Cocuklusun...

Kendisi evine temizlik icin yardimci aliyor bizim durum da pek musait degil yardimci almaya zaten bebek icin bir cok masraf yaptik. Kendisinin de cocugu falan yok beni anlamasi mumkun degil muhtemelen hamile olunca nasil zorlaniliyor fikri yoktur. Oyle yemek falan vermicem zaten çay kurabiye tamam yoksa beni kotu kadin ilan eder klasik gorumce.
Benim kendi annem ablam gelip yardim etmiyo kimseden fayda yok 😤
Ama yazık ya her insanın bünyesi aynı değilki zaten hamilelik yorucu birde insanlar yoruyor extradan

Sonuçta insanlar bahçeli eve sahip arkadaşlarını kendi salonlarına davet etmektense sizin bahçeniz var orada daha rahat ederiz açık havada çünkü malum pandemi var düşüncesine girmiş olabilirler. Ben normal demedim ama bizi davet etmiyorlar hiç cümlesinin cevabı burada gizli olabilir
Bu misafircilik durumlarının açık havayla alakası yok virüsten korkan açık havada da aktivite yapmaz. Eğer birinin evine gidiyosam bahçe ya da salon farketmez, o virüsü kapabilmeyi göze almışımdır. Ama Virüsün v si yok bu konuda. Kaldı ki virüs sebepli de olsa yine de sürekli birilerine mangala gitmek hiç etik değil.

Çevren sorunlu ama eşine ne diyeyim bilemedim 🤦‍♀️pandemi var sende rahatsızmıssın net olarak kabul etme bunun sonu yok aman eşimle aram bozulmasın derken omur boyu cekersin bunları cocuk büyüyünce sizin bahce guzel derler bitmez bunlar🤦‍♀️
Misafiri asla ikramsız göndermem ugrasırım fakat senin durumunda olsaydım kabul ettigımde kuru cay verirdim baska birşey yok hatta çayıda bahceye masanın tam ortasına koyardım bardaklar bosalınca misafire x cim dolduruver sana zahmet ben cocukluyum derdim 😄 ama sen bunu planlasanda eşin son dakika kasaba koşar sanıyorum 🤷‍♀️ ama artık dur demelisin

Slm arkadaşlar bugünlerde canımı sıkan bir durum var.benim biri büyük birde beş yaşında ikizlerim var.ikizlerim olmadan önce tek cicukluyken evim dolar tasardi kahvaltıya gelenler yemeğe gelenler yatıya gelenler bile.sonra ikizlerim oldu.sansima yine aynı.esim çok eli açıktır.tamam helal hoş olsun elimle yaptığımı kiskanmiyorumda.insanlarin davranışlarından bazen patlama noktasına geliyorum.esime sariyorum bazen.mesala biri size gelicez dediğinde eşim hemen yemekli davet eder.guzel bı bahçemiz var barbekulu.hemen misafire mangallar yanar eder.abartisiz yemeksiz gelen misafirim yoktur.neyse onuda geçtim.ama ben malesef hickimseye gitmiyorum.hemen sen cicuklusun zahmet olmasın biz gelelim edelim.guya beni düşünüyorlar.e iyi güzel beni düşünüyorsunuz ben üç cocukla pişir yedir topla.hicmi benim hakkım yok değişik biyere gitmeye bı kafa dağıtmaya.cocuklarimda zararsızdır.gittigim yerde yanımda oturup oynarlar.hos gittiğimde zaten belirli yerlerde anane babane.onun dışında herkes bize gelir biz gitmeyiz.artik insanlar okadar alıştılar ki.mesela bir arkadaşlarımız var hemen mangal yapalım edelim.hani giderken denirya bizede buyrun gelin diye.esim hem der siz bize bakmayın biz cocukluyuz.yillardir hep böle.artik resti çektim ben kimsenin evine gitmiyorum çocuklarım var bundan sonra bende kabul etmiyorum.hep tek taraflı.hep bana gelinsin ben gitmeyim.bolede olmuyoki.bu sefer eşim bana sürat aşıyor.bende biyere gitmek istiyorum diyorum.esim diyorki sen karşılık bekliyorsun ozaman.karsilik değil ben karşıdan bana yemekler hazırlasın diye beklemiyorum bir kahveye gitsem o bile yetecek.ama anlatamıyorum.ben insanların çocuklarınida çekiyorum hizmetinizde yapıyorum.kaldiki virüs var bize gelen oldumu diyoruz biz kimseye gidip gelmiyoruz diye insanlar yinede kendi hoş vakit geçirmek derdine insanı bile riske atıyorlar eşime resti çektim.bundan sonra ben kimseye gitmiyorum vede misafir kabul etmiyorum.madem tek ben yoruluyorum bu işte.esimde böyle dediğim için tepki gösteriyor haksizmiyim sizce
Okurken bile imdaaattt diyesim geldi, siz haklısınız, bundan sonra kimseye hizmetçilik yapmayın lütfen...

Neden karışıyorsunuz ki eşinize?
Adam temizliği yapıyor, yemekleri hazırlıyor, ne zararı var size 😒
Kesin yapıyordur yani, bu kadar baskı yaptığına göre.

Sen çocuklusun olayı böyle değil yalnız. Asıl çocuklu insan davet edilir, hizmetle uğraşmasın diye.
Evime de en fazla 2-3 defa kabul ederim böyle misafiri, kim olursa olsun. Herkes k.çını gezdirecek yer arıyor, davet edilmiyorsam bir daha evimde de ağırlamam.

