çocuksuzluk ve ayrılık

eşimin çoçuğu olmuyor diye asla bırakmam çoçukları çokseviyorum ama bırakmam eğer bu drurmdan benden ayrılmak isterse tabiki ayrılırdım çünkü beni sevdiği için evlenmemiş diye düşünür çeker giderim hayatından.....kafamçokkarıştı

ben bu soruyu eşime sordum.dedimki senin baba olma hakkını gasp edemem. yollarımızı ayıralım .evlenirsin çocugun olur dedim .senin en dogal hakkın dedim..eşimde bana, asla ölüm bizi ayırana kadar beraberiz.ben seni çocuk doguracaksın bana diye ,evlenmedim... ben seni hayat arkadaşım olacaksın, bir hayat paylaşmak için evlendim dedi...ve bir daha bu konu açılmamak üzere kasaya kilitlendi..:teytey:

benim arkadaşım 7 yıllık evli severek evlendiler ikisindede sorun olmadığı halde bebekleri olmadı eşiyle bu konuda hiç sorun yaşamadı eşi tüp bebeğe falanda yanaşmadı arkadaşımda ısrar etmedi ama bu yıl ayrılıyorlar arkadaşım eşinin sorumsuzluklarına ve ailesine karşı saygısızlıklarına artık katlanamadığını söyledi babasının evine döndü kocası birleşelim tekrar diye yapmadığını bırakmadı hala bekliyor umutla ama mahkemedeler yani çocuk çoğu kez bahane eğer kocası ayrılmayı isteyen taraf olsaydı çocuğu bahane ederdi kesin diye düşünüyorum kadınlar bu konuda daha asiller.....

bizim yedi sene hic olmadı sonra sekizinci yılda bir erken dogum sonra bebek öldü
ve ikinci kızımı onuncu yılda kucagıma aldım bir kere bile esim cocugumuz olsun lafını duymadım allah razı olsun
kaynanam beni cok sever bir bebek sevdigim zaman cok görmüsümdür arkasını dönüp agladığını ve cocukları olsun diye dua ettigini
kayın babam bile bir defa öyle bir sey söyledi sonra oda hic agızını acmadı ama üzgünüm cünki
bebegimizin olmasını ve sevmeyi cok istiyordu bebegim on aylıkken kanserden vefat etti sırf onu sevmek icin tam 12 saatlik yere gelirdi doymadan gitti rahmetli

ben kendimden değil de eltimden örnek vereyim...eltimin çocuğu olmuyordu kaynımla bir müddet evli kaldılar çok da mutlulardı fakat sonradan araları sudan sebeplerden ötürü açılmaya başladı kavgaları daha şiddetli olmaya başladı ve sonunda ayrıldılar...fakat onların zihniyeti çok farklıydı nasıl olsa çocukları yoktu ve onlar için ayrılmak artık çocuk oyuncağı olmuştu benim kaynım da eltim de biraz cahildiler...sonunda da bitti...böyle mi olmalıydı? asla...aksine birbirlerine daha da sıkı kenetlenmelilerdi hayata beraber tutunmalılardı birbirlerine destek olmalılardı...şimdi görümcemin de çocuğu olmuyor fakat karı-koca kültürlü insanlar öyle mutlular ki sekiz senelik evliler sanırsınız ki hala balayındaki çift...şunu da ekleyim eğer benim çocuğum olmasaydı ve eşim beni bu yüzden boşamaya kaklsaydı hadi güle güle der,kapıyı gösterirdim...ama sorun eşimden ötürü olsaydı,onu asla terketmezdim ve bu yüzden de ayrılmazdım...varsın olmasın hayatın sonu değil...allah ım herşeyin hayırlısını versin...

canım bende 6 yıllık evlıyım esimden kaynaklı cocugumuz olmuyor... ben bır kez bıle ayrılmayı dusunmedım... ben evlenırken evlenımde cocugum olsun dıye evlenmedım esımı cok sevdıgım ıcın evlendım... bız cocuksuzda cok mutluyuz daha dogrusu onsuzda mutlu olmayı gorendık tabıkı bır bebegımız olsa cok guzel olur ama olmuyorsada yapacak pek fazla bır sey yok... aynı durum bende olsaydı yanı benım cocum olmasaydı esımınde benı bırakacagını asla sanmıyorum a.s.

