Cocuksuz aile olmanin getirileri

Valla çocuk sahibi olmak bambaşka bir hi, bambaşka bir mutluluk....
Ama yanlızlık korkusu yanlız kalmayayoım diye yapılacak bişey de değil....
Daha bugün çook yakın bir aile dostumuz öldü, 2 yıl önce de eşi vefat etmişti.. Cenazesine 1 kızı ve bir oğlu gelmedi...Toplam 4 çocukları vardı sadece 2 kızları ve damatları vardı cenazede....
Ayrıca nica çok çocuklu anababalar bilirim ki ölüleri 2 gün sonra komşuları kokudan rahatsız olunca bulundu.....

Çocuk sahibi olmak ileride yanlız kalmayacağınızın garantisi değildir.... Maalesef artık bazı değerleri yitirdik... Acıma vicdan büyüğe hürmett gibi, gün geçtikçe bencilleştik..
Artık ana baya evlatlar bakmak istese de gelinler(çoğu bu sitede kaynan topiklerinde boy gösteriyor) damatlar ya annen ya ben diye restler çekerek anne babaları evlatlardan uzaklaştırdılar....
Çocuk sahibi olmak yada olamamak geleceğimizle yaşlılığımızla ilgili bir güvence sağlamıyor...

Daha bugün çook yakın bir aile dostumuz öldü, 2 yıl önce de eşi vefat etmişti.. Cenazesine 1 kızı ve bir oğlu gelmedi...Toplam 4 çocukları vardı sadece 2 kızları ve damatları vardı cenazede....
Ayrıca nica çok çocuklu anababalar bilirim ki ölüleri 2 gün sonra komşuları kokudan rahatsız olunca bulundu.....

Çocuk sahibi olmak ileride yanlız kalmayacağınızın garantisi değildir.... Maalesef artık bazı değerleri yitirdik... Acıma vicdan büyüğe hürmett gibi, gün geçtikçe bencilleştik..
Artık ana baya evlatlar bakmak istese de gelinler(çoğu bu sitede kaynan topiklerinde boy gösteriyor) damatlar ya annen ya ben diye restler çekerek anne babaları evlatlardan uzaklaştırdılar....
Çocuk sahibi olmak yada olamamak geleceğimizle yaşlılığımızla ilgili bir güvence sağlamıyor...

Maalesef toplumumuzda yabancılaşma başladı, sadece kendisini düşünen bireyler arttı.Fakat, sadece spermi ve yumurtayı sağladı diye anne-baba olunmuyor.Bu forumda öyle hikayeler okuyorum ki, kayınvalide gelinine annelik yapmasa gereken yerde kötülük yapıyor.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz ama yabancılaşma toplumun her katmanında var artık.

çok haklısın canım
allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin
bir anne baba eğer bakıma muhtaçsa elbetteki evlatları sahip çıkacaklar
benimde 3 kızım var.ben onları geleceğin garantisi olarak doğurmadım ama yaşlılığımda hastalığımda yanımda ilk önce onların olmasını isterim başka kimden medet umabilirim ki zaten
buna karşı çıkan gelin damatlarda unutmamalı ki bu dünyada ne ekersen onu biçersin
birgün hepimiz yaşlanıcaz belkide bakıma muhtaç olacağız.
yinede allah kimseyi bu durumlara düşürmesin tabii:Saruboceq:

Ben de huzursuz bi ailede büyüdğüm için, kendi anne babamın beni ve kardeşlerimi büyütürkenki yanlışlarını gördüğüm için, çocuk sorumluluğu alamıyorum.Nasıl büyütülmeyecegini biliyorum ama nasıl büyütülecegini bilmiyorum bilmiyorumkismile

Arada bi çocuk sahibi olma hissini hayal ettiğimde güzel geliyor ama sonra hemencecik o sorumluluktan kaçıyorum.Ben de hiç öyle deli gibi bebek sevmiyorum, annelik içgüdüsüyle kavrulmuyorum, çünkü masanın bu tarafındayken de hiç öyle anne baba sevgisiyle kavrulmadım. Ya da bi anne baba çocugunu ne kadar çok sever'i bilmediğim için, ben de ne kadar çok severim acabayı tahayyül edemiyorum.