Varsayıyorum ki sizin eviniz onlarınkinden daha uygun buluşmak için,gerek iş bölümü gerek maddi kısım konusunda yardımları da mı yok?

Sonuçta insanlar bahçeli eve sahip arkadaşlarını kendi salonlarına davet etmektense sizin bahçeniz var orada daha rahat ederiz açık havada çünkü malum pandemi var düşüncesine girmiş olabilirler. Ben normal demedim ama bizi davet etmiyorlar hiç cümlesinin cevabı burada gizli olabilir
Yoo kendi bahceleride var birde laf arasında tam karşıdaki komşum doktor valla ihbar eder dedi sizin orası daha muhafazalı dedi

Çevren sorunlu ama eşine ne diyeyim bilemedim 🤦‍♀️pandemi var sende rahatsızmıssın net olarak kabul etme bunun sonu yok aman eşimle aram bozulmasın derken omur boyu cekersin bunları cocuk büyüyünce sizin bahce guzel derler bitmez bunlar🤦‍♀️
Misafiri asla ikramsız göndermem ugrasırım fakat senin durumunda olsaydım kabul ettigımde kuru cay verirdim baska birşey yok hatta çayıda bahceye masanın tam ortasına koyardım bardaklar bosalınca misafire x cim dolduruver sana zahmet ben cocukluyum derdim 😄 ama sen bunu planlasanda eşin son dakika kasaba koşar sanıyorum 🤷‍♀️ ama artık dur demelisin
Çok çok sinirlerim bozuluyor bu ara.hep böyle.ben bir düğün bayram bir yere gitmiyorum senin peşine takisip dedim bundan sonra bende kesinlikle kabul etmiyorum dedim.bune boyle

Kendi bahceleride var bizimki kadar olmasa da yine semaverleri fln var.ama karşı komşuları dojtormus

Eşinizin biz çocukluyuz argümanını anlayamadım, bunu söylemesi çok gülünç farkında değil mi? Üç çocuk gittiğiniz yerde ev sahibine yük mü olurmuş ? Neden ki, onlar gibi yiyip içip döneceksiniz aynı üç çocuk yani. Ne bencil eşiniz var yahu böyle durumlarda insan önce eşini düşünür. Üç çocuk var yoruluyor kadın tüm gün der bi de millete barbekü partisi verdiriyor. Ayrıca karşılık bekleyeceksiniz tabi ki, söylediği laf mı yani.. Maddi değil manevi tatmindir bu zaten, eviniz hacı baba tekkesi değil neticede. Eşiniz çok sinir bozucu. Sürekli yeme içmeye gelen çevreniz ayrı sinir bozucu. Bir çocukla misafir alamıyorum ben, beklentisi olan da yok. Olmamalı kimsenin.
Müsait olursam çağırırım başka zaman da ben giderim tabi ki çağırılırsam durun ben çocukluyum siz gelin demem çok komik olurdu di mi.
Komik ama malesef çok duydum bunu.cocuklarla giyin et çıkman zor olur diyorlar.esimde saniyorki beni dusunuyoralr

Çok çok sinirlerim bozuluyor bu ara.hep böyle.ben bir düğün bayram bir yere gitmiyorum senin peşine takisip dedim bundan sonra bende kesinlikle kabul etmiyorum dedim.bune boyle
Siz neden hiçbir yere gitmiyorsunuz?
Düğün , bayram evde mi duruyorsunuz sürekli?
İkizler beş yaşında diğeri daha büyükmüş, sürekli evde olmanızı gerektirecektir birşey bu yok yani.

İşte cocukluyum diye eşimde sağolsun götürmez cocuklusun diye diyorumya tepkim en başta esime
Kendisi de çocuklu o da gitmesin o zaman kalsın sizinle.
Eşiniz gelme deyince oturup kalıyor musunuz öyle?
Eve misafir kabul etmeme dışında, dışarı çıkma olayına da bir çözüm bulun. Çocuklarınızda büyük hazırlanıp çıkın.
Çocuklu insanlar hapis hayatı yaşamıyor ki size neden ev ev diye dayatılıyor çok saçma gerçekten.

Çevrenizdekiler size iyilik adı altında resmen hizmet ettiriyorlar.biraz kabul etmeyin gerçek yüzlerini görürsünüz zaten.siz bu dünyaya hizmete mi geldiniz açık açık söyleyin gerçekten arkadaş olup olmadığını göreceksiniz

Kendisi de çocuklu o da gitmesin o zaman kalsın sizinle.
Eşiniz gelme deyince oturup kalıyor musunuz öyle?
Eve misafir kabul etmeme dışında, dışarı çıkma olayına da bir çözüm bulun. Çocuklarınızda büyük hazırlanıp çıkın.
Çocuklu insanlar hapis hayatı yaşamıyor ki size neden ev ev diye dayatılıyor çok saçma gerçekten.
Hep mücadelesini veriyorum ama anlamıyor malesef bende bu sefer böle bı çözüm buldum.haftasonu yaklaşınca sinirlerim zipliyo

Çevrenizdekiler size iyilik adı altında resmen hizmet ettiriyorlar.biraz kabul etmeyin gerçek yüzlerini görürsünüz zaten.siz bu dünyaya hizmete mi geldiniz açık açık söyleyin gerçekten arkadaş olup olmadığını göreceksiniz
Aynn böyle yapicam bundan sonra.resmen tukeniyorum.madem ben biyere gitmiyorum benim de yorumlama gerek yok degilmi

Back
X