okadar çok mutluyumki eşimle.Şu an hamileyim.1 sene olmadı evet.Ama çocuğumuzun olmaması eşimle mutluluğumu bozmaz daha da kenetler belki.Olursaki Allah nasip ederse olucak mutluluğumuza mutluluk katar

bir taraf cocuk istemiyorsa digeri onu zorlamamalı. ilişkiyi yıpratır bu durum. acıkcası ben napacagımı bilemezdim ama cok istiyorsa gidebilir

böyle bişey için yuvamizi yıkabiliyorsa
kapıyı gösteririm kendisine
ordan çıkar bidaha giremez
çocuğum olmuyor diye beni silebiliyorsa kimle isterse onunla yapsın çocuğunu mani olacak değilim

bence bu sorunun cevabı kişilere ve zamana göre değişir
yani şu an kocamı bırakmam veya kocam beni bırakmaz demek malesef gerçeği yansıtmaz
çünkü yaşanmadan bilinmez
insanlar bir ilişki içindeyken,ellerinde olmadan mutsuzluklarını karşı tarafa başka şekillerde yansıtabilirler
yani çocugu olmuyo diye bir kadın kocasına aşık olsa bile zamanla kin duymaya başlayabilir
şu an bana çok uzak gelse de çocuk sahibi olmak insanın içinde çok kuvvetli bir dürtü
arkadaşlar çocuk sahibi olmak için mi evlendik demişler
amacımız bu değilmiş gibi gelse de dogamız bu bizim
her canlının dogası neslini sürdürmek
dediğim gibi bence yaşanmadan bilinmez..

illa ki çocugumuz olsun diye evlenmiyorum ki sevdigim adamla ki eger boyle bi sorun yasasa asla ayrilmak gibi bi niyetim olmaz.
ama eger esim, çocugum olmuyor bahanesi ile benden ayrilmak isterse, yuzune bakmam bile. çek git gittigin yere kadar derim.

aslında benimde böle korkularım varfisfisfis
pko'luyum ilerde bebeğim olmayabilir bu benim ve nişanlım için herşeyin sonu deildir
yinede yaşamadan bilemem ama sırf bu yüzden ayrılmak isdeyen kişinin sevgisinden aşkından şüphe ederim ben

benim amcamında çocugu olmamış beni evlatlık istemişler babam saolsun vermemiş allah o durumlara kimseyi düşürmesin zaten bunu yapan biride bence bencildir çünkü kendini düşünüyor ilerde o çocuk ne kauslar yaşayacak:1no2::1no2:

çocuk için evlenmiyorsun ki olmuyorsa olmuyor Allahın verdiği bir nasiptir..nişanlanırım evlilik diye basımın etini yerler evlenirim çocuk çocuk derler istemem kısır derler ne biçim dünyada yaşıyoruz ya biz çocuk için mi evlendik

merhaba arkadaşlar.eşiniz sizden çocuğunuz olmadığı için ayrılmak istediğini söylese tavrınız ne olurdu?yada siz eşinizle ilgili bir sorundan dolayı çocuğunuz olmadığını öğrenseniz ayrılırmıydınız?

