Cocuklusun...

Nasıl terbiyesiz umursamaz insanlar var yahu. Çok samimi olduğum arkadaşım bahçeli evde otursa her hafta sonu yalvarsa gel diye o bana gelmeden ikinci kez gidemem yahu bunun karşılıkla alakası yok ki.. görgü görenekle alakası var. Eşiniz rahat durmayacak gibi. Bir daha geldiklerinde elinizi hiçbir şeye sürmeyin herkes anlasın yaptığı görgüsüzlüğü. Mangala gelelim ne demek hiç durmadan. Aşevine dönmüş eviniz. Ayrıca yemekli yatılı vs misafirden hiç hoşlanmam. Resmen birilerine yıkılma çabasıdır bu başka şey değil.. okurken bile sinirlerim zıpladı Allah yardımcınız olsun
Herif haber veriyo ta akşam üstü yemek vaktinde geliyo.cok alistirdik bizde suç oldu

Evet resmen kriz geçiriyorum yaa.bide dalga geçer gibi demezlermi ayy sende çocuklar büyüyünce rahatlarsin diye.cicuklarimin bana kahrı yokki
Yüzsüzlük edin siz de misafirliğe gidin. Insan sevdigini samimi buldugunu agirlamaktan hoşlanır. Bunlar samimiyetsiz. Sonucunda size yorgunluk ve sinir bozukluğu kalıyor.

çok çok net kullanılıyorsunuz gözünüzü açın biraz. tabii ki karşılık beklemeniz çok normal. ohh ne ala ya ben millete hizmet edeyim sürekli bir de eli açıklık olsun bu. bizim böyle bir komşumuz var yemeği bize kitlemek için elinden geleni yapıyor. çocukluysanız özellikle sizin gitmeniz ya da geldilerse bile hizmete yardım etmeleri gerekiyor. sanki iyi bir şey yapıyorlarmış gibi bir de zahmet etmeyin diyorlarmış. kocanızınki de eli açıklık değil saflık.

Evet resmen kriz geçiriyorum yaa.bide dalga geçer gibi demezlermi ayy sende çocuklar büyüyünce rahatlarsin diye.cicuklarimin bana kahrı yokki
Eşinizin biz çocukluyuz argümanını anlayamadım, bunu söylemesi çok gülünç farkında değil mi? Üç çocuk gittiğiniz yerde ev sahibine yük mü olurmuş ? Neden ki, onlar gibi yiyip içip döneceksiniz aynı üç çocuk yani. Ne bencil eşiniz var yahu böyle durumlarda insan önce eşini düşünür. Üç çocuk var yoruluyor kadın tüm gün der bi de millete barbekü partisi verdiriyor. Ayrıca karşılık bekleyeceksiniz tabi ki, söylediği laf mı yani.. Maddi değil manevi tatmindir bu zaten, eviniz hacı baba tekkesi değil neticede. Eşiniz çok sinir bozucu. Sürekli yeme içmeye gelen çevreniz ayrı sinir bozucu. Bir çocukla misafir alamıyorum ben, beklentisi olan da yok. Olmamalı kimsenin.
Müsait olursam çağırırım başka zaman da ben giderim tabi ki çağırılırsam durun ben çocukluyum siz gelin demem çok komik olurdu di mi.

Slm arkadaşlar bugünlerde canımı sıkan bir durum var.benim biri büyük birde beş yaşında ikizlerim var.ikizlerim olmadan önce tek cicukluyken evim dolar tasardi kahvaltıya gelenler yemeğe gelenler yatıya gelenler bile.sonra ikizlerim oldu.sansima yine aynı.esim çok eli açıktır.tamam helal hoş olsun elimle yaptığımı kiskanmiyorumda.insanlarin davranışlarından bazen patlama noktasına geliyorum.esime sariyorum bazen.mesala biri size gelicez dediğinde eşim hemen yemekli davet eder.guzel bı bahçemiz var barbekulu.hemen misafire mangallar yanar eder.abartisiz yemeksiz gelen misafirim yoktur.neyse onuda geçtim.ama ben malesef hickimseye gitmiyorum.hemen sen cicuklusun zahmet olmasın biz gelelim edelim.guya beni düşünüyorlar.e iyi güzel beni düşünüyorsunuz ben üç cocukla pişir yedir topla.hicmi benim hakkım yok değişik biyere gitmeye bı kafa dağıtmaya.cocuklarimda zararsızdır.gittigim yerde yanımda oturup oynarlar.hos gittiğimde zaten belirli yerlerde anane babane.onun dışında herkes bize gelir biz gitmeyiz.artik insanlar okadar alıştılar ki.mesela bir arkadaşlarımız var hemen mangal yapalım edelim.hani giderken denirya bizede buyrun gelin diye.esim hem der siz bize bakmayın biz cocukluyuz.yillardir hep böle.artik resti çektim ben kimsenin evine gitmiyorum çocuklarım var bundan sonra bende kabul etmiyorum.hep tek taraflı.hep bana gelinsin ben gitmeyim.bolede olmuyoki.bu sefer eşim bana sürat aşıyor.bende biyere gitmek istiyorum diyorum.esim diyorki sen karşılık bekliyorsun ozaman.karsilik değil ben karşıdan bana yemekler hazırlasın diye beklemiyorum bir kahveye gitsem o bile yetecek.ama anlatamıyorum.ben insanların çocuklarınida çekiyorum hizmetinizde yapıyorum.kaldiki virüs var bize gelen oldumu diyoruz biz kimseye gidip gelmiyoruz diye insanlar yinede kendi hoş vakit geçirmek derdine insanı bile riske atıyorlar eşime resti çektim.bundan sonra ben kimseye gitmiyorum vede misafir kabul etmiyorum.madem tek ben yoruluyorum bu işte.esimde böyle dediğim için tepki gösteriyor haksizmiyim sizce