Ben de huzursuz bi ailede büyüdğüm için, kendi anne babamın beni ve kardeşlerimi büyütürkenki yanlışlarını gördüğüm için, çocuk sorumluluğu alamıyorum.Nasıl büyütülmeyecegini biliyorum ama nasıl büyütülecegini bilmiyorum bilmiyorumkismile

Arada bi çocuk sahibi olma hissini hayal ettiğimde güzel geliyor ama sonra hemencecik o sorumluluktan kaçıyorum.Ben de hiç öyle deli gibi bebek sevmiyorum, annelik içgüdüsüyle kavrulmuyorum, çünkü masanın bu tarafındayken de hiç öyle anne baba sevgisiyle kavrulmadım. Ya da bi anne baba çocugunu ne kadar çok sever'i bilmediğim için, ben de ne kadar çok severim acabayı tahayyül edemiyorum.

konuyla alakasız ama avatarındaki tablonun aynısından duvarımda var, tabi ki bir kopyası
çok beğendim avatrınıkaydirigubbakcemile5

konuyla alakasız ama avatarındaki tablonun aynısından duvarımda var, tabi ki bir kopyası
çok beğendim avatrınıkaydirigubbakcemile5

:) Bu da konuyla alakasız ama ben de çok beğendim bulduğumda. Bi de tablosunu bulsam keşke diye düşünmüştüm. Puzzle'ı olsa ya da, süper olur di mi ? Sen nereden buldun tablosunu? Accayip bi yalnızlık ve geleceğe özlem, bi de şekli şemali sallamamış tatlı bi salaşlık var bu resimde.

Ben cocukları cok seviyorum ama nedense söyle evlendigimi düsünürsek cocuk istemiyorum ne yalan söyleyim.Bunun bir cok nedeni var .. Onlara bir gelecek hazırlayamamaktan korkuyorum ,hayatın onları yormasından korkuyorum .. Kendi ailemde olmasam da cocuk ayrımının oldugu bir cevrede büyüdüm .. Erkeklere tanınan malesef kızlara tanınmıyor .. Yani böyle gider buu .. Siddetin kol gezdigi bir aile'de büyüdüm aynısını yasatmaktan korkuyorum ..

Annem gibi cocugumu anlamamaktan korkuyorum .. Annemin simdi bahanesi ben annemden böyle gördüm ( siddet icin ) Ne yani bende gördüm bendemi yapacagım .. Ama sen yapma ! E sende yapmasaydın o zaman .. :kızgın:

Son düzenleme:
çocuk aile olduğunuzun göstergesidir..

demişsin üzüldüm. ben eşimle 4 yıldır aileyim. diğeri allahın taktiri. anneler gününde bir yazar, anne olmayan kadın gerçek bir kadın değil diye yazmıştı köşesinde. o yazıya benzettim. fütursuzca sarf ettiğimiz kelimeler bazen birilerini yaralıyabiliyor...

demişsin üzüldüm. ben eşimle 4 yıldır aileyim. diğeri allahın taktiri. anneler gününde bir yazar, anne olmayan kadın gerçek bir kadın değil diye yazmıştı köşesinde. o yazıya benzettim. fütursuzca sarf ettiğimiz kelimeler bazen birilerini yaralıyabiliyor...

kim yaptı bu saçmasapan yorumu: anne olmayan kadın gerçek kadın değil diye, hangi köşe yazarı hatırlıyor musn?

kim yaptı bu saçmasapan yorumu: anne olmayan kadın gerçek kadın değil diye, hangi köşe yazarı hatırlıyor musn?

bende netten arıyorum ama bulamadım. bulayım ekleyeceğim.böyle saçmalık olmaz.