Dediğin gibi ben çocuk sahibi olamıyorum sadece tüp bebek 2 kez denedik tutmadı hayırlısı bakalım. eşimle her ikimizinde ikinci evliliği ikimizinde çocuğu yok evlenirken durumu söyledim sadece tüp bebekle çocuk sahibi olabiliyorum, sonra çocuk diye tutturma dedim. oda benim için önemli olan sensin dedi ve evlendik. Bazen üzülüyorum eşim başkalarının çocuğunu severken çocuk sahibi olamadığımız için eşim sağolsun bir günden birgüne hiç hayıflanmadı ama gelecek neyi gösterir bilemiyorum. Ama söylediği tek şey sen benim için önemlisin değerlisin varsın olmasın evlatlık alırız sen benim herşeyimsin diyor. Ama birgün bu durumdan bıkarsa diye bazen kendi kendimi yemiyor değilim ama bana olan sevgisini görünce düzeliyorum bile bile lades dedi. Annem bile evlenmeden önce böyle birini gelin olarak almam demişti kızı olduğum halde evet maalesef aile fertleri bizim gibi düşünmüyor. Evet çocuk sahibi olmak çok önemli düşünsenize işten eve geliyorsunuz stresle yorgunlukla bir anada çocuğunuzun gülüşleri ile ne stres kalıyor nede yorgunluk gelip yanığınıza bir öpücük konduruyor dünyalar sizin oluyor çok güzel bir duygu rabbim inşallah olmayan herkese bu duyguyu anneliği babalığı yaşatsın. BElki hiçbirzaman çocuk sahibi olamayacağız anneler günü babalar günü kutlayamayacağız Ama eşimle herzaman biliyorumki ölünceye kadar birbirimizi seveceğiz. onu çok seviyorum benim gibi biri ilede evlendiği için dahada çok seviyor ve güveniyorum.

sırf bu sebebten dolayı ayrılacaksa yolu açık olsun...
arkama bile dönüp bakmam.....

ama sorun eşimden yana çocuğum olmuyorsada
problem yapmam. dışarda evlatlık annesiz babasız çok çocuk var..

Dediğin gibi ben çocuk sahibi olamıyorum sadece tüp bebek 2 kez denedik tutmadı hayırlısı bakalım. eşimle her ikimizinde ikinci evliliği ikimizinde çocuğu yok evlenirken durumu söyledim sadece tüp bebekle çocuk sahibi olabiliyorum, sonra çocuk diye tutturma dedim. oda benim için önemli olan sensin dedi ve evlendik. Bazen üzülüyorum eşim başkalarının çocuğunu severken çocuk sahibi olamadığımız için eşim sağolsun bir günden birgüne hiç hayıflanmadı ama gelecek neyi gösterir bilemiyorum. Ama söylediği tek şey sen benim için önemlisin değerlisin varsın olmasın evlatlık alırız sen benim herşeyimsin diyor. Ama birgün bu durumdan bıkarsa diye bazen kendi kendimi yemiyor değilim ama bana olan sevgisini görünce düzeliyorum bile bile lades dedi. Annem bile evlenmeden önce böyle birini gelin olarak almam demişti kızı olduğum halde evet maalesef aile fertleri bizim gibi düşünmüyor. Evet çocuk sahibi olmak çok önemli düşünsenize işten eve geliyorsunuz stresle yorgunlukla bir anada çocuğunuzun gülüşleri ile ne stres kalıyor nede yorgunluk gelip yanığınıza bir öpücük konduruyor dünyalar sizin oluyor çok güzel bir duygu rabbim inşallah olmayan herkese bu duyguyu anneliği babalığı yaşatsın. BElki hiçbirzaman çocuk sahibi olamayacağız anneler günü babalar günü kutlayamayacağız Ama eşimle herzaman biliyorumki ölünceye kadar birbirimizi seveceğiz. onu çok seviyorum benim gibi biri ilede evlendiği için dahada çok seviyor ve güveniyorum.

sevgili haziran ne mutlu sana rabbim bozmasın
işte evlilik bu bir elmanın yarısı olabilmek beraber ağlamak beraber gülmek çocuk olunca işten eve gelince hiç stres kalmıyacak zannediyorsun doktorum bana çocuğunuz olmadığı için hep onu önemsiyorsunuz evet güzel ama birde çocuğu olanlara sorun demişti bende bu kadın ne garip konuşuyor demiştim
ve çocuk evliliğin asla kurtarıcısı değil o zaman neden en fazla boşananlar çocuk sahibi olan aileler oluyor
rabbim bizi sevdiklerimizden ayırmasın

Back
X