kusura bakmayın ama o kadar arsız ahbaplarınız varki.. benim çevremde ne kadar çocuklu arkadaşımız varsa (ben de dahil) birbirimize gider geliriz ve gidileceği zaman herkes bir çeşit yapar götürür, yemek yendikten sonra sofralar beraber kaldırılır, mutfak toplanır birlikte oturulup birlikte eğlenilir.
hatta bahçesi olan bir arkadaşımız var ne zaman gitsek gidenler çeşit çeşit yemekleri yaparız, alkol alınacaksa onu da aramızda alırız ki ev sahibine masraf olmasın.
kesinlikle böyle arsız insanları hayatınızdan çıkarın. vala sizden çok ben sinirlendim..

Esiniz cok hatali boyle sey olur mu, benim esimin de bi arkadasi var evli cocuklu bizde cocukluyuz, her firsatta bize gelmek istiyolar sonra bizde onlara gitmek istedik esim arayip soyledi adam demis ki su siralar virus cok artti simdi gelmeyin ortalik durulsun, iyi tmm dedik 1 ay sonra yine bize gelmek istediler bu sefer esime soyledim kabul etmiyosun diye, virus var ortalik durulsun suan misafir kabul etmiyoruz dedi sanirim bize alindilar daha arayip sormuyolar ama umrumda da degil.. bizim eve gelirken virus yok sanki bi onlarin evine giderken var... Valla beni kullandigini dusundugum insanlara hemen resti cekiyorum kimse benden kiymetli degil, sizde esinize yuz vermeyin bune yahu hep ev sahibi mi olacaksiniz arada sizde misafir tarafinda olun gidin hazira oturun yiyin icin sizi kabul etmeyeni sizde bi daha evinize kabul etmeyin.

neden uğraşıyorsunuz
nolur sakın yapmayın

ben yıllarca ay evime şu bu gelcek diye kendimi yırttım pişmanım
Aylardır korona var diye reddettim şimdi mecbur kaldım cumartesiyi serbest biraktılar diye millet de misafirliğe fırsat buldu resmen. Ama kocamı da çalıştırıyorum yani her şeyi yapamam sonuçta. ben kendi ablamı almadım onunkini mecbur alıyoruz bi daha da gelmez uzun sure umarim

Hemen görümceye msj at canım gel ama malum doğum yapacağım evi temizle birde yemek yap kendin pişir kendin ye hatta banada fazla fazla malum ben hamileyim hamile kadının kusuru olmaz❤️ Birde kalp at tamamdır vazgeçer
ne güzel yazmışsınız gülümsettiniz teşekkürler🥰🥰

Ayyyy benim içim şişti burdan.yasadiklarim geldi aklıma.evliligimizin ilk beş yılı böyle geçti.bizde bir sahil kentinde yaşıyoruz.ama eşe dosta sorsanız sanki pansiyon isletiyoruz.komsular bana acirlarmis sonradan öğrendim.bi türlü ev sahibi kim anlayamamistik balkondaki insanlar sürekli değişiyordu ama seni görmemiştik demişlerdi.tabi göremezler.cunku ben evi topla yemek yap külkedisi gibi çalışıyordum o sırada.😂😂😂😂hiç abartısız 15 kişiyi yatılı agirladigimi bilirim.ammaaaa kış oldumu ne kapı çalınır ne telefon.5 senenin sonunda öyle bı patladim ki uzzuuuunnnn zaman kimse gelemedi.face ten tüm eşe dosta kışın arayıp sormayan yazında gelmesin o zaman temalı bı post paylaşmıştım.😂😂😂😂😂.eeee napayim bezdirmislerdi.