çok yanlış birşey. Allah hepimize anneliği nasip etmeyebili. ayrıca hepimizin içinden anne olmakta gelmeyebilir. mühim olan vicdanlı insanlar olabilmek.

bende netten arıyorum ama bulamadım. bulayım ekleyeceğim.böyle saçmalık olmaz.

çok yanlış birşey. Allah hepimize anneliği nasip etmeyebili. ayrıca hepimizin içinden anne olmakta gelmeyebilir. mühim olan vicdanlı insanlar olabilmek.

Kesinlikle.Unutmayın doğurmakla sadece anne-baba olunmuyor.Bu biraz da içten gelen bir şey.Benim asla anne olmayı düşünmeyen bir arkadaşım var, hatta o kadar istemiyor ki, ameliyat bile geçirmeyi düşünüyor şimdi bu arkadaşım kadın sayılmaz mı? Farklı yaşamlara biraz saygı göstermeyi bilsek biraz ne güzel olur...

yazıyı ben çocuk düşünmediğim zamanlar bir arkadaşım göstermişti. arkadaşım anne olmak istiyordu çok gücüne gitmişti. kayıtsız bir şekilde okumuştum. iki ay önce falan tüp bebek bölümünden bir arkadaş tekrar hatırlattı. bu defa benim de çok gücüme gitmişti. arkadaşın yazısını bulursam sizlere de atıyım.

mesela ben yalızlığı çok severim oldum olası böyledir yani.3 yıllık evliyim 4 yıl olacak neredeyse hiç düşünmedim anne olmayı eşimde bende pek istekli değiliz.zaten çocuklu aile olmak normalse olmamakta normal.benim bi felsefem vardır.insan özünde yalnızdır.insan ne kadar etrafı kalabalıkta olsa öyledir bana göre.

Bu sözlere sonuna dek katılıyorum.

ben de daha yeni evli olmama rağmen bu çocuk muhabbetinden o kadar sıkıldım ki anlatamam. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil, sırf yaşlanınca ne yaparım diye düşünüp çocuk yapmak haksızlık. Her iki tarafa da hem de.. Eşim de ben de çocuklardan çok fazla hoşlanmıyoruz, hoşlanmıyoruz derken nefret etmek değil, tercih meselesi..Hiç çekici bir fikir gibi gelmiyor bize ne yapabiliriz.
Ama bu sosyal baskı insanı bunaltıyor, evlendiniz eee hadi çocuk nerde!! Kimseye anlatamıyoruz neden çocuk sahibi olmak zorunda hissetmediğimizi.. Sanki evlenmenin tek amacı çocukmuş gibi. Sanki hepimiz birer tavşanız da hepimizin de üremesi zorunluymuş gibi.

Bir bebeğim olmasını çok isterim imkânlarım çocuğa bakacak seviyeye geldiğinde. .
Yalnız çocuğum olmasını ileride bana baksın diye istemiyorum .Hiç bir çocuk anne babasına bakmak için bu dünyaya getirilmemeli . Sadece istediğim için olur .Yaşlanınca yanımda olsun diye değil. . . Çocuk sevgisini tatmak istiyorum.Onunla oturup oyun oynamak,Tek bir gülüşünün yüreğimi nasıl okşayacağını merak ettiğim için çocuk istiyorum . .

Allaha binlerce şükür ki biricik bir kızım var..çocuksuz aile değiliz..allah herkese nasip etsin allah kimseyi bundan mahrum etmesin isteyenleri tabii

Çocuksuz kadın da elbette kadındır..o nasıl laf...aa ayıp...kalp kırıyor kım dıyorsa...

çocuk meselesi herkesin kendi seçimidir. isteyen hiç yapmaz isteyen beş tane yapar. ne var bunda. benim 9 aylık bir oğlum var. iyi ki olmuş diyorum. çok güzel bir duygu anlatamam. inanılmaz seviyorum. ama istemeyene de her zaman saygı duyarım. tercih meselesidir bu. ne yazık ki ülkemizde
1. evlilik
2. çocuk
konularında aşırı sosyal baskı oluyor. anlamış değilim.. herkesin kendi hayatı.. kime ne?

Back
X