• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksuz hayatı seçmek

ileride yaşlandığında hastalandığında seni en az senin kadar düşünen bir can arayacaksın

yapın derim eğer durumunuz uygunsa

Hamilelik dönemindeki stres , çocuğun anneden ve babadan aldığı güven ve tatmin , ev içi huzur, bunlar çok önemli . Ben çok mükemmel bir hamilelik geçirdim , şuan oğlum 25 aylık ve çok anlayışlı , paylaşmayı seviyor , sosyal ve mutlu bir çocuk . Evimizde tv yok, almama sebebim onu ihmal etme ve zekasını köreltme korkumdu. Bilgisayardan ara ara film izlediğimiz olur tabi
evet ben de bu fikirlere katılıyorum
bizde tv var hatta eşim tv siz asla yasayamaz
o sacmasapan aksam haberlerini hıc kacırmadan da izler :(
çocuk olursa ben de tv siz bilgisayarsız telefonsuz eğitim vermek ısterım ama şim bu konuda benımle aynı fikirde olmayabilir:)

ileride yaşlandığında hastalandığında seni en az senin kadar düşünen bir can arayacaksın

yapın derim eğer durumunuz uygunsa
Komşumuz var 85 yaşında 4 çocuk sahibi ve bugüne dek arayıp annelerini ziyaret ettiklerini görmedik. Evi geliri olan bir teyze ve dünyalar tatlisi biri. Evlatları vefat ettiğinde gelirler miras yemek için. Seni en az senin kadar seveni bırak bu devirde evlatlar ayda bir ziyaret etseler yeter

ben çok çocuk seven biri değilim ama anne olmayı çok istemiştim. iyiki de olmuşum. ama içinizde öyle bir istek yoksa yapmayın. çocuk istemeyerek çocuk sahibi olanlar sonradan pişmanlık duyuyor ve çocuğundan çıkarıyor.. onun suçu neyse..

o sacmasapan aksam haberlerini hıc kacırmadan da izler :KK43:
çocuk olursa ben de tv siz bilgisayarsız telefonsuz eğitim vermek ısterım ama şim bu konuda benımle aynı fikirde olmayabilir:)
onlardan geçtik. çocuk aylarda tv gürültüsünde büyüdü. en son başka bir konuda kıyamet koptu detaylara girmicem şimdi yannda tv açılmıyor:)

onlardan geçtik. çocuk aylarda tv gürültüsünde büyüdü. en son başka bir konuda kıyamet koptu detaylara girmicem şimdi yannda tv açılmıyor:)
benim eşim haftasonu hep evdedir
sabah uyanır uyanmaz tv yi açar
eğer o anda temızlık , yemek yapma vs işimiz yoksa ve salondaysak
o tv hep açık olur
ve hep tv ye bakar
reklam olsun , f,lm olsun belgesel olsun
mesela bir film izler , film biterken daha kumandayı alır eline kanal gezmeye baslar
diyelim haber izler haberler biter hemen kumandayı alır bir sonrakı ızleyeceği seye odaklanır onu arar
yani otv kapanmadan evde 5 dak durmayız
anca iş yapıcaz
balkondaoturucaz vs
ben de tam aksiyim
senelece evde yanlız yasasam tv açmam

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
Ikı tane evladım var iyiki de varlar öncelikle eşinizin çocuk istememesi gayet normal o zaten bu duyguları fazlasıyla yaşamış doymuş 3 üncü çocuk fikri çok uzak gelebilir onemli olan senin ne istedigin ilerde pisman olabilirsin tabiki ama dogurduguna asla pisman olmayacaksın o duyguyu yaşadıktan sonra gerçek sevgiyi anlayacaksın

benim eşim haftasonu hep evdedir
sabah uyanır uyanmaz tv yi açar
eğer o anda temızlık , yemek yapma vs işimiz yoksa ve salondaysak
o tv hep açık olur
ve hep tv ye bakar
reklam olsun , f,lm olsun belgesel olsun
mesela bir film izler , film biterken daha kumandayı alır eline kanal gezmeye baslar
diyelim haber izler haberler biter hemen kumandayı alır bir sonrakı ızleyeceği seye odaklanır onu arar
yani otv kapanmadan evde 5 dak durmayız
anca iş yapıcaz
balkondaoturucaz vs
ben de tam aksiyim
senelece evde yanlız yasasam tv açmam
benimki de öyle. yemek sofrasına oturuyoruz 2 çift laf edelim yok o tv ye gözünü diker. hiç sevmiyorum. şimdi biraz azaldı inşallah çocuk büyüdükçe değişmez

