sebebini araştırdım. Zaten “narzisim” bu zamanımızın en popüler konusu olduğu için, her sosyal medyada karşımıza çıktığı içinde araştırıp öğrenmek zor olmadı. Terapiyede gidip oradada konuştum bu konuyu. Ve zaten narsizmi araştırmaya başlayınca kanım dondu, anlatılanlarda ve okuduklarımda kendimi (narsistin seçtiği bağımlı eş, ve yetiştirdiği özgüvensiz bağımlı çocuk), eşimi ve annemi bulunca…
Genç hissetmek herkesin hakkı lütfen gençliğimizi kaybetmiş gibi konuşmasının siz hala genç ve diri tazesinizAhh o yaşlar geri gelse şimdi. Giyinmek, güzel görünmek bunlar bir yana taptaze bir cilt. Dipdiri bir beden. Sonsuz bir enerji. Ümit ve en saçma şeylere bile gülebilecek taze bir ruh. Sanmıyorum ama çarpık bile olsa güçlü bacaklarınız var, yürüyebiliyorsunuz. Kalın da olsa güçlü dinamik kollarınız, hayatı yükleneceğiniz omuzlarınız var. Giyim kuşam bunlar her yaşta halledilir. Gençliğin coşkusu, enerjisi bambaşka. Bunu kaybetmemeye çalışın.
Kuzum sen boş ver beni. Bak sen daha gençsin. Kendini geliştir. Ne güzel bak bu yaşında ters giden bişiler olduğunun farkına varmışsın. Hep böyle ol ve araştır ve çok oku. Negativ insanlardan, aile mensupları olsa bile uzak durmaya çalış. Kaçarak değil tabi. Ama söylenenlerin ve sana yapılanların farkında olarak ve öz benliğini bunlardan koruyarak. Hayat çok güzel ve başkalarının seni manipule etmesine izin verme. Annen mesela tekrar vücudunu eleştirirse, bu sözleri seni incittiğini, ve üzdüğünü belirt mesela sakince. Ha git şort giy, ters tep demiyorum. Ama kalbini kırmamasına özen göstermesini isteyebilirsin.Ürktüm, evet annem narsist olabilir hatta babam dahi... Şu an peki eşiniz nasıl hareketlerine dikkat ediyor mu artık
Benim KV demde böyleydi cocukaprina birgün sevgi sozcuvu söylediğini duymadım bir gün yavr demedi.nasilsin diye sormazdi.yirtdiaina giden oğluna nereye gidyon diye hadi yolun açık olsun bile demedi bir tuhaf ilişkileri verdi birbirlerini sormazladi bile hı anne gibi değildi buzdolabiydi.Sizde çok değerli kalbi çok güzel bir insansınızaynılarını hatta daha fazlalar sizin içinde geçerli bilmiyorum benim anneme karşı düşkünlüğüm çokken onun düşkünlüğü erkek kardeşim. Aramızda bir bağ hiç kuramamışız annem hep güçlü olmam için eğitmiş beni ama bir kere kendi isteyerek öpmedi ya da sarılmadı bilmiyorum belki de seviş tarzı buydu
destek alabilirsiniz bu konuda artık devlet hastanelerinde bile psikolog varMerhaba arkadaşlar hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır inşallah, şimdiden soruma cevap veren herkese teşekkür ederim. Çocukken annem tarafından fiziki kusurlarım yüzünden çok eleştirildim ve baskıcı bir ailem vardı. Hayatımda hiç şort veya etek giymedim. Şu an 22 yaşındayım asosyal biriyim istediklerimi yapmak istesem dahi yapamayan biri oldum. Ve yeni farkına varmaya başladım ben de annem gibi kendime fiziki kusurlarım üzerinden çok eziyet ettim. Bu arada fiziki kusurlarım kısa bacaklı, biraz çarpık bacaklı olmam, dişlerimin biraz ayrık olması, kollarımın kalın olması, omzumun geniş olması gibi ama annemin fazlaca o kusurlar üzerinden eleştirmesi bu kusurlarımı gözümde çok büyüttü ve yalnızlaştım asosyalleştim. normal bir insanım anlayacağınız ama artık 22 yaşındayım bu yaşları yaşayabilmek, gezmek, keşfetmek, görmek, güzel elbiseler etekler giyebilmek ya da en azından adım atabilmek istiyorum. Psikolojik yardım almayı düşündüm fakat öğrenciyim. Ben bunları nasıl düzeltebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?