Bu eskiden beri mi böyleydi? Yok pandemi dönemindeyse sizin bahçeniz olduğu için size gelinmesi normal geldi bana. Hani açık havada toplanmak bulaşma riskini azaltıyor ya

Size gelenler de ne dusunceliymis sen cocuklusun zahmet etme biz geliriz.valla hic gulecegim yoktu cok uyaniklarmis.misafirlige gitmek mi zor yoksa misafir agirlamak mi?bu arkadaslar kendini dusunup bedavadan yiyip icmeye geliyorlar.yerinizde olsam esimi takmazdim sizin eviniz lokanta yada cafe degil.misafire merakliysa lokantada agirlasin

Slm arkadaşlar bugünlerde canımı sıkan bir durum var.benim biri büyük birde beş yaşında ikizlerim var.ikizlerim olmadan önce tek cicukluyken evim dolar tasardi kahvaltıya gelenler yemeğe gelenler yatıya gelenler bile.sonra ikizlerim oldu.sansima yine aynı.esim çok eli açıktır.tamam helal hoş olsun elimle yaptığımı kiskanmiyorumda.insanlarin davranışlarından bazen patlama noktasına geliyorum.esime sariyorum bazen.mesala biri size gelicez dediğinde eşim hemen yemekli davet eder.guzel bı bahçemiz var barbekulu.hemen misafire mangallar yanar eder.abartisiz yemeksiz gelen misafirim yoktur.neyse onuda geçtim.ama ben malesef hickimseye gitmiyorum.hemen sen cicuklusun zahmet olmasın biz gelelim edelim.guya beni düşünüyorlar.e iyi güzel beni düşünüyorsunuz ben üç cocukla pişir yedir topla.hicmi benim hakkım yok değişik biyere gitmeye bı kafa dağıtmaya.cocuklarimda zararsızdır.gittigim yerde yanımda oturup oynarlar.hos gittiğimde zaten belirli yerlerde anane babane.onun dışında herkes bize gelir biz gitmeyiz.artik insanlar okadar alıştılar ki.mesela bir arkadaşlarımız var hemen mangal yapalım edelim.hani giderken denirya bizede buyrun gelin diye.esim hem der siz bize bakmayın biz cocukluyuz.yillardir hep böle.artik resti çektim ben kimsenin evine gitmiyorum çocuklarım var bundan sonra bende kabul etmiyorum.hep tek taraflı.hep bana gelinsin ben gitmeyim.bolede olmuyoki.bu sefer eşim bana sürat aşıyor.bende biyere gitmek istiyorum diyorum.esim diyorki sen karşılık bekliyorsun ozaman.karsilik değil ben karşıdan bana yemekler hazırlasın diye beklemiyorum bir kahveye gitsem o bile yetecek.ama anlatamıyorum.ben insanların çocuklarınida çekiyorum hizmetinizde yapıyorum.kaldiki virüs var bize gelen oldumu diyoruz biz kimseye gidip gelmiyoruz diye insanlar yinede kendi hoş vakit geçirmek derdine insanı bile riske atıyorlar eşime resti çektim.bundan sonra ben kimseye gitmiyorum vede misafir kabul etmiyorum.madem tek ben yoruluyorum bu işte.esimde böyle dediğim için tepki gösteriyor haksizmiyim sizce

oooo cinnet geçirmeye geç bile kalmışsın bacım

ben olsam şimdiye kadar kırk kere gemileri yakmıştım

Esiniz cok hatali boyle sey olur mu, benim esimin de bi arkadasi var evli cocuklu bizde cocukluyuz, her firsatta bize gelmek istiyolar sonra bizde onlara gitmek istedik esim arayip soyledi adam demis ki su siralar virus cok artti simdi gelmeyin ortalik durulsun, iyi tmm dedik 1 ay sonra yine bize gelmek istediler bu sefer esime soyledim kabul etmiyosun diye, virus var ortalik durulsun suan misafir kabul etmiyoruz dedi sanirim bize alindilar daha arayip sormuyolar ama umrumda da degil.. bizim eve gelirken virus yok sanki bi onlarin evine giderken var... Valla beni kullandigini dusundugum insanlara hemen resti cekiyorum kimse benden kiymetli degil, sizde esinize yuz vermeyin bune yahu hep ev sahibi mi olacaksiniz arada sizde misafir tarafinda olun gidin hazira oturun yiyin icin sizi kabul etmeyeni sizde bi daha evinize kabul etmeyin.
Virüs sebebiyle hayır demişler, hadi bir ay sonra görüşmek istediler ise onların davet etmeleri gerekirdi zaten. Bir de alınmaları çok enteresan. Çok sinir bozucu.