benimki de öyle. yemek sofrasına oturuyoruz 2 çift laf edelim yok o tv ye gözünü diker. hiç sevmiyorum. şimdi biraz azaldı inşallah çocuk büyüdükçe değişmez
:) Benımkı sohbet eder ama göz tv de.
Y a zaten hergun baktıgın sey :) hayatı kacırıyor bu tv yuzunden:)
biz şimdi eve internet aldık
her gece bir fılm ızlıyoruz tv sevdası azaldı sankı:)

bazen eee naber yaaa derim :)
anlar o zaman bozuldugumu
bizimki tv izler ama evde ben hep yanında olayım ıster mesela koltuktan yanından asla kaldırmaz benı böyle değişik bi adam kendısı:)
inşallah değişmez eşin cnm

o sacmasapan aksam haberlerini hıc kacırmadan da izler :KK43:
Eşim haberleri internetten takip ediyor , okumak izlemekten daha iyi değil mi Allah aşkına, izlemek baş ağrısı !
Hamilelik dönemine girdiğinizde bunları konuşmaya başlarsınız . Çok iyi bir anne olacaksınız gibi geldi bana :)

Eşim haberleri internetten takip ediyor , okumak izlemekten daha iyi değil mi Allah aşkına, izlemek baş ağrısı !
Hamilelik dönemine girdiğinizde bunları konuşmaya başlarsınız . Çok iyi bir anne olacaksınız gibi geldi bana :)
Eşimi sıkmak istemiyorum işte konusup
Adam evinde evine bana bağlı dyorum
Yanımda kötü alıskanlıgı yok yazık izlesin diyorum:)
Çnk o keyif alıyor
Keyif aldığı seyden mahrum etmek istemiyorum onu:)
Umarım olurum cnm
Sen dr sağlıkla kucagına al insallah

Çocuk hiç sevmem
Ama annemi düşündülğm zMan iyiki annemin ben gbi bir evladı var derim
Çocuk sevmem ama çok merhametliyim
Kediciyim ben de
Anne olsam benden iyi anne olur derim
İleride 70 yasına gelirsem benden bir parca olsun isterim
Ama bir o kadar da korkarım cocuk fikrinden
Çocuk istedigini okumuştum,
Sevmemene çok şaşırdım.

İstiyorum canım
Aşılama tedavisindeyim.
Kendim anneliği
Tatmak istiyorum ama öyle aman aman sagdaki soldaki cocuklari seveyim hevesim yok
Canım Konuna yazmıştım biliyorum direk çocuk sevmiyorum diye okuyunca bi şaşırdım.
Anladım baskalarının cocuklarına ilgin yok :KK48:

Eşimi sıkmak istemiyorum işte konusup
Adam evinde evine bana bağlı dyorum
Yanımda kötü alıskanlıgı yok yazık izlesin diyorum:)
Çnk o keyif alıyor
Keyif aldığı seyden mahrum etmek istemiyorum onu:)
Umarım olurum cnm
Sen dr sağlıkla kucagına al insallah
İnşalahhh, sayılı günlerim kaldı o_O

Ben de çocuk istemeyenlerdenim. Ya kendimi bildim bileli oy ne tatlı şeysin sen deyip çocuk mıncıklamak bana göre olmadı.:KK55: Özgürlüğümü, uykumu kısıtlayacak korkusu... Türkiye'de bunu kabullendirmek maalesef çok zor. Sürekli çocuk sormaları kaçınılmaz zaten. İllaki bu dünyaya çocuk getirmek zorunda mıyım? Allah isteyenlere versin. Aşılması gereken bir konu.

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
Olayı çocuk doğurmuş olmak seviyesine indirgerseniz tabiki de önemsizleşir.
Bir 10 yıl sonra olayın çocuk doğurmaktan çok daha fazlası olduğunu anladığınızda sıkıntı olacak.
Mesela etrafta olanların sayısı azalacak, anne baba gibi. Eş aldattı veya geçimsizlik oldu diyelim hadi o da gitti, kardeş ve ailesi zaten kendi derdinde vs derken ortada kimse kalmamış.bu benim bakış açım istisnalar kaideler bozmaz gibi geliyor

Back
X