Yahu kendi davet ediyorsa kendi pisirsin yemegi, kendi sofrayi kursun, servisi kendi yapsin, sofrayi kendi kaldirsin, bulasigi kendi yikasin. Arkadasini davet edip karisina hadi yemek yap hadi sofra kur hadi bulasik yika demesin yani. Kendi bilir davet etsin ama hizmeti de kendi yapsin. Bu erkekler gercekten nasil bir uyusturucu kullaniyorlar acaba ya bu neyin kafasi herkesler kendilerine hizmet etsin istemek nedir??????????

Öncelikle Sinirini içinde tutup eşinle sakince konuşmalısın. Hiç kimseyi çağırmasanız, o da mantıklı değil. Çünkü bir süre sonra yalnız kalırsınız, ama bunun dengeli olması lazım. Bazen insanın zorlandığı anlar olur, eşiniz merhametli biriyse sizi anlayacaktır. Mesela her hafta çağırıyorsanız, iki haftada bir çağırın. Ama diyelim ki eşiniz düşüncesiz biri, o zaman da siz davetleri ertelemeye çalışın. Mesela eşiniz bu hafta sonumu dedi, ozamana bir iş uydurun, bu hafta müsait değilim haftaya Çağırsak olur mu değil, böylece en azından aralarını açmış olursunuz. Ayrıca çok fazla ikram yapmayın mesela Tavuğu sosa bulayın, Sebzeleri ikiye bölüp mangala koyun yanına pilav ve salata bu kadar. Tatlıyı dışardan alın mesela. Ayrıca eve gelenlerden de mutlaka yardım isteyin, mesela bulaşıkları yıkasınlar. Eşinizden de yardım isteyin mesela mangalı o temizlesin.

Bu eskiden beri mi böyleydi? Yok pandemi dönemindeyse sizin bahçeniz olduğu için size gelinmesi normal geldi bana. Hani açık havada toplanmak bulaşma riskini azaltıyor ya
Riskin azaldığı yok. Bu insanlar yanyana bir iki metre mesafede oturup konferans dinlemiyor, ki o bile riskli. Yeme içme temas her türlü aktivite var. Hava açık olunca noluyor, beraber yemek yeniliyor tabak çanak her şey iç içe. ayrıca üç çocukla sürekli size “yemeğe” gelinmesini siz normal mi karşılardınız. Evim bahçeli normal mi derdiniz? Virüsten korkan, milletin bahçeli evine dadanmasın bi zahmet gitsin kır bahçelerinde yuvarlansın.

Bence sende görümceye yaz hamile kadına misafirliğe gidilmez gidilirse işi yapılır yemeği yapılır özellikle son aylarda biraz çıt kırıldım olun ya
Kendisi evine temizlik icin yardimci aliyor bizim durum da pek musait degil yardimci almaya zaten bebek icin bir cok masraf yaptik. Kendisinin de cocugu falan yok beni anlamasi mumkun degil muhtemelen hamile olunca nasil zorlaniliyor fikri yoktur. Oyle yemek falan vermicem zaten çay kurabiye tamam yoksa beni kotu kadin ilan eder klasik gorumce.
Benim kendi annem ablam gelip yardim etmiyo kimseden fayda yok 😤

Riskin azaldığı yok. Bu insanlar yanyana bir iki metre mesafede oturup konferans dinlemiyor, ki o bile riskli. Yeme içme temas her türlü aktivite var. Hava açık olunca noluyor, beraber yemek yeniliyor tabak çanak her şey iç içe. ayrıca üç çocukla sürekli size “yemeğe” gelinmesini siz normal mi karşılardınız. Evim bahçeli normal mi derdiniz? Virüsten korkan, milletin bahçeli evine dadanmasın bi zahmet gitsin kır bahçelerinde yuvarlansın.
Sonuçta insanlar bahçeli eve sahip arkadaşlarını kendi salonlarına davet etmektense sizin bahçeniz var orada daha rahat ederiz açık havada çünkü malum pandemi var düşüncesine girmiş olabilirler. Ben normal demedim ama bizi davet etmiyorlar hiç cümlesinin cevabı burada gizli olabilir

yahu gidilsin tamam.. benim bahçesi olan arkadaşlar hep çağırıyor ve gidiyoruz da. ama ev sahibine maddi manevi yıkılmak nedir? yemesi ayrı içmesi ayrı masraf.. normal eve misafir çağırıyoruz ayıptır söylemesi 500 tl den aşağı çıkmıyor, bahçeli eve barbeküye gelen misafirin maliyeti kaç olur allah bilir?
her gelen bi de hizmet bekliyorsa kabul etmemek hepsinden daha hayırlı..

Back
X